Vielä kerran bordelli

[2006] —  Aika-ajoin julkisuuteen pulpahtaa hyveellisiä kirjoituksia seksikaupan totaalisesta kieltämisestä. Kielloilla ja moralistamisella viitataan tasa-arvokeskusteluun miesten ja naisten välillä.

 

Kielletty ja piiloon työnnetty seksikauppa synnyttää suuremman paheen liittännäisrikollisuudesta huumeineen ja väkivallan tekoineen.

Ostettu seksi fyysisyyteen päättyvänä kontaktimuotona on alitajuntainen tarve tyydyttää normaalia miehen ja naisen välistä läheisyyttä. Seksi ja siihen liittyvä positiivinen nautinto normaalina tapahtumana ei ole mahdollista tasapuolisesti kaikille, erityisesti miehille. On myös naisia, joilla voi olla vaikeuksia saada sallittua rakkauden läheisyyttä ilman "ostettua seksiä".

LINK —   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/04/seksin-ostoa-kielletn-tasa-arvoon.html   —
 

 

Bordelli

Monissa maissa seksin saatavuus on ratkaistu tiukasti yhteiskuntavalvottuna liiketoimena, jota seurataan ja tutkitaan niin sosiaalisesti kuin lääketieteellisesti. Suomi on ratkaissut asiaa moraalisella keskustelulla ja kielloilla katukaupasta. Kaduilla ei haluta nähdä kauppatavaraa eikä siihen liittyviä kauppamenetelmiä hurskaana uskona, että seksin osto ja myynti siitä vähenee.

Luonto tikanpojan puuhun ajaa kuten routa porsaan kotiin. Geenistössämme muhii ikiaikainen nautintaoikeus lisääntymisestä ja se on tehty mukavaksi, jotta suku jatkuisi vieden itsekkäitä geenejä tulevaisuuteen. Ihmisestä tuli jatkuvakiimainen luonnostansa vastoin joidenkin eläinlajien kautisuudelle.
 

 

Seksuaalinen tasa-arvo

Tasa-arvoon vetoajat mieltävät seksin kaupallisen operoinnin kohdistavan alemmuudenkäsitettä lähinnä naissukupuoleen. Tasa-arvokeskustelussa unohtuu se toinen puoli, joka ei saa tarpeilleen huomiota ja tyydykettä. Kaikilla ei ole edes luontaisia mahdollisuuksia normaaliin pariläheisyyteen, kuitenkin sen tarpeen ollessa mielissä ja huokosissa.

Moni mm. saksalainen mies saa laillisesti, ilman väkivaltaa, ilman huumekytköksiä keskimäärin terveyttään vaarantamatta tyydykkeen tarpeilleen käymällä tarkasti valvotuissa bordelleissa.

Olisi mielenkiintoista tietää Saksan ja muidenkin bordellilaitoksen hyväksyvien maiden raiskaus- ja väkivaltarikosten tilastot, kuin myös ne ongelmat, jotka ovat liittyneet laillisesti ostetun seksin ympärille.

 

Miksi yrittää kielloilla kieltää se historian vanhin tarve,

kun se ei lailla ja poliiseilla kuitenkaan esty, vaan siirtyy sisätiloihin ja salaseuroihin. Poliisit, joilla on yhteiskunnassamme valvontavastuu, tietävät seksikaupan ongelmat ja ennenkaikkea liitännäisrikokset sen ympäriltä, he myös tietävät "kielletyn rakkauden" estämisen mahdottomuuden.

Jos himoitusta asiasta tehdään yhteiskunnallinen tabu, tekee se siitä myös entistä halutumman ja nostaa hintoja. Hinnan nosto ja laittomuuden olemus kytkee siihen ne haitallisemmat muodot. Väkivalta, ryöstöt, todellinen ihmiskauppa, laiton ihmisvälitys muista maista, huumeet ja muut ilmiöt, kuten houkute normaaleille perheäideille saapua rahoittamaan pojan ja tyttären opiskelua, ovat seurausta korkeista hintalapuista.
 

Kieltäminen ei paranna asenteita

Asenteet ja toimintamallit luontuvat parhaimmin vapaaehtoisena ymmärtämisenä teoistansa ja niiden seurauksista. Kielto on houkute kokeiluun, koska se on jännittävää. Tapakasvatus lähtee kotoa ja läheisistä 'lapset – vanhemmat' kytköksistä. Kotiympäristö kasvattaa aina käytännössä niin hyvässä kuin pahassa uudet sukupolvet. Seksielämäkin vaatii tapakasvatusta. "Vitsauksena" lienee ihmisten jännityksen kaipuu.
 

Seksikauppa on arka puheenaihe;

se jakaa miehet ja naiset kahteen leiriin, tästä ei saa kirjoittaa eikä siitä ääniä jaeta. Seksi ja siihen liittyvä kaupallisuus on toiminut tuhansia vuosia, siitä huolimatta miehet ja naiset ovat edelleen hyvissä väleissä – todisteena runsas lajiedustus pallollamme.

Seksikauppaan ja sen liitännäisrikoksiin tulee puuttua reippaalla asennekeskustelulla lopputulemaksi mahdollisimman lieveilmeetön maailman vanhimman tarpeen luonnonmukainen toteutuminen niin tasa-arvoisesti kuin se vain on järkevästi mahdollista.

Mikäli yhteiskunta antaa ymmärrystä syrjäytymiselle ja erakoitumiselle, niin kuinka niistä eroaa seksuaalinen syrjäytyneisyys?

 

Ilkka Luoma

 

 

Seksin ostoa kielletään tasa-arvoon vedoten

LINK —   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/04/seksin-ostoa-kielletn-tasa-arvoon.html   —

ilkkaluoma
Sitoutumaton Helsinki

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? Ystävät - Tutkikaa itseänne, niin löytävälle avataan ..."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu