Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Mitä yhteistä - Pohjois-Korea ja Israel

Pohjois-Korea sai kuin saikin satelliitin tai jonkin hyötykuorman avaruuteen. Se tarkoittaa ballistiikkaa, joka on muun muassa myös Israelilla. Israel on ydinasevaltio, ja näin uhka monille valtioille. Israel tappaa gazalaisia lapsia, pohjois-korealaiset eivät ole vielä tappaneet.

 

Atomiase on harvoilla, se on Pakistanilla, Intialla ja jo mainitulla Israelilla (sekä alkuperäydinasevaltioilla – USA ensimmäisenä). Se saattaa kohta olla Iranilla ja Pohjois-Korealla – kenellä on oikeus ydinaseeseen ja miksi? Kenellä on oikeus käyttää taktista ydinasetta, joka tuhoaa osumakohtansa asumiskelvottomaksi kymmeniksi vuosiksi?

 

...

 

[2006]

Israel ja Pohjois-korea pullistelevat aseillaan

LINK -  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/pohjois-korea-ja-israel-pullistelevat.html  ---

 

 

EU ja lähes kaikki maat tuomitsevat Pohjois-Korean ohjuskokeet vaaraksi maailman rauhalle. Israelia ja palestiinalaisia kehoitetaan malttiin ja rauhanomaisuuteen tunnustamalla, että vain he voivat sopia keskinäiset asiansa. Kaikki muut maat saavat tehdä ohjuskokeita, paitsi Pohjois-Korea. Mikään muu maa ei saa harjoittaa yksipuolista miehitystä, rangaistusmatkoja vieraan maan alueelle ja siviilien murhaamista korkeateknologialla, paitsi Israel.


Otsikon asetelma on yllättävä,

mutta siinä piilee kaksi erilaista mielivaltaa. Pohjois-Korea katsoo itsellään olevan samanlainen sotateknologian tuotekehitys- ja testausoikeus kuin kaikilla muilla maillakin. Muu maailma ei katso hyvällä Pohjois-Korean kokeita ja tuomitsee maailman yksinäisimmän ja yhden köyhimmistä maista vaarana maailman rauhalle.

 

Israel on saanut rauhassa testata ja kokeilla jo vuosikymmenien ajan, amerikkalaisten hiljaisella tuella omat atomikokeensa, saavuttaen iskuetäisyydelleen lähes kaikki merkittävät arabien ja islamistien kohteet.


Näissä kahdessa asiassa paistaa länsimainen kaksimielisyys ja vahvemman laki

Israelille myönnetään oikeus miehitykseen, atomiaseeseen ja suoraan väkivaltaan selostuksella, että juutalaiset saavat turvata luvatun maansa rauhaa ja kansalaisten turvallisuutta. Israel käyttää monikymmenkertaista tekniikkaa ja voimaa kiusallista naapuriaan kohtaan, joka ei voi vastata yksipuoliseen miehitykseen kuin kotitekoisilla ihmispommeilla ja raketeilla, joiden teho on murto-osa Israelin voimankäytöstä.

 

 

Likvidisaatiosuhde on rujosti tyly

Molemmin puolin murhattujen, miltei aina viattomien ihmisten, kuolinsuhde on tyly; Israel likvidoi miltei 3-10 kertaisen määrän (riippuen tietolähteestä), kuin palestiinalaiset viimeisen 15 vuoden aikana. Länsimaisen ajattelun ja oikeudentunnon pitäisi tuomita molempien murhat ja kannustaa vahvempaa olemaan viisaampi ja tekemään konkreettinen aloite.


...
Pohjois-Korea tuntuu olevan uhka jopa EU:lle,

koska Suomen Vanhanenkin [!] on huolissaan ja pyytää Pohjois-Koreaa lopettamaan kokeensa ja vetäytymään kiltiksi neuvottelijaksi länsimaiden ohjastamaan ruotuun. Pohjois-Korealla ei ole oikeutta testata mahdollista voimankäyttöä, mutta Israelilla näyttää olevan oikeus suoraan ja massiiviseen voimankäyttöön lähinnä siviilejä kohtaan.


Israelia torutaan hellästi ja juutalaiset vastaavat tuhoamalla palestiinalaisten sähköntuotannon, räjäyttämällä laillisesti valitun palestiinalaishallinnon rakennuksia ja ottamalla vangiksi ketä haluavat. Palestiinalaiset ottivat yhden sotavangin ja Israel on teljennyt vankiloihinsa arviolta toistatuhatta naista ja lasta, jotka edustavat vangitsijansa mielestä pahaa terrorismia, itse tulittaen siviilikohteita taistelukopterein ja hyökkäysvaunuin.


...

Pohjois-Korean neuvottelukortit ovat nyt pöydässä

Pohjois-Korea asettelee juuri nyt neuvottelukorttejaan kaikkialla vallitsevaan tyyliin, toivoen olevansa yksinäisenä sutena hiukan uskottavampi, jos edes jokin ohjuskoe onnistuisi. Mm. USA on kauko- ja satelliittivalvonnallaan huomannut, etteivät juuri mitkään kokeet ole menneet halutulla tavalla, mutta se tietohan ei kuulu kansainväliseen jakoon ja siitä luodaan uhka koko maapallolle.

Näyttäisi siltä, että ainoastaan mm. Suomen armeijan edustajilla, on realistinen näkemys Pohjois-Korean kokeista ja kyvyistä. Esim. Suomessa käytetään sitä kuuluisaa suomalaista maatiaisjärkeä tietäen, että modernit asejärjestelmät vaativat niin monimutkaisen teknologian, että yksinkertaisesti Pohjois-Korealla ei ole siihen mitään käytännön mahdollisuutta.


Sitä vastoin Israel sai sitä ympäröivän,

yksipuolisesti todetun, uhan puitteissa kehittää kaikessa rauhassa huippuaseet sisältäen myös atomipommin. Miksi Israel sai kehittää ja miksi Pohjois-Korea ei? Tämä on kysymys, johon voisi saada vastauksen mm. USA:n presidentiltä, Japanin pääministeriltä, EU:n vuorossa olevan puheenjohtajamaan pääministeriltä kuin myös EU:n komission puheenjohtajalta.


On aikamoista liioittelua asettaa voimavaraton Pohjois-Korea maailmanrauhan uhkaajaksi, kun toisaalla Israel saa toimia täysin suhteettomin panoksin käytännössä siviilejä kohtaan. Vahvemman laki on vallitseva laki. Israelilla on vahva suoja; presidentti USA:sta.

 

Pohjois-Korealla ei ole ketään, ainoastaan ehkä Kiinan hienoinen ymmärrys polittisesti tyhjiöön puristetusta maasta, joka koettaa luoda kuvittelemalleen uhalle vastavoimaa, kuin myös neuvotteluasetelmaa kohta alkaviin neuvotteluihin.

 

Yksisilmäistä länsilasien läpi tuijottelua

Miksi lähes koko muu maailma on näin yksipuolinen ja -silmäinen tuomitessaan jyrkästi Pohjois-Korean, mutta antaen juutalaisten harjoittaa likvidointipolitiikkaansa? Todellisuudessa molemmat maat, niin Israel kuin Pohjois-Korea, asettelevat neuvottelukorttejaan suotuisaan asentoon, jotta aloitusasetelma neuvottelupöydässä olisi mahdollisimman edullinen.

 

Ongelma on vain siinä, että toinen tuomitaan ja toinen käytännössä ei. Jokainen normaalisti ajatteleva ihminen tietää tarkasti, kumpi on suurempi uhka rauhalle, ja tämä todellinen uhka-alue on huomattavasti lähempänä meitä eurooppalaisia.


Molemmat maat, Israel ja Pohjois-Korea,

pitäisi asettaa YK-yleiskokouksen eteen ja katsoa tilanne koko maapallon kannalta, jolloin jokaisella suvereenilla maalla on äänestysoikeus. Mikäli äänestys suoritettaisiin, lopputulos olisi jo nyt tiedossa, siksi ymmärrettäviä näiden kahden toisistaan täysin erilaiset konfliktiherkkyydet ovat.

 

Pohjois-Korea on retoriikkaa ja Israel suoraa väkivaltaa väkivallan vuoksi. Maailmanyhteisön pitäisi tuomita molemmat, vaikka vain toinen käyttää huipputeknologian ohjuksia suoraan toimintaan murhaten kostoksi toisen kotitekoisten ohjusten vuoksi.

 

Mitä mieltä olisivat itse kansalaiset Pohjois-Koreassa, Israelissa ja palestiinalaishallinnon alueella?


Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Harri Lahtinen

Jos Israelilla ei olisi ydinaseita niin Israelia ei olisi enää olemassa ja terrorijärjestö hamas olisi voittanut ja heidän tahtonsa olisi toteutunut.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Miksi siis Israel ei vetäydy YK:n yleiskokouksien päätöslauselmien myötä rajoilleen ennen aloittamaansa 1967 hyökkäyssotaa?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

koska usan juutalaiset suojelevat luvattua maata.

Samuli Mikkola

"Mitä yhteistä - Pohjois-Korea ja Israel"

Mitä yhteistä - Julius Streicher ja Ilkka Luoma?

Mitä yhteistä - Ali Baba ja 40 rosvoa ja YK:n yleiskokous?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

YK:n yleiskokouksessa ovat "kaikki" maailman valtiot edustettuina - ovatko siis kuin "ali baban 40 rosvoa" - kyllä, menit paremmin perille, kuin ehkä ajattelitkaan, sillä me rosvot ryöstämme kiihtyvästi kokonaisbiosfääriä, josta me olemme biomassana vain häviävä murto-osa ...!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

onko ihmiskunta itsensä pahin vihollinen?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Ihminen on ainoa eläinlaji joka tappaa omiaan suunnitelmallisesti ja ei tee sitä ravinnon saannon takia.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #45

Tuo ei pidä paikkaansa. Monilla eläinlajeilla on reviiritaisteluja, joissa vastustajat pyritään tappamaan tai alistamaan. Ne käydään lähes aina urosten kesken.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Johan Lom

"Israel tappaa gazalaisia lapsia, pohjois-korealaiset eivät ole vielä tappaneet."

Pitäisikö Pohjois-Korealle sallia ydinase siksi, että se ei tappanut gazalaisia lapsia?

Keijo Koponen

Pohjois-Korea tappaa omia lapsiaan nälkään, jotta pulskassa kunnossa oleva playboykuningas saa itselleen pronssipatsaita ja enemmän aseita.
Mutta se ei diktatuurien ihailijoita tunnu häiritsevän

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Tässä olet oikeassa, P-Korean vähiä varoja suunnataan suuren kansan vastaisesti, tosin pohjois-korealaiset ovat kyllästetyt ulkoisen vaaran uhasta - ja sen vuoksi ovat ylpeitä, jos satelliitti todella avaruuteen ylsi ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

pohjois-koreassa vallitsee suljetun ja eristäytyneen valtion evoluutio, joka erkaantuu koko ajan meidän länsilasillisten yksipuolisesta kulutustäyttymysideologiasta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Ei. Verranto oli sen vuoksi, että nähdään kumpi on agressiivisempi ja tappavampi, koska esim. USA vetoaa, ettei Pohjois-Korealle voida edes myöntää rakettiteknologiaa viedä satelliitteja avaruuteen, koska se on vaaraksi rauhalle.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

ei ole kahta sanaa, kumpi on murhaavampi.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

miksi israelille on sallittu atomipommi?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

USA salli, rahoitti ja järjesti sen.

Kari Virtanen

Etelä-Korean pääministeri vieraili viimeviikolla Israelissa.

Hänen mukaansa Etelä-Korealla ja Israelilla on valtavasti samankaltaisuuksia. Mm innovatiivista, rauhaa rakastavaa porukkaa ja samantyyppisten vihollisten ympäröimä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Sillä eroavaisuudella, että Israelilla on atomipommi ja Pohjois-Korealla ei. Ja sillä erolla, että Israel hyökkää ja tappaa (provosoituna), ja P-Korea ei.

Johan Lom

Vastauksesi edelliseen kommenttiin meni hiukan asian vierestä, sillä siinä viitattiin ETELÄ-Korean ja Isarelin samankaltaiseen asemaan.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Kyllä, se meni tarkoituksella. E-Korea ei myöskään tapa pohjois-korealaisia, kuten taas Israel palestiinalaisia - emme siis oikein voi verrata Israelia ja E-Koreaa, vaan nimenomaan Israelia ja P-Koreaa - aseiden, rakettien ja atomipommin/ mahdollisen atomipommin osalta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

ei juuri mitään samankaltaisuutta.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Ainoastaan se, että molemmilla on merenrantaa ;)

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Jos entisen suomen alueen asukkaat ovat todellakin tulevaisuuden Muslimi-EU:ssa sulautuneena niin he joutuvat varustautumaan suureen sotaan Israelia vastaan,että se siitä ihanuudesta!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Näyttää jo tänään Suomessa into- ja inhohimoja herättävän tämä juutalaisuus ja Lähi-itä palestiinalaisineen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #23

suomessa on voimakas palestiinalaismyönteisyys, koska he keräävät sympatoita juutalaisten kuristaessa heitä.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Ahtisaari väläytteli siirtokunta-alueiden israelilaistuotteiden täysboikottia.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

kostoksi juutalaiset rakentavat uusia siirtokuntia, koska yk.n enemmistö myönsi palestiinalle tarkkailijavaltion statuksen. nyt israel saa uusia vastustajia ympäri maailmaa.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Rauhannobelisti Ahtisaari toivoo laajaa kannatusta israelilaisten tuotteiden boikotille, jotka tehdään tai kasvatetaan laittomilla siirtokunta-alueilla.

Martti Kauppila

Pohjois-Korealle kritiikkiä yllättäviltä tahoilta

----P-Korean tukija Kiina on poikkeuksellisesti moittinut maan rakettilaukaisua.

Myös Venäjä on pahoitellut Pohjois-Korean tekoa.

Yhdysvallat on tuominnut laukaisun provokaationa, joka vaarantaa alueen turvallisuuden ja rikkoo YK:n päätöslauselmia.

YK:n turvallisuusneuvosto on kutsuttu koolle tänään laukaisun johdosta. Neuvosto keskustelee mahdollisista lisäpakotteista Pohjois-Korealle.----

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12885234546...

Kenen joukoissa nyt seisot, Luoma?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Olisiko Turvaneuvosto pitänyt kutsua koolle, kun selvisi, että Israelilla on ydinase?

Martti Kauppila

Ei mielestäni, kosk Israel on rauhan takaajana Lähi-Idässä osaltaan sillä ydinpelotteellaan. Ilman Israekin olemassaoloa, olisi koko Lähi-Itä arabien keskinäinen sotanäyttämö. Missä arabit / muslimit, siellä aina sekasorto.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #48

Mitkä arabivaltiot taistelisivat keskenään?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Pieni täsmennys Kiinan reaktioon Pohjois-korean rakettilaukaisusta:

Kiina ei tuominnut, vaan pahoitteli - pitää kuunnella se alkuperäinen teksti ja puhe. Kiina tulee estämään turvaneuvostossa enemmät pakotteet P-Koreaa kohtaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset