Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Barack Obama - amerikkalaisella tunteella

Barack Hussein Obama vannoi toisen presidenttikautensa virkavalan. Capitol kukkula oli liputettu tähtilipuin ja kansa hurrasi velkaisemmassa tilanteessa kuin milloinkaan. Samaan aikaan USA sotii Afganistanissa – on sotinut jo maailmalla miltei yhtäjaksoisesti II Maailmansodasta lukien – tappaen enemmän vieraiden valtioiden siviilejä kuin mikään muu valtio.

Presidentti Obama lupaa tuoda sotajoukot kotiin rakentamaan parempaa ja onnellisempaa isänmaata. Obama lupaa puuttua ilmastonmuutosten syihin, onhan USA kansana ylivoimaisesti suurin ilmaston- ja ympäristön saastuttaja 1] per capita, ollut jo kymmeniä vuosia – itseasiassa yli 100 vuotta.

Samaan aikaan Kiina tulee vähentämään USA:n liittovaltion rahoitusta – vastineeksi amerikkalaiset tulevat ostamaan vähemmän kiinalaisten 2] valmistamia tavaroita; näin protektionismi valtaa alaa maailman vapauden kehdossa – markkinatalouden luvatussa maassa.

1] ---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/vihdoin-vihre-valoa-usasta-tunnustus.html   ---

2] ---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/maailmanjrjestys-tarvitsee-ainoalle.html   ---

 

 

Amerikkalainen tunne on harras Hollywood-tuote,

tunne suuruudesta 3], isänmaasta, yrittämisestä ja kovasta työstä – aikana jolloin työttömiä on enemmän kuin mies muistiin. Amerikkalaisen tuotantokoneiston on käynnistyttävä, jotta maailman suurinta sotakoneistoa, jättiläismäisintä vakoilu-, tiedustelu- ja muuta valvontalaitosta voidaan ylläpitää ... samalla kun pitää rakentaa maan kattavaa sosiaali- ja terveysjärjestelmää.

3] ---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/amerikkalainen-maailmannkemys.html   ---

 

 

Miten me näimme amerikkalaisuuden muutamia vuosia sitten, kun Helsingin Sanomat julkaisi ristiriitaisen artikkelin amerikkalaisuudesta [dos. Markku Ruotsila] 2006

 

 

...

[2006]

Valtakunnallinen sanomalehti julkisti hämmästyttävän asiantuntijalausunnon su. 13.8. dosentti Markku Ruotsilan vieraskynästä. Otsikointi oli häkellyttävä samankaltaisessa naiviudessaan kuin tuntoja ja mielenylemmyyttä kuvastavat Hollywood-elokuvat esimerkiksi The Patriot 4] esikuvanaan.

USA on maapallon tavaravirtojen vahtipoliisi ja valvoo itselleen suurimmat raaka-ainevirrat yksisuuntaisena markkinatalouden vapautena ja toiminnallisena ylivoimana. Ruotsilan otsikointi kolumnissaan oli "Amerikan-vastaisuus on älyllistä laiskuutta ja pelkuruutta" –LINK- 

 

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/usa-vihastuttaa-ja-ihastuttaa.html   ---

4]   ---   http://en.wikipedia.org/wiki/The_Patriot_(2000_film)    --- 
Suomessa USA vihastuttaa ja kuitenkin myös ihastuttaa

USA on vapauden tyyssija, jossa on maailman suurimmat ja valvovimmat tiedustelu-, vakoilu- ja vastavakoilujärjestöt ja -virastot. USA valvoo vapauden olemusta ja toteutumaa uhkien torjujana, kuten hyökkäyksellä Irakiin myöhemmin ilmennein olemattomin syin.

Olipa Irakin Saddam USA:n hyvä ystävä ja puristelipa USA:n puolustusministeri Rumsfieldin kättä, joka jälkeenpäin kannatti hyökkäyksen aloitusta Irakiin tunnetuin seurauksin. USA:n johdonmukaisuus on kuin kaupankäynti; maksava asiakas on etusijalla, erityisesti se, jonka tuotteista ja raaka-aineista USA on riippuvainen.

 

 

Amerikkaan aikarahdattujen mustien luvattu maa!

 USA on eurooppalähtöinen sekä voimistuvan orjatyövoiman jälkeläisten luvattu yrittämisen maa, jossa oikeasti taistelutahto, sinnikkyys tai tavoitteiden saavutus palkitaan kansallissankarin viitalla. USA on mallimaa tuotekehityksessä, yliopistokoulutuksessa ja asiakaspalvelussa. Sillä ei ole merkitystä onko hymy kesto-sellaista..., sillä on ainoastaan merkitystä, kuinka sinua palvellaan.

Moni Euroopan maa ottaa oppia palvelun nopeudesta sekä halusta tehdä kauppaa ja ratkaista ongelmat. USA on kaksijakoinen maa; neuvottelu pöydän ääressä on tiukkaa, asiapitoista, jämäkkää ja tavoitteisiin pyrkivää, mutta tauolla kaikki on toisin ollen vitsejä, kevyttä huumoria ja tarkoituksetonta ystävällisuteliaisuutta - "kuinka voit" -tyyliin pinnallisuuksien sanahelinänä.

 

 

...
USA:n politiikkaa sävyttää voima,

joka juontuu armeijasta. USA ainoana asevoimana on sotinut miltei koko ajan II-maailmansodasta lukien. Vain USA:n armeija kykenee suoriutumaan minne tahansa maapallolla riittävin voimin ja taustalle jää vielä ylivoimainen ydinasearsenaali.

USA:n sotilasmahdin lasku vuodessa on uskomattomat 4000 miljardia US-dollaria (v. 2004), esim. Englanti toiseksi suurimpana yltää "vain" 685 miljardiin (Venäjän ja Kiinan todellisia lukuja on vaikeaa arvioida). Suomen valtion vuosibudjetti on noin 50 miljardia US-dollaria. Voimme tietenkin ihailla pelkäämättä noin suuren asevarustelun työllistävää vaikutusta, kuin myös ymmärtää ahkeran objektiivisesti sen vaikutus uhkana erityyppisistä väliintuloista, jopa ilman mitään perusteltua syytä.

 

 

Ymmärtämättömyyttä Suomessako? –Markku Ruotsila?

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka Yhdysvaltain ja Britannian historian dosentti Markku Ruotsila kääntäisi USA arviointien "laiskuuden ja pelkuruuden" objektiivisiksi havainnoiksi ymmärtäen mm. heidän raaka-aineiden kulutuksen täyden suhteettomuuden USA:n populaatioon nähden.

Onpa kuultu näkemyksiä, että USA kehoittaa uusia kehittyviä maita tarkkailemaan kulutustansa, jottei maapallo ajaudu kaaokseen ja lopulliseen niukkuuteen, ennen loppumistaan. Kuinka ahkerasti ja pelotta meidän pitää arvioida USA:n viimeisen 80 vuoden kulutusta päästöineen, saadaksemme objektiivisen kuvan heidän poliittisen järjestelmän vastuullisesta toimivuudesta tänään ja huomenna, ... maapallon 6500 miljoonaa ihmistä odottaa siihen vastausta.


Kuinka me perustelemme sen syvällisen Ruotsilan peräänkuuluttaman uskonnollisuuden, joka siunaa USA:n sodat, väliintulot, massapommitukset, Quantanamot ja juutalaisten suhteettoman tukemisen, muiden tietäessä, että nyt on menty liian pitkälle.


Onko ihailtavaa vakoilla omia kansalaisia,

kuten USA tekee selityksellä, ettei uutta ehdottomasti tuomittavaa kaksoistornien katastrofia enää tule. Eikö USA näe, että jotain on pahasti vialla, kun isku tuli syyskuussa 2001. Ei, USA ei näe sitä, vaan kokee länsimaalaisuuden säilyttäjän roolin, ymmärtämättä, että tämä maapallo elättää niin muslimin, kristityn, hindun, pakanan kuin mormooninkin. Loputtomiin ei voida kaupallisesti "ryöstää" länsimaalaisen laillisuuden nimissä kehitys- ja raaka-aineiden tuottajamaita.

 

 

...
USA on elokuvien luvattu maa

Elokuvat lietsovat kassamagneetteina isänmaallisuutta, tunnetta yhteenkuuluvuudesta, tähtilippua ja sinitakkeja trumpettien sävähdyttävästi soittaessa reaganismin pahan valtakunnan tuhoamisen säveliä.

Elokuva kirvoittaa aidosti amerikkalaisen silmäkulman kosteaksi ja me Euroopassa ja Suomessa katsomme innolla näitä tuotteita, joissa voima, paremman oikeudenmukaisuus, vahvemman tahto ja sitkeämmän yrittäminen ovat ne tärkeimmät. Kunnioitettavia arvoja, mutta kuinka se sopii siihen tavaravirtaan USA:han, joka jättää perustuottajamaalle rippeet.

Onko kaupallinen "ryöstö" sallittua ja sitä nokkelaa amerikkalaista maapallopolitiikkaa, jossa vastuuta kannetaan yhdessä. Kuinka objektiivisen ahkerasti meidän on katsottava maailman suurinta hiilidioksidipäästäjää ilman heidän mukaantuloa sopimukseen, joka on tarkoitettu meille kaikille.

 


Miksi USA saa kuluttaa,

mikä tekee sen massiivisen jalanjäljen maapallon luontoon oikeutetuksi, onko se laiskaa arviointia pelolla ilman objektiivisuutta, mihin Ruotsila kolumnissaan suomalaisia syyllistää.

Toisaalta USA auttoi kiistatta Euroopan kasvun uralle, tuhottuaan sitä ennen saksalaisen Kolmannen valtakunnan ja suunnaten Marchall-apunsa Euroopan maille.

 

 

USA menetti tuhansia sotilaita Normandian hiekoille,

heidän tullessa vapauttamaan Eurooppaa, jättäen puolet siitä Neuvostoliiton kommunismin käsiin ymmärtämättömällä politiikallaan. Tai halusiko USA sittenkin kahtiajaon rautaesirippuna ja sen myötä asevarustelun, jonka lopullisena seurauksena se pääsi maailman poliisiksi Reaganin hajottaessa pahan valtakunnan jättiläismäisellä asevarustelulla. Moni kysymys jää vastauksia vaille.

 


Tiedämme ahkerasti tai laiskasti sen,

että USA:n 5% maapallon väestöstä kuluttaa 10-35% raaka-aineista, jotka ovat luonnon järjestelemiä koko maapallolle. Tiedämme myös, että USA rasittaa koko maapallon elinympäristöä asukasta kohden ylivoimaisesti eniten.

Kuinka ahkeriksi meidän pitää tulla, että näemme objektiivisesti USA:n uskonnollisen hyvyyden, vastuullisuuden ja kyvyn huomioida koko maapallo. USA on toistaiseksi ainoa maailmanpoliisi ja suuri lahjoittaja yksityisihmisinä, miksi?

 

 

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Mika Maisteri

USA lahtasi vielä reilu sata vuotta alkuperäiskansan, intiaanit, siinä sitä demokratiaa.

Ilkka Luoma

Milloin USA:sta loppui maaorjuus, lähinnä mustien orjuus?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Obama katsoi aiheelliseksi vieläkin muistuttaa virkavalapuheessaan palkkamurhatun mustan aktivistin Martin Luther Kingin elämäntyöstä ja raamatusta ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Entä Mexicosta tulevien laittomien työläisten puolipalkkaisuus Kalifornian viljelyksillä? Sama asia kuin laittomat marokkolaiset EU-Espanjassa.

Ilkka Luoma

Markkinatalouden kysynnän ja tarjonnan laki jyrisee.

Harri Lahtinen

Jos Yhdysvallat ei olisi se supervalta maaailmassa niin se olisi todennäköisesti sellaiset todelliset demokratiat kuten esim. Kiina tai Venäjä, voin vannoa että maailman tilanne olisi paljon pahenpi. Miksi Yhdysvaltoihin (pahuuden valtakuntaan) on muuttanut, muuttaa koko ajan, tai haluaisi muuttaa ylivoimaisesti eniten ihmisiä koko maailmassa? Yhdysvallat auttaa ja tukee ylivoimaisesti eniten kehitysmaita maailmassa. ps. Irakin sodassa Irakilaiset tappoivat toisia Irakilaisia (tappaminen vain jatkuu vaikka sota on loppu) enemmän kuin Yhdysvaltain sotilaat. Inhosi Yhdysvaltoja kohtaan on sairasta, taidat olla niitä "suvaitsevaisia".

Ilkka Luoma

Harri, emme pääse arvailuistasi huolimatta siitä tosiasiasta eroon, että USA on tappanut eniten vieraiden valtioiden siviilejä asevomillaan - kertooko se jotain? Atomipommin testaus Japanissa on sekin osa tätä rujoa faktaa.

Harri Lahtinen

Kyllä kaikki "puoluettomat" asiantuntijat hyvin tietää että jos atomipommia ei oltaisi käytetty Japanissa niin ihmisiä olisi kuollut paljon enemmän sodassa, vaikka en itse ole tietenkään mikään suuri atomipommin ystävä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Niin, tämä on se jenkkiselite, mitähän hiroshimalaiset ja nagasakilaiset siviilit tähän tuumaavat?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #8

Tämä voitaisiin kysyä japanilaisilta aina kerran vuodessa kun muistellaan atomipommien pudotuspäivän surua.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #6

USA arveli, että heiltä olisi mennyt noin 500.000 sotilasta maihinnousussa Japaniin - atomipommilla saatin kuitenkin hengiltä lopulta noin 400.000 japanilaista siviiliä, kaikkinensa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Sodissa voimakkaampi pyrkii säästämään omiaan ja tuhoamaan enemmän vihollisiaan.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kuka laskee jenkkifilosofian uhriluvut, nimenomaan siviileinä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

USA on yrittäjyyden ja siitä muodostuvan ahneuden luvattu markkinatalousmaa.

Ilkka Luoma

1)
"USA:n presidentti, joka aloitti laittomasti väärin ja valheellisin perustein Irak-sodan - joka "hirtätytti" entisen laillisen Irakin päämiehen ja välillisesti käskyillään tapatti noin 100.000 irakilaista siviiliä + 4.000 omaansa - katsoi tähdelliseksi huomauttaa Kiinaa Tiibetin ihmisoikeuksista ja sananvapaudesta"

2)
"USA elää paljolti kiinalaisesta rahasta, joka on sinne rahdattu amerikkalaisten ja myöhemmin eurooppalaisten kulutuksesta. Nyt sitä samaa rahaa lainataan takaisin, jotta läntinen kuluttaja ostaisi lisää koko ajan laadukkaampia kiinalaistuotteita - kohta myös sähköautoja"

Harri Lahtinen

1. Kuinka monta "laitonta" sotaa on ollut ja on koko ajan maailmassa? Esim. Venäjän etelä puolella tapahtuu koko ajan mutta Venäläiset ovat fiksuja ja siellä ei ole vapaa lehdistö joten asioista ei puhuta tai kirjoiteta niistä murhista ja siviilien tappamisista. Kyllä Irakilaiset ihan itse tappoivat oman päämiehensä ja hyvä niin. Millä helvetin "välillisesti" käaskytti tappamaan 100 000 Irakilaista siviiliä höpö löpö täyttä potaskaa. Sinusta USA ei saisi huomauttaa ihmisoikeuksista, esim. Venäjä Kiina saisi? 2. Mikä ongelma se on sinulle että USA elää paljolti Kiinalaisesta rahasta, joka on sinne rahdattu amerikkalaisten ja myöhemmin eurooppalaisten kulutuksesta? Mikä ongelma se on sinulle että läntinen kuluttaja ostaa lisää laadukkaampia kiinalaistuotteita ja kohta myös SÄHKÖAUTOJA?

Ilkka Luoma

Mikäli George nuorempi olisi jättänyt valheellisilla aloitustiedoilla aloittamansa sodan väliin - eikä olisi ollut paineita näyttää isälle, kuinka asia viedään loppuun, olisi Saddam edelleen hengissä ja Iranille vastapaino. Nyt Iran on uhka itselleen ja muille ... mutta kun nuoremman olis myös saatava oma sota. USA:n hyökkäys Irakiin tosiasiallisesti tapatti yli 100.000 irakilaista siviiliä ... eikä tuota siviilimurhaa katsottu edes estämisen arvoiseksi.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #9

Vietnamissa menetti henkensä yli miljoona siviiliä, vain se vuoksi, kun USA koki kommunismin itselleen ja maailmalle suureksi uhaksi ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Idealistinen Ho kommunismi on laimentunut markkinataloussosialismiksi - vietnamilaiset oat ahekeria ja yritteliäitä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Totta, USA on käynyt laittomia sotia miltei yhtäjaksoisesti aina Korean niemimaalta lähtien 1950 -luvulta. Miksi USA käy näitä sotia ja tapattaa jo omiaankin nuoria miehiä? Mitä USA hyötyi Vietnamin sodasta tai vanhemman Puskan Irak 1:stä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

USA hyötyi jonkin verran saadessaan testata köyhdytetyn uraanin käytöstä todellisessa sotatilanteessa.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näinhän tuo meni. Englannin ent. pääministeri Tony Blair meni samaan vipuun kuin "isoveli" Jr. Bush.

Ilkka Luoma

Oliko niin, että Tony joutui/joutuu vastaamaan tekosistaan oikeuden edessä? Siis Irakiin menosta - väärin perustein.

Toimituksen poiminnat