Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

"Olen lähes samaa mieltä..." -Katainen

Piti olla titaanien taistelu – ei ollut. Pääministeri Jyrki Katainen (Kok.) oli kaikkien kanssa miltei samaa mieltä; mieleen tuli, että oliko Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen käsikirjoittanut ja teemoittanut pääministerin vastausrepliikit?

Keskustelusta juontui monelle arkikansalaiselle kylmä rinki istumalihaksien ympärille – rinki siitä, ketkä meitä johtavat, kun todellista uudistusta ja virheiden tunnustusta ei oman erinomaisuuden takaa löydy, ei  kirveelläkään.

 

Osattiin kylläkin puolustaa omia tekoja, siis enimmäkseen ’vääriä’ päätöksiä – koska tiedämme työttömyyden kasvavan, nuorison ”katoavan” huumautuneisiin ongelmiinsa, vanhuksien erakoituvan ja osaavien työntekijöiden sairastuvan työkyvyttömiksi.

Työtkin karkaavat muihin – edullisempien toverien maihin – olemmehan maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa. Valtion velkakin kasvaa ...

- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87925-lansi-soi-tanaan-velanotolla-huomisen -

 

 

...

Suomessa on liikaa puolueita – siksi samaa mieltä nämä tuntuvat olevan suuressa salissa. Perään huudettua uudistusta ei synny mistään – vain sanahelinää, nokkelia pikkusoinaannuksia – erilaisina hedelminä nenissä ja rehottavina finneinä  ... paljon puhetta, ei villoja – eikä edes toisen aitoa kuuntelua. Katainen jätti vastaamatta, häiritsevästi – moniin järkeviin kysymyksiin (esimerkiksi vas-r. edustaja Mustajärvi).

 

 

Voimme yhdistellä reippaasti puolueita

 

Vasemmisto ja demarit liittykööt yhteen, Keskusta ja Perussuomalaiset yhdistäkööt voimansa, muut voivatkin harjoittaa omaa demokratialiikettään – vähemmistöhuutajina. Näin Kokoomus saa riittävän vastavoiman, nykymallilla ei tälle pärjätä – siksi uskollisia oikeistomaterialistit ovat äänestyspäätöksissään. ...

 

 

Mutta sitten maamme johtamiseen ja konkreettisiin tapahtumiin, joiden väärät päätökset jäytävät yhä ---

 

[2007/2010] Me uskoimme, että Suomi on huippuvireessä. Pääministeri ja valtiovarainministerikin uskoivat niin. Me emme ole huippuvireessä - me häviämme työtehtäviä edullisemmille ja "ahkerammille" kaukoidän tovereille. Nokiakin teki ja (tekee) voittonsa Kiinasta - ei Suomesta. Insinöörityötkin siirtyvät osaksi kaukoitään; nk. Pöyry-ilmiö.

 

 

Kohtalokkaasti kertautuvat virheet

 Jouluna 2007 nuori ja tuore valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) hoksasi tuloveron kevennykset lääkkeeksi ravita kotimaista kulutusta, kun amerikkalaisten sub-primekriisiä lähdettiin torjumaan - tosin Katainen oli todennut medialle ja kansalle, että kriisi purjehtii ohitsemme. Näin ei tapahtunut, vaan kansa koki ravistukset jo keväällä 2008, josta alkoi Suomen velkaantuminen ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvu.


Katainen arveli 2007 tuloveron kevennyksien lisäävän kulutusta ja tuovan työtä. Näin ei käynyt. Töissä olevat jemmasivat lisääntyvän palkkanetto-osuuden pankkiin, sijoituksiin ja sukanvarteen - ei kulutukseen. Kataisen olisi pitänyt nostaa väliaikaisesti tuloveroja, jotta olisimme vuodesta 2008 lähtien voineet lisätä työllisyysohjelmia pelastamaan työtehtäviä kansalaisillemme. Tehty verotusvirhe oli kohtalokas.


Jälleen nyt, kun Katainen on pääministeri,

annetaan työmarkkinajärjestöille porkkanaa tuloveron kevennyksistä, jottei syntyisi järjettömiä palkkaratkaisuja tuhoksi kilpailukyvyllemme. Miksi Katainen ei oppinut vuoden 2007 virheestään ja on nytkin suuntaamassa työtä tekeville lisää nettoa jemmattavaksi pankkeihin tai vaikkapa sijoituksiin, kun halpoja osakkeita pörssit ovat juuri nyt pullollaan. 

 

...
Se oleellinen kysymys

Miksi Katainen ei noteerannut Suomen Pankin vakavaa varoitusta jo jouluna 2007? Oliko SP:n demaripääjohtajan Erkki Liikasen varoittava sormi liikaa Siilinjärven miehelle - joka tiettävästi ei juuri koskaan ole tehnyt tavan kansalaisten työtä, kokien arkielämän niukkuutta, onnea ja ahdinkoa? Minkä hinnan kansakunta maksaakaan näistä kohtalokkaista virheistä alkaen joululta 2007 ja jatkuen nyt vuoden 2012 lopulla ja vuoden 2013 aikana?Loppulauseet

Jokainen ihminen elää onnessaan, surussaan ja tyytyväisyydessään omien aivokemioiden vallassa - synapsien maailmassa. Olemme oppineet huumaamaan itseämme sallitusti ja laittomasti. Mikä ajaa meidät illusoitumaan maailmoihin, joissa kymmenen näkyy satana ja velkakin muuttuu saatavaksi? 

Kohtuus on elämän suola, jonka Bolivian presidentti Evo Morales puheessaan esitti, kun läntinen kulutusjuhlamaailma moitti inkaintiaanien kokapensaiden viljelyn olevan turmio läntisen maailman nuorille - kokaiinina. Evo vastasi


"Me pureskelemme, jaksaamme tehdä työtä, kahvinpapuihin verrattavia kokapensaan piristäviä lehtiä. Me emme vahvistaneet lehtipiristettä tuhatkertaiseksi, sen teitte Te valkoiset, kun mikään ei Teille riittänyt".  --- Näin syntyi laboratorioissamme kokaiini, joka tappaa - kokapensaan lehdet eivät tapa sen enempää kuin kahvikaan. Näin Evo Morales, kun piti puheen Helsingin yliopiston juhlasalissa keväällä 2010


Löytyykö inkojen ja muinaiskreikkalaisten filosofioista jotain meille, jotka "pimeydessä vaellamme"?

 

 

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sipilä pärjäsi hyvin - asiaa ja linjakkuutta, jota Kimmo Tiilikainen säesti hyvin. Katainen oli tosiaan aina "samaa mieltä" ;)

Soinin melonit purivat huonosti, lippalakitkin olivat hukassa, vaikka ylimääräinen T jätettiin pois. Sotkeutui omaan nokkeluuteensa.

Sipilä avasi keskustelun ennenaikaisista eduskuntavaaleista.

Ilkka Luoma

Kannattaisiko Sipilän ja Soinin joukkojen pitää oma "korpilampi"? Välittäjäksi voidaan kutsua Paavo Väyrynen.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Olisiko Soini tehokkaimmillaan yhdistetyn Keskusta-persujen puoluesihteerinä?

Jari Vuorinen

Merkel-Ompelukone tikkaa vielä vuoden Kataisella-ilman lankaa.

Sitte voipi tulla poru.Toivotaan et jottain keksivät.

Ilkka Luoma

Kärkkyyköhän Katainen jotain korkeaa EU virkaa, kun myötäilee suurta Saksaa - vaistoaakohan Katainen jo myös sen, että hänen kuusilo ajaa karille?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Erkki Liikanen pakeni Brysseliin, kun Suomi "kaatui" 1990 -luvun alussa ...

Ilkka Luoma

Erkki Liikanen palasi piiiiitkän kauden jälkeen puhdistuneena Suomen Pankin pääjohtajaksi - näin se karuselli pyörii, ja artisti eli kansa maksaa viulut ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Miksi tuota Kataisen verotuspäätöstä vuodelta 2007 ei ole analysoitu, koska näyttää loogiselta, että sieltä siintää monia tekijöitä, miksi meillä menee nyt näin, esimerkiksi työttömyyden osalta. Onko muuten viiden prosentin työttömyys käytännössä täystyöllisyys - näin väitti Anni Sinnemäki tänään eduskunnassa!

Petri Haapa

Katainen oli aika suvereeni. Odotin Sipilältä enemmän ja Soinin puheet olivat silkkaa populismia vailla sen kummempaa sisältöä

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Millä lailla Katainen oli suvereeni?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Oliko hän suvereenisti pihalla, vaikka on pääministeri?

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen Vastaus kommenttiin #32

"Oliko hän suvereenisti pihalla, vaikka on pääministeri?"

Kyllä, hän ei edes tiennyt sitä tosiasiaa, että täällä EI OLE JÄRJESTETTY KANSANÄÄNESTYSTÄ EUROSTA. Joten turha puhua ja kysellä typeriä siitä halutaanko 5-10 vuoden välein asiasta äänestää.

Siitä nimittäin halutaan äänestää ja sehän olisi eka kerta!

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #53

Sipilä korjasi ja sivisti Kataista kohteliaasti kansanäänestyksistä ... :)

Petri Haapa

Kataisella on yksi etu puolellaan, mikä yleensä hallituspuolueen johtajalla on: Hänellä on viimeisimmät faktatiedot hallussaan ja leegio virkamiehiä, jotka selvittävät ja analysoivat tietoja ihan toiseen malliin, mitä pystyvät oppositiopuolueen edustajat tekemään. Sipilää voi kiittää hyvästä asioihin perehtymisestä, mutta Soinin puheenvuorot olivat täynnä tyhjää populistista retoriikkaa ja eipä juuri ollenkaan muuta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #45

Entä, jos Katainen ei hallitse hänelle syötettyjä tietoja, resurssit ymmärtämiseen eivät ole riittävät?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #45

Soinin nenämelonihauki lähti kaislikosta keulimaan ;) Asiasisältö puuttui tyystin - suun pieksentää.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Suvereeni?????

Alta kaiken arvostelun - siis Katainen.

Ilkka Luoma

Onko Kataisessa karismaa? Kataisella on kuitenkin enemmän valtaa kuin kenelläkään entisellä pääministerillä - ja Jykken rakas vihamies Niinistökin pelailee enää rippeillä.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #38

Ei ole, mutta vilpittömyyttä voi olla.

Ilkka Luoma

Viittaa otsikkooni, kuka sävelsi tämän kertaisen slouganin "miltei samaa mieltä" - muistamme Kataisen "fantastista" ohjelman ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Näinköhän Kokoomuksen todellista valtaa käyttää puoluesihteeri Taru Tujunen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset