Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Estellen tulikoe - voi avata myös lukittuneita solmuja!

Uutisointi seuraa tarkasti suomalaisen Estelle aluksen matkaa Välimerellä palestiinalaisten asuttamalle ja Israelin valvomalle Gazan kaistaleelle - laiva on lastattu humanitäärisillä tarvikkeilla, jalkapalloilla ... ja sementillä? *]

 

[ tapahtui lähihistoriassa ... Israelin ilmavoimien kuljetushelikoptereista laskeutuu tiukkaan aseistettuja juutalaiskommandoja - turkkilaiseen siviilialukseen kansainvälisellä merialueella. Syntyy epätasainen taistelu - useita siviilejä saa surmansa. Laiva pysäytetään perustelulla, että Israelin yksipuolisesti valvoma merisaarto on lainvoimainen ja että iskuun on Israelin näkökulmasta humanitäärinen turvallisuusoikeus ... ]

 

Suomalaiset ovat tunnettuja ja tunnustettuja YK - rauhanturvaamistehtävistään, muun muassa Siinailla, Libanonissa ja Golanilla. Kaikissa näissä kohteissa suomalaiset sinibaretit ovat tehneet tuttavuutta Israelin armeijan kanssa. Israelin tykistö on tuhonnut täsmäiskulla YK:n valvonta-aseman, jossa suomalainen YK-rauhanturvaajasotilas sai surmansa. Israelilla on nyt oiva paikka antaa hyvitys ja tunnustus.

 

Suomalainen rauhanlaiva Nobelin arvoisesti [?]

Estelle laiva on rekisteröity Suomeen ja sillä on suomalainen kapteeni. Israel on jo varoittanut suomalaisia Helsingin suurlähetystöstään, että laiva pysäytetään, ja ettei ole luotettavaa tietoa ketä laivassa on ja mitä se kuljettaa. Epäilys juutalaisten taholta on suuri, sillä vuosien saatossa niin moni israelilaissiviili on saanut surmansa kotitekoisten rakettien ja itsemurhapommittajien kautta.

 

Kilven kiillotus

Israel voi nyt kiillottaa kilpeään ja saada kansainvälistä hyväksyntää päästämällä Estelle aluksen suoraan Gazan satamaan. Turvallisuuden ja kokonaisvaltaisen oikeudenmukaisuuden nimissä Israelin laivastolle pitäisi suoda mahdollisuus tutkia Estelle alus, jotta vältyttäisiin turhalta ja raukkamaiselta verenvuodatukselta. Kädenojennuksena suomalainen kapteeni antakoot aseettomille tarkastajille alukseen nousemisluvan - sehän on helppo antaa, jos lasti on katseet kestävä ja kyydissä on asianmukaista väkeä.

 

Hyvä työ, joka kantaisi hedelmää

Israel tekisi itselleen hyvän työn ja palveluksen jatkotoimenpiteisiin, joiden tavoitteena on kahden eri kansakunnan rauhanomainen rinnakkaiselo **] nyt niin tulenarassa Gazassa ja Länsirannallakin. Estellen päästämisestä suoraan gazalaiseen satamaan, voisi seurata toinen merkittävä toimenpide, ja se on Golanin kukkuloiden palautus Syyrian kansalle. Israelhan miehittää YK:n yleiskokouksien päätöslauselmien vastaisesti tätä 1967 kesäsodassa valloittamaansa kukkula-aluetta - mainittakoon, että tuon 1967 kuudenpäivänsodan aloitti Israel yllätyshyökkäyksellään - lähinnä egyptiläisten taholta provosoituna ja satamasaartouhattuna.

**] "Rauha voitaisiin saavuttaa yllättävillä toimenpiteillä ... [Teksti 2006]

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/rauha-voidaan-saavuttaa-yllttvill.html   ---

 

Estelle laiva voisi olla jännitteen lievittäjä puolueettomasti toimien -

Gazaan purjehtimiseen sillä lienee vähintäänkin humanitäärinen oikeus - oletuksella, että lasti on kuvatun ja selostetun mukainen. Estelle voisi olla vesi sammuttamaan pahimpia kytyroihuja, sillä muutoinkin Lähi-idän alue on nyt ruutitynnyrinä 1] - Syyria 2], Libanon, Iran ja kansannousut arabimaissa.

 

Kommandot ovat koulutettu taistelemaan asein aseita vastaan!

Pahimmillaan Israelin kommandot suorittavat sotilasiskun siviilialukseen, jossa tietojen mukaan ei ole mitään aseita. Kommandoisku 3] on sinänsä sotilaalle, tässä tilanteessa, suuri häpeä, sillä kommando on koulutettu tositoimiin tuhoamaan ja eliminoimaan todellisia terroristeja, eikä humanitäärisellä matkalla olevia siviilejä.

 

Hyvin kyseenalainen isku

Turkkilaiseen laivaan suoritettu näyttävä sotilasisku ei nostanut Israelin osakkeita, se toi vain muistiin Israelin taisteluhelikopterien ja taistelupanssarivaunujen iskut Gazaan vuonna 2009 4], jolloin muun muassa yli 300 palestiinalaislasta sai surmansa - Israelin tappioiden ollessa muutama, ja hekin lähinnä omien tulituksesta. Estellen tapauksessa Israelilla on nyt kunnostautumisen paikka.

 

Estelle laivaa seurataan nyt erityisen tarkasti,

ei niinkään suomalaisuuden vuoksi - vaan uskottavan matkakertomuksen vuoksi - on vahvasti luultavaa, että lasti on rahtikirjojen mukainen. Israelilla ei ole mitään oikeutta käydä aluksen kimppuun kansainvälisillä merialueilla - ei edes Gazan edustalla.

Mikäli Estellen kimppuun käydään - nostaa se Venäjän ja Kiinan väkevään protestiin. Kiina ei puutu muiden itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin - tämä tapaus onkin kansainvälinen asia ja siinä huonoimmillaan maistuu röyhkeä valtapolitiikka - yhden silmän näkökulmasta - jos Israel Goljattina käy suomalaisdaavidien kimppuun.

 

Israelilla on nyt näytönpaikka

Näyttävyyttä asiaan toisi se, että Israelin laivasto saattaisi Estellen Gazan aluevesirajalle, ja siitä Estelle suvereenisti itse purjehtien saapuisi Gazan satamaan. Nyt on edullinen ja turvallinen tilanne hoitaa asia diplomaattisesti ja neuvotteluasetelmia parantavasti - sillä Lähi-itä on nyt ruuti- ja ydinasetynnyri, jossa lanka palaa 2]. Yleinen salaisuus on se, että Israelilla on oma ydinase. Miksi Israelilla saa olla ydinase?

 

VIITTEET TEKSTISTÄ

*] Israel on kieltänyt sementin tuonnin Gazan kaistaleelle - on pelko, että sementtiä käytetään bunkkereiden ja väestösuojien rakentamiseen

1] Suomessa Israel- ja Lähi-itäaiheet kiinnostavat suurta yleisöä - ohessa linkki yli kuusi vuotta kestäneeseen keskusteluketjuun, yli 13.000 kommentilla ja 740.000 lukukerralla "Eikö Israel näe rauhanmahdollisuutta muurinsa takaa" ...

---   http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/eiko-israel-nae-rauhanmahdollisuutta-aitansa-takaa-t7703.html   ---

2] "Toimiiko Syyria Lähi-idän tilanteessa nyt liipaisimena?"

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115350-toimiiko-syyria-liipaisimena   ---

3] "Yrittävätkö juutalaiset lopullista ratkaisua?"

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/06/02/yrittavatko-juutalaiset-lopullista-ratkaisua   ---

4] "Gazan kaistaleen kansanmurha"

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25770-vuosi-sitten-alkoi-gazan-kaistaleella-kansanmurha   ---

 

 

JK.

Estelle laivan matka tukee Suomen pääsyä YK:n turvallisuusneuvostoon ***] vaihtuvana jäsenenä nyt alkavaksi kaudeksi.

***] Kansalaisnäkemys turvallisuusneuvostosta

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/ykn-turvaneuvosto-suurvaltojen.html   ---

 

...

Ilkka Luoma

 

Sent

Cc: paivi.rasanen@intermin.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; satu.hassi@europarl.europa.eu ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi

 

Sent: Thursday, October 18, 2012 9:58 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Estelle laiva luo uusia rauhanmahdollisuuksia Israelille ja koko Lähi-itään [?]

...

 

Estelle voi avata lukkiutuneita solmuja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (230 kommenttia)

Ilkka Luoma

Facebook´iin on luotu kannatusryhmä S/v Estelle´n avustuspurjehdukselle ---

https://www.facebook.com/groups/362701017147950/

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

kaivatko suomalaiset verta nenästään israelilaisilta, he ovat jo erikoistuneet iskemään aseistamattomien avustuslaivojen kimppuun!

Ilkka Luoma

Eivät kaiva, vaan herättävät ihmisiä ajattelemaan.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #64

Herättävät säälimään hyväntahtoisia typeryksiä.

Hannu Sutinen

Eiköhän IDF osaa tehdä yhtä sun toista. Maailman tehokkain armeija.

Tuota pikkuruista purjealusta, ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa laivaksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #83

Nuo muutamat sanat kertovat paljon asenteesta!

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #97

Vastasin vain lapselliseen väitteesen, että IDF ei osaa muuta kuin hyökätä avustuslaivojen kimppuun.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #128

Miksi Israelin tullilaitos voi pyytää laivannousulupaa, ja saatuaan sen - tarkastaa laivan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #128

Osaa liian hyvin löytää taisteluhelikoptereille lähinnä siviilikohteita - näytöt Gazan sodasta 2009. Ja osaavat hienosti nousta aseistamattomiin laivoihin :)

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #187

IDF löytää tarkasti Hamasin terroristit, jotaka ampuvat lasten selän takaa:

http://www.youtube.com/watch?v=zmXXUOs27lI&feature...
http://www.youtube.com/watch?v=8LGubwghyEw&feature...

Laivat pysäytetään, jos eivät pysähdy pyytämällä. Vain yksi kuudesta laivasta ei totellut. Siihen nousivat ensimmäisinä lähes aseettomat kommandot. Laivan terrorisit hyökkäsivät veitsin ja astaloin heidän kimppuunsa. Tilanteet joissa kuoli terroriteja, oli tapa tai kuole itse.

En viitsi kaivaa sinulle tästä videomateriaalia. Löydät jos sinua kiinnostaa.

mikael torppa

Ilkka Luoma kirjoittaa: "Mikäli Estellen kimppuun käydään - nostaa se Venäjän ja Kiinan väkevään protestiin. Kiina ei puutu muiden itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin - tämä tapaus onkin kansainvälinen asia ja siinä huonoimmillaan maistuu röyhkeä valtapolitiikka - yhden silmän näkökulmasta - jos Israel Goljattina käy suomalaisdaavidien kimppuun."

Vertauksesi ontuu pahasti sillä Daavid puolusti Israelia pakanakansojen taistelijaa Goljattia vastaan. Israelia vastaan asettuvat eivät ole koskaan Daavideja vaan Goljatteja. Israel on myös kokonsa puolesta Daavid sitä ympäröivää islamilaista maailmaa vastaan joka edustaa Goljattia johon myös Gaza sisältyy. Goljattiin kuuluu myöskin kaikki muutkin pakanakansat jotka Raamatun profetioiden mukaan tulevat viimeisinä päivinä kääntymään Israelia vastaan.

Gaza on islamistisen ja pakanallisen Goljatin miekka jolla Goljatti huitoo Israelin kansaa. Goljatti hyökkää tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden nimissä vaikka sen oikea ja lopullinen päämäärä on tuhota koko Israel sillä itse saatana vaikuttaa Goljatissa antisemitismiä Israelin kansaa vastaan.

Jos haluttaisiin toimia oikein niin Estellen avustustarvikkeet tulisi viedä virallisille ylityspaikoille josta tavara voidaan tarkistuksen jälkeen toimittaa Gazaan. Merisaarron läpi purjehtiminen on vain tarkoitushakuista provokaatiota jonka tarkoituksena on saattaa Israel huonoon valoon jotta Goljatti pääsee tuomitsemaan ja syyttämään Israelia. Estelle edustaa siis yhtä Goljatin (pakanakansojen antisemitismin) hyökkäyksen muotoa.

http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/12086...

Ilkka Luoma

Ydinase tekee Goljatin, kummalla on ydinase - juutalaisilla vai palestiinalaisilla?

...
121327/1775946

TULOS
Vajaa 15 kommenttia yhtä artikelia kohden.

mikael torppa

Sak12:1 Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt
taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä:
2 Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille
yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä.
3 Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki,
jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.

Goljattiin tulee kuulumaan kaikki kansat eivät vain gazalaiset. Goljatti edustaa saatanan antisemitismiä Israelin kansaa kohtaan johon kaikki kansat tulevat viimeisinä päivinä liittymään. Daavid voitti Goljatin Jumalan armosta Jumalan avulla ja samoiten Israelin kansa tulee pelastumaan lopunajan Goljatilta Jumalan armosta kun koko Israel kääntyy Goljatin hyökätessä huutamaan Herraa Jeesusta Israelin Jumalaa avuksi. Silloin itse Herra Jeesus astuu alas taivaasta pelastamaan omansa ja tekemään lopun antikristuksesta ja kaikista jotka sotivat Israelia vastaan.

Aulis Mäkitalo Vastaus kommenttiin #4

Epäilemättä raamatussa näin kirjoitetaan.

Mutta palataksemme "hyvää päivää - kirvesvartta" -sanailusta lähemmäs blogin aihetta on syytä toistaa Ilkka Luoman toteamus että ydinase tekee Goljatin. Goljatin voimia kasvattaa olennaisesti jatkuva ehtymätön ase-ja rahavirta USA:sta. Sillä rahavirralla rakennetaan ja ylläpidetään koko Israelin infrastruktuuri ja väestön elintaso. Israel tuottaa itse vain maataloustuotteita. No, aseita kyllä vientiinkin, mutta se on vain USA:n alihankintaa. Niiden tuotolla valtio ei suuremmin pullistelisi ilman massiivista dollarivirtaa.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #5

Tässä on päivitettyä tietoa Isrealin taloudesta, vaikkakin Wikipediasta:

"Alun perin maanviljelyyn perustunut talous on kasvanut voimakkaasti erityisesti itsenäistymisen jälkeisinä vuosikymmeninä, ja Israelin talous on nykyaikainen ja monipuolinen. Merkittäviä vientituotteita (yht. lähes 30 miljardia vuonna 2003) ovat mm. raskas koneteollisuus (sisältää myös aseteollisuuden), muistipiirit ja prosessorit, elektro-optiikan tuotteet, tietokoneohjelmistot, lääketieteen tuotteet, hiotut timantit, maataloustuotteet kuten Jaffa-appelsiinit, kemikaalit ja vaatetus.
Huipputekniikka on merkittävässä osassa taloudessa. Olemattomien luonnonvarojen vuoksi Israel on painottanut korkeaa koulutusta ja ollut tutkimuksen kärjessä tietotekniikassa, viestinnässä ja biotieteissä.lähde? Israelista puhutaan usein Lähi-idän Piilaaksona. Israeliin sijoitetaan enemmän riskipääomaa kuin mihinkään maahan Euroopassa, ja sen riskipääomasijoituksien osuus bruttokansantuotteesta on maailman korkein. Yhdysvaltojen ja Kanadan ulkopuolella Israelilla on NASDAQ-listautuneita yrityksiä eniten maailmassa. Israel tuottaa enemmän tieteellisiä tutkimuksia väkilukuun nähden kuin mikään muu maa, ja sen patenttiluvut ovat myös maailman korkeimpia."

Wikipedia

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Israelin etuna on laaja juutalaisten verkosto erityisesti USA:ssa ja monille kiusallisesti, juutalaiset pitävät itseään fiksumpina kuin ympärillä olevia, tilastot tukevat juutalaisten näkemystä ...

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #13

"juutalaiset pitävät itseään fiksumpina kuin ympärillä olevia"

Yleistävä rasistinen väite.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #25

Juutalaiset pitävät itseään Israelin myötä erioikeuasemassa olevana, valittuna kansana, jolla on erityisoikeus Jahven lupaamana luvattuun maahan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Onko Allahin uskoisilla omaa luvattua maata?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #30

Arabeilla plus Iranilla on luvattua maata nyt jo 14,5 miljoonaa km²! Israelilla on 0,02 miljoonaa km². Mihin islamilaiset naapurit ja Iran tarvitsevat tuota 20 000 km² Israelin pikkuruista länttiä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Jerusalemiin on keskittynyt kolmen uskontokunnan "pyhäinjäännökset" - juutalaisten, kristittyjen ja muhamettilaisten ... melkein samoille neliöillekin. Kenellä oikeus ja mihin?

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #30

IL: "Onko Allahin uskoisilla omaa luvattua maata?"

On. Koko maailma.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #29

Islamilaisille joskus kuulunut alue, kuuluu aina heille. Koraani!

Hamasin peruskirjasta:

"Israel on olemassa ja tulee aina olemaan, kunnes islam hävittää sen, kuten se hävitti muut ennen sitä."

"Islamilainen vastarintaliikkeen mielestä maa Palestiina on islamilainen Waqf pyhittänyt tulevien muslimien sukupolville saakka Judgement Day. Sitä tai sen osaa, ei pitäisi haaskata: sen, tai sen osaa, ei saa antaa enintään . "

"Ei ole ratkaisua Palestiinan kysymykseen muutoin kuin jihad. Aloitteet, ehdotukset ja kansainväliset konferenssit ovat kaikki ajanhukkaa ja turhia pyrkimyksiä."

Paha tuosta on ruveta rauhaa vääntämään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

Mikäli Israel YK:n päätöslauselmien vaatimuksien mukaisesti lopettaisi miehityksen, ja vetäytyisi rajoille ennen 1967 sotaa - voisimme nähdä jotain tapahtuvaksi myös palestiinalaisten taholta - arvattavasti.

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #190

Esimerkiksi YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmat 242 ja 338 edellyttävät toimia sotien (1967 & 1973) molemmilta osapuolilta. Kannattaa lukea huolellisesti molemmat ja sitten vielä tarkkaan miettiä mitä niissä oikeasti sanotaan

Sen jälkeen et enää esitäkään vaatimuksia yksin Israelille vaan ymmärrät, että konfliktissa on toinekin osapuoli. Vai mitä, Ilkka?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Juutalaisten täysi oikeus omaan uskontoonsa edustaa yhtä uskoa maailman noin 500 eri uskontokunnasta - luonnonuskonnot mukaan lukien. Onko jokin näistä jotenkin erinomaisempi ja "oikeampi"?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #13

Kuinka monta juutalaista tunnet Ilkka? Ei heidän tarvitse pitää itseään ympärillä asuvia älykkäämpina. Esim. Nobelin palkinnot kertovat kyllä kuinka asia on!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Nobelit jaetaan läntisen kulttuurin suosijoiden näkökulmasta. Tunnen monia juutalaisia, ovat mukavia ihmisiä ja taitavia yleisdiplomatiassaan.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #99

Jaetaan miten jaetaan, mutta tosiasia on, että vierailemalla Israelissa vs. arabinaapureissa, saa jo hyvän käsityksen kenenkin kyvyistä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #130

Kysymys on aina syvällisemmin siitä kuinka alueen yhteisiä resursseja jaetaan. Israel esimerkiksi tietää, että heidän vedenkulutus on monikertainen verrattuna palestiinalaisiin ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #130

Kykyjä on turha nyt vertailla - jos sinä joudut elämään puristuksessa valvottuna ja rajoitettuna - ei sinulta saata aivan täyttä kykyä vaatia :) Katsotaan kunkin historiaa, tapahtumia ja saavutuksia laajemmalla aikaskaalalla - niin saamme oikeudenmukaisemman näkymän.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #8

Israel on korkeateknologiamaa verrattuna vierusvaltoihinsa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Juutalaiset ovat aina osanneet keskinäisverkostoitumisen.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #62

Omalla ahkeruudellaan ja sinnikkyydellä juutalaiset ovat saaneet tuon pienen maa-alueen kukoistamaan, ja ovat yleensä pärjänneet. Kun ylittää rajan vaikka Israelista Syyrian, tekee muutaman sadan metrin matkalla aikahypyn kymmeniä vuosia taaksepäin. Ja palatessa takaisin Israeliin, taas hyppy menneestä nykypäivään!

Jos arabit käyttäisivät kaiken sen palavan innon ja ehtymättömän energian, jonka nyt käyttävät riitelemiseen, tappamiseen ja tuhoamiseen, oman tilansa kohentamiseen, niin heidän asiansa olisivat todella hyvin. Lännen sosiaaliavun varassa on mukava elää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #68

Kuinka Israel ottaa vähistä ja alueen yhteisistä vesivarannoista suhteettoman osuuden populaansa nähden - sitä voitaisiin kutsua ryöstöksi.

Israel elää pitkälti USA ase- ja talousavun turvin - ilman USA:n oloa Israel ei olisi sitä mitä sen on nyt. Israelin ydinaseet ovat amerikkalaisperua.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #100

Israel ottaa vettä välimerestä. Veden lisäksi saavat suolaa. Näin itse tällaisen laitoksen.

Ota hyvä mies asioista selvää, äläkä jankaa vanhaa virttä: "Israel elää USA:n almuilla!" Egypti saa saman verran apua. Gazan ja Länsirannan porukka elää totaalisesti avun varassa. On elänyt kymmeniä vuosia. Paitsi Hamasin ja Fatihin eliitti, joka tekee kaikella businestä, varastaa tästä länsiavusta (huom. arabiveljet eivät avusta, koska länsi hoitaa yksin asian) ja elää todella herroiksi!

Arafatin omaisuus oli ilmeisesti monta miljardia €uroa! Mitä busnestä hän teki, että kykeni tuohon? Palkka ei ollut sellainen, että tuon omaisuuden kykeni kasaamaan. Normaali veijari, joka usuttaa tyhmät pommivöitten ja torrakoitten kanssa kuviteltua vihollista vastaan, ja piilossa naureskellen laskee rahojaan!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #131

Pitä paikansa, muta makeasta vedestä leijonan osa otetaan Genesaret järvestä ja Jordanista ... tuolta vielä kumpuaa seuraava sota - vesisota.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #137

Typerää sotia vedestä, kun sitä riittää kaikille:

http://www.guardian.co.uk/world/2009/oct/18/hamas-...

Tuolla otin aurinkoa. Silloin ei Hamas partioinut, vaan sai rauhassa loikoilla. Onneksi!

Vesilaitoksia vaan rakentamaan rakettileikkien sijaan!

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #100

Israelin saamat tuet Yhdysvalloista ovat luokkaa 1 - muutama prosentti vuodesta riippuen. Kuinka voit sanoa, että Israel elää pitkälti USA:n ase- ja talousavun turvin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Israelin ydinase on yhdysvaltalaista alkuperää - rahoittaisiko USA myös Iranin atomiaseen - näin tasapaino säilyisi alueella - kylmän sodan prinsiippien mukaisesti ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #10

Mikäli Mitt Romney valitaan USA:n presidentiksi, siunaa nimenomaan hän Israelin yllätysiskun Iranin ydinvoimalaitoksiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Valehteliko nuorempi Puska syistä, miksi hyökkäsi Irakiin ja tapatti tasapainotekijän Saddam Husseinin?

Mika Virtanen Vastaus kommenttiin #19

Olette te kyllä tyhmiä.

Tuo todennäköisesti tarkoittaa kolmatta maailmansotaa ja minkä takia? Netanyahu piirtää pommin paperille ja punaisen viivan siihen? Tässä on Israelin todiste Iranin ydinaseista.

Muistakaahan mennä sitten rintamalle, niin päästään teistä. Minä jään kotiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Israelin poliittiset sotahaukat eivät pysy vallassa, ellei lietsota sotaa ja epävarmuutta.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #61

Emmekö voisi keskustella kunnolla tästä asiasta. Siihen et ole vielä suostunut, vaan heität pikku herjoja sinne tänne! Aletaan puhumaan asiasta!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #71

Nyt puhutaan juuri asiasta - haetaan oikeudenmukaista näkökulmaa. Kuten todettua, molemmilla on puolensa, mutta Israelin alueen yhteisten varantojen käyttömäärä on täysin suhteeton populamäärään nähden. Vesi on ensimmäinen ongelma, toinen on USA suojelu, ja kolmas suhteeton tappamisen vimma juutalaisten puolelta - tosin osin perustellusti, mutta miksi murhasuhde on niin mittava?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #101

Voi hyvä tavaton sinua mies: "suhteeton tappamisen vimma juutalaisten puolelta"!

Ja puhut samassa lauseessa oikeudenmukaisesta näkökulmasta! Ja edelleen, et vastannut aikaisempaan kysymykseeni. Onko sota silloin reilua, kun molemmat tappaa saman verran? Suomalaisia kuoli Venäjää vastaa 86000 ja naapurilta meni ehkä noin miljoona. Suomella oli suhteeton tappamisen vimma, ja Suomi oli syyllinen, koska tappoi moninkertaisesti vastapuolelta. Pitääkö sodissa olla erotuomarit, että varmasti molemmat osapuolet tappavat saman verran?

Mitä USA suojelee? Israel saa apua USA:ta, saman verran kuin Egypti, rauhan varmistamiseksi. Jos muistat Egypti hyökkäili aikaisemmin, ja nyt sitä on rauhoiteltu rahalla. USA haluaa varmistaa alueen ainoan demokraattisen valtion säilyvän hengissä, mutta kylla Israel ihan itse pärjäilee omillaan.

Hamasia ja Hizbollahia rahoittaa Syyria ja Iran. Kaksi hellusta valtiota. Onko se sinusta parempaa apua ja sekö apu varmistaa rauhan?

Kaikissa arabikevään sodissa ja Syyrian sisällisodassa tapettiin ja tapetaan julmasti oaman maan kansalaisia. Miksi tämä asia ei kirvoita sinua kirjoittamaan blogia, tai edes kommentoimaan asiaa, vaan jankutat samaa Israel virttä? Et vastannut kun kysyin tätä aikaisemmin!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #132

Tappamisen suhteettomuus on kaikkialla tiedettyä, myös USA:ssa - nykyisin Obaman välit juutalaisiin ovatkin viileimmät kaikista nykyajan jenkkipresidenteistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Kun talous piiputtaa USA:ssa -aloitetaan aina sota, saamme nähdä sen nytkin, erityisesti jos Romney pääsee valtaan - on näytettävä heti republikaanina lujuutta. Ja aseteollisuus kiittää!

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #60

Olet ilkka vanha vasuri, jonka lihasmuistissa on vihata USA:ta ja Israelia. Faktoista ja objektiivisuudesta ei ole niin väliä. Aina kun kulet sanan Israel, niin vanha kasetti alkaa pyörimään. Hohhoijaa....

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

En ole vasuri, eikä vanha C-kasetti pyöri, pikemminkin kutsu avoimeen ja puolueettomaan keskusteluun nykymenetelmin täällä netissä ja palstoilla ;) Painotus on voimakkaasti nyt heikomman puolella, koska syyttään heikomman puolustus on aitosuomalainen ominaisuus.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #102

Et keskustele! Heität kepoisia lyhyitä heittoja.

Minäkin puolustan aina pienempiä, mutta näemme täysin eritavalla tämän asian. Ns. "Palestiinan kansa" on täysin keksitty käsite -60 luvulta, jonka arabivaltiot ottivat käyttöön maailman politiikassa. Nämä reppanat siirtotyöläiset ovat sen seurauksena joutuneet kärsimään. Kovaa peliä, jonka pelaajat eivät välitä näistä ihmisistä millin vertaa!

Jos (mies)muslimit ajattelisivat enemmän yläpäällään, kuin alapaallään, ja ajattelisivat yhtään naisten ja lasten parasta, niin Gazassa kumi käryäisi! Ja kun ei riitä yksi, eikä kaksi, ei kolme, vaan pitää olla neljä vaimoa, ja lapsia niin paljon kuin Allah suo, niin siinä on toinen itse aiheutettu päänsärky! Jos lisääntyminen olisi ollut normaalia länsitasoa, niin jopa ruuan kykenisivät kasvattamaan itse Gazassa. Israelin vetäydyttyä Gazasta 7 vuotta sitten, he jättivät Gazalaisille nykyaikaiset valtavat kasvihuoneet, mutta mitä teki kaveri! Pisti tuhannen päreeksi! Että silleen. Ei kannata itkeä, ettei ole ruokaa. Paitsi, että sitä kyllä riittä! Rekat ajaa jonossa Israelista kuormat täynnä evästä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Faktat eivät juuri imartele juutalaisia, mutta ne tiedetään hyvin muun muassa EU:ssa

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #139

Tämä on turhaa jankkausta. Olet ilmeisen tyytyväinen, kun sait avullani ehkä ennätyksesi, kommenttien määrässä.

Faktat imartelee terroristeja ja arbivaltioita?

http://www.hs.fi/ulkomaat/Al-Assadin+sotilaskoneet...
http://www.hs.fi/ulkomaat/Lehti+Al-Qaida+ei+suunni...
http://www.hs.fi/ulkomaat/Islamistit+iskiv%C3%A4t+...
http://www.hs.fi/ulkomaat/Talebanien+haavoittama+p...

Tämä on arkipäivää muslimeilla!

Hyvää yötä mies!

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #10

Luuletko Ilkka, että rauhan tasapaino saavutetaan sillä, että Iran saa oman ydinaseensa? Asintuntijoiden mukaan siihen on vajaa vuosi jäljellä. Luulen, että heidän projektinsa keskeytyy viime metreillä. Samoin se keskeytyi viimeksi Syyriassa muutama vuosi sitten. Iran ja toinen demokrattinen valtio Syyria, rahoittaa kahta terroristijärjestöä Hamasia ja Hizbollahia, joiden päämääränä on tuhota Israelin valtio.

Tämmöisten käsissäkö ydinase tuo lopullisen rauhan ja tasapainon Lähi-itään ja maailmaan yleensä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Irakissakin piti olla joukkotuhoaseita. Ei ollut. Miksi Israelilla saa olla ydinaseet, jenkkien operoimana, mutta miksi Iranilla ei? Kumpi valtio on tappanut viimeisten 50 vuoden aikana enemmän vieraiden valtioiden siviilejä - itse hyökäten?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #59

Sinulla alkaa Ilkaa ote pahasti lipsumaan. Oletko oikeasti sitä mieltä, että lopullinen rauha lähi-itään, saavutetaan sillä, että Iranille ja mahdollisesti kaikille muilekin lähi-idän valtioille annetaan ydinase?

Ehkä sinun kannattaisi aluksi tutustua huolella islamiin, arbikulttuuriin, alueen historiaan, ja nykytilanteeseen.

Nyt en muista heittämällä ihan tarkaa kuolonuhrien likumäärää, mutta muistaakseni kaikissa Israelia vastaan käydyisä sodissa, on kuollut noin 38000 arabia! Ei kovin iso luku. Husseinin aloittamassa sodassa Irania vastaan, kuoli 1 miljoona ihmistä. Kukaan ei varmaan tiedä kuinka paljon hän kaiken kaikkiaan tappoi oman kansalaisia. Kurdeja kaasutti Halabjan pikkukaupungissa 5000. Luin Husseinin Henkilääkärin kirjan, ja vastenmielisyys kyseistä ex itsevaltiasta, kohosi uusiin mittasuhteisiin!

Ja kun raadoilla nyt alettiin mässäilemään, niin isä al-Assad tappoi omia kansalaisiaan Hamassa 40000. Poika tulee hyvänä kakkosena perässä. Tähän mennessä reilut 20000 oman maan ihmistä, pääasiassa naisia ja lapsia, tykeillä, panssareilla ja tarkka-ampujilla! Mikset niistä kirjoita?

Alkaa hahmottua oikeat mittasuhteet. Sodassa tulee tapetuksi. Kun kaksi puolta ampuu toisiaan kohti, aina joskus osuu johonkin. Sodan varsinainen tarkoitus ei yleensä ole tappaminen. Lukuunottamatta Ruandaa (miljoona kuollutta). Israel tosin on joutunut puolustautumaan joka suunnasta tulevia ja ampuvia vihollisia. Siihen nähden tuo 38000 ruumista, ei noin monessa nykyaikaisessa sodassa ole todellakaan kovin paljon!

Jos oikein kauhistellaan nykysotien ruumismääriä, niin kahdessa Kongon sodassa kuoli 5,5 miljoonaa ihmistä. Se ei sinua kirvoita kirjoittaamaan sanaakaan! Eipä kyllä juuri ketään muutakaan.

Jouni Nieminen Vastaus kommenttiin #10

Ilkka Luoma kirjoitti:

"Israelin ydinase on yhdysvaltalaista alkuperää - rahoittaisiko USA myös Iranin atomiaseen - näin tasapaino säilyisi alueella - kylmän sodan prinsiippien mukaisesti ;)"

No ei todellakaan ole,vaan kyse oli pitkälti yhteistyöstä Ranskan ja Etelä-Afrikan kanssa.

Etelä-Afrikka toimitti Israeliin 500 tonnia uraania sen ydinaseohjelmaa varten ja vastavuoroisesti Israel myi Etelä-Afrikalle 30 grammaa tritiumia neutronipommin rakentamiseksi. Syyskuussa 1979 maat suorittivat yhteistyössä ydinkokeen Etelä-Atlantilla.

Koita Ilkka saada edes perusasiat hallintaan näissä jutuissasi..

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #5

Israel valmistaa myös korkeateknologiaa, mm. Uzi konepistooleja.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #18

Asemarkkinoilla voivat suvereenisti sanoa battleprooved products, ja kauppa käy.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #24

Israel on kansantalouteensa nähden eräs suurimmista aseiden viejistä.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #28

Edes Suomi pienenä asevalmistajana, ei jätä vientimahdollisuutta käyttämättä. Miksi Israelin se pitäisi tehdä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Israel ei säätele nin tarkoin kuin Suomi, olemmeko siveellisempia vai hurskaampia?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #63

Alatko hurskastelemaan Ilkka! Jopa Ruotsi, joka pitää itseään niin puhtaana ja viattomana, myy aseita melkein kenelle vaan, kuka pystyy maksamaan! Mutta kun Israel vielä pahempi.

Älä viitsi iso mies!

Maailma on paha paikka!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Ruotsalaiset veljeilivät aikoinaan niin liittoutuneiden kuin Saksan kolmannen valtakunnankin kanssa - ja hyvin suvereenisti kuin myös tuottavasti. Me emme ole ruotsalaisia, mutta voisimme ottaa oppia heidän sotilaspoliittisesta sitoutumattomuudestaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Muun muassa israelilaisten taistelupanssarivaunu Merkava on lisenssillä tehty amerikklaisten General Motorsin Abrams M-1 ... voivat silti viedä omaan lukuun Merkavia vientituotteena maailman markkinoille.

Jouni Nieminen Vastaus kommenttiin #192

Ilkka Luoma kirjoitti:

"Muun muassa israelilaisten taistelupanssarivaunu Merkava on lisenssillä tehty amerikklaisten General Motorsin Abrams M-1 ... voivat silti viedä omaan lukuun Merkavia vientituotteena maailman markkinoille."

No enpä ole tuollaisesta mistään lukenut.Puhutkohan taas ihan hatusta heitettyä juttua?

Merkavan suunnittelun perustana olivat, toisin kuin esimerkiksi useimmilla NATO-mailla, omakohtaiset sotakokemukset mittavista panssaritaisteluista kuten vuosien 1967 (Kuuden päivän sota) ja 1973 (Yom Kippur) sodista.

Tärkeimpänä vaunun suunnittelussa pidettiin miehistötappioiden minimointia. Vaunun voimakkaasti kallistettu etupanssarointi sekä etuosaan sijoitettu moottori antavat erinomaisen suojan edestä päin tulevia osumia vastaan, moottorin sijoituksen jättäessä samalla ylimääräistä tilaa takaosaan tornin taakse.

PS: Abrams M1 ei ole General Motorsin valmistama vaan vaunun valmistaja on General Dynamics.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #5

Gaza ja Länsiranta eivät eläisi yhtä viikkoa, ilman USA:n, länsimaitten ja myös Israelin apua ! Heitä on elätetty kymmeniä vuosia, ja ainoa sossu josta saavat rahaa on länsi, ei arabiveljet! Ainoa apu Syyrialta ja Iranilta on aseapu terrorismiin! Gazan väkiluku oli muutama kymmenvuosi takaperin muutama kymmenentuhatta, nyt lähenee 2 miljoonaa. Itse aiheutettu päänsärky! Israel elättää kyllä itsensä.

Israelilla on aseita riittävästi puolustamaan omaan itsenäistä maataan ilman ydinasetta. Naapurit ovat testanneet sen useasti. Ydinase rauhoittaa arabinaapureitten hinkua yrittää järjestää uudelleen maanomistussuhteita! Mutta koko mittareilla mitattuna kyllä Israel on David arabinaapureihin verrattuna, pääluvulla tai pinta-alalla mitattuna.

Olisi suotavaa, että kun keskustelette aiheesta, laittaisitte edes perustiedot kuntoon.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Israelin elättää käytännössä USA ja palestiinalaiset elättäisivät suvereenisti itsensä, jos saisivat niille kuuluvat maa-alueet sen mukaisesti mitä YK:n yleiskokous on edellyttänyt Israelilta, kun tuomitsi laittomana tekona juutalaisten palestiinalaisalueiden miehityksen - alkaen jo 1967.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #58

Olet pihalla kuin lumiuukko! Israelin bruttokansantuote on 245 miljardia USD. USA:lta saama apu noin 2-3 miljardia. Suurinpiirtein sama, jonka Egypti on saanut heiltä, rauhan takeeksi. USA antaa apua, että alueen ainoa demokraattinen valtio säilyy pystyssä, ei Israel sen varassa elä. Osaat varmaa vähän laskea! Gazan ja Länsirannan suurin avustaja maa on USA! Ei arabiveljet! Etkö sitä ihmettele. Muut arabimaat ovat alun alkaen keksineet ns. Palestiinan kansan, ja käyttäneet heitä poliittisena nappulanaan isommassa pelissä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #73

Israel elää täydellisesti aseteknologian osalta USA:n varassa. Israelin sotateollisuus elää taas pitkälti jenkkien lisenssien varassa vieden aseita suhteellisesti väkilukuunsa nähden miltei eniten maailmassa.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #58

Mitä maalueita tarkoitat, jotka takaisivat Gazan ja Länsirannan asukkaille paratiisimaiset olot?

Ei Israel menesty maa-alueilla. Tehtaat eivät tarvitse tilaa. Gaza on kokonaan Hamasilla. Mutta mitä tekevät nämä hörhöt! Lisäntyvät liian nopeasti ja ampuvat työkseen raketteja Israelin siviilikeskuksiin.

Ei näin!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #74

Israel tarvitsee nimenomaan maa-alueita mm. appelsiiniviljelmilleen ja esim. Negevin autiomaata kastellaan sellaisella vedellä, joka kuuluisi tasa-arvoperiaatteella yhteisenä luonnonvarana kaikille muillekin, myös palestiinalaisille - nyt Israel käyttää monikertaisen määrän populaansa nähden. Voimmekin laittaa Suomessa israelilaiset Jaffat ostoboikottiin!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Siis kummalla on ydinaseet, asejättiläis-Goljatilla eli juutalaisilla vai daavidilla, joka ritsoin on varustautunut (palestiinalaisnuorukaiset) ... kumpaan käännyt vastauksessasi?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #6

Gazan asukasluku lähenee kahta miljonnaa, joten tuon penen purkin "avustustarvikelaivan" tuliasiet eivät riitä edes yhden kerrostalorapun tarpeisiin. Eivät kyenneet edes omia eväitään viemään Suomesta Välimerelle, vaan tankkasivat välillä. Koko pikkuruisen lastin saa näppärästi perille normaalireittiä, kun purkaa sen ensin satamassa Israelissa. Koko idioottimaisen hässäkän tarkoitus on provokatiivinen.

Edellinen Islamistien ja Isrealia vihaavien vasemmistolaisten vastaavaa yritys päätyi verenvuodatukseen, joka oli ääri-islamistien ainoa tarkoitus. Ensimmäiset kommandot menivät periaatteessa aseettomina, joiden kimppun ääri-islamistit kävivät veitsien ja rautaputkien kanssa.

Gazaa hallitsee yksinvaltaisesti terroritijärjestö Hamas, jonka peruskirjassa julistetaan Israelin hävittämistä. Vaikea tällaisen kanssa on rauhaa rakentaa. Isreal vetäytyi Gazasta seitsemän vuotta sitten, ja sen jälkeen Hamas otti yksinvallan, sotimalla arabiveljiään vastaan. Sen jälkeen alkoi rakettien ampuminen ja muu terroritoiminta Israelin siviilikohteita vastaan! Hamasin suurimmat tukijat ovat Syyria ja Iran. Syyrian yksinvaltias on tappanut tähän mennessä jo 20 000 oman maan kansalaista, sekä raketteja Turkkiin, ja teurastus jatkuu! Hafisz isä teurasti 1982 Haman verilöylyssä 40 000 oman maan kansalaista, joten pojalla on vielä vähän matkaa isänsä saavutukseen.

Voisit Ilkka kirjoittaa siitä!

Isrelin kimppuun on hyökätty monta kertaa joka suunnalta arabinaapureista. Jos Israelilla ei olisi atomiasetta, niin arabinaapureitten kynnys hyökätä uudestaan, olisi todella paljon matalampi. Kuten arabikevät ja Syyrian tapahtumat osoittavat, eivät Israelin naapurit kykyne sopuun edes omissa maissaan, niin mitä Ilkka luulet tapahtuvan, jos niillä kaikilla olisi torrakoitten sijaan oma atomiase? Israel ei ole omaa atomiasettaan käyttänyt ketään vastaan, vaikka joutui sotimaan -73.

Gazassa vieraillut ex Sinibaretti

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Huomionarvoinen näkökulma, tosin muistamme, että Israel hyökkäsi 1967, ja vuoden 1973 sota oli opittu arabikosto rökäletappiosta 1967. Israelin atomiaseen "viimeinen nuppi" on jenkkien hallussa, koska sen aseen USA ilmaiseksi Israelille antoi.

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #12

"Israel hyökkäsi 1967, ja vuoden 1973 sota oli opittu arabikosto rökäletappiosta 1967."

Neuvostoliitto ja arabimaat väittivät noin, mutta heidän kantansa 1967 sodasta hävisi YK:ssa. Israel julistettiin puolustajaksi.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #26

Hyökkäys on yleensä paras puolustus. YK yleiskokous vaati Israelia vetäytymään hyökkäyssodassaan valloittamiltaan alueilta, USA:n tuella Israel ei näin tehnyt ja vieläkin miehittää Syyrialle kuuluvia Golanin kukkuloita.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #27

Ns. Palestiinaa on hallinneet monet kuningaskunnat ja valtakunnat, Seemiläisisistä ja Kanaanilaisista lähtien, Egyptiläiset, Isrealin kuningaskunta, Assyrian Babylonia, Persialaiset, Aleksanteri suuri, juutalainen kuningasdynastia Hasmonit, Diadokkiet, Roomalaiset, Bysantin valtakunta, Kalifaatit, Seldžukkiturkkilaiset, paavin Ristiretkeläiset, Jerusalemin kuningaskunta, Antiokian ruhtinaskunta, Mamelukit, jne. Alue oli Ottomanien hallinnassa, kunnes hävisivät sen sodalla Briteille, jonka mandaattialue se oli -48 saakka. -49 jälkeen se oli Egyptin hallinnossa YK:n alaisuudessa. Israel vetäytyi Gazasta jo -05. Sen jälkeen ongelmat vasta alkoivat. Itse olin -80 luvulla sinibarettina ja Gaza oli silloin Israelin hallinnassa rauhallinen paikka.

Israelin itsenäistyttyä -48, ympäröivät islamilaiset naapurit hyökkäsivät, jolloin Jordania miehitti Länsirannan. Se hallitsi sitä 20 vuotta, mutta EI liittänyt Länsirantaa Jordaniaan.

Hamas on jo hallinnut yksin ja yksinvaltaisesti 7 vuotta Gazaa, ja Länsirannalla on arabien täysi itsehallinto. Golanin kukkuloilta on suora tykkiyhteys Israelin kaupunkeihin. Kukaan täyspäinen ei luovuta sellaista aluetta veriviholliselle. Palestiinan alueella on kautta aikain ollut eri hallitsijoita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Linkin alta löydät Suomen laajimman Lähi-itä keskustelun "Eikö Israel näe rauhanmahdollisuutta muurinsa takaa?"

http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri...

Yli 13.000 kommenttia ja yli 730.000 lukukertaa.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #56

Etkö halua keskustella minun kanssani, kun haluat piiloutua tiede lehden keskustelijoitten taakse?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #75

Käyn juuri nyt keskustelua sinun kanssasi - olen kohta vastannut kaikkiin täällä oleviin kommentteihisi - Tiede palstalla en piiloudu, vaan olen siellä oikealla nimellä, enkä huutele "puskista".

Käytän tuota yli 700.000 lukukerran artikkelia esimerkkinä kuinka juuri tämä keskusteluaihe on niin suosittua Suomessa - varmaankin juutalaisuuden vuoksi?

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #56

Turha Ilkan leveillä keskustelulla, johon hänen ainoa panostuksensa on asiavirheitä vilisevä aloitus ja muutama tumpelo irtoherja siellä täällä. Aivan kuten tässäkin ketjussa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Niin kauan kuin USA seisoo Israelin takana - ei tapahdu mitään ratkaisevaa rauhan pyrkimysten osalta, ei ole pakkoa.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #67

Väitätkö ihan oikeasti, että Hamas on ihan leikillään kirjoittanut peruskirjansa? Että Hamas oikeasti haluaakin elää sulassa sovussa juutalaisten ja omien Länsirannan arabiveljien kanssa? Onko Hamas ja Fatah tunnustaneet Israelin valtion? Se uutinen on mennyt minulta täysin ohi!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Niin, YK:n yleiskokous vaati Israelia vetäytymään jo vuonna 1967 kuudenpäivän sotaa edeltäneille rajoille - ei vetäytynyt, koska USA suojeli ja edelleen miehittää palestiinalaisten alueita kuin myös Syyrialle kuuluvaa Golania.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #57

Puhut täysin epäolennaisista asioista!

Oikea kysymys on: miksi lähi-idässä ei ole koskaan ollut rauhaa, eikä koskaan tule olemaan?

Israel on vasta nuori valtio, sen syyksi et laittaa mitään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

On asiahyödyllistä tutkia alueen historiaa pidemmälle kuin 1967, pidemmälle kuin 1956 ja pidemmälle kuin 1946 - ehkä tutkia taustoja aina satojen vuosien taakse ja unohtaa "kuvainnolliset luvatut maat ja erioikeudet"!

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #96

Juutalaisten esi-isät Seemiläiset, asuttivat aluetta jo 5000 vuotta sitten, ja Israelin kuningaskunta alueella oli jo 3000 vuotta sitten. Joten jonkunlainen kiinnitys juutalaisilla on alueeseen. Heitä on asunut siellä kokoajan! Se että muualta tulleet valloittajat ovat heitä karkoittaneet kauemmas, ei minusta voi viedä oikeutta asua nykyisella paikalla! Sinun kovasti mainostamassa YK:n yleiskokouksessa annettiin esitys alueen jakamisesta arabi- ja juutalaisvaltioihin. Palestiinaa ympäröivät arabivaltiot vastustivat esitystä ja kieltäytyivät tunnustamasta juutalaisvaltiota, Israelin ensimmäinen pääministeri David Ben-Gurion hyväksyi suunnitelman. Tuolloin taas näkyi selvästi, etteivät muslimit hyväksy juutalaisia siellä! = Ongelman ydin! Se ei ole juutalaisten pakkomielle tappaa arabeja, ja ryöstää heidän maitaan.

Väitätkö, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olla nykyisella paikalla? Onko juutalaisilla oikeutta omaan valtioon ollekaan?

Enkä välitä kuulla näpertelyä rajojen paikoista tässä kysymyksessä! Vastaus, kyllä vai ei!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #76

"On vaikeaa katsoa toisiaan silmiin, kun on muuri välissä"

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #193

Muuri rakennettiin suojaksi, kun vieressä olevalla tiellä kulkevia kohti ammuttin ja heitettiin kiviä.

Onko sinulla ovi asunnossasi? Jos on niin miksi?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #57

Kun porukat ovat alueella vaiuhtuneet tuhansien vuosien aikana. Sinä hirttäydyt 1967 rajoihin, miksi?

Israelilla ei ole minkäänlaista tarvetta sotia, vaan tunnustaisi "Palestiinalaisten" valtion, mutta kun kaveri ei halua rauhaa!

Tämä on vaan fakta!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #9

Gazan sodassa 2009 juutalaiset tappoivat esimerkiksi yli 300 palerstiinalaislasta, omien menetysten ollessa käytännössä nolla. Miksi Israel tappaa palestiinalaislapsia?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Täsmäaseet eivät olekkaan riittävän tarkkoja!

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #21

"Miksi Israel tappaa palestiinalaislapsia?"

Oletko jo lakannut lyömästä vaimoasi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Hyvin kommentoitu - sillä juutalaiset eivät kykene tuohon vastaamaan, mutta he ymmärtävät, että monet ajattelevat ymmärtävät myös!

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #55

Vastailet jo juutalaisten puolesta!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #77

En, vaan näkulmasta puolin ja toisin. Meillä voitaisiin tavcoitella tasa-arvoista katsantoa kyseisiin konflikteihin - sodassa ja riidassa on AINA kaksi osapuolta, enempikin ...

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #95

Toinen haluaa rauhaa, koska elämä on silloin kaikin puolin rennompaa, mutta kun toisen uskonto haluaa alistaa kaikki vääräuskoiset, ja valloittaa maat: " mikä kerran on kuulunut muslimeille, on muslimien ikuisesti!" Ja vimmaisesti pyrkii kaikin keinoin toteuttamaan tämän päämäärän. Paha on siitä rauhaa on värkätä!

Jos Israel ei tässä kohtaa pistä hanttiin, on sen jälkeen vain yksi osapuoli kinastelemassa! Tai kyllähän arabit osaavat kinastella keskenäänkin! Ei Israelin poistuminen takavasemmalle tuo rauhaa lähi-itään!

Vai tuoko Ilkka?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #21

Hamasin urhoolliset terroristit sotivat siviilit päällä siviilien keskellä, lasten ja naisten helmoissa. Hankala paikka se sotia ilman vahinkoja. Enemmän Hamas on tappanut itse Gazalaisia omissa valtataisteluissan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

Israelin hyökkäysvoimat pyysivät palestiinalaissiviilejä hakeutumaan suojaan terveyskeskukseen ja Suomen kirkon lähetysasemalle - perässä sinkosit juutalaisten taistelupanssarivaunujen täsmärypälekranaatit - vahinko vai tietoinen tarkoitus? Suomen kirkko teki asiasta protestin - mutta mitään ei kuulunut vastineeksi.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #54

IDF, Israel Defense Forces, ei siis hyökkäysvoimat. Tässä kerroit oman puolesi, ja sen että et kykene suhtautumaan tähän asiaan puolueettomasti ja asiallisesti!

Tuo on kaikki pötypuhetta. Hamas oli rakentanut komentokeskusksia ja asevarastoja ( joita sillä ei saanut olla YK:n mukaan ollenkaan, puhumattakaan että sillä olisi ollut lupa ampua raketteja Israelin siviilikeskuksiin), mm. sairaaloitteen kellareissa ja moskeijoissa. Kirkon tila oli täysin tyhjä. Miksi levität valaheita?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #78

Israel on laajasti tiedetty olevan nimenomaan useimmin hyökkäävä osapuoli - jopa niin, että salaisissa Mossadin iskuissa puolueettomalla maaperällä tapetaan osattomia ja viattomia vieraan maan kansalaisia - esimerkkinä Norja 1960-ja 70 -lukuejn taitteesta. Muna vai kansa, sopii kuitenkin hyvin tähän keskusteluun - ja englantilaisten rooli - viittaan nyt Tiede.fi olevaan laajaan keskusteluun, jossa on jo kuuden vuoden aikana annettu yli 13.000 kommenttia ja lukijoitakin on ollut jo yli 700.000 - aiheesta "Eikö Israel kykene näkemään rauhanmahdollisuutta muurinsa takaa"

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #93

Höpö höpö! Olet täysin sokea todellisuudelle.

Ensimmäisen kerran heti, kun Israel julistautui itsenäiseksi, kaikki ympäröivät arabimaat hyökkäsivät pienen pikkuruisen uuden valtion kimppuun!

Suezin Egypti valloitti Britannialta ja Ranskalta, ja Israel oli näiden mukana ottamassa kanavaa takaisin.

1967 Egypti saartoi Israelin laivaliikenteen Punaisellamerellä, poisti rauhanturvaajat alueelta ja siirsi tankkeja ja satoja sotilaita Siinaille, jailmoitti olevansa valmis sotaan. Isreal ei jäänyt odottamaan, mutta ei ollut aloitteen tekijä. Nytkin oli kyse rauhasta, sen takasi kansainvälinen kanava.

Syyria ja Egypti hyökkäsivät Israeliin 1973, ja silloin oli käydä köpelösti! Mutta pieni ja pippurinen valtio taisteli olemassaolostaan, ja lopulta saavutti voiton.

Nämä muut ovat pieniä ojentamisretkiä, joissa aloitteentekijät olivat terroristeja, joiden päämäärä on tuhota Israel, ja alistaa kaikki muut uskonnot valtansa alle. Tutustu islamiin!!!

-73 sattui Mossadille moka, voitko listata muut! Israel osaa huolehtia itsestään, kun YK on täysin hampaaton, ja täynnä diktatuurivaltioita jotka vihaavat juutalaisia ja Israelia, on todella turha huutaa sieltä apua. Israel on hoitaa itse omat ongelmansa. Norjan tapauksessa mossad sai kaikki muut Münchenin verilöylyn terroristit eliminoitua.

Perusongelma on se, että islam haluaa alistaa kaikki muut uskonnot, tai heille sekin käy, että kääntyy islamin uskoon.

Jos miljoonalta natsilta kysytään mielipidettä juutalaisista, on vastaus selvä. Jos tiede lehden keskusteluissa 700,000 tuomitsee Israelin, mitä se kertoo! Sana TIEDE lehti, ei tee asiasta milliäkään oikeudenmukaisempaa, eikä tasapuolisempaa.

Voiko miljoona paskakärpästä olla väärässä?

Tarkennan vielä, olen agnostikko (en juutalainen enkä kristitty, erosin kirkosta jo 27 vuotta sitten. Olin Israelissa ja Syyriassa 8 kuukautta. Minun näkemykseni perustuu paikan päällä nähtyihin tosiasioihin, ja aika laajaan tutustumiseen lukemalla ja näkemällä (dokumentit ja internevideot) aiheesta.

Sinä olet vasuri, myönnä se nyt Ilkka julkisesti! Siitä sinun vihasi ja sokeutesi juutalaisia ja Israelia kohtaan johtuu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #108

Kuten todettua, en ole vasuri - edes sinne päinkään.

Suezin kanavasta - alue on ollut "Egyptillä" faaraoista lähtien, tosin välillä roomalaiset yms. ovat valloitelleet, mutta perustaltaan hyvin selkeää arabialuetta. Historiaa kanntaa juurikin tässä tapauksessa huolella tutkia, sillä "luvatun maan taktiikka" ei ollut oikeudenmukainen kaikille siellä - jopa enemmistönä asuneille ...

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #109

Alueella on palloillut monenlaista sakkia, läheltä ja vähän kauempaa. Sinäkö kannatat nyt kuitenkin vahvemman oikeutta? Sanoit, että olet pienen ja heikon puolella, mutta nyt selität; " alue on perustaltaan hyvin selkeää arabialuetta.....enemmistönä asuneille ..."????

Milelenkiintoista! Niin tai näin, aina selität parhainpäin arabeille ja muslimeille, Israelia vastaan!

Tämänkin sanoin sinulle, saamatta vastausta: Jos Israel on niin hirveä valtio muslimeille (ns. Palestiinalaisille), miksi Israelin arabit eivät halua muuttaa ympäröiviin arabimaihin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #163

Juutalaiset ovat YK:n päätöslauselmien vastaisesti laajentaneet siirtokuntiaan palestiinalaisten alueille, ja jossain palestiinalaistenkin on työ tehtävä, kun heidän maat on ryöstetty ja pilkottu osin elinkelvottomiksi.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #194

Voitko vastata suoraan venkoilematta yksinkertaiseen kysymykseen: Miksi Israelin arabit eivät halua muuttaa ympäröiviin arabimaihin?

Jos Israelissa arabeilla on niin paha olla, niin yksinkertaista on muuttaa toiseen maahan, jossa on sama uskonto ja kulttuuri!

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #6

Israel ei ole käyttänyt koskaan ydinasetta! Ja Israelia vastassa on hyvin koulutetut fanaattiset terroristit (myös itsemurhaterroristit, vaikka he käyttävät itsemurhaiskuihin myös alaikäisiä lapsia joista osa kehitysvammaisia), ja heillä on vähän järeämpää kalustoa, millä he sotivat Israelin siviilejä vastan, kuin ritsat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Mikä arabimaa on sitten käyttänyt ydinasetta?! Kuinka monta palestiinalaislasta juutalaiset tappoivat Gazan sodassa 2009, ja kuinka monta Israelin kansalaista kuoli? Miksi juutalaiset tappavat pitkäaikaisena keskiarvona yhdestä itsemurhapommitetusta juutalaisesta kahdeksan palestiinalaista?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #53

-"Mikä arabimaa on sitten käyttänyt ydinasetta?!"-

Ei tietysti mikään maa, koska millään arabimaalla ei ole ydinasetta! Mutta olen pyytänyt sinua arvioimaan, mitä jos jollakin arabimaalla OLISI?

Tämmöistä tänään arabien kesken:

http://www.hs.fi/ulkomaat/Beirutin+pommi-iskun+kuo...

Onko sota sinusta silloin reilua, kun kummallakin puolella tapetaan saman verran ihmisiä. Sanotaan vaikka miljoona per osapuoli? Tuomarit päättävät, että nyt toinen lopettaa hetkeksi, koska tämä toinen puoli ei ole vielä saanut tapettua saman verran!? Reilu peli, ja Ilkka on tyytyväinen!

Etkö sinä hyvä mies kykene ymmärätmään, että Israel on valtio, joka puolustaa omia kansalaisiaan. Kun Israelin siviilikeskuksiin oli lukuisista varoituksista huolimatta ammuttu 10000 rakettia, asiaan piti puuttua kovalla kädellä! Jokainen omistaan välittävä valtio olisi tehnyt asialle jotain!

Olet käynyt Kesälahdella. Voit mennä siellä kokeilemaan Venäjän rajalle, kuinka monta rakettia ehdit ampumaan rajan toiselle puolelle, ennenkuin naapuri puuttuu asiaan! Israel laski ensin 10000:een, ennenkuin teki mitään! Sen jälkeen ei kannata enää itkeä!

Hamasille ja muille terroristeille kuolema on osa politiikkaa ja päämäärä (paraatiisi, jossa 72 neitsyttä), jolla saadaan maailman hömelöt puolelleen. Suurimmat johtajat piilottelevat syvällä pommisuojassa tai esim. Hamasin korkein johtaja Syyriassa Damasissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #79

Sota ei ole koskaan reilua, mutta viisaat osaavat vältellä sitä. Nykyajan demokraattista sotaa ovat muun muassa jalkapallo-ottelut, joissa pelataan niin kauan, että maailman paras joukkue löytyy - ilman ruumiita. Sota on epäonnistuneen politiikan jatke - kuuluu vanha väite. Sodan uhan ylläpito kuuluu taas kansalliseen henkeen ja vallassaolijan hegemoniaan, kuten Israelissa. Molemmilla puolilla ovat sotahaukat, niin Israelinkin, joille on edullista ylläpitää uhkaa ...

Hamasilla on neitsyensä ja juutalaisille monia ärsyttävä asenne olla etuoikeutettu ja valittu, jolle on luvattu. Jumala ei ole koskaan niin epäoikeudenmukainen, että se korottaisi yhden kansan toisten yläpuolelle - jos haluaa turvata jumalaan, niin lainattakoon tahän lause suuresta lakikirjasta: "Menkää ja täyttäkää maa" - ja tämä ei koskenut vain yhtä ihmisryhmää ...

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #92

Viisaat osaavat vältellä sotaa, mutta kun Hamas, Hizbollah ja pienemmät persässähiihtäjät, eivät osaa! Puhumattakaan kokonaisista valtioista! Joko unohdit arabikevään ja paraikaa myllertävän Syyrian sisällissodan?

Israelin valtion olemassaolon vakuutena on riittävän vahva puolustus! Piste!

Näin Hamas ja Hizbollah ajattelevat juutalaisista ja rauhasta käytännösä, näyttääkö tutulta:

http://photos1.blogger.com/blogger/6223/161/1600/h...
http://lh4.ggpht.com/_QfVWU-2pVL4/Sgt-F9CdrPI/AAAA...
http://www.thenational.ae/deployedfiles/Assets/Ric...
http://www.patmos.fi/filebank/4066-hizb.jpg
http://leatherneckm31.typepad.com/photos/uncategor...

Tässä heidän lasten kasvatusta:

http://3.bp.blogspot.com/_QfVWU-2pVL4/Sgt66cJMTiI/...
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01619/...
http://poljunk.gloriousnoise.com/images/Hizbollah-...
http://www.israelnewsagency.com/hamas.jpg
http://www.idfblog.com/hamas/files/2012/01/Hamas-P...
http://vkb.isvg.org/@api/deki/files/688/=hamas11.jpg
http://www.thegatewaypundit.com/wp-content/uploads...

Minä voin isänä ja isoisänä todella pahoin näistä kuvista!

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #92

Jäi kommentoimatta, että "Menkää ja täyttäkää maa" löytyy kristittyjen raamatusta. Juutalaiset lukevat Talmudia.

Sinua ärsyttää, kun raamatussa on, että juutalaiset on valittu kansa. Älä sotke tunteitasi ja todellisuutta!

Sanoit, että jumala ei ole koskaan epäoikeudenmukainen. Mkä jumala? En tunne yhtään!

