Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Arvoliberalismi >< Persukeskustan jytkyjullikka

HS - vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen asetti arvoliberalismin häviölle kun arkikansalainen äänestää perussuomalaiset ja keskustalaiset kuntavaalivoittoon - Kolumni SHS 21. lokakuuta 2012 - s.2 ---

 

 

[ ... kansalainen kyllästyi epäselvään hallitukseen, pääministerin epäsuoraan pyrkyyn eurooppaytimen omiin pöytiin sekä kuntalaisen perusidean hylkäämiseen omannäköisestä peruskunnasta, jossa jokainen äänestäjä asuu. Hallitus oli himmeleiden himmeli ja sen lonkerosto rapauttaa liiaksi peruskansalaisen arkista luottamusta peruselämänlaatuun ... ]

 

Tunnetusti kansalaispiireistä esiintyy kyllääntymistä urautuneeseen ja kansasta itsestään irronnutta politiikan hoitoa kohtaan. Perinteellinen poliitikko ei näe omia virheitä, ei osaa tunnustaa vääriä päätöksiään, jotka sitten tuntuvat arkikansalaisen nahoissa. Eikä tässä vielä kaikki - nykymallinen poliitikko ei osaa nähdä kilpaveljensä tai -siskonsa osuvia ratkaisuja vaihtoehdoiksi ja mahdollisen hoksauksensa jälkeen omaansa sopivammaksi. Tunnustusta ei osata antaa.

 

Suomessa on liikaa puolueita - puolueiden lukumäärä ei tee moniarvoisuutta, varsinkaan kun nykypuolueet eivät juurikaan eroa perusasioltaan toisistaan. Nyt kuitenkin on pinnalle pyrkimässä yhteiskuntatuotanto yksityisen voittotavoittelun rinnalle (tai toisinpäin) -

 

...sattumalta otimme samankaltaisesti kantaa alkaneisiin kunnallisvaaleihin jo päivää ennen Mikael Pentikäisen kolumnia - US_P/IL ---

 

 

 

Nyt ennakoidaan eduskuntaopposition voittoa kunnallisvaaleista

LINK ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121623-peruskeskusta   ---

 

Arkadianmäen laella ei kyselytunnit eivätkä välikysymykset tuota tulosta, koska hallituskuusilo eli sextetti on ihastunut ministerinsalkkuihin ja audien takapenkkeihin - kannattaa siis sinnitellä, kansakunnan todelliseksi vahingoksi pidemmällä aikajänteellä, hallituskahvoissa kiinni.

 

Pääministeri ei ole enää pitkiin aikoihin kyennyt paimentamaan laumaansa

Jyrki Kataisen ote on kirvonnut, koska on pyrky päällä EU:n korkean virkaan, kun pääministeriura tullee keskeytymään jo ensi keväänä - tällöin hallitus kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Tähän esimakua tulee antamaan kunnallisvaalien voittajat - Keskusta ja Perussuomalaiset.

 

Paavo Väyrynen astuu jälleen kehiin!

Kun Keskusta ja persut voittanevat alkaneet kunnallisvaalit 2012, herää taistelutahto myös eduskunnassa ja hallitus joutuu pyytämään kohteliaasti presidenttiä apuun, jotta saadaan mahoutunut ministerilista poistoon ja kierrätykseen - salin puolelle. Paavo astuu kehiin, syntyneen kansalaisliikkeen pyytämänä voittajien yhdistäjäksi.

 

Peruskeskusta

Paavo Väyrynen ja Timo Soini astuvat samaan pöytään ja muodostavat Suomen suurimman puolueen ja kansanliikkeen - Keskusta saa uutta virtaa ja persut kokemusta hallitustyöskentelystä - lisäksi säästytään kiusallisesta hallituskelpoisuuskeskustelusta 1] - ministerinimitysten osalta. Kumpi astuu johtoon - Paavo vai Timo?

 

Yli 40 prosentin kansanliike!

Ensi keväänä toteutuva ennenaikainen eduskuntavaali tuottaa todellista intoa, sillä silloin alkaa esiaste kahden valtapuoluepiirin esiinmarssille. Juuri muodostunut Peruskeskusta on toinen ja toinen on materiaalisesti varakkaiden kokoomusleiri tai sitten sosiaalisesti uudistunut vasemmisto - vai saammeko sittenkin kolmen suuren mittelön [?]

 

Persut eivät saa asioitaan yksin läpi

Nyt kansakunta tarvitsee tekijöitä; voimamiehiä ja -naisia. Tilanne  on karkaamassa kädestä - pahimpana on meneillään oleva maailmanlaajuinen työn uudellenjaon taistelu ja toinen suurongelma on ajelehtivat nuoret - muu on kehyskertomusta ensin mainituille. Mikäli nuo kaksi pääongelmaa saadaan kuriin ja hoitoon - hoituvat muut tärkeät osa-alueet "kuin itsestään".

 

Kansa tekee nyt suuren valinnan

Äänestysaktiivisuus nousee ja yhteiset asiat alkavat jälleen kiinnostamaan, kun jo tuulee omaankin otsaan. Jää mielenkiintoiseksi tulokseksi ylittääkö Keskustan ja persujen yhteinen äänisaalis kuinka paljon nukkuvien puolueen kannatuksen. On kysymys arvosuomalaisuudesta ja arvoituksellisesta suomalaisten omien asioiden hoidosta - tämä on se todellinen arvokysymys.

 

Kansakunta on nyt kaappinsa päällä - ÄÄNESTÄ nyt hyvä ihminen!

 

VIITE TEKSTISTÄ

1] Perussuomalaiset opettelevat politiikan sisäsiisteiksi - kansalaisvallankumouksen esiaste!

---  http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121001-kansalaisvallankumouksen-esiaste   --- 

 

 

Ilkka Luoma

 

 

 

Sent

Cc: ossi.sandvik@perussuomalaiset.fi ; presidentti@tpk.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; mauri.pekkarinen@eduskunta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi

Sent: Sunday, October 21, 2012 9:57 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - PersuKeskusta kuittaa yhteisen jytkyjullikan kansakunnalta

...

 

 

PersuKeskusta sytytti kansan - sextetti rikkoi kansalaisyhtenäisyyden

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Eilinen YLE väittely ei kyllä tue Soinin nousua, vaikka perusvoitto on sieltä kunnallisvaalituloksena joka tapauksessa tulossa.

Ilkka Luoma

Soinilla oli kaikkein ohuin tietomäärä - "vanha levy jauhaa"!

Markku Nieminen

Suoraan sanoen on todella vaikea uskoa että PS ja kepu yhdistyisivät. Oikeistaan ainoa yhdistävä tekijä on sijoittuminen johonkin menneen ajan poliittiseen "keskustaan", silloin kun oli "oikeisto" ja "vasemmisto". Aika ajoi vain ohi näistä määrittelyistä ka kakki puolueet ovat osittain oikealla sen vastenmielisimmillä ilmenemismuodoilla ja sitten suuremmalta osin vasemmalla. Itse ennustan että todellinen muutos suomalaisessa politiikassa tapahtuu vasta kun talouden pohja pettää ja tähän ei menne montaa vuotta jos sitä vuottakaan..

Ilkka Luoma

Suomessa on tilaa täysin uudelle kansanliikkeelle - Isänmaan Kansanliikkeelle, ... nyt äänestysprosentin romahtaessa - tyytymättömyys kasvaa, ja persujakin, voitosta huolimatta näpäytettiin.

Ilkka Luoma

Keskustapersut saivat yhteensä 32 prosentin kannatuksen kansalta - olisi yhdessä maan suuorin puolue.

Toimituksen poiminnat