Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Toimiiko Syyria liipaisimena?

USA on keskittänyt viisi lentotukialusta Välimerelle, Persianlahdelle ja Punaiselle merelle. Nyt myös Venäjä on tehnyt mittavat joukkojen siirrot Ossetian rajalle ja itse Ossetiaan, joka on taas Gruusian rajalla ja josta on suorat yhteydet tuleviin levottomuuspesäkkeisiin, joista jostain syttyy kuuden kuukauden kuluessa sota.

 

Suomesta kävi ystävyysvierailudelegaatio Etelä-Ossetiassa, ryhmä tapasi maan tai oikeastaan alueen presidentin, joka on hyvissä väleissä Venäjän kanssa. Torjuihan Venäjä Gruusian presidentti Shaakasvilin aloittaman hyökkäyksen ja mahdollisti osseettien halun itsenäiseksi alueeksi - pois Gruusian vaikutusvallan alta.

Delegaatio näki vierailun yhteydessä pitkät Venäjän armeijan kolonnat kaikilla valtaväylillä - ryhmän vieraat laskivat jo pelkästään panssarivaunuja olleen yli 650 - joka on määränä paljon, hyvin paljon. Venäjä varautuu johonkin sellaiseen, jonka USA ja Israel jo tietävät. Kaikki lentokentät matkan varrelta oli täynnä Venäjän ilmavoimien sotakoneita.

 

Israel haluaa hyökätä Iraniin,

vain USA:n presidentti Obaman jarruttelu estää sen, juutalaiset haluavat tuhota Iranin ydinvoimalaitokset - Israel pelkää, että alueelle tulee sen itsensä lisäksi toinen ydinasevaltio. Tänään ei ole mitään todisteita Iranin edes mahdollisuudesta valmistaa ydinpommi - ohjukset lienevät kylläkin olemassa. Israel halua pysyä alueen ainoana ydinasevaltiona.

Syyrian presidentti voi kansaansa rauhoittaakseen esittää nyt YK:n jo aiemmin esittämän vaatimuksen Israelille luovuttaa juutalaisten valloittamat Golanin kukkulat. Syyrian presidentti saisi kansan suosiota, ottamalla vaikka väkisin Syyrialle kuuluvat kukkulat - tätä Israel ei YK luovutusvaatimuksista välittämättä, tule hyväksymään - vaan eskalaatio Syyrian armeijan kanssa on näin toimien varma.

Muistamme myös, että Venäjällä on laivastotukikohta Syyrian rannikolla. Venäjä on vahvistanut merkittävästi oloaan Välimeren tukikohdassaan - vastavoimaksi USA:n lntotukialuksille.

 

Kurdit liikehtivät omine itsenäisyysvaateineen

ja turkkilaisten ja armeenien keskinäinen "miekkojen kalistelu" on jo jatkunut I Maailmansodasta lähtien. Nyt on samalle ilmansuunnalle ja alueelle eskaloitumassa useita kipupisteitä räjähdykseen saakka - ja näihin operaatioihin USA:n jälkeen nyt Venäjä on varautumassa - näillä massiivisilla joukkojen siirroilla.

USA tietää Venäjän joukkojen siirrot, mutta ei voi niihin puuttua, koska sen omat laivastosiirrot ovat myös poikeuksellisen näyttäviä.

Molempien maiden aseteollisuudet odottavat 'vesi kielellä' uusia tilauksia, kun armeijat pääsevät käyttämään "viimeinen käyttöpäivä" räjähteet, ammukset ja panokset - näin täytyy saada nopeasti uusia tilalle. Asekauppiaat USA:ssa hierovat käsiään - USA on maailman suurin aseiden viejä.

Mielenkiintoista mikä tulee olemaan, muiden asioihin puuttumattoman Kiinan rooli ja mitä tekee sotilaallisesti savijättiläinen EU - molempien osallistuminen jää puheisiin ja kiinalaisten osalta ei edes niihin -  Kiina siirtää omat kansalaiset lento-operaatiolla pois kriisimaista.

 

Sotiashistorian suurin lentoasekauppa

Sen sijaan Kiina julkistaa nykyhistorian suurimman asekaupan Venäjän kanssa, jolloin se tilaa viiteen valmistuvaan lentotukialukseensa 600 tukialushävittäjää ja maalentokentille toiset 800 konetta - koneet tulevat olemaan uusinta Sukhoi versiota, jonka ominaisuudet nähtyjen lentojen myötä ovat edellä kaikkia vastaavia länsikoneita - Sukhoi on jälleen Flankereiden jälkeen ottamassa maailman parhaan lento-ominaisuuskoneen tittelin haltuunsa.

 

Btw. Suomi voisi korvata myöhemmin poistuvat Hornetit näillä maailman parhailla hävittäjä/(pommittajilla) ...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Israelin ja Iranin välinen jännite ei tosiaan näytä hyvältä.

Ilkka Luoma

Lähi-idän rauha siirtyisi merkittävästi lähemmäksi pysyvää rauhanomaista rinnaneloa, jos Israel luopuisi ydinaseestaan, kokonaan ja todistettavasti - olisi uskottavaa, että näin toimien juutalaiset saisivat käydä itse tarkistamassa Iranin ydinlaitokset!

Veikko Vitikainen

Ilkka: turha toive tuollaista ei koskaan tule tapahtumaan.

Ilkka Luoma

Niin. Olet varmaan oikeassa - ne tulevat poistumaan vain käytön kautta - ja jos niin käy - ei ole juutalaisia eikä Israeliakaan. Juutalaiset ovat aika uppiniskaisia, koska "pyyhkivät kintaalla" jatkuvasti YK-päätöslauselmia, joissa velvoitetaan juutalaisia vetäytymään hyökkäyssodassaan valloittamiltaan alueilta - ja vain siksi, että isoveli USA tukee. Mitä tuleekaan tapahtumaan, kun Kiina nousee USA:n ohi maailman ykköseksi - no ei mitään, koska kiinalaiset eivät puutu suvereenien itsenäisten maiden sisäisin asioihin - he keskittyvät vain kaupan tekoon ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mikä olisi se realistinen syy, jotta Israel luopuisi ydinaseestaan?

Ilkka Luoma

Mielikuvitus ei riitä vastauksen löytämiseen ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kumpi on enemmän hyökännyt itsenäisten valtioiden kimppun?

Ilkka Luoma

Hyvä kysymys, helppo vastaus - Israel.

Keijo Koponen

Keitä nuo Etelä-Ossetian "ystävyysdelegaation" jäsenet ovat? Ihan hävettää taas.

Ilkka Luoma

Joukko suomalaisia, suomenvirolaisia ja suomenvenäläisiä, myös yhteyksiä tshetseeneihin!

Seuraava vierailudelegaatio lähtee Etelä-Ossetiaan jo parin kuukauden kuluttua juhlistamaan ystävyysseuran virallista rekisteröimistä niin Suomessa kuin Etelä-Ossetiassa. Saa nähdä kunka saa kuvata retken "maisemia" ...

Jokainen tietää kuinka suuri huolto-operaatio tarvitaan 17-27.000 miehen ylläpitoon, puhumattakaaan yli 650 panssarivaunun valmiudessa pito!

Keijo Koponen

Tuleeko rahoitus näihin "ystävyysmatkoihin" Venäjältä?

PS. Eikö tällaiset ystävyys ja yhteistyöhöpötykset kuulu menneisyyteen?

Ilkka Luoma

Eivät kuulu menneisyyteen, vaan ovat tätä päivää, kuten esim. Israelin ystävät.

Ovat itserahoitettuja, tosin oleskelu Etelä-Ossetiassa tapahtuu alueen hallinnon piikkiin. Kun osseettien presidentti saapuu Suomeen, ositetaan täällä toki vieraanvaraisuutta - alueellahan ei ole valtio statusta, jolloin tapaamisia ei Niinistön kanssa tapahdu, mutta tiettyjen poliitikkojen kanssa kyllä :)

Keijo Koponen

"Ovat itserahoitettuja"

Miksi te teette ilmaista propagandatyötä kansamme ikiaikaiselle viholliselle?

Ilkka Luoma

Suomalaiset vaurastuivat Venäjän suuriruhtinaskunnan aikana "maakuoppien takapajulasta" eurooppalaisen keskikastin yläpuolelle ---

Venäjän merkitys Suomeen on historiallinen, niin kielessä kuin uskonnoissa ja myös toisin päin; yhteisiä alkujuuria on löydettävissä kuten myös rajanvetoa ja yhteistä sekoittunutta aluetta, kuten ikimuistoinen Karjalan alue, jossa kohtaa ainutlaatuinen raja uskontoina, tapoina kuin kaikkia karjalaisia koskevana vieraanvaraisuutena ja eloisuutena

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suo...

Ilkka Luoma

Kekkosen Neuvostoliitto, Venäjä ja WTO venäläiset - suuri mahdollisuus yhä suurempana Suomelle:

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/114949-...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Noin suuria tankkikeskityksiä on havaittu viimeeksi 1973, kun Israel ja naapurit ottivat yhteen. Mihin Venäjä varautuu?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Hävettääkö Suomi-Ruotsi ystävyysseura?

Ilkka Luoma

Kiero vastaheitto - kumpikaan ei hävetä, normaalia kansojen yhtenäistoimintaa yhdistyksinä.

