Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Rauha kätkeytyy muurin taakse

Hamas kaivaa verta nenästä ampumalla puolikotitekoisia raketteja Israeliin - aiheuttamatta paljoakaan henkilöfyysistä ja/tai materiaalista vahinkoa - ilmiönä lähempi tarkastelu johtaa vääjäämättä "muna-kana filosofiaan".

 

 

[ ... hermot kiristyvät kun ohjus viheltää - kohta se iskee, myös tänään lasten oikeuksien päivänä tappaen viattomia - edellisessä Gazan sodassa luotettavat lähteet kertoivat 300 palestiinalaislapsen kuolemasta, kaikkiaan noin 1000 uhrista. Nykyaikaisen sodan etumerkki on tapetut siviilit ja lapset - suurimmat kärsijät ... ]

 

 

Gaza on kuristettu maa-alue, ilman itsellistä toimeentulon mahdollisuutta. Koko Lähi-itä on valloitettua, uudelleeen valloitettua, miehitettyä ja uudelleen miehitettyä kotimaata - aina hallitsijalleen. Tähän kierteeseen läntiset valtiot kantoivat omat soppansa ja sen perintöä nyt soditaan ja tapetaan murhasuhteella 100 palestiinalaista kontra kymmenen israelilaista.

 

 

Lähi-idässä ei kumpikaan valtakoneisto halua tosissaan rauhaa

 

Sotahaukat ovat molemmin puolin muuria, joka repi palestiinalaisten elinolot kappaleiksi. Valta ja sen säilytys edellyttävät sotaa ja tuhoa - taistelu nostaa itsetuntoa ja kansallista uhoa ja yhteenkuuluvuutta. Israel hyökkää aina amerikkalaisten siunaamana. Hamas kaivaa maata rauhan maaperänsä alta julistamalla täysin epädiplomaattista retoriikkaa. Sodalle on aina siemenet - Gazassa vieläpä kestosiemenet.

 

Linkki keskusteluun, jossa pohditaan sodan vihaa ja subjektiivisia syitä, miksi tapahtuu juuri näin  - Lähi-idässä

---   http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/miksi-juutalaiset-ovat-usein-niin-vihattuja-t30215.html   ---

 

Rauhannobelisti Martti Ahtisaarelle: "Rauha voitaisiin saavuttaa yllättävillä toimenpiteillä!"

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/rauha-voidaan-saavuttaa-yllttvill.html   ---

 

...

Lähi-itä on kestopuheenaihe myös Suomessa, alla oleva artikkeli on julkaistu jo vuonna 2006 ja se on sen jälkeen päivittäin kerännyt 13.600 enemmän tai vähemmän asiallista kommenttia ja uskomattomat 779.000 lukijaa - liitän sen tähän alle alkuperäisen aloituksen kirjoittajan oikeudella ---

 

 

Oheislinkki kirjoitukseen, jossa pohditaan lopullista ratkaisua

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/yrittvtk-juutalaiset-lopullista.html   ---

 

 

 

 

 


[2006]  Eikö Israel näe rauhan mahdollisuutta muurinsa takaa?

 

 

Israel ja USA pääosissa ovat onnistuneet lyhytnäköisessä politiikassaan asettamaan vastakkain palestiinalaiset. Rahan valta on suuri. Nälän koittaessa ollaan valmiit taisteluun vaikka maamiehiä vastaan. EU säesti parlamentarismin ylimpänä ystävänä rahahanojen sulkemista demokraattisesti valitulle Palestiinan Hamas-johteiselle hallitukselle. 

LINK ---   http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/eiko-israel-nae-rauhanmahdollisuutta-aitansa-takaa-t7703.html   ---

 


Hamas ei ole tunnustanut Israelia, ...vielä

 

Saavuttaessaan laillisissa vaaleissa enemmistön palestiinalaishallintoon, ei Israelin tunnustus ollut päällimmäisiä asioita. Voittajan täytyy aina purkaa ylimääräinen tunnekuohu ennen kuin palataan arkeen. Hamas on kuitenkin koko vallassoloaikansa välttänyt ja estänyt omat iskut israelilaisia kohtaan. Hamas opettelee hovikelpoiseksi. 

 

 

Hamas julistettiin heti terroristijärjestöksi

Israel ja USA:n George W. Bushin hallinto päällimmäisinä näkivät aikansa tulleen ja vaikeuttavat kaikin keinoin demokraattisesti Palestiinan kansan valitseman hallituksen toimintaedellytyksiä. USA uhraa omia, pahasti vajeellisen liittovaltion, varoja Irakiin pontimena demokraattisesti valittava uusi Irak, jossa kansa vapailla vaaleilla valitsee hallintonsa.

 

Palestiina teki näin ”demokratiat” ja USA osoittaa suurta kaksinaamaisuutta näiden kahden eri maan asioissa. USA:n edut ja valvottavat etupiirit ovatkin hyvin erilaiset. USA pelaa aina Israelin päätyyn ja Irakissa politiikkaa ohjaa energia. Palestiinalla ei ole mitään, ainoastaan kansallistunteensa, jota nyt murennetaan Hamasin ja Fatahin vastakkainasettelulla. Israelin yksipuolisesti rakentama muuri eristää myös sen itsensä

 

Muuri on ajattelujäänne turvasta, ymmärtämättä, että lopullinen rauha tulee rinnakkain- ja sisäkkäinelosta, jossa kumpikin tunnustaa toisensa. Ihmisinä, muurin molemmin puolin, kummallakin on samanlainen nahka ja ruoansulatus kuin myös toiveet hyvästä elämästä. Molemmin puolin peruskansalaiset ovat väsyneitä loputtomaan kahinointiin. Ääriainekset rapauttavat tavallisen kansan orastavat toiveet uteliaisuudesta kokea toisen erilainen maailmankatsomus. Hamas kykenee turvaamaan järjestyksen Palestiinassa

 

Hamas ei ole asettanut kyseenalaiseksi Mahmud Abbasin presidenttiyttä. Israelin uudella pääministerillä Ehud Olmertilla pitää olla kyky hillitä omia äärijuutalaisia aineksia. Äärijuutalaiset eivät ole sen enempää Jumalan valitsemia kuin palestiinalaisetkaan. Jumala on luvannut maan kaikkien ihmisten asuttavaksi.

 

 

Kaukainen omistushistoria ---

 

Noin reilu 3000 vuotta sitten Egyptin suuret faaraot hallitsivat nykyisiä palestiinalaisten ja israelilaisten alueita. Nykyiseltä Turkin alueelta tulleet heettiläiset olivat egyptiläisten vakiovastustajia päätettäessä kaupallisista eduista ja rajankulusta. 

...Venäjä näkee tasapainoittajan aseman uutena ratkaisijana valtariidassa

 

Presidentti Putin ymmärsi kutsua Hamasin vierailulle Moskovaan ja järjestää rahoitusta Palestiinan hallinnon ylläpitämiseksi. Venäjän asema on mielenkiintoinen, kun ajatellaan, että Israelissa on suuri Venäjältä/entisestä Neuvostoliitosta tullut juutalaisvähemmistö. Israelissa on ollut havaittavissa jännitteitä uusmaahanmuutajien ja aiemmin alueelle tulleiden välillä. Israelilla ei ole mitään etuoikeutta muurien pystykseen,

 

kuin ei myöskään valloitettuihin alueisiin. Palestiinalla ei ole myöskään mitään etuoikeuksia, vaan yhteistoiminta säätää rinnakkaiselon, jossa toivottavasti taloudelliset aktiviteetit estävät myöhemmät väkivaltaiset välienselvittelyt.

 

 

Arkikansalaiset ovat jo väsyneitä – molemmin puolin muuria

 

Molemmat osapuolet kansalaisina pelkäävät vallitsevaa jännitettä. Israel ylläpitää alueen vahvinta asevoimaa "itsetodisteluna" vastineeksi sotaiselle retoriikalle, mihin arabimaat useasti ilmaisuissaan pyrkivät. Länsimaalainen tulkinta ei aina ymmärrä retoriikan luonnetta. Israelin reaaliretoriikka on sen oma atomipommi, joka luotiin USA:n myötvaikutuksella.

 

...Myötämielisyys ja valloitettujen alueiden luovutus takaavat parhaiten rauhan alueelle,

 

sillä palestiinalaiset ovat yhtä väsyneitä jatkuvaan sotaan, murhiin ja väkivaltaan. Ihmiset haluavat rauhassa elää arkielmäänsä; syödä, jatkaa sukua ja harjoittaa uskontoansa sekä tyypillisiä tapojaan. 

 

 

Vahvemman tyylikäs vastaantulo!

Israelin taloudellisesti vahvempana ajattelisi ymmärtävän vastaantulon ja näin parhaiten takaavan itselleen normalisoituvan yhteiskuntaelämän. Israelin sotahaukat eivät halua tasapainoa. Pitääkseen valtaansa yllä, haukat haluavatkin lietsoa väkivaltaa ja pelon ilmapiiriä. Toisen puolen samankaltaiset äärinekset helposti ryhtyvät samaan; kierre on valmis. Israel ei voi kostaa muinoin juutalaisten kohtaamia kärsimyksiä.

 

Mikään inhimillinen kristillisyys ei kehoita vastaamaan pahaan pahalla.

 

 

...

Yleislinkki kirjoituksiin Lähi-idästä, juutalaisuudesta ja palestiinalaisista

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/asiasanat/23/juutalaiset   ---

 

 

Ilkka Luoma

 

 

 

...

Sent

 

Cc: eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; pekka.haavisto@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; presidentti@tpk.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi

Sent: Tuesday, November 20, 2012 9:02 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - "Eikö Israel näe rauhanmahdollisuutta muurinsa takaa?"

...

 

Israelin kyvyttömyys nähdä rauhaa muurinsa takaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Ilkka Luoma

Toimituksen poiminnat