Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

"Kaivaako Katainen verta nenästä?"

Otsikko on lemiläinen sanonta henkilölle/ henkilöille, jotka ehdoin tahdoin haluavat altistaa itsensä tai edustamansa tahon hankaluuksiin ja vaikeuksiin. Kuinka Jyrki Katainen selittää sotilaallisesti sitoutumattoman valtion osallistumisen sotilaallisesti tiukan etupiirijaottelun valvontaan?

Eikö tätä voida sanoa veren kaivuuksia nenästä - kun peilaamme Suomen roolia uskottavasti puolueettomana valtiona sotilaallisten etupiirien vedenjakajalla - olemmehan kansakuntana muutoinkin itää ja länttä.

 

Yhteistyö ilmatilan valvonnasta Venäjän kanssa

Kuinka Katainen olisi suhtautunut, jos Venäjä olisi pyytänyt Suomea yhteistyöhön valvomaan Venäjän ilmatilaa, a) ennen Islantiin menon esitystä ja nyt b) kun toisen sotilasliiton ilmatilaa mennään valvomaan sotilaallisesti puolueettomana valtiona.

Venäjähän olisi voinut pyytää Suomea valvomaan Venäjän ja Gruusian välillä olevaa ilmatilaa - sehän olisi sopinut meille YK-rauhanturvamaana erinomaisesti - olisimme näin hälventäneet uskottavana sotilaallisista liitoista vapaana maana sitä todellista tietoa, mitä Venäjän ja Grusian välillä tapahtuu!

 

Vaalit menivät ja päätöksiä alkaakin jälleen syntymään

Islannin ilmatila ei kuulu kunnallisvaaleihin, se kuuluu ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin. Varmaa on kuitenkin se, että jos ilmatilavalvonta olisi jo ennen kunnallisvaaleja päätetty/ esitetty - olisi se vaikuttanut äänestystulokseen; kuten sote-uudistuksen hallituksesta rehellisesti ilmaistu päätös - mutta sekin siirrettiin vaalien tälle puolelle.

 

Kuinka oppositio nyt toimii ja ovatko kansanedustajat äänestäjiensä asialla?

On tunnettua, että Suomen kansa suurena enemmistönä vastustaa Natoon liittymistä. Islannin operaatio on Suomen jenkaamista hivuttamalla Natoon - luulolla hallituksesta, että kansakunta ei ymmärrä sitä.

 

Kansakunta ymmärtää Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden ja tapahtuvan hivuttamisen

On kansalaistemme rujoa aliarvioimista ja ylenkatsomista - kun heitellään EU-eurooppaviran kipeänä ja pyrkynä sellaisia toimia, joilla arvellaan miellyttävän EU-euroopan natoydintä. Kansalaiset ovat tämän huomanneet ja saattaa Jyrki Kataisen työpaikanvaihdos olla tosiasia ensi kevään ennenaikaisista eduskuntavaaleista - kun Euro-EU-euroopan talouslaiva karahtaa karille - velkamassan ylittäessä kaikki sietokyvyt - Suomessakin.

 

Suomi ei kuulu Naton kovaan ytimeen, ei edes nuolemalla

Suomi on poikkeusvaltio Euroopassa; olemme itää ja länttä - meillä on erityissuhde Venäjälle - otamme mieluusti vastaan venäläisten turistien eurovirrat pönkittämään negatiiviselle vaipunutta vaihtotasettamme.

Suomen kansa on yhdessä asiassa suurella enemistöllä yksimielinen - ja se on Natoon liittymättömyys. Kallupit kertoivat, että Islannin ilmatilaakaan ei meidän rahoilla haluta mennä valvomaan.

 

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Ilkka Luoma

Ennen kunnallisvaaleja kirjoitettu artikkeli natojenkaajista ---

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122678-...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miksi suomalaisten enemmistön mielipidettä ei arvosteta?

Harri Rautiainen

En tiedä miten siellä mistä tulet, mutta Suomessa suomalaisten enemmistön mielipidettä heijastaa Suomen eduskunta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Harri, Suomessa on niin alhainen äänestysaktiivisuus, ettei edes maamme hallitus nauti täyttä Suomen kansan enemmistön tukea - hallituksen yhteinen kannatus kaikista äänioikeutetuista jää alle 50 prosentin, Kokoomuskaan ei saa kuin noin reilu 13 prosentin kannatuksen - kunnallisvaaleista enää 12,6 prosentin. Kallupit todistelevat, että enemmistö hylkää Nato-jäsenyyden sekä Islannin ilmatilavalvonnan -

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #21

Ilkka, kyllähän tätä äänestysaktiivisuutta on täällä jo jauhettu, myös omassa blogisani.