Juutalaisille Luvattiin YK:ssa oma valtio, ja he saivat sen. Mikä mättää?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Israel on käyttänyt sodissaan enemmän räjähdevoimaa kuin kaikki sen naapurit yhteensä.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #94

Voi luoja sinua!

Nooo.... jos nyt noin väität, heitäppä linkki tänne!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #4

Kumpaa uskontoa Lähi-idässä pitäisi enemmän kuunnella, juutalaisia vai muhamettilaisia, ratkaiseeko enemmistö, kuten demokratiassa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Suomessa on ainakin uskonnonvapaus, mutta emme pidä tuputtamisesta ts. uskovaisten kielellä "pelastamisesta" ;)

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #35

Israel on ainoa demokraattinen valtio lähi-idässä. Maa on virallisesti kaksikielinen, hebrea ja arabia. Gnessetissä arabeilla on omat kansanedustajansa päättämässä asioista.

Gazassa Hamas hallitsee tappamalla ja pelolla! Voin laittaa videolinkkejä Hamasin normaaleista hallintatavoista jos haluat!

Länsirannalla on oma hallinto, jonka presidentin valtakausi loppui jo muutma vuosi sitten. Kukaan ei ole muistanut vihjaista hänelle asiasta, eikä kukaan ole kokenut tarpeelliseksi järjestää uusia demokrattisia vaaleja!

Nämä veljekset eivät kykene elämään edes keskenään sovussa. Kuinka kukaan voisi edes kuvitella heille omaa normaalia demokraattista valtiota!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #46

Kuinka monta arabiedustajaa on koko Knessetin kokonaismäärästä? Mikä on väestösuhde Israelin alueella ja sillä alueella mitä Israel YK yleiskokouksen päätöslauselman vastaisesti miehittää?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #52

En muista nyt ulkoa, mutta sinulle tekee hyvää tutusta aiheeseen oikeasti. Vanhan vasurikasetin pyörittäminen on tylsää kuultavaa!

Länsirannalla arabeilla on täysi itsehallinto!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #86

Länsiranta (West bank) on entistä Jordanialle kuuluvaa aluetta, jonka Israel valloitti aloittamassaan 1967 sodassa. Nyt tuo alue ei kuulu likikään palestiinalaisille, vaan Israel on YK:n yleiskokousten päätöslauselmien vastaisesti pirstonut sen omilla siirtokunnillaan. Miten Länsirannalla siis voi olla täysi palestiinalaisten itsehallinto?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #91

VÄÄRIN!

2ww:n jälkeen YK:n suunnitelmassa Brittien mandaatti jaettiin kahtia, juutalaiset saivat Israelin ja arabit alueen, johon kuuluivat muiden muassa Länsiranta ja Gaza. Tämän jälkeen islamilaiset naapurimaat hyökkäsivät Israeliin. Jordania miehitti Länsirannan sodan lopussa 1949 ja liitti sen virallisesti itseensä 1950, mutta ainoa maa maailmassa, joka tunnusti liitoksen, oli Iso-Britannia. Siis Jordania miehitti Länsirannan!

Kerro millä tavalla Israel osallistuu Länsirannan päätöksentekoon?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #52

Gnessetissä on 120 paikkaa. Arabeja 17% kansasta (noin 7,8 miljoonaa as.), arabipuolueilla muistaakseni 12 paikkaa. Ei jokainen arabi äänestä arabia. Ei kaikki suomenruotsalaiset äänestä RKP:tä.

Jos asiat Israelin arabeilla oli todella huonosti, he muutaisivat ympäröiviin maihin, kuten.......... Syyriaan!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #167

Kysymys on myös siitä, että kaikki arabit eivät voi edes äänestää.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #173

Arabeilla on kolme puoluetta Gnessetissä ja edustajia suhteessa suurinpiirtein saman verran kuin muilla! Mistä nyt sinulla kenkä puristaa? Kaikki kommenttisi ovat pelkkiä Hamasin ja muiden propaganda valhetta!

Kerro missä arabinaapurissa voi äänestää rehellisissä vaaleissa? Syyriassa kansa yritti ilmaista tyrannille, että ei ole hyvä ei! Vastaus tuli samantien lyijypostina!

Käyttäjän arivalimaki kuva
Ari Välimäki Vastaus kommenttiin #52

11/120. Suhde on äänestystuloksen mukainen.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #17

Jos tunnet yhtään islaminuskoa, ja jos olet yhtään seurannut lähi-idän tapahtumia, tiedät millainen demokratia arabimaissa ja Iranissa on!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Miksi juutalainen Israelin demokratia tappaa palestiinalaisia, lähinnä vanhuksia ja lapsia - murhasuhteella 1 juutalaisesta ja 8 palestiinalaista (20 vuoden keskiarvo)

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #51

Miksi et vastaa selviin kysymyksiini, vaan heittelet tämmöistä propaganda soopaa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #168

Olen vastannnut kaikkiin vastattavissa oleviin kysymyksiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #42

Tunnen niin islamisteja kuin juutalaisiakin - henkilökohtaisesti.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #17

Islam ja demokratia, mahdoton yhtälö!

Israelin asukkaista on 1,4 miljoonaa arabia, eikä kukaan halua muuttaa ympäröiviin arabimaihin! Miksiköhän?

Pitäisikö arbinaapureitten päättää itsenäisen Israelin asioista? Sinulla on kummallinen käsitys demokratiasta!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #80

Israelissa lienee yhteensä noin 5 miljoonaa asukasta, joista kirjoituksesi mukaan arabeja on noin 1,4 miljoonaa eli vajaat 30 prosenttia - kuinka paljon arabeilla on edustusta Knessetissä - onko tuon noin 30 prosentin verran? Millaista demokratiaa se edustaa?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #90

Lienee........... Kertoo hyvin sinun tiedoista, josta ponnistat tätä tubaasi!

Päivitä hyvä mies tietosi, ja avaa oikesti silmäsi näkemään asiat, niin kuin ne todellisuudessa on.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #169

Täyttä todellisuutta ei ole kenelläkään, voimme vain pohtia valistuneinta ja uskottavinta kokonaisuutta.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #196

Saivartelet ja luikertelet! Vastaa, Haluaako Hamas Israelin ja juutalaisten kanssa rauhaa vai ei?

Jos vastaus on ei, niin rauhaa on turha edes yrittää saavuttaa!

Kuinka voit sanoa, että täyttä todellisuutta ei ole kenelläkään?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mistä todella tiedetään, että Israelilla on ydinase?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Israelilaiset ovat sen jo epäsuorasti itsekkin tunnustaneet.

Hannu Sutinen

En jaksa uskoa, että oikeasti ajattelet tunteellisesti kuin pieni poika, taistelua Davidista ja Goljatista.

Fakta on, että toisella puolella on terroristit, joiden peruskirjassa seisoo yksiselitteisesti, että Israelin valtio tuhottava, ja heidän johto antaa tyhmimpien tehdä pieniä yrityksiä siihen suuntaan. Terroristien isot pojat elävät luxus elämää takavasemmalla, myös Gazassa, ja nauravat partaansa, kun pystyvät höynäyttämään vääräuskoisia!

Artisti (länsi) maksaa!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Miksikä sinä kutsut juutalaisten kommandojen täsmäiskuja Gazaan, jossa tapettiin muun muassa 300 lasta vuoden 2009 Gazan yksipuolisessa sodassa - eli tuhoamistaistelussa, jossa yritettiin juutalaisten taholta "lopullista ratkaisua"?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #89

Nyt olet seonnut ihan lopullisesti!

Gaza on suurkaupunki, johon voit tutstua vaikka Google Earth:ssa. JOS Israel olisi halunnut sen TUHOTA, atomiasetta käyttämättä, siihen olisi Israelilta mennyt muutama päivä. Kaupungissa asuu liki 2 miljoonaa ihmistä. Hamas taisteli siviilit päällä siiviilien keskellä. Hamas oli rakentanut kaikki sotimisen kannalta tärkeät strategiset kohteet sairaaloiden, moskeijoiden jne. alle. Mossadilla oli Gazassa 15000 ilmiantajaa, jonka tiedon avulla IDF taisteli talo talolta tietäen tarkkaan, mitä missäkin on! Mutta tällaisessa tilanteessa sattuu vahinkoja. Valitettavasti!

Et kai ihan oikeasti väitä, että Israel jonka armeija on maailman tehokkain, joka on selvinnyt ylivoimaisesta hyökkääjästä monessa sodassa, ja jolla on ilmeisesti noin 300 ydinkärkeä, nyhjää viikkokaupalla "LOPULLISTA RATKAISUA" tiheään asuttussa miljoona kaupungissa, saaden aikaan vaivaiset 1000 vainajaa ja kaupungista tuskin näkyi sodan jälkeen, että siellä oli juuri sodittu!?

Inhimillinen hätä Gazassa, jota urhoollinen Estella alus lievittää:

http://www.youtube.com/watch?v=vbr7jSZGY4M&feature...

Voisitko avata hieman tuota LOPULLISTA RATKAISUA? Ratkaisua mihin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #114

Juutalaiset olisivat moukaroineet Gazaa ja niiden siviilejä enempikin, mutta maailman yleinen mielipide kahlitsi tappamisen vimmaa - hiukka kärjistäen.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #143

Kirjoitit:

" tuhoamistaistelussa, jossa yritettiin juutalaisten taholta "lopullista ratkaisua"

Minä vastasin siihen, että olikohan Gazan sota tuhoamistaistelu jossa yritettiin lopullista ratkaisua. Mihin Israel yritti lopullista ratkaisua? Muslimeja ja arabeja riittää muualla, vaikka Gaza olisi jyrätty maantasalle. Mikä siinä olisi lopullisesti ratkennut? Muttet vastannut kysymyskseeni, mutta voisitko nyt valasita meille!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #170

Israelin johtajat eivät ole niin näköalattomia, että jyräisivät Gazan, sillä se veisi heidät maailmanlaajuiseen boikottiin ja USA:n avun loppumiseen. Sen sijaan juutalaiset koettivat "lopullista ratkaisua" tappamalla Gazan sodassa noin 1000 palestiinalaista, he olettivat, että se vie sisun kaulaan, mutta poskea ei hevin käännetä - väkivalta luo väkivaltaa, ja molemmin puolin muuria siviilien osalta ollaan korvia myöten täynnä jatkuvaa vihollisuutta.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #143

Voi voi sinua!

En usko millään, että oikeasti uskot Israelin sotineen viikkokausia tiheässä suurkaupungissa tappamisen vimmassa, ja tuloksena vain noin 1000 vainajaa?

Israel ei varmaan hirmuisesti välitä maailman mielipiteestä, koska se taistelee joka päivä omasta olemassaolostaan!

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #89

Israel laski 10000, ja sen jälken totesi, että nyt riittää! Operaatio oli eliminoida hamasin aseinfra, ja jatkuvat hyökkäykset Israelin siviilikohteisiin. Se teki sen tarkasti ja tehokkaasti! Tilanne oli hankala johtuen vihollisen taktiikasta sotia siviilit päällä siiviilien keskellä. Vaikeuskerrointa lisäsi myös Hamasin taktiikka piilottaa komentokeskukset, ase- ja ammusvarastot sairaaloiden ja moskoijoiden jne. alle. Samoin he käyttivät naisia ja lapsia ihmiskilpinä. Israel tiesi hyvän tiedystelun ansiosta tarkkaan mitä missäkin on, ja ilmoitti aina etukäteen tällaisten kohteiden ihmisille lentolehtisillä ja puhelisoitoilla, siirtykää turvallisempaan paikkaan.

Koko operaatia/sota vain sen vuoksi, että mm. EU:n tunnustama terroristijärjestö kävi sotaa Israelia vastaan aseilla, joita sillä YK:n mukaan ei saanut olla!

Operaatio oli tehokas ja rakettituli ja muu terrori hiljeni tämän jälkeen minimiin. Tällaisessa tilanteessa valitettavasti aina on myös viattomia uhreja. Kukaan toinen armeija ei olisi kyennyt minimoimaan paremmin tässä tapauksessa siviiliuhreja!

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #89

Israelin "lopullinen ratkaisu" Gazassa on ollut hyväksi sille:

http://www.youtube.com/watch?v=BeL_JlqF9t8

Gazassa on hyviä tasokkaita hotelleja, ravintoloita ja kaupoja: Shoppailun jälkeen olisi mukava mennä nauttimaan rantalomasta Gaza Beach:lle, ja illalla bilettänään!

Jos tuo pikkuruinen "avustus" purkki olisi päässyt Gazaan!