Veikko Vitikainen

Venäjän sotilaalliset ilmavoimat ovat tilanneet noita maailman parhaita Sukhoihävittäjiä 1500 kappaletta, ja myöskin pommikoneita, joten oletan että Kiina saa venäläiset koneensa vasta kun Venäjän ilma-ase on valmis. Ja siihen menee vuosia ennenkuin Venäjä on saanut nuo yhteensä 2900 Sukhoi-konetta valmiiksi, joista 1400 toimitetaan Kiinalle, jos toimitetaan???
Toki täytyy muistaa että Kiina on supervalta jolla on taatusti viimeisintä teknologiaa hävittäjäkoneiden valmistukseen. Jos Kiina tekee jo melkein rutiininomaisesti miehitettyjä avaruuslentoja, niin voidaan olettaa että omien ilmavoimien rakentaminen ei tuon kokoiselle talousmahdille ole kovinkaan ylivoimainen suoritus.
Jos Iranissa alkaa rähinä?, niin voimme olla melko varmoja, että Israel tekee ensi-iskun, ja sen jälkeen Arabimaat tekevät vastaiskun, jolloin israelille saattaa käydä huonosti, mutta Kun tilanne alkaa karata käsistä USA puuttuu asiaan sotilaallisesti, ja sen jälkeen Venäjä on myöskin siellä lähi-idässä valvomassa etujaa, joten kolmas maailmansota onkin sitten valmista tavaraa. Ja sen kahakan jälkeen ei ole enää mitään ennustettavaa, se on sitten kaput, etenkin jos Kiina lyä vielä lusikkansa tuohon soppaan.

Ilkka Luoma

Loogisesti päätelty, mutta...

1)
Venäjä tarvitsee Kiinasta rahaa ja resursseja koneiden tekoon

2)
Kiina saa lisenssin koota itse 900 konetta

3)
Kiina ottaa osaa laivastohävittäjän suunnitteluun, koska ne tulevat 500 metrisiin lentotukialuksiin, joita Venäjällä ei ole

4)
Kauppaan kuuluu kahden 500 metrisen lentotukilaivan optio kiinalaisten sarjasta - ne toimivat osana kauppahintaa Sukhoi laivueista.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Aika yksityiskohtaista tietoa, mistä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Israel pystyy Yhdysvaltojen suojakilven alta tekemään röyhkeitäkin yllätysiskuja.

Ilkka Luoma

USA maalautti omia sotakoneitaan Israelin tunnuksiin ja lennätti niitä omilla lentäjillä - taisteluun egyptiläisiä vastaan, vuonna 1973.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Oisko sulla heittää tähän muutama lähdelinkki jos valmiina löytyy?

kati sinenmaa

Oikein hyvä juttu. Paperimedia saa jälleen taseensa kuntoon ja muu media saa alkaa syvälliseen ajatteluun. Toimittajat, tervetuloa ajattelun syvällisyyteen.

Veikko Vitikainen

Mikä on hyvä juttu? ja mihin asiaan median pitäisi tässä asiassa paneutua???

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Keskittyminen asioiden ytimiin olisi lukijan kannalta viisainta, ei pintalööppeihin.

Ilkka Luoma

Olisiko tämä kuulunut aiempaan artikkeliin "Printtimedia on miltei ympäristörikos"?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sotiminen ei ole kovin syvällistä ajattelua.

Ilkka Luoma

Ihmiskunta vaatii aina aika-ajoin omat sotansa - liika testosteroni on purettava, kuten höyrykone hyörynsä kuumetessaan liikaa, varoventtiilin kautta - meidän venttiili on sota.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sota on vuorovaikutuksen maksimointia.

Ilkka Luoma

onko niin, että USA saa vapaasti uhkailla muita itsenäisiä valtioita - entä jos tämän vastaavan asekeskityksen olisi tehnyt Venejä tai Kiina?

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

USA kantaa edelleen jonkinlaista pyhimyskehää päällään osallisuudestaan natsien murskaamiseen ja vastavuoroisesti entiset kommunistisen blokin johtomaat ja perilliset kantavat aatteensa mustaa taakkaa.

Maailma on muuttunut kylmän sodan jälkeen enemmän mustavalkoisesta harmaan eri sävyihin ja niitä sävyjä tulee jatkuvasti lisää

Ilkka Luoma

Näinä päivinä on jälleen se USAF atomipommien pudotuksen surujuhla.

Ilkka Luoma

Syyria-sopua hieroneet Putin, Erdogan, Macron ja Merkel haluavat Idlibiin pitävän tulitauon -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005879390.html -

Ilkka Luoma 28.10.2018 - 3:00

Pieni paluu lähihistoriaan: US CIA aloittaa Syyrian kapinallisten aseistamisen ja rahoittamisen jo vuonna 2013 - ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia, salaisesti. USAF aloittaa Syyrian massiiviset ilmapommitukset vuonna 2014, jälleen ilman mitään mandaattia - pommituskohteiden sanottiin olevan ISIS- järjestön rakenteita.

Vuonna 2015 Venäjän tulee mukaan Syyrian sisällissotaan Syyrian laillisen hallinnon kutsumana. US-pr. Trump lopettaa vuonna 2017 Syyrian kapinallisten CIA aseistamisohjelman, tai ainakin sanoi niin.

Historiaa kauempaa: 100 vuotta sitten ranskalaiset ja englantilaiset piirsivät omin päin koko suuralueen rajoja, kyselemättä juuri mitään paikallisilta - puhutaan Sykes ja Picot sopimuksesta*.

Toimituksen poiminnat