Ne äänioikeutetut, jotka eivät äänestä menettävät puheoikeutensa. Antamattomia ääniä ei voida laskea.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Äänestämätönkin ihminen on kansalainen - tosin Katainen onnistui osoittamaan sormella kansalaisten suuntaan vaatien vastuuta, mutta miten on - jos Katainen ei itsekkään kanna vastuuta maamme asioiden hoidosta?!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #27

Miten sujuu seuraavat vaalit, muistaako kansa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Kansalla on tunnetusti huono muisti.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #21

Kysyn toistamiseen jo täällä kysytyn:

"Miksi eräät poliitikot eivät kunnioita kansan enemmistömielipidettä?"

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Eräät poliitikot pitävät kansaa yksinkertaisena.

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #20

Suomessa taitaa olla tällä hetkellä menossa tapa jossa hallitus vie asiat eduskuntaan ilmoitusasiana. Demokraattisesti katsottuna hallituksella ei ole takanaan enemmistöä Suomen kansalaisten äänistä kuin siinä tilanteessa jossa äänestysprosentti on lähes 100%. Jos äänestysprosentti on 70%, niin hallituksella yleensä on suomalaisten äänistä korkeintaan 35-40%. Sillä ei ole demokratian kanssa mitään tekemistä, se edustaa vähemmistöä ja sitä kutsutaan diktatuuriksi.

Niin pitkään kuin hallitus vie asiat eduskuntaan lähinnä ilmoitusasioina, se on diktatuuria. Jyrki Kataisen menetelmät yhdessä Jutan kanssa lähentelevät jo tätä aika räikeästi. Mutta niinhän sitä sanotaan, että vallan kasvaessa myös nesteiden laatu alkaa vaihtumaan ala- ja yläpään kesken. Yleensä normaalit suomalaiset miehet ajattelevat yleisen käsityksen mukaan alapäällä ja poliitikot yläpäällä. Tosin siinä jossain välissä ne nesteet vaihtavat paikkaa joten lopputulos on siis yksi ja sama.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Harmillista on se, että Jykke ei tajua Venäjän antamaa mahdollisuutta - Kekkonen hyödynsi erikoisasemansa erinomaisesti - meidän taloudelliseksi hyödyksi - nytkin muuten venäläiset tuovat ylivoimaisesti eniten rahaa Suomeen!

Sitä paitsi meidän ei tarvitse edes kumartaa Venäjän suuntaan, kunhan olemme kauppahenkisiä ja osaisimme arvostaa Pietarin merkityksen Venäjän isänmaallisuudelle.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #22

Kansa protestoi, poliitikkojen pitäisi herätä, eikä osoitella kansaa sormella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Hallitus luottaa eduskunnassa olevaan enemmistöönsä, mutta milloin itse kansanedustajat aloittavat pohdinnan seuraavista vaaleista läpimenoon?

Mika Virtanen

Kaivaa, toivottavasti osuu valtimoon.

Ilkka Luoma

Ei vaan Suomen kansan "valtimoon" ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Jukka Kaulanen

Suomalaiset koneet ovat jo harjoitelleet Viron ja muiden Baltian maiden taivaalla, kertoi Perti Salolainen! Ensin 2 ja sitten 20 miljoonaa. Reumasairaalaan sitä 2 miljoonaa ei löytynyt! Nato säästää!

Ilkka Luoma

Mikä on peruste Suomen vähemmistöpoliitikoilla ajaa Suomea suuren kansanenemmistön vastaisesti Natoon?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olen kirjoittanut aikaisemmin: Maatamme johtaa ”selkäydinajatteluun” taipuvainen ”aikuislasten” joukko, joka pyrkii saamaan innokkaasti hyväksyntää ”EU-vanhemmiltaan”. ”Selkäydinajattelussa” ajatus ei ehdi mukaan. Sitä voi kokeilla panemalla käden kuumalle liedelle. Otat sen pois jo ennen kuin ajatus ehtii mukaan.
Nyt tämä ajattelu on ulotettu myös hyväksynnän hakemiseksi ”Nato-vanhemmilta”.

