Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Eniten sotinut yhteiskunta - USA

Hillary, Billin vaimo Clinton ulkoministerinä pyörähti kyläilemään. Aiheina kuulemma Syyria, ilmastonmuutos ja eurokriisi, Natoa unohtamatta. Haluaako USA näin Naton ohjusasemat Etelä-Karjalan Savitaipaleelle – ainakin toisivat rahaa, työtä ja suurta epävarmuutta koko Suomelle. Venäjän presidentti Putin antoi Ninistölle vahvat porkkanat olla liittymättä Natoon. Suomen kansan suuri enemmistökään ei halua Natoon – kallupista toiseen.

 

USA on nykymaailman eniten sotia käynyt maa ja aina toisten alueilla. USA on eniten suvereenien valtioiden siviilejä tappanut sotilasvaltio. USA on tarkimmin valvottu yhteiskunta, jossa ahkeralla työnteolla ja hollywood-tunteella saavuttaa menestystä.

 

 

Mksi meidän suomalaisten pitäisi olla mukana USA:n sodissa – Naton kautta? Miksi USA hyökkäsi Koreoissa, Vietnamissa, Grenadassa, Irakissa, jälleen Irakissa ja edelleen Afganistanissa – voiko armeijan reaaliharjoituttaminen olla näin veristä – ylläpitääkseen maailmanpoliisin suvereenihegemoniaa?

...

 

 

[2005] ... USA esittää kiinnostusta nyt vuorostaan Iraniin; siellä tuoksuu ydinase. Edellinen sotareissu on vielä kesken, mutta uusille rintamille on tarvetta. Maailman poliisi on päättänyt istuttaa amerikkalaista demokratiaa sinne, missä sille ei maaperää luonnostaan ole. Vahvempi yrittää opettaa omatapaisella hyvyydellään omaa oppiaan "tuhmille pojille" ...Historiallisesti jo preerioilla ratsasti maailmanjärjestys sinitakkeihin pukeutuneina; tuolloin intiaanit eli alkuperäiset asukkaat saivat kyytiä. Viime vuosisadan puolella piti saksalaisia ja japanilaisia laittaa järjestykseen trumpetin säestyksellä. Tuo fanfaari on sittemmin soinut muissakin maissa.


Amerikkalaiset ovat itse asiassa välittömiä ja hyvään uskovia ihmisiä;

(he vain kokevat, että heidän täytyy saada olla maailmanpoliisi)

 

 

he ovat maksaneet suuren hinnan kaikista seikkailuistaan, joissa aina on tähtilippu liehunut vapauden ja ääneen sanomisen puolesta. Eurooppalaiset voivat kiittää heitä, kiinalaiset ja israelilaiset saavat kiittää myös.

 

Jenkki, tuo monesti naiviksi mainittu rento hyväntekijä puree purukumia, opettaa ja toruu. Yksi voittaja näissä koitoksissa on aina ollut; se on itse USA:n armeija; tänä päivänäkin se on ainut armeija, jolla on laajasti kokemusta suorasta toiminnasta. Heidän armeijansa on itse asiassa ainoana valmiina mihin tahansa operaatioon.

 

 

USA on sotilasvaltio, jolla on lupa tappaa

 

Vain USA kykenee siirtämään massiivisia joukkokeskityksiä minne tahansa maailmassa. Tämä koneisto on asetettu turvaamaan omien kansalaisten tarpeet, mm. yli 20% koko maailman polttoaineista, vaikka heidän osuus väestöstä on vain n. 5% luokkaa. Voidaan sanoa, että amerikkalainen kuluttaa monin kerroin per capita kuin esim. nouseva kauko-itä. USA ei tule jäämään ilman öljyä, muut jakavat sen mitä heiltä jää.

...

 

 

Hollywood tunne ja meininki!

Jos katsoo länsimaailman suosituimpia elokuvia, siis Hollywood-tuotteita, niin lähes jokaisessa ilmentyy heidän syvin päämääränsä. He haluavat omin ehdoin maailmanrauhaa, he haluavat perheille hyvinvointia, he taistelevat vaikka mitä vastaan turvatakseen perheiden äidit, lapset ja koirat. Amerikkalaisia elokuvia moititaan, mutta niitä katsotaan.

