Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Roolipelissä - "rotat jättämässä laivan"

Media virittelee politiikan 'piiri pieni pyörii -roolipeliä' - Jyri Häkämies äkkinäisesti Elinkeinoelämään 1], pääministerin kabinetti kutistuu - erikoisneuvonantaja Brysseliin valmistelemaan maaperää ...

 

[ ... kansakunta kipristeli Holkerin hallitun riskin hallituksen jälkeen ylitsevuotavissa veloissaan 1990-luvun alussa, kun söimme valuuttavelalla itsemme yli äyräiden - tuhansia yrittäjiä ajautui "narun jatkoksi", kun maailma romahti. Tänään noista hurjista 1980- ja -90-lukujen taitteen "kottikärryllä rahaa pankista"  2] hulabaloista kärsii tuhannet nuoret - kun vanhemmat "katosivat" ... ]

 

1] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123955-ek-vienti-vienti-ja-vienti   ---

2] ---   Muistamme Keski-Uudenmaan Säästöpankin mainoksen "kuinka meiltä saat rahaa kottikärryillä" - pankki sittemmin koki loppunsa.

 

Kuuluisin roolipeli-politiikan elintasopakolainen yhteisöeuroopan kammereihin oli 1980 -luvun lopun valtiovarainministeri Erkki Liikanen (vuosina 1987-1990) - jolle petaantui paikka Brysseliin - komissaariksi. Pakeniko Liikanen, niin tai näin - mutta paluu Suomen Pankin pääjohtajaksi oli komea palkkiovirka, nyt Erkki vaikuttaa EKP:n kovassa ytimessä samalla äänimäärällä kuin EU-euromaksumies Saksakin.

 

 

Suomen Pankin julkiset varoitukset

Erkki Liikasen Suomen Pankki varoitti lähestyvistä talousongelmista, lisääntyvästä velasta, heikkenevästä työllisyydestä ja vähenevästä viennistä, jo jouluna 2007, jolloin aloitteleva valtiovarainministeri Jyrki Katainen teki ensimmäisen, mutta ei viimeisen arviovirheen - alensi työn verotusta aikana, jolloin olisi päinvastoin pitänyt lisätä valtion työllisyystöitä - Jyrki selitti, että amerikoista liikkeelle lähtenyt sub-primekriisi ajaa Suomen ohitse - ei ajanut, vaan iski 3]. Miksi Katainen ei kuunnellut Suomen Pankin kaikkien luettavissa ollutta varoitusta?

 

3] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/40375-jyrki-kataisen-historiallinen-virhe-jouluna-2007-mita-seurauksia-viela   ---

 

1990-luvun alun Suomen konkurssi - likeltä liippasi

Todennäköisesti Erkki Liikanen tietää tarkoin miten lähellä Suomi oli konkurssia 1990 -luvun alussa, ja tietänee senkin, että Saksa pelasti Suomen ja lainoitti hetkellä, jolloin Maailmanpankki oli tulossa holhoamaan Suomea - tuolloin valtion valuuttavarannot olivat kreikkamaisesti 4] täysin lopussa ja "velkavankeus" häämötti. Saksan avusta, lainasta ei tuolloin paljon puhuttu, lainasta meni heti kolmssosa velkojen maksuun Saksaan - kuulostaako tutulta?

4] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/105417-eurooppalainen-ongelma-kreikkalaisella-filosofialla   ---

 

Kataisen pako Brysseliin?

(Tarkkaavaiset medianomit ovat olleet havaitsevinaan, että Kataisen lipomispolitiikka EU-eurovallan ytimissä on ollut sitä luokkaa, että petaus "palkkiovirkaan" on käynnissä, mutta keiden kustannuksella?!)

 

Suurimmat virheet ovat lunastumatta, mutta ovat valmina pinnan alla. Onkin ennustettavissa, että Kataisen sextetti kaatuu jo ensi keväänä - ja Timo Soini saa vastaansa tarjouksen, jota on halunnut, mutta riittääkö kyvyt perussuomalaisilla hallitusvastuuseen 5] - niin, tähän kansan on otettava kantaa ennenaikaisissa eduskuntavaaleissa huhtikuussa 2013. Pakeneeko Katainen jo tätä ennen - vai milloin Brysseliin, onhan joidenkin mediaedustajien mielestä "pöydän kattaus" jo meneillään - valmisteluhenkilösiirtojen myötä.

5] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115968-soiniintuneet-halla-ahojen-hakkaraiset   ---

 

 

Roolipeli pyörii ja kansa ihmettelee

Hallitus ei saa aikaiseksi miltei "hätätila-aikakauden" päätöksiä, kansakunnan eduksi; tämän sijaan on menossa myöskin puoluepolitiikan rooli-ideologiapeli, jossa kadonnutta aatetta etsivät kaikki hallituspuolueet - kuin myös Keskusta ja Perussuomalaisetkin. Ainoastaan huhutaan iki-Väyrysen pohdiskelevan Keskustan ja Perussuomalaisten yhdistämistä 5] - Suomen suurimmaksi kansanliikkeeksi - sillä " ne ovat eri miehet, jotka ruumiita tekevät ja eri miehet, jotka niitä pesevät " -vanha heinäveteläinen kansansanonta 1800 -luvulta.

5] -   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121788-arvoliberalismi-persukeskustan-jytkyjullikka   ---

 

Onko tosiaan menossa se kuuluisa tuolileikki,

jossa 10 kiertää yhdeksää tuolia, ja lopulta aina yksi jää ulos - ettei vaan kansa, joka lopulta kaikki poliitikkojemme virhepäätökset maksavat ja kantavat ne hartioillaan, ikeenä. Jääkö kansakunta seisomaan, kun "rotat jättävät laivan" - ikiaikainen korppoolainen merimiessanonta. Jättikö Erkki Liikanen "rottana" laivan, kun 1990 -luvulla pyrähti opintoretkelle Brysseliin, ja kansa jäi nuolemaan haavojaan? Jääkööt arvion tekeminen kunkin lukijan omaan harkintaan.

 

...

Yhteen hiileen puhaltamisen aika

(Puhutaan, että olemme kustannuskriisissä - mitä teemme, olisiko esimerkin voima nyt poikaa?)

EK, Häkämiehen johdolla voi aloittaa palkka-aletalkoot 6], aloittamalla omista palkoistaan - esimerkkinä muille, kuinka aloitetaan säästökuuri kohentamaan vientiteollisuutemme kilpailukykyä. Seuraavaksi SAK:n ylin johto liittyy seurueeseen, alentamalla omia palkkojan solidaarisemmalle tasolle. Sitten vuoroon tulevat tasavallan presidentti, pääministeri ja koko hallitus eikä eduskuntakaan voi jäädä osattomaksi. Jos näin kävisi, voitte kuvitella kansan hämmästyksen!

6] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23675-historiallinen-kaanne-palkkoja-alennetaan   ---

 

Kansa hämmästelee nykymenoa

Kansa sanoo tiukan ein Natolle 7], kuitenkin hallitus menee tarkkailemaan Naton komennossa natomaan, Islannin ilmatilaa. Kansa huutaa vanhuksille turvaa - yhteiskuntavastuulla - hallitus ja erityisesti Kokoomus sen sijaa ajaa terveydenhuollon yksityistämistä. Kaivoksien tuottokin ajettiin, kenen päävastuutoimesta? - ulkomaille ja jätteet omaan maahamme.

7] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-suomea-natoon-jenkaava-vahemmisto   ---

 

Eräät politikot sättivät Venäjän ja Kiinan ihmisoikeusasioita - unohtamalla omat 55.000 täysin syrjäytynyttä nuortamme 8]. Venäjän kauppa kasvaisi kohisten, jos hallitus ymmärtäisi roolinsa olla "mukautuva kauppamies" venäläisiä ja kiinalaisia kohtaan, kumartamatta, vaan olemalla puuttumatta muiden suvereenien valtioiden sisäisiin asioihin.

8] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122542-puukko   ---

 

Kansakunta kaappinsa päällä, eikä alla

Kansa tehnee suuret ratkaisut keväällä 2013, kun ennustettu ennenaikainen eduskuntavaali toteutuu - huhutaan myös maksetattavan 10 euron Koko Kansan Rehellinen Vaaliraha 9], kun äänestyslippu uuranaan vilahtaa - johan äänestysinto pompsahtaa ...

9] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41646-u-aanestamattomyys-kimpoaisi-kansan-omaan-nilkkaan   --- 

 

Faktaa vai fiktiota?

 

...

 

 

Sent

Cc: jutta.urpilainen@vm.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; jan.vapaavuori@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; presidentti@tpk.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; erkki.liikanen@bof.fi ; jyri.hakamies@tem.fi

Sent: Saturday, November 10, 2012 11:31 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - "Poliitikkojen roolipeli - rotat jättävät laivan?"

...

 

"Poliitikkojen roolipeli - rotat jättävät laivan?"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Jaakko Paavilainen

"Jyrki selitti, että amerikoista liikkeelle lähtenyt sub-primekriisi ajaa Suomen ohitse - ei ajanut, vaan iski. Miksi Katainen ei kuunnellut Suomen Pankin kaikkien luettavissa ollutta varoitusta?"

Jyrki Kataisen ongelma lienee keskivertoälykkyys ja kouluttautumattomuus.

Katainen nojautuu vain KOK-aktivistien, eli lähipiirinsä, yleiseen mielipiteiseen (eli siis yleisen mielipiteen tukemaan omaan politiikkaansa), tai lopuksi virkamiesten esittämiin mielipiteisiin.

Rajoittuneisuudestaan johtuen Jyrki Kataisella ei ole siis OMIA MIELIPITEITÄ mistään asioista.

- Tämä siis siitä, miten monasti, yleisesti ajatellaan.

Itse alan olemaan sillä kannalla, että KUKAAN EI VOI OLLA NOIN TYPERÄ; Jyrki Kataisen viime vuosien päätökset eivät ole hyödyttäneet Suomen kansaa paskan vertaa ja kukaan ei voi olla niin hölmö, että tekisi sellaisia päätöksiä - etenkin avustajalauman keskellä - kuin Katainen on viime vuosina tehnyt...

Itse alankin taipua sille kannalle, että kyseessä onkin kansainvälisen isorahan, eli (EUn) suurpankkiirien korruptio suoranaisen tyhmyyden, tai tietämättömyyden sijaan.

Ilkka Luoma

Tutkiva journalismi voisi palauttaa mieliimme yksityiskohdittain Erkki Liikasen "pakoreissun" Brysseliin!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Voisiko US tehdä verrannon Liikasen ja Kataisen valtiovarainministeriposteista ja teoista?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Kataisen ministerikauden alusta lukien on velka kasvanut, vienti laskenut ja työttömyyskin noussut - mainetekoja nuokin...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

pitäisikö Kataisen vihdoin selostaa tuo onneton päätös verotuksen vähentämisestä vuonna 2007.

Ilkka Luoma

Uskoisin, että 500.000 suomalaista odottaa samaa.

Jaakko Paavilainen

Eli Katainen (KOK) hakee EU:sta hyvinpalkattua eläke- ja suojatyöpaikkaa Alexander Stubbin (KOK) lailla suomalaisten kustannuksella?

Ihan niin, kuin aikaisemmin Tarja Halonen (SDP) yritti saada hyvinpalkattua eläkeläisvirkaa YK:sta nostettujen kehitysyhteistyörahojen, eli siis suomalaisten kustannuksella?

Tätäkö ajoitte takaa, Herra Luoma?

Ilkka Luoma

Herra Paavilainen;

tulee perustellusti mieleen, kun katsoo miten Katainen on "eurokriisissä" euro-EU:ssa asioita pyöritellyt sanojensa mukaan vastuulla ... ja pelottelulla meille, että ellemme, niin iskee jättityöttöömyys, joka näyttää iskevän nyt joka tapauksessa ...?

Tehdäänpä verranto Erkki Liikaseen!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko Erkki Liikanen mitenkään selitellyt karkumatkaansa Brysseliin, silloin 1990 -luvulla?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #25

No, ainakin Erkki Liikanen on saanut tuon alustuksen sähköpostiinsa - onpa joskus fiksusti vastaillut aiempiin lähetyksiin :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Onko Katainen pettämässä kansansa?

Jaakko Paavilainen

"niin iskee jättityöttöömyys, joka näyttää iskevän nyt joka tapauksessa ...?

Tehdäänpä verranto Erkki Liikaseen"

- Joo. Samaa paskaa uusissa kuorissa.

Lama ja sen jälkeinen luottolama tulee joka tapauksessa iskemään; sitä ei voi lappaamalla rahaa 'lainoilla' Etelä-Euroopan jo valmiisiin, ylivelkaantuneisiin konkurssipesiin estää.

Pahat kielet sanovat, että olemme jo liukumassa / jo liukuneet 2000-luvun lama-aikaan.

Ilkka Luoma

Olemmehan maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa - Kiinassakin valmistuu joka vuosi 360.000 uutta insinööriä noin viidesosan palkalla meihin nähden ... kummatko parempia vai huonompia - no, eivät kummatkaan.

Jaakko Paavilainen

Eli taas palaamme tähän 'tunkkaiseen' ja 'vanhanaikaiseen' reviiriajatteluumme, siitä pikaisesti reviirin suojaamiseen, eli rahvaanomaisesti sanottuna nationalismiin.

Vain kolme kirjainta:

U-K-K.

- Globalisti, 'liberalisti', tahi kansainvälinen suurpankkiiri sanoisi jo tuohon: "kyss fittan!"

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #28
Jaakko Paavilainen Vastaus kommenttiin #29

Riippuu siitä, saisiko U.K.K. valtakunnanlaajuisesti kansan taakseen.

Maailmanlaajuisesti glogalistit ovat nyt myötätuulessa; kiitos globalismia rummuttavan massamedian.

Eli riippuen siitä, saisiko joku paikallisesti rautalankaa vääntämällä kansan valitsemaan oman napansa, vaiko jonkun yleismaallisen ja epämääräisen suurpankkiirien ajaman 'yhteishyvän'.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Muussa eläinkunnassa vallitsee vahvemman laki, mutta itseasiassa jalostuneesti ja inhimillisesti!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Kaikki ihmiset suojelevat omaa henkilökohtaista reviiriä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #37

Mitäs maahanmuuttokriittiset sitten ovat?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mikä on kiinalaisen ja suomalaisen insinöörin ostovoimaero, vaikkapa litroina bensaa, omissa maissaan?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Melkoinen skenaario, katsotaanpas mitä tapahtuu!

Ilkka Luoma

Odottaakohan Soini tuota maalis-huhtikuuta, kuin melonia nousevaa Kataisen nenään? ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Soini ei pärjää todellisessa hallituspelissä, koska niin Soinilla kuin persuillakaan ei ole ministeriosaamista.

Olli Polli

Tätä on kristallikuulasta seurattu, kuin muoti-ilmiöiden palaamista.
90-luku on kohta taas pop Suomessa ja köysikauppa vilkastuu.

Ihmeellistä sinänsä, että sama kansa juoksee samaan loukkuun kaksi kertaa ja samat arkkitehdit luo "vahingossa" uuden Pisan tornin vanhan perustuksille.

Vanha kansa sanoi "kolmas kerta totuuden sanoo", mutta olisiko aika vaihtaa esipuhujia ?

Ilkka Luoma

Kansa harjoittelee nyt suorademokratiaa, persut opettelevat sisäsiisteiksi ja kansakunta ihmisinä ottaa enemmän valtaa käsiinsä, mutta ojentaen sen takaisin, kun löytyy karismaa ja luotettavuutta. Katainen hallitsee toistaiseksi Suomea vain reilu 13 prosentin kannatuksella (kaikista äänioikeutetuista) ---

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Katainen hallitsee toistaiseksi Suomea"

Alamaisen lausunto, Luoma nostaa kädet pystyyn pitäen selviönä että hallituspuolueetkin ym. tekevät samoin?

Katainen sanoi haastattelussa - niin monta vuotta sitten etten muista oliko Unto Hämäläisen vai Matti Apusen, jompikumpi - ettei aio jäädä loppuiäkseen eduskuntaan vaan sen jälkeen pari muutakin uraa.

Keneltä Kataisen pitäisi kysyä milloin saa vaihtaa ja mihin, vai olisiko niin ettei mainitsemassasi hallitsijan asemassa olevan ainakaan Luomalta tarvitse;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Kansa päättää, koska kansa tietää, mutta milloin? ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #39

Jos eduskuntavaalit ovat ensi keväänä - persut häviävät silloin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #38

Katainen astui ruotsalaisten miinaan, suosittaessaan naisten pikaista paluuta lasten kasvatuksesta töihin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Nykyhallitus pitää vaihtaa osaamattomana.

Toimituksen poiminnat