Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Poltettu elämänvoima -tuntematon kriisi ympäristöajattelussa

Jokainen muistaa orgaanisen kemian jo oppi- ja peruskoulusta. Hiilipohjainen kemia on mahdollistanut kaltaisemme elämän. Biosfääri on kuin ameeba, joka muuntuu ja muuttuu ulkoisista ja sisäisistä tekijöistä. Ihminen on itsessään sisäinen, mutta vaikutuksiltaan paljolti myös ulkoinen tekijä.

 

 

Ihmiskunta lisääntyy vain ja ainoastaan hiileen perustuvan kemian vuoksi – olemme osa biosfääriä, jota me nyt muodikkaasti poltamme käyttöenergiaksemme, jotta esimerkiksi autot kulkisivat ja asunnot pysyisivät meille mukavassa 21 asteessa.

 

Biosfääri on ravinto itselleen,

ei polttoaine yhden biomassaltaan häviävän pienen luomakunnan osasen – ihmiskunnan yksinoikeus. Biosfäärin polttaminen on ajattelematonta, tutkimatonta ja vieläpä massiivisena ilmiönä kohtalokasta. Viereiset planeettamme saattoivat olla joskus viherplaneettoja, mutta sitten tapahtui jotain Marsissa (veden katoaminen aktiivisesta kiertokulusta)  ja Venuksessa tapahtuu koko ajan (”hyperkasvihuoneilmiö”).

...

 

 

 

JOHDANTO MENNEESEEN - Mitä me kirjoitimme jo vuosia sitten, kun oivallettiin uusiutuvat energialähteet ja niistä nimenomaan biopolttoaineet – ympäristötekijöiden pelastajiksi ja ilmakehän stabiloijaksi ... mutta mikä onkaan tänään valtavirta, kun on huomattu, että ravinnosta tulee laajasti niukkuus ja pysyvästi yhä useammille pula?

 

 

[2006]

Pelloilta viljelty polttoaine ei palaa mullaksi uutena kasvuvoimana

LINK ---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/pelloilta-viljelty-polttoaine-ei-palaa.html   ---

 

 

Biopolttoaineet villitsevät niin poliitikkoja kuin maanviljelijöitä. Maapallolla kasvusto on vakio saaden kasvunedellytykset luonnonkierrosta ja auringosta. Nykyinen polttoaine pumpataan ammoin kuolleiden kasvien ja eläimien maatuneista jäänteistä. Vilja taas lähtee pelloista, siis mullasta, hiilidioksidista, vedestä ja auringon paisteesta.

Tämän päivä vilja ja kasvikset syödään ruokana tuottaen ne jälleen ihmiskierron jälkeen maahan, näin luonnonkierto säilyy ja uusille kasvukerroille jää elinmahdollisuudet. Öljy, joka on pumpattu miljoonia vuosia sitten kuolleiden eliöstöjen jäänteistä, saa kierron muun muassa moottoreista lämmöksi, liikkeeksi ja haitallisiksi kaasuiksi lämmittämään ilmakehää.


Brasilia on suuri biopolttoaineiden tuottaja

 

Brasilialaiset maanviljelijät kaatavat surutta maapallon keuhkoja Amazonasia. EU tuo suurimman osan biopolttoaineestaan mm. Brasiliasta. On todennäköistä, että Suomessa viljelty biopolttoaineen raaka-aine ei kykene ilman tukia kilpailemaan hinnalla brasilialaisen biopolttoaineen kanssa. Näin osallistumme Amazonin sademetsien tuhoamiseen.


Biosfäärin vuosimiljoonainen kierto järkkyy!

 

Moottoreissa käytetty biopolttoaine päätyy "luonnollisen kierron" sijasta lämpönä ja pako- sekä kasvihuonekaasuina suoraan ilmakehään lämmittäen pohjoisten jääpeitettä entistäkin ohuemmaksi.

 

Raakaöljy, joka on pumpattu maan alta on ns. kierroton orgaaninen ”varastoaines”, kun taas biopolttoaineet ovat lähtöisin aktiivisesta kasvustosta. Biopolttoaineen palaessa, se ei enää palaa perinteellisessä mielessä luonnon kiertoon. Viljan tullessa syötynä elinvoimaksi sen paluu "pakoputkistamme" on eri asia kuin auton pakoputkista vapautuva ilmakehää rasittava kaasuseos. Biopolttoaineet eivät palaa hyödyntämään multana kasvustoa.


Suomalainen maanviljelijä valtion tukemana saisi runsaasti työtilaisuuksia [?],

 

jolloin maaltapako voisi vähentyä toimeentulon tullessa pellolta. Koko maapalloa ajatellen nyt kierrossa olevan eloperäisen aineksen käyttö liikuttelemaan meitä ihmisiä ja tavaroitamme polttoaineena on arveluttavaa. Näin saatamme tuhota syntymättömien sukupolvien elonmahdollisuuksia tuhoamalla muutoinkin hyvin ohutta elokerrosta maapalloltamme. Eläinkunta on vuosimiljoonat ymmärtänyt tavan liikkua "huomioiden" myös muuta eliöstöä.


Maapallo – suljetun systeemin koneisto saa energiansa ulkoa auringosta

 

Maapallo on suljettu systeemi ja kiihtyvällä vauhdilla osallistumme sen aineksien luonnottomaan muunteluun ja siirtelyyn. Ihmisten muuta piittaamaton toiminta on muuttanut peruuttamattomasti ympäristöämme.

 

Viisaat tohtorit voisivat paneutua biopolttoaineketjuun pelloilta pakokaasuihin, suomentaen sen selkokielellä kansalaisille kuinka kasvullinen luonnonkierto muuttuu, ennen kuin tehdään kohtalokkaita päätöksiä.

– tämä siis todettuna jo kuusi vuotta sitten. 

 

...

JK.

[2012] Vai tehtiinkö jo ratkaisevat virheet, joista vastuun kantavat syntymättömät sukupolvet, vai ollaanko jo lähempänä biosfääriromahdusta, jonka laskut lankeavat jo nuorisollemme? Voiko klorofyllivoimalla 1] kulkevaa kohtalon junaa vielä pysäyttää – ja voisimmeko aloittaa sen tehokkaimman ympäristösäästön – kulutuksemme puolittamisen?

 

 

1]

Lehtivihreä eli klorofylli

---   http://fi.wikipedia.org/wiki/Lehtivihre%C3%A4   ---

 

 

Sent

Cc: jari.koskinen@mmm.fi ; mauri.pekkarinen@eduskunta.fi ; jyri.hakamies@tem.fi ; presidentti@tpk.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; Brax Tuija ; anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; kimmo.tillikainen@eduskunta.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; satu.hassi@europarl.europa.eu ; sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu

Sent: Thursday, September 27, 2012 8:42 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Biosfäärin polttamisessa piilee suuri tuntemattomuus

...

 

 

Biosfäärin polttamisessa piilee suuri tuntemattomuus

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Ilkka Luoma

"Ilmastopaneelin puheen­johtaja tyrmää Suomen innon puusta valmistettuihin poltto­aineisiin: ”Ne ovat neljä kertaa kuormittavampia kuin fossiiliset polttoaineet”
Professori Markku Ollikaisen mukaan Suomen ei kannata tehdä biojalostamoita, joissa puusta tehdään polttoaineita. ”Ne ovat neljä kertaa kuormittavampia kuin fossiiliset polttoaineet.” ... " -HS

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005856844.html -

.

Toimituksen poiminnat