Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

"Saat 10 €, kun äänestät!"

Kansalaisdemokratia sai pahasti takkiinsa - kunnallisvaalien äänestysvilkkaus putosi 58,2 prosenttiin.

 

On arveltu, että vaalirahan(kin) ryvettämä puoluepoliittinen kenttä ei vipua kansalaisia äänestysuurnille, voi pitää täysin paikkansa. Vipuamiselle voidaan antaa vahvistus- ja pelkokerroin maksamalla muun muassa puoluetuesta kansalle suora vaaliraha – Koko Kansan Vaaliraha [KKV]  - 10 euroa puhtaana käteen, kun lippu uurnaan vilahtaa.

 

Nyt Kuntavaaleista 2012 saavutettiin 58,2 prosentin äänestysvilkkaus. Kaikkiaan äänioikeutettuja oli ~ 4,3 miljoonaa. Muun muassa kuntavaalien suurin puolue – Kokoomus [544682 äänestänyttä] sai todellisuudessa vain 12,6 prosentin kokonaiskannatuksen – tällä määrällä saatiin oikeus kutsua tulosta luottamuslauseeksi Kokoomuksen ajamalle ” suurella kuntaremontille ” ... Onko tämä sitä pääministeri Jyrki Kataisen hehkuttamaa ylivertaista demokratiaa?

 

 

[30102009] - Media käy omaa sotaansa kansan silmissä maineensa ja luottamuksen menettäneitä puolueita kohtaan - kansa vastaa tavallansa, olemalla äänestämättä!?

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41646-u-aanestamattomyys-kimpoaisi-kansan-omaan-nilkkaan   ---

 

Kansalaiset voivat ottaa kantaa yllä esitettyyn Koko Kansan Vaalirahaan [KKV]

http://www.adressit.com/vaaliraha 

 

...

Suurin häviäjä on lopulta nykyinen puoluepolitiikka!

[ ... en mene äänestämään! - yhä useampi osoittaa mieltään äänestämättömyydellä. Kansanedustajat ja kunnallisvaltuutetut valitaan vähenevän aktiivikansan keskuudesta. Kansalainen yhä vähemmän uskoo aitoon edustamiseen, ja jättää äänestämättä. Tavallinen ihminen ei näe enää eduskuntaa eikä valtuustoja pienoissuomena ja -kuntana - edustajat etääntyivät omiin lokeroihinsa ... ]

 

Kansalaisia voidaan houkutella vaaliuurnille erilaisin houkuttimin - se olisi esimerkiksi vaalirahaa rehellisimmillään, sehän menee suoraan demokratian kasvattamiseen, ilman mitään välikäsiä. Tämä koko kansan vaaliraha voidaan ottaa esimerkiksi puoluetuesta.

 

Kun julkisuuteen ehdotettiin annettavaksi 10 euroa puhtaana käteen heti, lipun tipahdettua vaaliuurnaan - heräsi kahtiajakaantunut kansa: "Pikkurahan ahneita pummeja ei pidä laskea sotkemaan vakiintuneita käytäntöjä!"

 

Äänestysaktiivisuus on ainut suoravaikutteinen kansalaisteko,

jolla on todella merkittävää vaikutusta demokratian toteutumiseen itse kansalaiselle, edes kerran neljässä vuodessa. Ideaali tilanne on 100 prosentin äänestysvilkkaus - joissain kansandemokratiossa oli joskus äänestyspakko.

 

Suomessa ei voida pakottaa uurnille

Meillä voidaan houkutella kansalaista kokemaan äänestys tärkeäksi ja mielekkääksi innostavilla ehdokkailla, kiehtovilla sekä uskottavilla vaaliteemoilla, ehdokaskarismalla ja koetulla luottamuksella. Arkinen keino vaikuttaa uurnille liikekannallepanoon on maksaa suoraa vaalitukea kansalaisille - vaali- tai matkarahana suoraan käteen - esimerkiksi 10 euroa.

 

700 suomalaista purnaajaa ja kiittäjää - vain kuudessa päivässä!

Ehdotuksen levitessä suomalaisten pariin, reaktiot olivat hämästyttävät: yli 400 puhelinsoittoa ja 300 tekstiviestiä. Palaute jakaantui alkuräjähdyksen laantuessa positiivisemmaksi. Alussa oli paljon nimettömiä soittoja, joissa tuomittiin "roskaväen" osto uurnille, koska oli pelko, että eduskuntaan ei valiinnutkaan sitä tuttua ja turvallista kokoonpanoa.

 

Kiihkon laantuessa tuli enenevästi soittoja sellaisilta ihmisiltä –

nimet mainiten, jotka eivät juuri koskaan ole äänestäneet ja moni kannanotto kohdistui mahdollisen "vaalirahan" motiiviin. Oltiin sitä mieltä, että valtiovalta on oikeasti kiinnostunut nostamaan äänestysprosenttiä, jos kannustamiseen uhrataan vajaat 50 miljoonaa - se kertoo, että valtio haluaa oikeasti yhteiskunnan äänihiljaiset uurnille rakentamaan edustuksellista todellista pienoissuomea.

 

Maailmalla arvostusta saanut kahtiajakaantunut kansakunta

Se tiedetään jo, että Suomi on kahtia jakaantunut kansakunta. On historiallisen suuren ostovoimanousun kokeneet kulutusihmiset, jotka enenevästi säästävät pankkiin - siis eivät kulutakkaan kuten olisi mahdollisuus ja sitten on pudonneet jonottajat, kuka mihinkin laarille ja ovelle.

Esimerkiksi Kokoomus tulee aina saamaan niiden äänet, joilla menee materiaalisesti hyvin ja joiden pitää valvoa omaisuutensa perään – heitä on vakaasti noin kuudennes kansasta – ja se tuottaa nykydemokratialla noin 20 prosentin ainaiskannatuksen.

 

Miksi itse kansalaisten reaktio Koko Kansan Vaalirahaan [KKV] oli näin ”julma”?

Surullista oli havaita yhteydenotoista kahtiajako, myös itse kansalaistenkin taholta. Oli hyväosaiset, jotka puolustaakseen omaisuuttaan haluavat vakiintuneen edustajiston Arkadian mäelle/ kunnallisvaltuustoihin ja olivat äänestämättömät, syystä tai toisesta, jotka kunnioittivat demokratialaajentumaa houkutellulla äänestysaktiivisuuden lisäämisajatuksella – KKV:lla

 

Laiskojen ja ymmärtämättömien houkute uurnille on miltei kansalaisrikos!

Miksi tuli yhteydenottoryöppy päin korvia ja naamaa - jopa selityksellä, että ymmärtämättömien houkuttelu vaaliuurnille on kansalaisrikos, koska tällöin kukaan ei voi tietää millainen hihhuleitten ja soinilaisten eduskunta siitä kehkeytyykään! Tämä informaatio jo itsessään nostaa äänestysaktiiviasuutta. Kansa laittoi Jäätteenmäen Brysseliin, Soini nappasi historialliset EU-äänet ja Juhantalo nousi rakettina valtakunnanoikeuden jälkeen takaisin eduskuntaan.

 

Kansa valitsemaan myös suoraan omia ehdokkaita vaaleihin - kansalaisliikeaktivismia

Rahallinen äänestyshoukute ei ole ainut asia, jolla nostetaan aktiivisuutta ja osallistumista. Seuraavina ovat kansalaisehdokkaat suoraan kansan riveistä, esim. kaupunkikortteli - ja maaseutukylä -periaatteella, jossa kansa valitsee ylenevästi ehdokaistaan seuraavaan laajempaan piiriin ja aina suureen saliin saakka. Tänään on 'de facto' puolueiden monopoli ehdokasasettelussa.

 

Edustajat ovat eri painoarvoisia, koska ääniäkin on yksilöllinen määrä

Kolmas tekijä on sisään päässeiden ehdokkaiden todellinen äänivalta suuressa salissa suhteuttamalla edustamansa aatteen saamaa kokonaisäänimäärää omaan todelliseen äänisaaliiseen. Edustajat ovat eri painoarvoisia eduskuntaäänestyksissä, koska heillä jokaisella on oma suhdeluku, joka lasketaan mm. henkilökohtaisesta äänimäärästä.

 

On selvää, että edustaja, jonka takana on 35.000 ihmistä käyttää suhteutettuna suurempaa vaikutetta kuin kaveri, jolla on 3.500 ääntä, ja vähä-äänisemmän läpimenokin johtui vain ryhmän kokonaisäänimäärästä.

 

Tärkeintä on saavuttaa uhkaavan äänikadon sijasta uusi äänestysvilkkaus seuraaviin, jopa ennenaikaisiin, eduskuntavaaleihin, koska tämä uusi 2013 valittava eduskunta joutuu useisiin hyvin vaikeisiin "selkä seinää vasten" päätöksiin.

 

...

Seuraava eduskunta on päättäjien eduskunta, jossa kipeätkin ratkaisut tehdään kansan täydessä luottamuksessa - voi olla, että on koko Suomen etu, että nämä äänestämättömät saadaan nyt vaikuttamaan - koska puheiden aika on jo mennyt. On tekojen aika – 

 

Äänestä seuraavissa eduskuntavaaleissa, olivat ne sitten ennenaikaiset tai eivät!

 

Ilkka Luoma

 

...

Alla kansalaisen mielipidekirjoitus, jossa ehdotettiin jaettavaksi valtion verovaroista suoraa vaalitukea kansalaisille - 10 euroa pudotetusta vaalilipusta uurnan heti puhtaana käteen --- tämä kirjoitus nostatti ryöpyn jakaantuneesta kansasta - puolesta ja vastaan:

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41646-u-aanestamattomyys-kimpoaisi-kansan-omaan-nilkkaan   --- 

Sent: Saturday, October 17, 2009 10:28 AM [useille valtaa käyttäville poliitikoille - he kyllä muistavat tämän]

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Saammeko lisää äänestäjiä - edes rahalla?

 

Sent II

 

Cc: jan.vapaavuori@eduskunta.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; sampo.terho@europarl.europa.eu ; jussi.halla-aho@eduskunta.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi

Sent: Monday, October 29, 2012 6:34 AM

Subject: ÄÄNESTYSVILKKAUSMIELIPIDE - Kunnallisvaalien suurin häviäjä oli puoluepolitiikka!

...

 

 

Kansalaisdemokratiaa - en äänestä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Ilkka Luoma

KKV - eli Koko Kansan (rehellinen) Vaaliraha maksaa, tai budjettiin pitää varata 43 miljoonaa euroa, tosin kaikki 4,303 miljoonaa äänioikeutettua ei uurnille tule, mutta voisi arvata äänestysvilkkauden nousevat reippaasti - ehkä noin 85-90 prosenttiin - voimme vain arvailla millaiselta seuraava eduskunta näyttäisi!

KKV voidaan rahoittaa lopettamalla kokonaan puolue- ja puolueiden lehdistötuki.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Ilkka Luoma

Puolue- ja puolueiden lehdistötuki yhdessä riittää kustantamaan tämän Koko Kansan Rehellisen Vaalirahan.

Käyttäjän reijoruotsalainen kuva
Reijo Ruotsalainen

Ihan hyvä ajatus toi rahakin, ainakin houkute köyhille olisi jossakin asiassa suurempi kuin rikkaille vaalien suhteen. Lisää tosin taas rahan valtaa, mutta kaikkea ei voi saada, joten varovainen kyllä minulta :)

Ilkka Luoma

Materiaalisesti varakkaat käyvät aina äänestämässä - Kokoomusta *), koska haluavat suojella laillisesti, laittomasti, ansaitusti, ansaitsemattomasti hankkimaansa omaisuutta ... köyhä, viisaskin sellainen ei taas uurnille mene, koska arvelee sen olevan turhaa. Meidän kaikkien pitäisi muistaa, etä jokaisen ääni on yhtä merkitsevä uurnassa - niin vaaliuurnassa kuin sitten joskus merkityksettömänä hautauurnassa :)

*)
Kokoomus saa aina noin 20-22 prosentin kannatuksen, koska noin paljon on suunnilleen sellaisia, joilla menee aina "hyvin" ja joilla on merkittävästi valvottavaa omaisuutta. Kataisen ei tarvitse oikeastaan tehdä mitään, niin kannatus säilyy joka tapauksessa, kunhan huolehtii oman, puolueelle aina kuuluneen oman ryhmänsä edunvalvonnan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Voiko "köyhä" valvoa joitain etujaan, mitä ne olisivat?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Meillä kaikilla on vain yksi valvottava oikeus - se on lisääntymisen oikeus, mutta onko sekään oikeus kaikille suotava?!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko "köyhän ja rikkaan" äänellä jokin ero?

Ilkka Luoma

Otamme esimerkiksi Vantaan, jossa oli 159.470 kunnallisvaaleihin äänioikeutettua - nyt saavutettiin vain 51 prosentin äänestysaktivisuus.

Voimmeko puhua demokratiasta, kun vähemmistö kuntalaisista valitsee edustajansa, ja enemmistö jää vaalimekanismien ulkopuolelle (voimme olettaa loogisesti, että äänestämättömien perheissä on enemmän lapsia ja äänioikeudettomia kuin äänestäneiden joukossa. Siis vähemmistö hallitsee enemmistöä).

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Emme voi Vantaalla enää puhua aidosta kansalaisdemokratiasta. Pitäisikö sittenkin aloittaa sähköisen äänestyksen tuotekehitys, tosissaan.

Ilkka Luoma

Saisimmeko pikkuveljiltämme osviittaa sähköisestä äänestyksestä?

Toimituksen poiminnat