 

Suomessakin viikon aikana nähdään joka päivä vähintään yksi Hollywood-tuote. Ne ovat kuin Uuno Turhapurot; kriitikot näykkivät, mutta katsojat kiittävät. Elokuvissa on yhteisiä piirteitä paljon; tunne, isänmaallisuus, urheus, vastuuntunto ja oikeudenmukaisuus. Voi vain muistaa pätkiä elokuvista Independence Day, The Patriot, Armageddon, Pelastakaa sotamies Ryan + muut sotakuvat, joissa tähtilipun liehuntaa ei ole unohdettu. Onko tuo väärin; meidän on tunnustettava heidän ihanteensa kunniallisiksi.

 

 


USA tarjoaa yritteliäille kunnon palkan ja mahdollisuudet

 

He antavat sinnikkäille anteeksi melkein mitä vain. USA tarjoaa parhaat opinahjot; he toivottavat tervetulleeksi kaikki ahkerat ja yritteliäät opiskelijat ihon väriin katsomatta. He yksinkertaisesti tukevat eteenpäin menoa, he haluavat antaa mahdollisuuden parhaisiin tuloksiin, sillä heidän oma maa saa sen suurimman voiton, raha pyörii vinhasti ja sisäinen talous tukee maailman suurinta kauppavajetta.


Voimme tietenkin filosofoida USA:n identiteetillä,

 

voimme pohtia tulevaisuuskuvia, mutta he tekevät työtä ja saavuttavat voittoja. Voimme huolestuneena jaaritella heidän valtavasta kauppataseen alijäämästä, dollarin alamäestä, mutta he kuluttavat ja pitävät maailmanpyörät hyvässä rasvassa ja siinä sivussa antavat sinitakkiensa ratsastaa vapauden airuena levittämässä heidän demokratiaa ja heidän kauppapolitiikkaa.

 

Paras käytännön esimerkki on heidän nimien anto USA:n tavaramerkeille eli lentotukialuksille; jo presidentti Reaganin eläessä, sai heidän uusin aluksensa nimekseen USS Ronald Reagan. Se oli suurin arvonanto, mitä valtio suurelle pojalleen pystyi antamaan. Tämä jos mikä kuvaa heidän identiteettiään. (Oli muuten historian ensimmäinen nimijulkistus USA:ssa lentotukialukselle, jossa ko. henkilö vielä eli).


Joku sanoo, että amerikkalainen on naiivi, voi olla,

 

mutta on vahva ja hyväntahtoinen naiivi, jolla on ehtymättömiin huomionantoa, ainakin kahvitauon ja aamurukouksen ajaksi. USA on ja pysyy tämän aikakauden vetojuhtana ja ainoana valtana, jolla ei ole tavanomaisesti vihollista, siksi ylivoimainen se on.

 

 

Kuinka kauan tätä USA hegemoniaa kestää, jää nähtäväksi..., idässä kasvaa systemaattisesti toinen jättiläinen, joka haluaa omansa yhtä lailla ja aivan samalla oikeutuksella. Meille eurooppalaisille jää mielenkiintoinen rooli, voimme olla tulevan maailmanpelin avainnappula. Meillä on looginen asema kumpaankin ilmansuuntaan.

 

Meidän eurooppalaisten veturi on Saksa, joka haluaa elää sovussa ja liitossa Venäjän kanssa.

 

 

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka 

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuinkahan paljon Hilary tietää miehensä aiemmista jutuista, kun Bill-boy oli pressana?

Toinen asia - Vietnam:

"Etelä-Vietnamin puolella kuoli 230 000 etelävietnamilaista, 58 000 yhdysvaltalaista, 5 000 eteläkorealaista ja 500 australialaista sotilasta. Pohjois-Vietnamin puolella kuoli 1,1 miljoonaa pohjoisvietnamilaista ja 1 100 kiinalaista sotilasta. Vietnamin sodassa kuoli kaksi miljoonaa siviiliä, joista selvä enemmistö maan eteläosissa"

- kuinka paljon olisi kuollut, jos USA ei olisi ollut mukana?

W
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vietnamin_sota

Harri Lahtinen

Irakin sodassa Irakilaiset tappoivat enemmän toisiaan kuin Yhdysvaltain sotilaat. Ps. ja se sama tappaminen jatkuu vieläkin vaikka sota on jo loppu.

Ilkka Luoma

Kuinka paljon jenkit tappoivat Irakin ensimmäisessä - isä Bushin sodassa?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

... ja olisivat tappaneet vielä paljon enemmän jos Paul Wolfowiz olisi saanut tahtonsa jo tuolloin läpi.

Ilkka Luoma

Meidän "raivovihreä" Pentti Linkolakin oli sitä mieltä, että Irakin ensimmäinen sota päättyi kesken ...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

- Hilary tiesi riittävän paljon, hänellä oli valtaa jo silloin, nyt hänellä on hyvin paljon valtaa.

- Paljon vähemmän olisi kuollut. Vietnamin kansan enemmistö oli vapaustaistelijoiden puolella, ja voitti. Tosin pitkällisten sotien jälkeen. Ideologioiden puolesta siellä ei taisteltu vaan itsenäisyyden. Nyt Vietnam on itsenäinen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Indokiinan_sota

Ilkka Luoma

Olisi mielenkiintoista tietää miten nykyiset jenkkien sotahaukat selittävät menneen Vietnamin sodan?!

Vilho Juntunen

Tuomioja pidä jämäkästi Suomen puolta NATO-neuvotteluissa Hillaryn kanssa!

Ilkka Luoma

Mikäli Tuomiojasta riippuisi, niin Suomi ei liity Natoon, kun ei suuri kansanenemmistökään sitä halua.

Harri Lahtinen

Puhutaan usa:sta mitä tahansa ja monet inhoavat sitä ,eihän se mikään täydellinen valtio olekkaan mutta ihmisten täytyy aina muistaa haukkuessaan jenkkejä naama punaisena, mikä se vaihtoehto supermaasta olisi Kiina, Venäjä? Ei kiitos.

Ilkka Luoma

Tunnetko Kiinaa, kiinalaisia ja Kiinan historiaa kuin kulttuuria kuinka hyvin? Venäjä taas on rajanaapurimme, ja me suomalaiset olemme niin idästä kuin lännestä.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Hyvä kuten aina.

Kiinalla ja Venajällä sentään on kulttuuri ja historia. Mieluummin kinkki kuin jenkki, kiitos.

Hollywood-osiosta sen verran, että Ilkkakin tietää perimmäisen syyn massiiviseen purkkakulttuuriin. Tietenkin oikean historian puute. Amerikkalainen identiteetti nojaa puhtaasti viimeiseen pariin sataan vuoteen, jolloin se on ollut kiistatta ykkönen monessa ja sitä hollywood pukkaa ulos. Kiinalainen elokuva taas on kriitikoiden ylistämää, mutta sijoittuu monesti kiinalaisen kulttuurin ylivoiman aikaan. Siellä on siis kiinalainen identiteeti, mikäli elokuvatuotantoa käyttää mittarina. Eikä muuten kannata aliarvioida suurten aasialaisten elokuvien levikkiä.

Euroopan aika oli siinä kiinan ja jenkkien välissä ja Venäjä on venäjä, ollut sitä aina.

Tulevaisuus lienee Kiinan.

Ilkka Luoma

Indikaattorit vilkkuvat kaukoidän puna-keltaista aikakautta.

Harri Lahtinen

Onko se parempi asia kuin Venäjä antaa kansanmurhan tapahtua Syyriassa ja katsoo vain sivusta ja "kieltää" kenenkään menemästä väliin lopettamaan sen? USA:n vastustajat kävivät kuumana kuin jenkin ei tehnyt mitään kuin Serbit teurastivat Albaaneja, monet sanoivat että ei ne nyt tee mitään koska kyseessä on muslimit ja jenkeillä ei ole siellä niin paljoa itressejä, no sitten kuin ne meini sinne niin niitä taas haukuttiin että ne meni liian myöhään ja lopuksi jenkkejä haukuttiin että mitä ne enään siellä tekee. Tyypillistä puhetta ihmiseltä jonka ainoa juttu on haukkua jenkkejä tapahtui sitten mitä tahansa.