”Hiekkalaatikkoon” on saatu jälleen kosteaa hiekkaa, josta saadaan tehtyä kakkuja. ”Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku”, sanotaan lastenlorussa. Pelkään, että paha kakku on tulossa.

Kenraali Makarov kävi antamassa jokin aika sitten vähän ”tukkapöllyä”, mutta se ei ilmeisesti tunnu menevän ”jakeluun”. Moni luuli, että hän puhui omiaan. Näin ei luonnollisestikaan ollut. Kenraali Makarov kuuluu Vladimir Putinin lähipiiriin ja ohjeet tulivat ”pääkonttorista”. Ehkä seuraavalla vierailulla on ”Koivuniemen herra ” mukana.

Lentäväksi lauseeksi muodostuneet ruotsalaisen valtiomiehen Axel Oxenstiernan sanat pojalleen: "Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan” sopivat erittäin hyvin tähän päivään ja tämän päivän Suomeen.

Saa nähdä, mihin tilaan Katainen on ehtinyt saada tämän maan sekä taloudellisesti että poliittisesti/ulkopoliittisesti ennen kuin Eduskuntavaalit 2015 ovat edessä?

Vanhat kansansanonnat ovat kulkeutuneet suusta suuhun sukupolvelta toiselle ja siksi ne olisikin hyvä ottaa huomioon. Niissä on mukana myös viisautta. Tämä lemiläinen kansanviisaus on yksi niistä. En muuten tiennyt, että se on kotoisin Lemiltä.

Ilkka Luoma

Jukalta älykkään huumorikas kommentti, jossa oppia isältä pojalle ... kuten myös arkiviisautta nähdä metsää puilta ;)

Kari Perälä

Ei voi uskoa todeksi. Ensinnäkin se on vastoin kansan tahtoa. Toiseksi tässä toimitaan vastoin lakeja.
Voi kauheata!
Ja nämä samat tyypit vetoavat lakeihin.
Olemmeko Suomessa? Vai jossain banaanitasavallassa?
Salolainen, kerro!
Katainen, kerro!

Ilkka Luoma

Katainen ja Salolainen kantavat vastuun näistä teoistaan ensi loppukevään ennenaikaisissa eduskuntavaaleissa - tai vähintäänkin hallituksen hajoamisessa - sillä demarit eivätkä Arhinmäen uuskommunistit voi niellä Islannin pakotuspullaa Natoon liittymisen tiellä!

Johan Lom

"On tunnettua, että Suomen kansa suurena enemmistönä vastustaa Natoon liittymistä."

Kuten Paasikivi on todennut: "Suomen kansa on hirmuisen tyhmää!"

Ilkka Luoma

Kuten on todellisuudessa tiedettyä, niin Suomen arkikansa maksaa aina ne kustannukset, joita ajattelemattomien poliitikkojen aivoituksista syntyi ja syntyy. Kansa seisoi rintamalla - eivät poliitikot. Kansa ymmärtää paremmin realiteetit, joihin Paasikivikin vetosi aikoinaan - monia kertoja ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Harri Paldanius

Suomi on sotillaalisesti liittoutumaton EU:n jäsen, jota sitoo Lissabonin sopimus kaikkine pykälineen myös muiden EU:n jäsenvaltioiden puolustamien yhdessä (tarvittaessa). "Puolueeton" Suomi on ollut vain lyhyitä jaksoja II maailmansodan alla ja tavallaan talvisodan aikana, sekä heti NL:n hajottua ennen EU jäsenyyttä. Kaikki muu on stallareiden liturgiaa... Mitään erityissuhdetta NL/Venäjään ei ole tai ole ollut koskaan. Lueppa vaikkapa Juri Derjapinin kirjoitus ystävyyden liturgiasta.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Islanti ei ole EU:n jäsen, joten Suomea eivät sido EU-pykälät. Sen sijaan Islanti on ollut alusta pitäen Naton jäsen. Nato eli Pohjois-Atlantin liitto perustettiin vuonna 1949.

On vähintäänkin kohtuullista, että amerikkalaiset huolehtivat Islannin ilmatilan valvonnasta. Se ei kuulu puolueettoman maan tehtäviin. Suomen laissa ei löydy sellaisia velvoitteita.

Ilkka Luoma

Näinköhän suomalaiset natofanaatikkopoliitikot ovat salaisesti ja epävirallisesti pyytäneet/ anoneet, että puetaan Islannin ilmavalvonta yhteispohjoismaisen kaavun alle, niin saadaan ujutettua uppiniskainen Suomen kansakin puolihuolimattomasti Natoon ;)

Ilkka Luoma

Harri, juurikin tuo viittaamasi HS/Derjabinin haastattelu kertoo sen, että maidemme välillä vallitsi ja vallitsee erityissuhde - hän vain kielsi "ystävyyden ylistysliturgian" todellisuudesta irroittautumisen - ei muuta. Tänään erityissuhde on mm. pietarilaiset matkailijat, jotka ovat jo tänä vuonna rahdanneet Suomeen miljardin verran euroja - mukavasti patoaa repeävää negatiivista vaihtotasettamme ;)

Jari Tuomoja

"Suomi on sotillaalisesti liittoutumaton EU:n jäsen, jota sitoo Lissabonin sopimus kaikkine pykälineen myös muiden EU:n jäsenvaltioiden puolustamien yhdessä (tarvittaessa)."

Minulla taisi mennä viime vuosina politiikassa jotain ohi? Kertoisitko milloin Islannista tuli EU:n jäsen ja milloin Islanti allekirjoitti Lissabonin sopimuksen?

Ilkka Luoma

Mikä tai mitkä maat pyysivät yhteispohjoismaista ilmatilavalvontaa Islannille - ja jos Suomi menee sinne, niin menemmekö myös valvomaan Venäjän ilmatilaa, jos venäläiset pyytävät?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Juu, näytti Juri tykkäävän Urkista ;)

Kalevi Wahrman

Ei Islantiin Hornetteja

Herranjestas ei mitään järkeä, pelkkää rahastusta Natolta, täällä kiemurrellaan tuskasta vähien rahojen kanssa ja sitten pitäisi polttaa bensaa Islannin ilmatilassa.........kertakaikkiaan EI KIITOS

Allekirjoita adressi osoitteessa:

http://www.adressit.com/ei_islantiin_hornetteja

Ilkka Luoma

Miksi vähemmistöpoliitikot aliarvioivat Suomen kansan suuren enemmistön mielipidettä - vastaako Katainen tähän? Tai Kalle, miksi Jykke kutsuu vasallipoikastaan - puolustusministeriä...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Ilkka Luoma

Tänään aamulla lähetetty nk. poliitikkoversio Islannin ilmatilasta ja nenän kaivuusta ---

Cc: presidentti@tpk.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi
Sent: Thursday, November 01, 2012 5:25 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - "Kaivaako Katainen verta nenästä Islannin ilmatilassa?"
...

"Kaivaako Katainen verta nenästä tai keiden nenistä?"
(Otsikko on raflaava, kuten HS 01112012 otsikointi, jossa ihmetellään ruotsalaisten ihmettelevän miksi Suomessa ihmetellään -ei sanatarkka ilmaus, vaan uutisoinnin sisältö pääpiirteissään ...)

[ ... Helsingin Sanomat ei oivaltanut kertoa, että ruotsalaisilla ei ole erityisasemaa Venäjän kanssa - ei edes yhteistä rajaa. YLE a-ohjelmassa keskiviikkona ulkoministeri Erkki Tuomioja (sdp) ja VTT Risto Volanen väittelivät ansiokkaasti - kumpi voitti ja kampitti paremmin toisen kantaa Islannin ilmatilan tarkkailusta? ... ]

[30102012]*] Otsikko on uukuniemeläinen sanonta henkilölle/ henkilöille, jotka ehdoin tahdoin haluavat altistaa itsensä tai edustamansa tahon hankaluuksiin ja vaikeuksiin. Kuinka pääministeri Jyrki Katainen (kok.) selittää sotilaallisesti sitoutumattoman valtion osallistumisen sotilaallisesti tiukan etupiirijaottelun "tarkkailuun"?

Eikö tätä voida sanoa veren kaivuuksi nenästä - kun peilaamme Suomen roolia uskottavasti puolueettomana valtiona sotilaallisten etupiirien vedenjakajalla - olemmehan kansakuntana muutoinkin itää ja länttä, tässä meillä on suuri ero ruotsalaisiin nähden.

Yhteistyö ilmatilan valvonnasta Venäjän kanssa

Kuinka Katainen olisi suhtautunut, jos Venäjä olisi pyytänyt Suomea yhteistyöhön valvomaan Venäjän ilmatilaa, a) ennen Islantiin menon esitystä ja nyt b) kun toisen sotilasliiton ilmatilaa mennään valvomaan sotilaallisesti puolueettomana valtiona.

Venäjähän olisi voinut pyytää Suomea valvomaan Venäjän ja Gruusian välillä olevaa ilmatilaa - sehän olisi sopinut meille YK-rauhanturvamaana erinomaisesti - olisimme näin hälventäneet uskottavana sotilaallisista liitoista vapaana maana sitä todellista tietoa, mitä Venäjän ja Grusian välillä tapahtuu!

Vaalit menivät ja päätöksiä alkaakin jälleen syntymään

Islannin ilmatila ei kuulu kunnallisvaaleihin, se kuuluu ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin. Varmaa on kuitenkin se, että jos ilmatilavalvonta olisi jo ennen kunnallisvaaleja päätetty/ esitetty - olisi se vaikuttanut äänestystulokseen; kuten sote-uudistuksen hallituksesta rehellisesti ilmaistu päätös - mutta sekin siirrettiin vaalien tälle puolelle.

Kuinka oppositio nyt toimii ja ovatko kansanedustajat äänestäjiensä asialla?

On tunnettua, että Suomen kansa suurena enemmistönä vastustaa Natoon liittymistä. Islannin operaatio on Suomen jenkaamista hivuttamalla Natoon - luulolla hallituksesta, että kansakunta ei ymmärrä sitä.

Kansakunta ymmärtää Suomen sotilaallisen liittoutumattomuuden ja tapahtuvan hivuttamisen

On kansalaistemme rujoa aliarvioimista ja ylenkatsomista - kun heitellään EU-eurooppaviran kipeänä ja pyrkynä sellaisia toimia, joilla arvellaan miellyttävän EU-euroopan natoydintä. Kansalaiset ovat tämän huomanneet ja saattaa Jyrki Kataisen työpaikanvaihdos olla tosiasia ensi kevään ennenaikaisista eduskuntavaaleista - kun Euro-EU-euroopan talouslaiva karahtaa karille - velkamassan ylittäessä kaikki sietokyvyt - Suomessakin.

Suomi ei kuulu Naton kovaan ytimeen, ei edes nuolemalla

Suomi on poikkeusvaltio Euroopassa; olemme itää ja länttä - meillä on erityissuhde Venäjälle - otamme mieluusti vastaan venäläisten turistien eurovirrat pönkittämään negatiiviselle vaipunutta vaihtotasettamme.

Suomen kansa on yhdessä asiassa suurella enemistöllä yksimielinen - ja se on Natoon liittymättömyys. Kallupit kertoivat, että Islannin ilmatilaakaan ei meidän rahoilla haluta mennä valvomaan.

...

JK

Lopuksi on pakko mainita, että ruotsalaiset kuninkaat halusivat Suomen puskuriksi ikuista vihollistaan Venäjää vastaan jo 1809, jolloin Ruotsi "luovutti" itäisen osionsa "suosiolla" venäläisille - kiitämme nyt tästä, sillä siitä alkoi taloudellinen ja henkinen kehityksemme itsenäiseksi valtioksi - myöhemmin luovutettavaksi EU-direktiiveille.

*] LINK --- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123039-... ---

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kaivaa, mutta kansan nenästä!

Ilkka Luoma

Seuraavista vaaleista nähdään millainen meloni sieltä kansan nenästä löytyy ;)

Tero Terävä

Kun lähdetään leikkiin mukaan, niin leikissä on myös sellainen vaihtoehto, että suomalaishävittäjä on pakotettu ampumaan alas venäläisen tai kiinalaisen lentokoneen. Kuinkas sitten suu pannaan? Vaikka kyseessä on äärimmäinen skenaario, niin tältäkin mahdollisuudelta vältyttäisiin jättämällä tarpeeton menoerä, eli Islannin ilmatilan valvonta tyystin väliin.

Ilkka Luoma

Amerikkalaiset ovat ilmoittaneet poislähtiessään 2006, että he viime kädessä vastaavat Islannin ilmatilan valvonnasta ja alasampumisista ...haluammeko olla tälläisessä mukana?

Toimituksen poiminnat