Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Yksinäinen Timo Soini

YLE Ykkösaamun tähtitoimittaja Jari Korkki haastatteli Perussuomalaiset rp.:n puheenjohtajaa Timo Soinia - 16 vuotta vallan yksinäiselle huipulle, mutta millaisen vallan?

 

[ ... tuli isoo jytky! -tämä huudahdus napattiin mediaan oitis, kun melonin kokoiset herneet oli unohdettu ja kaislikoista hauetkin kaikonneet - karkaavatko nyt ääriainekset, kun perussuomalaisten vakavasti otettavat jatkavat sisäsiisteyskurssien 1] kautta maan asioiden vastuulliseen hoitamiseen? " Minähän en äänestä " - totesi maamme suurimman puolueen, äänestämättömien edustaja - persuiltakin katosi 150.000 äänestäjää ... ]

 

LINK 1] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119995-perslook-tyhmia-ja-viela-rumiakin   ---

 

 

Timo Soini on pitkän linjan mies - puoluekonkurssista yhden miehen shown jälkeen Euroopan yhdeksi vaarallisimmista miehistä. Media oivalsi pilkkakirveet jo varhaisessa vaiheessa, kun nokkela Soini lipsui mediahanskoista kuin saippua hikisessä löylyssä. On ollut silmiin pistävää, kuinka Soinia ja persuja on mollattu - aiheesta ja paljolti myös aiheetta.

 

 

Soini korjasi Ykkösaamussa koko potin

 

Timo Soini siirtyi nyt puheineen puolivallattomaan valtiomiesluokkaan. Keskustelu oli jäsenneltyä, pohdittua ja uskottavaa sekä - ennenkaikkea - kansalaisille ymmärrettävää. Onko nyt näin alkanut vastuunjako ja johtopaikoille muidenkin nostelu, kun tunnustettiin samalla, että "kukaan ei seppä syntyessään ole", vaan tarvitaan jatkuvaa uudistumista ja kouluttautumista.

 

 

Kukaanhan ei todellakaan ole seppä syntyessään,

 

vaan asiat opitaan ja opin tueksi persuilla on erinomainen tilanne ymmärtää arkikansaa - onhan suurin osa persujen uusista kansanedustajista aitoja työntekijöitä tavallisen kansan parista, jolloin ymmärrys tavispäivien ongelmiin on konkreettinen. Persuissa on vähän puolueparoneita, jotka eivät arkityötä kuunaan ole tehneet.

 

 

Persut uudistuvat,

 

ja nyt on tekemisen meininki, kunhan puoluekoneisto ohjelmoidaan 2] ja rasvataan vastaamaan kansan odotuksia - kansa odottaa aikansa, nyt he antoivat ensimmäisen persuvaroituksen - on synnyttävä tekoja, jos tosijytkyä haaveillaan. Onhan selvää, ettei persut toistaiseksi äijävoimalla voi kaikkea hallita, mutta kehittyä voivat, kuten pääpersu Ykkösaamussa kannusti.

 

LINK 2] -   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/69578-kansakunnan-vaaliohjelma   ---

 

 

Pioneerit voivat joutua taka-alalle

 

Uudistumisen voima ja perusäijävoima sai vaikean tehtävän olla ikään kuin muinoisen Saksan ruskeapaidat SA 3], joka teki raskaan alkutyön ja myöhemmin se syrjäytettiin uusien vereksien voimien tieltä - perusvoima oli tiensä päässä ja määrätietoisempi jo salonkeihinkin kelpaava astui tavoitetietoisena tilalle.

 

LINK 3] ---   http://fi.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung   ---

 

 

Voimme odottaa Perussuomalaisille uudistusnousua,

 

siksi tarmokkaita kohokkaita on jo pinnalle ponnahtanut, ja lisää tulee. Harjoitus alkaa uusien kunnallisvaltuutettujen aloittaessa - sieltä kasvaa uusia ehdokkaita tosivaaleihin - viimeistään vuoden 2015 eduskuntavaaleihin. Tosin nyt jo ennustellaan nykysextettihallituksen ajavan itsensä niin kykenemättömyyspiippuun 4], että ennenaikaiset eduskuntavaalit häämöttävät jopa jo keväällä 2013.

 

LINK 4] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124890-sextetin-pakkokonsensus-vei-kyvyn-hoitaa-valtiotamme   ---

 

 

Persuilla on nyt kiire - puolueapparaatin massiivinen kenttäkoulutus käyntiin ja mobilisaatio uusien jäsenien saamiseksi on käynnistettävä heti. Nyt tarvitaan vereksiä voimia - se toinen aalto. Puoluetoimistokin on uudistettava vastaamaan todellisuutta.

 

 

Kansa on nyt paljolti revitty kahtia,

 

nuoriso on vereslihalla, vanhukset huutavat yksinäisyyttään yksiöistään ja leipäjonot pitenevät. Vienti yskii, työttömyys kasvaa - yyteet raivoavat 5] ja luottamus perinteellisiin poliitikoihin on rapautunut.

 

LINK 5] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124608-ajattelematon-paa-hyydyttaa-jalat   ---

 

 

Kansa kasvattaa nyt omin voimin omaa identiteettiä 6] ja tekee valintoja. Kansa riemastuessaan, ennen äänestämättömien voimin, voi Koko Kansan Rehellisellä Vaalirahalla 7] nousta sankoin joukoin uurnille ja kohottaa uudispersut Suomen ykköspuolueeksi, siten, että he voivat tuhkasta nousevan Keskustan kanssa vetää seuraavaa hallitusta - ehkä kahdestaan?

 

LINK 6] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123263-kansakuntamme-identiteetti-tyon-takana   --- 

LINK 7] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122795-saat-10-%E2%82%AC-kun-aanestat   ---

 

 

Soinilla on nyt paljon työtä - kunhan löytää rinnalleen päteviä tositekijöitä, joilla on karismaa ja tietoa kansan syvistä riveistä.

 

 


Paljon kirjoituksia perussuomalaisista - tulevaisuudesta ja jatkuvan oppimisen prosessista ---

---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/asiasanat/23/perussuomalaiset   ---

 

 

Ilkka Luoma

 

 

 

 

Sent

Cc: sampo.terho@europarl.europa.eu ; jari.korkki@yle.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; ossi.sandvik@perussuomalaiset.fi ; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi ; jussi.halla-aho@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi

Sent: Monday, November 26, 2012 8:44 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Ykkösaamun Timo Soini

...

 

 

Ykkösaamun Timo Soini*]

 

LINK *] ---   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/120106-soiniintunutta-populismia   ---

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tjah...
Kai tässä pitää sitten soittaa ruskeapaitojen muistoksi Horst Wessel Lied:

http://youtu.be/gzeNj1vlzAk

Bitte schön! Dies sei Verboten in Deutschland.

arko oksanen
Ilkka Luoma

Ei mitään nazikorttia, vaan kuvainnollinen vertaus, joka sattuu aika hyvin, vielpä ;)

Ilkka Luoma

Soini halunnee juuri irtautua tuosta puolueensa äärisiiven "horst wesseleistä" ... sitä vartenhan on ilmestynyt hanke uudeksi puolueeksi, joka houkuttelee osan ääripersuista muille maille.

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

En ymmärrä Luoman motiiveja enkä otsikointia!
Timo Soini on omiensa joukossa niin pidetty ja suosittu, että puheille on tunkua ja vaikeuksia päästä missä hän liikkuukaan!
Persujen tilanne on pitkälle kehittyvä eu:n kriisin myötä. Kuka pystyy, osaa ja uskaltaa laskea, mitä viimeyönäkin sovittu 40miljardin helpotus Kreikan lainoihin käytännössä merkitsee suomalaiselle veronmaksajille, liikuttelee suuren osan ihmisten tuntemuksia, perussuomalaisten keskeisen sanoman eu-kriittisyyten ja vastaisuuden suhteen!
Äärioikeisto ei ole, eikä tule olemaan koskaan merkittävä tekijä suomessa, eikä perussuomalaisissa. Ovatko he puolueen sisällä vain ulkona ei ole olennainen asia.

Ilkka Luoma

Herra Kamula,

yksinäisyys ja suosio ovat kaksi eri asiaa. Soinin suosio näkyy nimenomaan vaalien kansalaisäänestyksissä - Soini de facto yksin nosti puolueensa mikroluokasta keskikastiin.

Yksinäisyys on kokemuksen, osaamisen ja taidon yksinäisyyttä - menee aikaa, että yksinäisyys saa rinnalleen tasavahvan osaajan/osaajat, jolloin pelissä on jo vähintään kaksi "soinia" - PS on jo niin suuri eduskunnassa, että yhden ainoan, näin pakosta yksinvaltaisen johtajan malli ei tule toimimaan - se näkyy jo ensi keväänä.

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

Ei Soini asiaosaajanakaan ole enään ryhmässään yksin!
Jos haluaisi joitakin näkyviä onnistujia nostaa esiin, niin vaikkapa nimet.
Saarakkala, Jääskeläinen, Mattila, Eerola, Jussi Niinistö, Ruohonon-Lehner,Juvonen, Mäntylä ketään muutakaan väheksymättä.
Ovat ajaneet itsensä kansanedustajan perustehtävään hyvin sisään. Mikä minua ilahduttaa niin joukossa on useitakin naisia!
Eu-parlamentissäkin meillä on myös onnistunut valinta Sampo Terho!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Olet oikeassa, ovat poliittisen kehityskaarensa alkutaipaleella - opiskelemassa ja varttumassa todellisiin tehtäviin - osa tulee putoamaan. Vasta hallitustyöskentelyssä "veri punnitaan" - Soini itse tiesi jo "jytkyn" jälkeen, ettei hallitusvalmiita persuja vielä ole - ei edes itse, mutta onneksi sai erinomaisen syyn jäädä hallituksen ulkopuolelle ;)

Mikäli kehitys jatkuu ja vastuuta oikeasti otetaan - on seuraavissa ed.vaaleissa tilanne aivan toinen, mutta nyt ne kymmenen viisasta naista ja miestä - etsintä käyntiin.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Ainakin Timo Soini on hyvin ymmärtänyt mitä on hyvä rotaatio. 2007 eduskuntaan, 2009 europarlamenttiin ja taas 2011 eduskuntaan. Rotaatio on hyvin pyörinyt, ja hyvin on saatu muita sitten tilalle. Tuo on rotaatiota parhaasta päästä. Vai onko? Eihän se voi olla epävarmuutta siitä mitä haluaisi tehdä. Ei, kyllä Soini tietää mitä hän haluaa, mutta tietääkö äänestäjä.

Kun Soinilta tuossa ykkösaamun lähetyksessä kysyttiin mitenkä on seuraavien europarlamenttivallien laita, Soini vastasi varovaisen oloisesti, ettei hän tee noin pitkän ajan suunnitelmia (samoilla linjoilla näytti olevan uusi elinkeinoministeri Vapaavuori, ettei nykypolitiikassa voi tehdä useamman vuoden sitoumuksia, liittyi kylläkin toiseen aiheeseen).Tämän päivän politiikassa taitaa olla paree kattoa päivä kerrallaan.

Mitä tästä pitäisi ajatella? Lähtisikö Soini varmistamaan europarlamenttivaaleihin omalla äänimäärällään useamman perussuomalaisen läpimenemisen, vai jäisikö sittenkin eduskuntaan oppositioon ja Espooseen valtuuston puheenjohtajaksi odottelemaan seuraavia eduskuntavaaleja ja sitä mahdollista täyttymystään, kun hän omien odotuksien mukaan olisi seuraava pääministeri.

Ilkka Luoma

Tervettä analyysiä! - tätä tarvitaan kansalaisäänestäjiltä.

Maine on katoavaa ja terveyskin joskus arvoituksellinen - moni hieno ura on päättynyt yhtäkkiä, surullisesti.

Soini hyödyntää nyt nostetta ja Ykkösaamu oli Soinilta eräs parhaista hänen esiintymisistään!

Ilkka Luoma

Pekka Vennamo: Soini kantoi raskasta taakkaa - "Vaatii lähes yli-inhimillisiä ponnistuksia"

~ http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703052200080... -

.

Toimituksen poiminnat