Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Natojenkaajat aliarvioivat kansan mielipidettä!

Helsingin Sanomien terävin kirjoittelija Unto Hämäläinen ylenkatsoo kansakunnan mielipidettä ja näkee sokean ajattelemattomasti kokonaisuuden, jossa Suomen asema idän ja lännen vedenjakajalla on harvinainen ja ainutlaatuinen. HS - lauantai 27. lokakuuta 2012 - s.2.

 

 

[ ... aika-ajoin median edustajista puolikkaan näkijät - lännettyneet medianomit yskäisevät natotusta rakentaen Venäjästä uhan, asioihimme puuttujan ja aikaansaaden äänekkään lukija- ja kommentoijavähemmistön heräämisen venäjäkarhuun, joka ryösti maamme puolustusvoittamamme hyökkäyssodan lopputulemaksi - Jatkosodan päätteeksi  ... ]

 

 

Nato puhuttaa ja jakaa kansakuntamme blokkeihin. Äänekäs natokiima huokuu noin 27 prosentin liittymishalulla sotilasliittoon, jonka jäsenistö on tappanut eniten siviilejä viimeisten 55 vuoden aikana. Kansakuntamme hiljainen enemmistö sanoo mielipidemittauksesta toiseen selvän ein Natolle - he ymmärtävät monijakoisen asemamme idän ja lännen etuvartiona ja huomisen sovittelijana. Arkikansalaiset arvostavat myös venäläisen turismirahan tuomaa työllisyyttä.

 

 

Emme saa Natosta mitään turvaa

 

Suomen mahdollisesti liittyessä Natoon, olisi edessä ohjusasemien sijoitusvaade lähinnä USA:n taholta "savitaipaleelle" - sieltä on ultralyhyt lentoaika Venäjän Putinin kaupunkiin Pietariin, josta suurin osa Venäjän matkailijoiden tämän vuoden jo meille täyttyneestä miljardista eurosta on kotoisin.

 

 

Sotilaspoliittinen liittoutumattomuus

 

Arvostettu lehtimies Unto Hämäläinen kirjoittaa puoliepäselvästi nykytilanteemme osalta puolueettomuudesta - sitähän ei sinänsä ole. Hämäläinen sujuvasti unohtaa (tai ei hoksaa), että kansalaiset ovat jo ajat sitten omaksuneet sotilaallisen liittoutumattomuuden edesauttavan hitaasti, mutta varmasti parantuvia, niin kaupallisuuden kuin kultturellinkin suhteiden tivistymistä pisimmän rajamme rajanaapurin - Venäjän kanssa.

 

Emme siis ole puolueettomia, mutta olemme sotilaallisesti puolueettomia, kuulumatta mihinkään etupiirijakoon, koska olemme jo itsessään itsellemme idän ja lännen etupiiri.

 

 

Ikuinen Karjalan alue puhuttaa kaipuuna laulumaille

 

Venäjän uudelleen presidentti Vladimir Putin tietää Karjalan alueen kokonaispaineen ja varallisuuden. Putin on myös oivaltanut kokonaisvaltaisen Karjalan mahdollisuudet ja etuisuudet itse Venäjälle. Karjala 1] voi tulevaisuudessa olla laaja EU:n ja Venäjän välinen vapaakauppavaltio ja itsenäinen Karjalanmaan tasavalta - jossa maantiede ulottuu Itä-Suomen Karjalan kunnista aina Venäjän koko Karjalan aluehallinnon rajoille saakka. Tämä kokonaisvaltainen alue muodostaa vahvan toimeentulopohjan laajalle karjalaisväestölle.

 

...

Natodilemma

natokirjoitelmia tuutin täydeltä ---

...   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/asiasanat/23/nato   ... 

 

Nato jäsenmaineen mielletään käytännössä USA:n ylivallan 2] hallintoalueeksi. USA on eniten sotinut valtio maailmassa viimeisten 65 vuoden aikana. Pelkästään USA:n ilmavoimien [USAF] tilillä on 1,5 miljoonaa tapettua itsenäisen valtion siviiliä - viimeisten 70 vuoden aikana.

 

Suomalaiset arkikansalaiset ymmärtävät, että tuossa nato-jenkkikelkassa ei kannata istua; ollen herkemmin tähtäimissä monille hallitsemattomille terroristi(vapaustaistelu) ryhmille. Suomen rooli ei ole Afganistanissa, mutta meidän rooli voi olla aito YK-rauhanvälittäjä ja -neuvotteluasiantuntija, sotilaallisesti liittoutumattomana maana.

 

 

Miksi HS/ ja tässä Hämäinen koettaa jalostaa manipuloiden Suomen kansaa - väheksyen sitä?

aina ennen vaaleja koetetaan löytää jotain uhkaa Venäjästä ---

...   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html   ...

 

Joskus jo vuosia sitten toinen Helsingin Sanomiin kirjoitelmia naputteleva riippumaton natoagiteeraaja Olli Kivinen 3] kertoi, että hänellä meni vuosikausia aikaa kääntää nykyisin eläkkeellä olevan ent. vastaavan päätoimittajan Janne Virkkusen pää - ymmärtämään, että Suomen "pelastus ja päämäärä on natojäsenyys".

 

Olli Kivinen saattoi olla käännytyskertomuksessaan tosissaan, vaikka voisi ajatella, että HS kunnioittaisi enemmän poliittisesti puolueettomana mediana Suomen kansan vakaata enemmistöä - eikä koettaen halventaa tai epäille sen arvointikykyä sen omissa asioissa - missä hiekkalaatikossa pelejämme pelaamme.

 

... Lopultahan tämä arkikansa itse maksaa kaikki ne virheet, mitä päättäjäpoliitikot maassamme sopivat. "Maatalon jussi ja kerrostaloyksiön matti" siellä Talvisodan taisteluhaudassa olivat - eivät he, jotka hylkäsivät vakavasti neuvottelematta Neuvostoliiton diktaattori Josif Stalinin maanvaintoehdotuksista vuosina 1938-1939.

 

 

Kyllä kansa tietää...

 

Nyt natojenkaus on jälleen käynnissä 4] - suomalaiset Hornetit pitää saada Islannin ilmapuolustukseen - tai ainakin vahtimaan natomaan ilmatilaa. Kansan enemmistö oivalsi heti, ettei natomaan valvonta rahoillamme sovi arkikansan hyväksymään ja ymmärtämään sotilaalliseen liittoutumattomuuteen.

 

Kansa tajuaa Naton merkityksen uhaksi meidän roolille, olla vapaa ja suoraselkäinen kauppamies kaikkiin ilmansuuntiin. Kansalaiset oivalsivat jo kauan sitten, vieläpä herkästi, että Pietari on Venäjän helmi - ja sitä puolustettavan jo historiallisista syistä viimeiseen saakka.

 

Venäjällä on poikeuksellisen vähän asevoimaa niinkin tärkeän kohteen kuin Pietarin suunnalla - siihen on looginen syy, Suomi ei ole natojäsen, eikä "savitaipaleella" ole Naton ohjusasemaa.

 

 

Kuuban ohjuskriisi

 

Kokeneempi sukupolvi muistaa 50 vuoden takaa Kuuban ohjuskriisin, jossa USA asetti Kuuban kauppa- ja laivastosaartoon, kun silloinen Neuvostoliitto varusti Kuuban vapaustaistelijan Fidel Castron 5] pyyynnöstä ohjusasemat USA:n Floridan ja Miamin "takapihalle" - oli III Maailmansota lähellä (?).

 

 

Ydinasesuurvaltojen omat etupiirit

 

Nykyisin niin USA, Kiina kuin Venäjäkin ovat asettaneet omat etupiirit ja me suomalaiset olemme kaikissa olosuhteissa Venäjän etupiirissä - halusimme tai emme. Kaupallisesti kyllä haluamme. Otamme mieluusti vastaan pietarilaisten eurot, näin saamme takaisin osan niistä energiaeuroista, jotka tilitämme Venäjälle heidän öljystään, maakaasustaan ja muusta energiasta.

 

 

Suomen uhka

 

Suomen suurin uhka on sen oma nykyhallitus, joka ei halua kunnioittaa Suomen kansan enemmistön arkijärkistä logiikkaa olla sotilaallisesti liittoutumaton, idän ja lännen vedenjakajalla oleva venäläisyyden asiantuntija. Kansakuntamme tietää, että EU-Euroopassa säilyy rauha vähintäänkin niin kauan, kuin Venäjältä Saksaan menevässä, Itämeren alittavassa putkessa virtaa maakaasu.

 

Lopuksi on hyvä muistaa, että olemme aitosuomalaisina niin itää kuin länttä.

 

 

 

VIITTEET TEKSTISTÄ

 

1] Kokonaisvaltainen ja itsenäinen Karjalan Tasavalta

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60183-kokonainen-karjalan-tasavalta   ---

2] USA tarvitsee rinnalleen tasapainoitusta - jenkkihegemonia on aikansa elänyt

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/maailmanjrjestys-tarvitsee-ainoalle.html   ---

3] HS/ vapaa kirjoittelija Olli Kivinen kivittää lännettyneenä Natolla Suomen kansaa

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/kuinka-suomea-ajetaan-pyssyn-piippuun.html   ---

4] Natottajat jenkaavat natokypärää väkisin suomalaisille - huono perintö lapsillemme ja lasten lapsillemme

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html   ---

5] Kuuban fidel Castro - ja 50 vuotta Kuuban ohjuskriisistä, onko mikään muuttunut?

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/43689-lansimaalaisittain-pysahtynyt-kuuba-teki-pioneeriennatyksen   ---

 

 

 

...

Sent

Cc: taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; JAAKONSAARI Liisa ; sampo.tervo@europarl.europa.eu ; timo.soini@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; presidentti@tpk.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; ari.puheloinen@mil.fi

Sent: Sunday, October 28, 2012 6:17 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Natottajat aliarvioivat kansalaisten vakaata mielipidettä

...

 

 

Nato pakkopulla ja kansalaisten aliarvioiminen

[13431|753957]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Johan Lom

Ei oman mielipiteen ilmaiseminen ole kansan mielipiteen halveeraamista. Kansan mielipidehän koostuu tilastollisesti erilaisista mielipiteistä. Tuon logiikan mukaan pitäisi jokaisesta asiasta ensin kysyä mikä on enemmistön mielipide ja sen jälkeen ei enää siitä poikkeavaa saisi julkaista.

Ilkka Luoma

Hyvin kommentoitu - mutta tässä piilee Hesarin maine puolueettomana "koko kansan mediana", jonka toimittajakirjoitukset pitäisivät peilata laajaa näkökulmaa - mieltä saa olla, mutta ylimielinen ja halveksiva sävy ei kuulu noin hienon kirjoittajan repertuaariin - lukijat kaikkoavat. Tasa-arvoinen peilaus kantilta jos toiselta - olisi sitoutumattoman lehden linjausta - täydet mielipidelehdet erikseen. Mutta olihan tässä tällä samalla logiikalla oikeus laukaista vastine, joka on muuten lähetetty myös Unto Hämäläisen spostiin ... yl. Hämäläisen kirjoitukset ovat huippuluokkaa!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Media välittää ensisijaisesti tietoa ja uutisia, joiden totuussisältö on mahdollisimman korkea. Mielipide lehdistöstä pitää osoittaa selvästi mielipiteeksi, ei uutiseksi. Kansa sekaantuu näissä herkästi, koska me olemme uutiskäyttäjien rahvasta ja maallikkojoukkoa ;)

Ilkka Luoma

Missä on meidän puolueeton media?!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miksi Suomi menee sisään Naton ohjuspuolustusjärjestelmiin? (Volanen/YLE-a)

Ilkka Luoma

Kokoomushallitus jenkaa Suomea vaivihkaa kansan tajuamatta Natoon - tai tajuaapa hyvinkin, odotamme ensi kevään ennenaikaisia eduskuntavaaleja, jotka ei kyllä nyt suosi persuja, mutta ehkä Keskustaa?

Toimituksen poiminnat