Ehkä arabien tulisieluiselle luonteelle on hyväksi vähän painia välillä ja purkaa adrenaliiniä, jonka jälkeen taas järkevämpi työteko maittaa!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #85

Kaikissa kansakunnissa ja ryhmissä on omat pyrkyrinsä, kieroilijat, omaan pesään hamuavat ja toisensa pettäjät ... nin Israelissa kuin arabimaissakin. Ihmisen perusluonne ei juuri muutu uskonnon, värin, kulttuurin, kielen tai muunkaan luonteenpiirteen myötä.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #113

Islam ei ole pelkkä uskonto. Se valvoo keikkea ihmisten ja yhteiskunnan toimintaa. Ei ole kyse oman pesän likaajista! Israel on samanlainen länsimaa, kuten Suomi. Gnessetissä on uskovaisilla omat puolueensa, kuten meillä. Tutustu islamiin ja käy paikan päällä Israelissa, ja sitten arabimaissa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #118

Suomi ei ole sotilasvaltio, eikä meillä kanneta aseita kaduilla. Israel ei ole likikään kaikin osin sellainen länsimaa, kuin ajattelet. Israel on puolisotilasdiktatuuri (kärjistäen)

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #144

Hyvä mies. olen ollut Israelissa 8 kuukautta, ja tiedän millainen maa se on! Ilmeisesti sinä et ole!

Aseita varusmiehet ja kertaajat käyttävät lomillaan ja matkoillaan, koska sillä voidaan paremmin minimoida terroristien iskujen vahingot!

Itse satuin kaksi kertaa paikalle, kun pommeja purettiin onnistunessti. Kerran Haiffan bussiasemalla, ja toisen kerran Nahariyassa kun autosta etsittiin pommia. Onneksi en sattunut paikalle, kun itsemurhapommittajat räjäyttelivät siviili busseja.

Maa ei todellakaan ole neljännes-sotilasdiktatuuri!

Mutta vastapuolen toiminta mallia:

http://video.google.com/videoplay?docid=-604120494...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #171

Moni muukin suomalainen on ollut Israelissa, Golanilla, Libanonissa ja Gazassa. Kyllä tietoa on.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #198

Tietenkin on ollut, mutta sinä et ole!

Kuitenkin esiinnyt asiassa suurena tietäjänä ja julistajana! Olet pelkkä antisemitisti, jonka tiedot perustuvat Hamasin ja muitten terroristien syöttämään propagandaan!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Israel on Lähi-idässä asemahtigoljat amerikkalaisten armosta, palestiinalaisnuoret lähinnä daavideja.

Ilkka Luoma

Jihadistit ovat yhtä silmittömiä kuin äärijuutalaiset sotahaukat.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #111

Israelissa on pakollinen varusmiespalvelu kaikilla miehillä ja naisilla, paitsi, yllätys yllätys, ei äärijutalaisilla. Tulevaisuudessa hekin joutuvat sen suorittamaan. Äärijuutalaisia sotahaukkoja ei ole olemassakaan!

Miksi sinä kutsut esim. Syyrian presidenttiä ja hänen hallintoaan?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #120

Nykyinen Syyrian presidentti on perinyt valtansa isältään Al-Assadilta. Syyriassa on omanlaisensa lait - nk. presidenttihallinto, joka käyttää todellista valtaa - voitaisin kutsua itsevaltiudeksi, mutta perustuu olemassa olevaan lakii - pitäisikö syyrialaisten olla noudattamatta tuota lakikokoelmaa?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #146

Joo....... on omanlaisensa lait ja toimintatavat! Oletko ihan varma, että tuota voisi vielä kutsua itsevaltiudeksi?

Poika peri vallan isältään, joka taas oli kaapannut sen itselleen. Väliäkö sillä, jos kerran lakia noudatetaan niin silloin on kaikki OK! Ja varsinkin kun lait muuttaa jälkikäteen itselleen mieluisaksi, ja sanoo sen jälkeen, että turpa kiinni tästä lähtien! Kun kansan mitta täyttyi ja protestoivat aluksi rauhallisin mielenosoituksin, poika ampuu surutta kovilla kohti, ja varmuuden vuoksi tarkka-ampujien avulla, ettei tuhlata turhaan ammuksia. Kaikki OK!

Hyvä että paljastit oikeat karvasi vihdoin! Tiesin, että et kykene peittelemään sitä.

Hyväksyt Hamasin ja muiden terroristien ja diktaattorien toiminnan. Pääasia että noudattavat OMIA lakejaan. Israelilta et hyväksy mitään! Vaadit heidän täydellistä antautumista ja alistumista.

Oletko oikeasti syntyperäinen Suomalainen? Vai kääntynyt islamin uskoon?

http://video.google.com/videoplay?docid=-604120494...

OK

Ilkka Luoma

Lasti voidaan helposti tarkistaa Gazan kaistaleen merirajalla - rauhanomaisesti ja laivaan päästäen. Tarkastuksen voidaan tehdä YK:n henkilöstön toimesta.

Hannu Sutinen

Miksi sitä ei voi tarkastaa Isrelin satamassa? Voitko jo tunnustaa, ettei tuon pikkuruisen purkin hammastahnoilla, ole minkäänlaista merkitystä Gazalaisille?

http://www.youtube.com/watch?v=DU5NmRkaIt4
http://www.youtube.com/watch?v=cZajGGdwhrE
http://www.youtube.com/watch?v=vbr7jSZGY4M
http://www.youtube.com/watch?v=FePZ0y6aOos

Olette typeryksiä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #81

Merkitys onkin symbolinen ja vapauttava saaron kahleista - toki on varmistettava, että Gazaan ei laivata aseita ja räjähteitä - mutta tarkistuksen voi tehdä YK:n asettamat tarkastajat, ei Israelin. Samalla tavalla on otettava tarkkailuun Israeliin tuotavat tuotteet ja tarvikkeet, ettei niiden joukossa ole aseita ja räjähteitä!

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #88

Mitä hel....tin merkitystä symbooleilla on! Mitä merkitystä on sillä, että muutama sota veteraani pääse itsenäisyyspäivän juhliin ja muuta saavat prenikan rintaan! Vain teoilla on merkitys! Muuten naapurit olisivat jo ajat sitten pyyhkäisseet Israelin Välimereen, kuten ovat julistaneet!

Hamas on miehittänyt UNRWA:n, joka on mahdollistanut hyvän busineksen sille ja yhden näppärän tavan hallita Gazaa väkivalla ja tappamisen lisäksi.

YK:ssa on kymmeniä diktatuurivaltioita, jotka eivät ole kuulleetkaan demokratiasta tai ihmisoikeuksista, päättämässä asioista. Sen varaan ei todellakaan kannata laskea yhtään mitään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #110

Estelle on juuri teko ja symboli, joka voi alkuperäisen kirjoituksen mukaan olla solmuja avaava rauhanavaus - parhaimmillaan!

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #112

Olette kuin hipit, anteeksi kukkaislapset-60 luvulla. Marisätkä huuleen lauletaan hempeitä lauluja ja alasti joukkorakkautta, niin asiat kääntyvät parhain päin!

Lähi-idässä jyllää voiman kulttuuri. Jos edes näytät heikkoutta, on se merkki vastapuolelle.

Israel haluaa elää rauhassa ja keskittyä mukavampiin asioihin, mutta yksinkertainen totuus on, että naapureiden päämäärä on tuhota juutalaisvaltio ja alistaa muut uskonnot. Vielä kerran kehoitan sinua tutustumaan islamiin! Iranilaiset eivät ole arabeja eivätkä Israelin naapuri, mutta he vihaavat ja haluavat tujota Israelin. Kuinka selität tämän?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #121

Israelin olisi helppo elää rauhassa ja rauhanomaista rinnaneloa palestiinalaisten kanssa, jos he vetäytyisivät YK:n yleiskokouksen päätöslauselman mukaisesti rajoille ennen 1967 aloittamaansa hyökkäyssotaa - tosin provosoidusti aloitettuna.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #147

Älä viitsi iso mies puhua ........aa!

Hannu Sutinen

YK hoitaa tehtäviä, jotka sille on annettu. Gazan laivatarkastuksia ei ole!

Ilkka Luoma

Hannu antoi kunnolla vastusta debatissa - tässä Estelle tapauksessa, ja juttelu hajaantui laajalle, kuten aina tässä aihepiirissä - mutta kunnon vastuksen Hannu antoi ja nyt on vastattu kaikkiin hänen kommentteihin ;)

Jari Teräväinen

Missäs suuri jihadsoturi Tarja Parkkila on?, kun ei ole yhtään kommentonut.
Tuosta Isrelin tilanteesta oli kerran mielenkiintoinen dokumentti, jossa isrealaisen tv-uutisten eläkkeelle jäänyt uustisankkuri lähti tekeen juttua maansa tilaneteesta..

Hannu Sutinen

Jokaisessa maassa on erilaisia mielipiteitä ja näkemyksiä. Yhden ihmisen dokumentti kertoo vain sen ihmisen mielipteestä. Asioita kannattaa katsoa laajemmin. En missään nimessä väitä, että Israel ei ole tehnyt virheitä!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #126

Tasapuolisuuden vuoksi Estellen ympärillä voisivat olla niin USA:n, Venäjän kuin Kiinankin sotalaivat - valmiina puuttumaan mahdolliseen siviiliteurastukseen.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #152

Sinähän oikein hekumoit teurastuksella?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #180

Väärin, missä se hekumointi näkyy? - On vain asian julkiseksi tekeminen siltä osin, miksi Israel saa saartaa, kuristaa ja valvoa palestiinalaisten elämää - käytännön elämää.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #152

Estellen puuhastelijat ja kannatusyhdistys, ovat vähän suuruudenhulluja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #216

Esialkua sille toteamukselle - muna vai kana, haastava, mutta kelpo projekti jollekkin todelliselle rauhanneuvottelijalle ;)

Ilkka Luoma

Toivottavasti Estellen ympärillä pyörii mahdollisimman paljon uutis- ja mediaväkeä kameroineen!

Hannu Sutinen

Oliko tarkoituksesi vain saada kommentteja kirjoitukseesi, eikä keskustella asiasta? Minua aihe kiinnostaa, koska olin alueella aika kauan, ja kiinnostuin historiasta ja lähi-idästä yleensä. Olen rationaalinen ja yritän aina selvittää asiat ja taustat. Minua v....ttaa aina kun puhutaan paskaa ja valehdellaan!

Oliko tämä tässä? Luovutitko? Et oikeasti vastannut minulle mihinkään!

Ilkka Luoma

Olen nyt miltei vastannut kaikkiin kommentteihisi ;)

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #151

Tämä oli hauska!

"Olen nyt MILTEI vastannut kaikkiin kommentteihisi ;)"

Läheltä piti, mutta et stten kuitenkaan vastaannut yhteenkään. Et myöskään laittanut yhtään linkkiä, et minkäänlaista faktatietoa mistään väittämästäsi!

Ilkka Luoma

Antaako nyt Suomen ulkoministeriö nootin tai tekeekö Israelille edes selvityspyynnön luvattomasta laivaannoususta kansainvälisillä merialueilla?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Ensimmäinen kuva Estellen valtauksen jälkeen:
aktivistit odottamassa Ashdodin satamassa

http://www.flickr.com/photos/activestills/8105028917/

Ilkka Luoma

HYvä, että saadaan uutta materiaalia aiheesta - sillä tästä kommentointiketjusta on syntynyt juuri sellainen debatti - kaikkinensa - mitä alun alkaen toivottiinkin.

Hannu Sutinen

Kuten sanoin jo, nautit vain kommentti määristä! Onnittelut ennätyksestä.

Saat kiittää siitä minua! Mutta jos sinulla on yhtään munaa ja olet mies, niin vastailet kysymyksiin, joita sinulta kysyin, etkä venkoile! Keskustellaan aiheesta asialliseti, etkä heittele vanhoja typeriä propaganda lauseita!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #183

Olen vastannut nyt kaikkiin vastattavissa oleviin kysymyksiisi :) Missä olivat mielestäsi pahimmat virheet?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #183

Kaikkiin kysymyksiin joihin voi järkevästi vastata, on nyt näin vastattu. Kommenttien määrällä ei ole mitään merkitystä, vaan kommenttien laadulla. Teit mahdolliseksi hienon debatin ja nyt syntyikin keskusteluketju joka ei häpeä millekään - vaan on paljon myös asiaakin ;) Hannu, osuutesi on merkittävä ja kiitos siitä.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #228

Et todellakaan vastannut mihinkään kysymykseen!

Peruskysymys haluaako Hamas ja Fatah rauhaa vai ei?

Vihje: Annoin sinulle vastauksen aikaisemmin!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #244

Tosiasia on se, että aivan tavalliset palestiinalaiset ja israelilaiset haluavat yksiselitteistä rauhaa.

hannu sutinen Vastaus kommenttiin #257

"Tosiasia on se, että aivan tavalliset palestiinalaiset ja israelilaiset haluavat yksiselitteistä rauhaa."

Tosiasia on, että tavalliset ihmiset Gazassa ja Länsirannalla, eivät pääse vaikuttamaan asioihin millään tavalla. Gazassa eivät edes veljet Fatah:sta, ja Länsiranalla Hamasilaisilla ei ole sanan sijaa. Länsirannan preisdentiltä loppui kausi jo muuutama vuosi sitten, mutta uutta pressaa eivät ihmiset ole päässeet äänestämään.

Gazassa ihmiset elävät pelossa tyrannian alla koko ajan. Hamasin normaaleja hallintotapoja on niskalaukauksien lisäksi, pudottaminen kerrostalon katolta ja lievempänä mm. polviin ampuminen!

Israelin puolella myös arabit saavat äänestää, ja pystyvät vaikuttamaan Gnessetissä.

Ja ns. palestiinalaiset ovat kaikki ihmiset, jotka asuvat alueella. Ns. palestiinan kansa on -67 politiikan välineeksi keksitty ase!

Hannu Sutinen

Kuvasta tulee mieleen: äiti ja kaverit, pääsin kansainvälisiin uutisiin!

Gazalaisista paskankaan väliä!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kuvasta päätellen ovat paikallisia persuja.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #185

Jokaisessa valtiossa on omat peruskansalaiset eli persut, joka onkin yleisnimitys kahinakansalle, ei pelkästään ilmaus perussuomalaisista, vaikka perussuomalainen on myöskin yleisnimitys aivan tavalliselle kansalle ;)

Samuli Mikkola

Miksi he eivät vaadi Hamasia lopettamaan terrorismia, jotta saarrostakin voitaisiin luopua? Mikä ihmeen järki on vaatia puolustajaa lopettamaan eikä hyökkääjää? En kyllä ymmärrä tätä palestiinalaispuolen järjenjuoksua, en sitten millään.

Ilkka Luoma

Kumpi on puolustaja ja kumpi hyökkääjä?

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #203

Sinulle se on vieläkin epäselvää! Valitettavasti

Yhden pisteen vihje: Israel poistui Gazasta 7 vuotta sitten. Silti seiltä on ammuttu yli 10000 rakettia Israelin siviilikohteisiin. Länsirannalta ei ammuta raketteja. Gazan nykyisen hallinnon peruskirjassa sanotaan, että:

HAMASIN PERUSKIRJASSA vuodelta 1988 todetaan, että Israel on olemassa niin kauan, kunnes islam tuhoaa sen kuten se teki sitä edeltäneille. Sen mukaan Hamasin päämääränä ei ole Palestiinan valtio.
Juutalaisuuden ja juutalaisten kerrotaan Hamasin peruskirjassa muodostavan haasteen islamille ja muhamettilaisille. Palestiinan maasta sanotaan, että kaikki maa on varattu islamin tuleville sukupolville ja kuuluu islamilaiselle säätiölle (waqf) tuomiopäivään saakka.
Hamas on osa maailmanlaajuista muslimiveljeskuntaa, ja sen tulee voida valvoa kaikkialla, minne muslimit ovat levittäytyneet. Täten Palestiina kuuluu osana tulevaan laajaan kalifaattiin, mitä islamilaisen liikkeen pohjoisen osan johtaja Raad Salah julistaa Israelissa.

"Ei ole ratkaisua Palestiinan kysymykseen muutoin kuin jihad. Aloitteet, ehdotukset ja kansainväliset konferenssit ovat kaikki ajanhukkaa ja turhia pyrkimyksiä."

http://vkb.isvg.org/@api/deki/files/688/=hamas11.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-lR5NP1VzmVU/T2a-_3oZNOI/...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #219

Asiaa helpottaisi suuresti, jos Israel noudattaisi YK:n yleiskokousen päätöslauselmia ja vetäytyisi rajoillensa ennen 1967 kesäsotaa. Näin Palestiina saisi järkevät rajansa ja rauhanomainen rinnanelo voisi toteutua - alueella on paljon yhteisiä työprojekteja ja suuria kaupallisia mahdollisuuksia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #219

Tosiasia on se, että Israel saartaa Gazaa ja kuristaa aika-ajoin sähkön tuontia ... sementti on kielletty aine ... jne ...

Hannu Sutinen

Järjellähän sitä ei todellakaan voi ymmärtää! Ovat kuin tunteitten kuljettamia pieniä lapsia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #217

Olet oikeassa, järjellä ei todellakaan voi ymmärtää, miksi Israel ei vetäydy rajoille ennen 1967 aloittamaansa sotaa. Jos näin tekisi, helpottuisi niin israelilaisten kuin palestiinalaisten elämä! Peruskansalaiset molemmin puolin muuria ovat perin kyllästyneet jatkuvaan pelkoon hyökkäyksistä ja sodasta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #217

Hannu, selostatko 'järjen'? - siis nimenomaan tässä tapauksessa.

hannu sutinen Vastaus kommenttiin #255

Järkevää on terroristijärjestöjen Hamasin ja PLO/Fatahin luopua vaatimuksesta Israelin tuhoamisesta ja muitten uskontojen alistamisesta islamin vallan alle. Järkevää olisi myös, että he käyttäisivät kaiken energiansa kehittääkseen omia olosuhteitaan alueillaan, ja yrittäisivät ottaa ensimmäisiä hapuilevia askeleita demokratian suuntaan. Mutta se on mahdotonta, jo sana islam tarkoittaa, alistua!

Mutta kuten aina, poliittinen ja taloudellinen valta on niin makeaa, ettei kukaan siitä halua luopua. Se on jälleen kerran nähty myös arabikevään ja Syyrian kohdalla.

Ilkka Luoma

Palestiinalaisosapuoli ei halua muuta kuin sen, että Israel vetäytyy YK:n päätöslauselmien mukaisesti rajoille ennen 1967 sotaa. Näin Palestiina saatasiin eheämmäksi ja elinkelpoisemmaksi alueeksi - nyt se pirstaloitu laittomilla juutalaisten siirtokunnilla ja kummallisesti kulkevalla muurilla, joka pilkkoi palestiinalaisten viljelykset jne ...

Ilkka Luoma

Palestiinalaisosapuoli haluaa, että Israel noudattaa YK yleiskokouksen päätöslauselmaa ja vetäytyy hyökkäyssodassaan valoittamiltaan alueilta rajoille ennen 1967 kuudenpäivänsotaa.

hannu sutinen Vastaus kommenttiin #256

Kaikki haluavat aina jotain. Hamas ja Fatah, sekä pohjoisessa Hizbollah, ja monet muslimimaat etenkin Iran, jolle koko asia ei millään tavalla kuulu, haluavat tuhota Israelin ja alistaa niin juutalaiset kuten kaikki muutkin uskonnot! Kuten he itse ilmaisivat asian, haluavat ajaa juutalaiset Väilimereen!

Tämän arabinaapurit ovat jo maailmalle todistaneet monet kerrat. Ensimmäisen kerran hyökkäämällä vasta perustettuun Israeliin -48. -67 rajat eivät liity asiaan millään tavalla!

Ilkka Luoma

Eipä tainneet tälläkään kertaa umpisolmut edes löystyä?

Ilkka Luoma

Puroista muodostuvat virrat -on hyvä sanonta. Ei vielä tämä, mutta se on piskuinen alku kehitykselle, jossa Israel joutuu kansinvälisen yhteisön painostuksesta purkamaan laittoman Gazan saarron.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #223

Gazan kontrolli on seuraus siitä, että Hamas, jonka myös EU on luokitellut terriristijärjestöksi, ja joka todistaa tämän joka päivä omilla toimillaan, on käynyt terrosismisotaa (mm. 10000 rakettia Israelin siviilikohteisiin) Israelia vastaan. Koska EU eikä mikään muukaan taho halua eikä kykene tekemään asialle mitään, toimisi jokainen omista kansalaisistaan välittävä valtio samalla tavalla kuin Israel. Israel vain valvoo, ettei mereltä kuljeteta sotakalustoa Gazaan.

Israel ei saarra Gazaa! Katso karttaa, joka linkin sinulle jo kerra annoin!

http://www.youtube.com/watch?v=BeL_JlqF9t8

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #245

Israel saartaa Gazaa, jopa laittomasti kansainvälisiltä merialueilta lähtien, kuten tapahtumat toistamiseen todistavat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #245

Pitkällä tarkastelujaksolla murhasuhde on yksi juutalainen ja kahdeksan palestiinalaista - missä mättää?

hannu sutinen Vastaus kommenttiin #263

Minkä murhien? Hamas murhaa, Iran murhaa, Syyria murhaa, kaikki arabi ja muslimimaat murhaavat omia kansalisiaan oikein urakalla! Israel ei. Sitäkö tarkoitat?

Sodassa tulee taloudellisia ja inhimillisä menetyksiä ja uhreja.

Jari Teräväinen

Kieltämättä Hannu vaahtosi kuin pahimmat muslimimifanaatikot :P

Ilkka Luoma

Käytiin kunnon debatti, Hannu laittoi kovasti kampoihin - syntyi kuitenkin kaikkinensa asiallinen vuoropuhelu.

Hannu Sutinen

Se että kirjoittaa viileästi, ei tee sanomasta sen todempaa! Sinä voit myös kirjoittaa asiasta faktoilla, etkä keskittyä minun persoonaan!

Kuinka sinä saat minusta muslimin (:/), minähän puolustan Israelia? Minusta ei myöskään saa juutalaista, ei kristittyä eikä mitään muutakaan uskovaista.

Ilkka Luoma

Fakta on tietäjän silmissä - tietäjiä ei ole ollut sitten Sokrateen ;)

hannu sutinen Vastaus kommenttiin #252

Olet umpisokea Lähi-idän asiassa.

Ilkka Luoma

Onkohan Hannu vanhoja kesälahtelaisia?!

hannu sutinen

Jokainen on jostakin kotoisin ja olen jo vanha, mutta sieltä et minua löydä.

Ilkka Luoma

Erkki Tuomioja:

"Laillinen, mutta tuomittava"

Hannu Sutinen

Tuomioja ei halua noudattaa lakia? Sellaisia sanotaan rikollisiksi!

Ilkka Luoma

On olemassa hyvin yleinen käytänne kansainvälisistä merialueista - laivaannousu oli laiton.

Hannu Sutinen Vastaus kommenttiin #251

Höpö höpö Ilkka, lue aiheesta lakikohta uudestaan, jonka Jouni sinulle linkkasi!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #251

Kansainvälisillä merialueilla ei ilman sotatilaa nusta vieraan ei sotivan maan lipun alla olevaan laivaan - tästä on normioitunut käytänne.

Ilkka Luoma

Sana "tuomittava", ei ole lain rikkomista, vaan mielipiteen esittämistä. Eipä kyennyt Katainen puuttumaan Ekin lausahdukseen ...

hannu sutinen Vastaus kommenttiin #262

Puolustamatta Kataista yhtään, ei ansaitse sitä, niin onko pääministeri ministerilauman isä, joka tällaisessa asiassa nuhtelee lpasiaan? Katainen on vain pallo hukassa oleva pieni asikirjaväärentäjä poika Siilinjärveltä, suuressa maailmassa!

hannu sutinen

Lait ovat demokratiassa yhdessä sovittuja pelisääntöjä, joita noudatetaan! Tuomioja ei halua hyväksyä tätä, koska vanha vasuri jäi jumiin vanhoihin juoksuhautoihin, johon putosi nuorena.

Tuomioja tuomitsee joka mahdollisessa käänteessä Israelin, ja sen surittamat terroristien eliminoinnit, mutta ei koskaan sanallakaan tuomitse näitä Terroristeja ja heidän hyökkäyksiään siviilejä vastaan.

Tämä kertoo kaiken miehestä. Hän ei todellakaan ansaitse älykön sädekehää!

Ilkka Luoma

Juutalaiset kommandot siis suomalaisten mukaan käyttivät väkivaltaa - jäi todisteeksi lamauttimien polttojäljet - miksi käytettiin lamauttimia?

Ilkka Luoma

Estelle jälleen tapetilla - Israelin korkein oikeus teki erään ratkaisun!

Gaza on meren rannalla, miksi sillä ei ole omaa ja itsenäistä satamaa? Miksi Israel saattaa palestiinalaisia ja millä oikeudella? Pitäisikö Israelin vetäytyä rajoille ennen aloittamaansa 1967 sotaa? Miksi Israel rakentaa laittomia siirtokuntia palestiinalaisten alueille? Miksi Gazasta ammutaan raketteja Israeliin?

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016080822036764_... -

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016080822036764_... -

.

Toimituksen poiminnat