Ilkka Luoma

Kuinka paljon jenkit tappoivat Libyassa?

Jukka Pelkonen

Juuri näin, tämä jenkkiviha on vastenmielinen ilmiö.

Ilkka Luoma

Ei ole jenkki- eikä Venäjävihaa - on vain molemmat silmät auki ilman värillisiä laseja, niin oikealle kuin vasemmalle, kuitenkin liikkuen yhtäaikaa samaan suuntaan, vaihdellen ;)

Käyttäjän IlkkaVirkkala kuva
Ilkka Virkkala

Selvittäkääs itsellenne mitkä ryhmittymät hallitsevat jenkkilää!!! USA on roskavaltio mikä hyökkäilee levittääkseen keskuspankki järjestelmäänsä joka maailman kolkkaan. Katsokaas mitkä maat eivät siinä vielä ole Syyria IRAN Sudan pohjois korea ym muutama muu... LIBYA IRAK ja muutama muu maa yritti perustaa omaa pankkijärjestelmää ja rahaa kultadinaaria ja miten kävikään. Ei ole kummankaan maan johtajat hengissä.

Venäjä ja Kiina ymmärtää ettei koko lähi itää voi antaa...hyvä niin. ON vähän edes tasapainoa?

50 Mijoonaa köyhää,ei sosiaaliturvaa, ihmisoikeuksia ajetaan alas koko ajan on se niin hieno maa...

Ilkka Luoma

USA käyttää suvereenisti vahvemman voimaansa ja valvoo juuri omia taloudellisia ja raaka-aineellisia etujaan kaikkialla maailmassa - suuren ja iskevän sotakoneistonsa avulla. USA käyttää enemmän rahaa asevoimiinsa kuin neljä seuraavaksi suurinta yhtensä.

Pete Yaller

Erinomainen ja realistinen kirjoitus.

Ilkka Luoma

kiitos kannustuksesta, koetin tuoda esille harvinaisempia näkökulmia, kriittisesti ja myös positiivisesti.

Hannu Tanskanen

@Jahas,Luoma "alter egonsa" Nick Rigelin kera. Kun itse kysyy ja itse vastaa,saa hyviä vastauksia ;=).

Taitaa Luoman poika olla nyt nukkunut historian tunneilla? Montako miljoonaa tappoi Hitler? Stalin? Mao? Pol Pot?

Montakos ääntä se itsepäisyyspuolue sai Espoossa,kokonaisen puhelinkopillisen ;=)?

Ilkka Luoma

Hannu ylitti tällä kertaa jo itsensäkin ;)

Vakavasti,

USA:n sotakone on harjoituttanut itseään miltei yhtäjakosisesti aina II Maailmansodasta alkaen - markkinatalouden, vapauden ja demokratian nimissä - näin sanotaan.

Kaiken aloitti Hiroshima ja Nagasaki - noin 450.000 tapettua siviiliä - suoraan heti, ja myöhemmin jälkisairauksiin + myöhemmät epämuodostumat, sitten seurasi Koreat jne ... tällä saralla USA on kunnostautunut.

Amerikkalaisuuteen kuuluu myös suhteeton kulutus yhteisistä maapallovaroista per nenä - jos intialaiset ja kiinalaiset kuluttaisivat samalla mitalla - ei meille valkoisille sitten mitään enää jäisikään, valitettavasti.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Yksi voittaja näissä koitoksissa on aina ollut; se on itse USA:n armeija"

Tohtisin väittää,että ainoa voittaja kaikissa näissä koitoksissa on pankkiirit jolta lainataan rahat tuohon "ilotteluun".

Ilkka Luoma

On eräs kolmaskin voittaja, ja se on amerikkalainen asevarusteluteollisuus miljoonine työntekijöineen!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Heitätkö arvion onko samat tahot suuria omistajia aseteollisuuden yrityksissä kuin pankeissakin?

Ilkka Luoma

VH

Tuo on hyvä kysymys - oli vaikeaa löytää omistussuhteita, siksi monimutkainen omistuskierto noista sotavarustelutehtaista löytyi ...

Toimituksen poiminnat