Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Sextetin pakkokonsensus vei kyvyn - hoitaa valtiotamme

Uutisointi meluaa kevään 2013 lamasta, hätätilasta ja nykyhallituksen kyvyttömyydestä - sextettikonsensus ei toimi, koska ei ole vahvaa pääministeriä. ---

 

 

[ ... brändittömät tuotteet ja punaisen hintalapun ostokset täyttävät "yyteeläisten" ja työttömien ruokakärryt. Vienti sakkasi ja palkat lähtivät liukuun 1] - alaspäin. Kansalaiset kiroavat sextettiä - keinotekoista konsensusta, josta ei löydy maan asioiden hallitsijaa. Kansa ei äänestänyt - luottamus oli kadonnut. Ihmiset jäivät odottamaan "kekkosta" ... ]

 

 

Pääministeri voisi toimia tehokkaammin, jos hän saisi toteuttaa aidosti kokoomusnuorten filosofiaa 2] - äänipaon pelossa Jyrki Katainen jarruttelee ja pelkää Jutta Urpilaisen tuen lopahtamista. Sextetti on keinotekoinen kyhäelmä, jossa liian moni puhe rikkoo tekemisen todellisuuden. Ensi keväänä saamme ennenaikaiset eduskuntavaalit.

 

 

Kuka korvaa pääministerin? 3]

 

Kansa ei osaa tätä päättää - ja onkin vaarana/mahdollisuutena syntyä uusi trio - Keskustan, perussuomalaisten ja demarien kesken - muita ei tarvitakaan. Urpilainen huolehtii inhimillisyyden, Timo Soini äijäenergian ja Keskustan uusi puheenjohtaja Juha Sipilä ymmärtää ympäristön ja viennin merkityksen kansakunnallemme. Syntyykö tästä hätätilahallitus - kansa päättäkööt.

 

 

Helppo olla besserwisser ...

 

Edellisissä eduskuntavaaleissa kansalle luvattiin viisi hyvää ja kuusi kaunista. Kuusilon hallitusohjelma vangitsi tekijänsä kyvyttömiksi. Vaikeina aikoina ei tarvita keinokonsensusta, tarvitaan vain oikeudenmukaisuutta, realismia todellisuudesta ja ennenkaikkea luottamusta kansalta päättäjiin. Nykyhallituksella ei ole kansan laajaa tukea 4]. Kokoomuksenkin todellinen kannatus on vain reilu 13 prosenttia - kaikista äänioikeutetuista.

 

 

 

VIITTEET


1] http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124260-saavutettu-etu-vai-tyottomyys   ---

2] http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124141-menkaa-ja-rikastukaa-deng-ja-kokoomusnuoret-ry   ---

3] http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124608-ajattelematon-paa-hyydyttaa-jalat   ---

4] http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124509-poliitikot-takaisin-tyoelamaan   ---

 

 

...

 

Ja alla "mitä minä sanoin ja mitä minä kirjoitin" uuvuttavalla mentaliteetilla, mutta kätkeytyikö sinne jokin käyttökelpoinen elementti ensi keväälle tai jopa ajanhetkeen nyt? ---

 

 

Cc: lauri.lyly@sak.fi ; kimmo.sasi@eduskunta.fi ; stefan.wallin@eduskunta.fi ; juha.rehula@stm.fi ; paula.risikko@stm.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; anni.sinnemaki@tem.fi ; paavo.arhinmaki@vasemmisto.fi ; jutta.urpilainen@sdp.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; mari.kiviniemi@vnk.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu

Sent: Thursday, February 24, 2011 11:32 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE: Koko kansan vaaliteesit - näilläkö menestyisimme?

 

 

[C][U] Kansakunnan ydintavoitteet - kuinka pärjäämme huomenna?

(Ennen vaaleja tuntuu siltä, että pokkurointi kiihtyy niin älyttömäksi, jotta kansalaiset entisestään erkaantuvat ehdokaspoliitikkojen kosiskeluista. Sanotaan suoraan - kansalaiset toivovat varmasti rehellisyyttä ja osaamista. Retoriikka ei enää riitä - sirkushuvien jälkeen tarvitaan leipää!)

 

[ ... kansalaiset elävät ajassa - niin hyvässä kuin pahemmassakin. Ryhmähenkeä tiivistetään yhteenkuuluvuusryhmissä, keinoja kehitetään, jalostetaan ja testataan. Kansakunta on juuri niin vahva kuin sen heikoimmat lenkit. Lenkkejä voidaan vahvistaa huomioimisella, päättävyydellä ja johtajuudella, johon luotetaan ... ]

 

Talouskehitys on osa inhimillisyyttä. Evoluution mennessä ääripisteeseensä, mm. tehokkuus-, kasvuntavoittelu- ja keräämisajattelussaan - on edessä paluu arkeen. Arki koittaa vähentämisenä, jossa kulutusta leikataan reippaasti ja energiankäyttö miltei puolitetaan. Kansakunta on mobilisoitava tuleviin tehtäviin, jotka eivät ole helppoja eivätkä miellyttäviä.

 

Muutoksen alle joutuvat verotus, kierrätys, kulutus, ruoka ja ulkomaankauppa. Erityisoperaatioita vaaditaan nuorten ja vanhusten osalle kuin maahanmuuton periaatteiden kohdalle. Syvälliseen tarkasteluun joutuvat perinnöt, koulutus, yhteenkuuluvuus, kansallinen identiteetti ja tarpeelliseksi tuntemisen elämänjano. Lopuksi joudumme käsittelemään eutanasian ja sairaanhoidon perusperiaatteita.

 

 

Verotus ja kierrätys 1/

 

Verotus käännetään koskemaan aiheuttamisperiaatetta - mitä enemmän kulutat sen enemmän maksat, mitä enemmän vahingoitat ympäristön luontaisia kiertoja - sitä suuremmin otat osaa kustannuksiin. Joudumme hyväksymään perusperiaatteen, jossa lopulta palautamme luontoon käyttämämme tekijät sellaisina, kuin ne sieltä otimme.

 

 

Kuluttamamme ruoka 2/

 

Syömme keskimäärin liikaa, syömme edelleen keskimäärin väärin kulutukseemme nähden. Kulutamme itseämme liian vähän syömäämme energiaan nähden ja kulutamme liikaa ympäristöämme kasvattamaamme ruokaa ajatellen. Ruoka hankitaan läheltä ja jakelukatju suoraviivaistetaan - näin väestökin hajaantuu laajemmalle erinomaisessa maassamme.

 

 

Ulkomaankauppa 3/

 

Suomi elää viennistä. Ulkomaankauppa käsittää puolet bruttokansantuotteestamme**/. Nyt lisäämme kilpailukykyämme ja alennamme kustannuksiamme ja/tai lisäämme laatua ja teknologian syvällisyyttää, sillä kokonaan emme rajoja voi sulkea. Suosimme kotimaista, vaikka hinta olisi korkeampi. Kannattaa maksaa kotimaisesta työllisyydestä, sillä se takaa verojen kautta tulontasauksen hätää kärsiville.

 

 

Nuoret 4/

 

Nuoret maksavat huomenna tulontasaukseen tarvittavat verot. Epätietoisille nuorille säädetään työllisyysvelvoite - vaikka valtion opastamana. Ihminen on luotu oppimaan uutta tai sitten tekemään työtä. Työ yhdistää ja koulutus lisää identiteettiä. Tehtävänsä hallitseva ihminen osaa olla kehumatta ylpeä ryhmästään ja itsestään. Monien vanhempien on opeteltava uudelleen se tärkein tehtävä: suvunjatkamisen jälkeinen kasvatusvelvollisuus ja esimerkkinä oleminen.

 

 

Vanhukset 5/

 

Kokeneet ja terveet ihmiset ovat työreservi. Kokemus täydentää innokkuutta. Ihmiset elävät entistä pidempään ja omaavat suurenevat perinnöt. Perinnöt menevät uuteen tarkasteluun, joko verotukseen tai omaehtoiseen oman elämän turvaamiseen niin terveyden- kuin sairaudenhoidossa.

 

Yli puolet sairaanhoidon kustannuksista menevät noin kuuteen viimeiseen elinkuukauteen. Eutanasia ***/ tulee vääjäämättä lakitarkasteluun. Todistettavasti haluaville järjestetään kunniallinen poistuminen. Elämän jatkaminen ei ole itseisarvo - vaan tavoitteena on elämänlaatu.

 

 

Maahanmuutto 6/

 

Suomi tarvitsee uutta ahkeraa verta. Geenistöllinen monimuotoisuus takaa evoluution, jossa kansakunta pysyy vahvana. Suomessa asutaan suomalaisina, oli synnyinmaa "musta tai keltainen". Suomalainen identiteetti liittoutumattomana ilmiönä on ns. EU-harvinaisuus, josta mm. Ruotsi ja Itävalta pitävät kiinni. Suomi on hyvä maa elää suomalaisille****/. Suomessa noudatetaan suomalaista lakia, kulttuuria, perinteitä ja tapoja - niitä ei ole vaikea vieraankaan oppia tai edes kunnioittaa.

 

 

Identiteetti 7/

 

Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse viisaiden ryhmää etsiä sellaista, minkä kansa tietää ja hallitsee. Olimme sitten kateellisia, hiljaisia, pää painuksissa tai mitä tahansa - niin tiukan paikan kohdatessa identiteettimme tulee väkevästi esille: "toveria tai kaveria emme jätä". Puimme nyrkkiä ja perkelettä, mutta vastuumme kannamme ja tätä identiteettiä ei tarvitse vahvistaa mistään pohdiskeluryhmästä.

 

Suomen kansa pitää päänsä ja elää tavallaan. Tämä tapa on kansallisen vahva tunne itsestämme. Kansa rakastaa Uunoa, aiemmin Severi Suhosta ja ihmisten puoluetta - Pasilan poliisit saavat myös hersyvät naurut - siinä meille identiteettiä - eikä keinotekoisena!

 

 

Menestys ja hyvänolontunne 8/

 

Raha ei ratkaise kaikkea. Rahaa on riittävästi, se vain jakaantuu ahneille ja vähemmän ahneille. Välttämättömyys näyttää paremmalta kuin onkaan - ahneus ja kateus ovat syntejä, jotka kasvattavat tahtoa, lujuutta ja menestystä. Nyt suhteellistamme näyttämisen välineet materiasta henkiseen kykyyn olla yhtä ja kykyyn olla sietävä kateuden ihanaa hedelmää kohtaan. Kansakunnan lujuus kasvaa vaikeuksista, joita ei saa peitellä.

 

Tunnustetaan tämä päivä ja toimitaan sen mukaisesti, sillä vaalea pohjoinen rotu elää väkevästi ja voi hyvin vähemmälläkin. Meillä on oikeus omaan reviiripuolustukseemme! 

 

 

Lopuksi ~ johtajuus 9/

 

Suomen marsalkka Mannerheim on aina kansallisissa tutkimuksissa kautta aikain suosituin suomalainen. Puutteistaan huolimatta, joita meillä kaikilla on - Mannerheimiin luotettiin niinä hetkinä, kun olimme selkä seinää vasten. Suomalainen tarvitsee väkevän ja oikeudenmukaisen johtajan. Johtaja päättää ja johtajalla on valtaa.

 

Aiemmin Suomessa presidentit olivat johtajia - kansalaiset pitivät heistä, vaikka purnasivatkin. Vahva johtaja arvostaa kansan suurta mielipidettä ja pitää Suomen Naton ulkopuolella.

 

Tahdoton, vallaton ja filosofisesti munaton johtaja ei puhu kielellä, mitä tärkeimmät naapurimme ymmärtävät. Kansan suoraan valitsema presidentti vahtikoot välillisesti tehtyjä päätöksiä ja pelejä, mitä 200 puolueiden enemmän tai vähemmän ohjaksissa olevaa vasallia kiemuroivat.

 

 


*/ -  http://fi.wikipedia.org/wiki/Liikekannallepano -

**/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Bruttokansantuote -

***/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Eutanasia -

***/ - http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2009/05/20/voiko-toinen-ihminen-paattaa-lahimmaisensa-kuolemasta/ -

****/ - mukailtu kenraali Adolf Ehrnrooth´in kuuluisasta lausahduksesta Isänmaastaan ja suomalaisuudesta

 

 

Kirjoituksen väliotsikoiden alaviitteet

 

1/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=kulutusverolle+pantava -

2/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=l%C3%A4hialuetuotanto -

3/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Nostammeko+liikaa+palkkojamme -

4/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Vanhemmat+intoutuivat -

5/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=vanhukset+ovat+osin -

6/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaaminen.html -

7/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=ihmeellinen+yhteishenki -

8/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=etsii+vaihtoehtoja -

9/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/02/aika-ajoin-tuleva-kriisi-tarvitsee-aina.html -

 

 

 

Ilkka Luoma

 

http://ilkkaluoma.vuodatus.net

 

 


Kirjoitukseen liittyvä kuvakansio eduskunnasta, jossa päätettiin asioista~

lähinnä puolueohjauksessa, eikä välttämättä edustajien omien henkilökohtaisten vastuiden mukaisesti. Kansanedustaja on vastuussa vain valitsijoilleen ja Suomen lakikirjalle---

[kuvia liiteosoitteen alta saa käyttää vapaasti yllä olevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2008]

---   http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+ilkka-luoma-eduskunta-paatti-.html   ---

 

...

Sent:

Cc: timo.soini@eduskunta.fi ; anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; jutta.urpiainen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi

Sent: Monday, July 27, 2009 1:26 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Hädän hetkellä ja vähän ennen sitä kansakunta mobilisoituu yhtenäiseksi

 

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/12/kansakunta-etsii-vaihtoehtoja-ja.html   ---

 


Kategoriat:

 

YHTEISKUNTA , TALOUS , YMPÄRISTÖ , MAANPUOLUSTUS , ITSENÄISYYS , NATO , KANSANTALOUS , POLITIIKKA , INHIMILLISYYS , EU , YHTEISÖLLISYYS , PUOLUSTUSVOIMAT , YMPÄRISTÖONGELMAT , EDUSKUNTA , DEMOKRATIA , KANSALAISVAIKUTE , VEROTUS , TYÖ , OIKEUS , ILMASTONMUUTOS

 

 

...

Sent

Cc: heidi.hautala@formin.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; lauri.lyly@sak.fi ; lauri.ihalainen@tem.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi ; jyri.hakamies@ek.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; pasi.holm@ptt.fi ; sixten.korkman@aalto.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; sampo.terho@europarl.europa.eu ; jussi.halla-aho@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi

Sent: Monday, November 19, 2012 9:44 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE: [U] Koko kansan vaaliteesit - näilläkö menestyisimme?

...

 

 

Väkisin konsensushallitus ei reagoi todellisuuteen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Brändittömät tuotteet eläkeläisen ostoskassissa alkavat olla enemmistössä. Miksi hiivatissa maksaa typeristä tv-mainoksista?

Ilkka Luoma

Nuoriso ja opiskelijat suosivat punaisia ja keltaisia hinta-alennuslippuja kuin "viimeistä päivää" ...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sinänsä mielenkiintoista pohdintaa, ei vaan istu nykyaikaan. Kolmen nuoren aikuisen lapsen isänä voin vain todeta, kansainvälisyys on nuorille arkipäivää, kansallismielisyys ei ole heille enää kovinkaan tärkeää. Vahvan johtajan kaipuu ei ole tätä päivää, Kekkonen oli ja meni, myös Mannerheimista luotu myytti on murenemassa. Nykyhallitukselle ei ollut vaihtoehtoa,varmasti syyt ovat kaikilla tiedossa. Olisiko Suomi pitänyt jättää tuuliajolle. Luoman esittämä hallituskoaliitio ei tule koskaan toteutumaan, demarit eivät lähde hallitukseen eu-vastaisten puolueiden kanssa. Kahelin blokissaan pohti maapalloistumista varsin mielenkiintoisesti, Luoma taas haikailee aikaan joka ei koskaan palaa,onneksi.

Ilkka Luoma

Parempi olla sanomatta "ei koskaan", sillä juuri sillä on taipumus toteutua. Reviiripuolustus on miljoonavuotinen perinne ja se puree tänäänkin ja ajaa kansallista ajattelua ja identiteettiä - katsokaahan kun Räikkönen aloittaa F-1:ssä menestymisen, johan Maamme laulu raikaa - muistamme Matti Nykäsen "lauluillat" - kansallistunto kiivaimmillaan ;)

Toimituksen poiminnat