Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kansakunnan tila

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama puhui kansankunnan tilaa käsittelevässä hengen nostatuksessa – ensisijaisesti kansalle, mutta myös poliitikoille, päättäjille. Hollywood -tyyppinen hengenpalo 1] sävytti ”ilman paperia” puhuvaa presidenttiä; esiintymistaito, puheen intonaatio ja sytytysaine pohjustivat virettä, jolla tavoiteltiin kansakunnan sydäntä ja yhteisen tsemppaamisen meininkiä.

...

1] hengennostatushttp://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130591-barack-obama-amerikkalaisella-tunteella

 

 

Suomessa eduskunta avasi tämän vuoden valtiopäivät suomalaisella nostatuksella, jossa ei sävyttynyt mikään niistä markkinamekanismeista mitä Obama omassaan käytti ja näytti. Me olemme suomalaisia ja meidän ”kansakunnan tilaa” käsittelevä hengen nostatus alkoi soinimaisella haukien keulimisella kaislikoissa.

 

Kansalaisinnostamisen latteus jatkui pääministeri Jyrki Kataisenollaan miltei samaa mieltä” 2] inttämisestä ja Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän asiapohjaisella hymyniukkuus tasapaksuisuudella – meillä ei juuri kansakuntaa herätellä puhaltamaan yhteen hiileen – vaan keskitytään löytämään virheitä toistemme esityksistä ja teoista.

...

2] ”ollaan miltei samaa mieltä...” – http://jontikka.blogspot.fi/2013/02/olen-lahes-samaa-mielta-katainen.html -

 

 

...

Amerikkalaiset osaavat erään asian hyvin ja se on tunteen nostatus. Jenkki saadaan syttymään ja kokemaan yhteys – vaikka kahden puolueen erimielisyydet repeävät senaatissa ja kongressissa. USA:ssa poliittinen kenttä on kahden peli, mutta tunne ja ykseys käsiteltäessä yhteisiä isänmaan hengenkohotustilaisuuksia on liikuttavan yksimielistä.

 

 

Yhdysvallat on uudistusten tiellä – sillä sen on pakko!

Kaukoidän jättiläinen Kiina 3] heittää koko ajan peliin väkeviä haasteita. Kiina ajaa täysillä ja siellä mobilisaatiokehitys 4] on kohta huipussaan. Kiina jyrää massalla, voimalla ja kurilla. USA:n on maailmanpoliisina ja omasta mielestään myös maailman hegemoniana vastattava tuohon kaksintaisteluhaasteeseen. Tätä USA tarvitsee, sillä herätessään amerikkalaiset osaavat pelin ja päämäärähakuisuuden filosofian.

...

3] maailma tarvitsee vastapainoarvoahttp://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/maailmanjrjestys-tarvitsee-ainoalle.html -

4] kiinalainen kyky mobilisoituahttp://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -

 

 

 

Mekin Suomessa tarvitsemme pelin ja päämäärän

Meidän tavoite ei ole yksittäisen puolueen tai siellä olevan henkilön pyrkyryys 5], vaan uhrautuvaisuus sallitun itsekkyyden mentaliteetilla. Meillä kansaa ei sytytellä, vaikka todellisuudessa vain kansan tahtotila yhtenä vahvana toimijana takaa menestyksen. Menestyksen ei aina tarvitse olla materiaalistaloudellinen kasvu, tuo ympäristöllinen kirosana, joka vie luontoharmonian viimeisetkin eväät ylläpitää tasaista elämää – evoluutiokilpailun säätelemänä.

...

5] poliitikkojen itsekäs pyrkyryys ... – http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124075-roolipelissa-rotat-jattamassa-laivan -

 

 

 

Suomi on suomalainen!

- http://jontikka.blogspot.fi/2013/02/suomi-voisi-olla-myos-kiinalainen.html -

 

Me olemme kuitenkin suomalaisia ja osaamme lopulta itse kansakuntana rakentaa omat välineet itsemme lietsomiseksi yhteenkuuluvuuteen, tarpeelliseksi tuntemiseen ja yksilöturvan takaamiseksi toisistamme välittämisen filosofiaan.

Yhteiskuntarakenne, joka tiivistyessään lataa ongelmia, lataa myös mahdollisuuksia. Materialisoituva yhteiskuntakehitys ja meitä ympäröivä elämän kehä ovat jatkuvassa evoluutiossa, jotka luovat vastakkaisia elementtejä, joiden erotuksesta toivottavasti nähdään biosfääri ainoaksi osaksi elämän jatkuvuuden takaajana. Tässä on päämäärämme!

 

 

Loppukaneetti

Kiina luo paineita USA:lle 6] – kuka tai mikä meidän paineistuksen aikaansaisi? Meidän haastaja olemme me itse. Kuinka voitamme oman kansallisominaisen kateuden, egokehittyneen itsekkyysmomentin ja kuinka selätämme ymmärtämättömyyden tuntemuksen. Voisimme muistaa, että naapurikin osaa asioita ja voi edesauttaa yhteisiä pyrkimyksiä.

...

6] Kun Kiina ja USA kohtaavathttp://jontikka.blogspot.fi/2012/11/ita-kiina-ja-lansi-usa-kohtaavat-mutta.html -

 

 

 

 

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

 

 

 

...

Kansakunnan pelastusohjelman asiayhteydet

... jaetaan myöhemmässä yhteydessä ...

 

 

AL    US

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Eduskunnan kautta kansanvalinnallisesti välillisen valtioneuvoston ja pääministerin valtaa vai kansan suoraan valitseman presidentin valtaa?

Ilkka Luoma

USA:ssa ei ole pääministeriä, siellä on hallituksen johtajana presidentti, joka tunnetusti valitaan suoraan - ministerit valitsee presidentti ja kongressi siunaa. Kätevää ja kansavaltaista.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Meille nyt yritetään lähinnä todistaa ettei mitään suomalaisuutta ole ollutkaan. Mihin hiileen siis puhalletaan nationalismipeloissamme?

Ilkka Luoma

Suomalaisuus on - ja väkevästi onkin, kaikkine hyvine ja huonoine puolineen ;) ... ei ole kansaa olemassakaan, joka täysin nuhteeton olisi - ei edes saksalaiset ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Kaikilla kansakunnilla on oma nationalisminsa.

Ilkka Luoma

Kansakunnan pelastusohjelman asiayhteydet ---

Talouskehitys on osa inhimillisyyttä. Evoluution mennessä ääripisteeseensä, mm. tehokkuus-, kasvuntavoittelu- ja keräämisajattelussaan - on edessä paluu arkeen. Arki koittaa vähentämisenä, jossa kulutusta leikataan reippaasti ja energiankäyttö miltei puolitetaan. Kansakunta on mobilisoitava tuleviin tehtäviin, jotka eivät ole helppoja eivätkä miellyttäviä.

Muutoksen alle joutuvat verotus, kierrätys, kulutus, ruoka ja ulkomaankauppa. Erityisoperaatioita vaaditaan nuorten ja vanhusten osalle kuin maahanmuuton periaatteiden kohdalle. Syvälliseen tarkasteluun joutuvat perinnöt, koulutus, yhteenkuuluvuus, kansallinen identiteetti ja tarpeelliseksi tuntemisen elämänjano. Lopuksi joudumme käsittelemään eutanasian ja sairaanhoidon perusperiaatteita.

Verotus ja kierrätys 1/

Verotus käännetään koskemaan aiheuttamisperiaatetta - mitä enemmän kulutat sen enemmän maksat, mitä enemmän vahingoitat ympäristön luontaisia kiertoja - sitä suuremmin otat osaa kustannuksiin. Joudumme hyväksymään perusperiaatteen, jossa lopulta palautamme luontoon käyttämämme tekijät sellaisina, kuin ne sieltä otimme.

Kuluttamamme ruoka 2/

Syömme keskimäärin liikaa, syömme edelleen keskimäärin väärin kulutukseemme nähden. Kulutamme itseämme liian vähän syömäämme energiaan nähden ja kulutamme liikaa ympäristöämme kasvattamaamme ruokaa ajatellen. Ruoka hankitaan läheltä ja jakelukatju suoraviivaistetaan - näin väestökin hajaantuu laajemmalle erinomaisessa maassamme.

Ulkomaankauppa 3/

Suomi elää viennistä. Ulkomaankauppa käsittää puolet bruttokansantuotteestamme**/. Nyt lisäämme kilpailukykyämme ja alennamme kustannuksiamme ja/tai lisäämme laatua ja teknologian syvällisyyttää, sillä kokonaan emme rajoja voi sulkea. Suosimme kotimaista, vaikka hinta olisi korkeampi. Kannattaa maksaa kotimaisesta työllisyydestä, sillä se takaa verojen kautta tulontasauksen hätää kärsiville.

Nuoret 4/

Nuoret maksavat huomenna tulontasaukseen tarvittavat verot. Epätietoisille nuorille säädetään työllisyysvelvoite - vaikka valtion opastamana. Ihminen on luotu oppimaan uutta tai sitten tekemään työtä. Työ yhdistää ja koulutus lisää identiteettiä. Tehtävänsä hallitseva ihminen osaa olla kehumatta ylpeä ryhmästään ja itsestään. Monien vanhempien on opeteltava uudelleen se tärkein tehtävä: suvunjatkamisen jälkeinen kasvatusvelvollisuus ja esimerkkinä oleminen.

Vanhukset 5/

Kokeneet ja terveet ihmiset ovat työreservi. Kokemus täydentää innokkuutta. Ihmiset elävät entistä pidempään ja omaavat suurenevat perinnöt. Perinnöt menevät uuteen tarkasteluun, joko verotukseen tai omaehtoiseen oman elämän turvaamiseen niin terveyden- kuin sairaudenhoidossa. Yli puolet sairaanhoidon kustannuksista menevät noin kuuteen viimeiseen elinkuukauteen. Eutanasia ***/ tulee vääjäämättä lakitarkasteluun. Todistettavasti haluaville järjestetään kunniallinen poistuminen. Elämän jatkaminen ei ole itseisarvo - vaan tavoitteena on elämänlaatu.

Maahanmuutto 6/

Suomi tarvitsee uutta ahkeraa verta. Geenistöllinen monimuotoisuus takaa evoluution, jossa kansakunta pysyy vahvana. Suomessa asutaan suomalaisina, oli synnyinmaa "musta tai keltainen". Suomalainen identiteetti liittoutumattomana ilmiönä on ns. EU-harvinaisuus, josta mm. Ruotsi ja Itävalta pitävät kiinni. Suomi on hyvä maa elää suomalaisille****/. Suomessa noudatetaan suomalaista lakia, kulttuuria, perinteitä ja tapoja - niitä ei ole vaikea vieraankaan oppia tai edes kunnioittaa.

Identiteetti 7/

Suomi ja suomalaiset eivät tarvitse viisaiden ryhmää etsiä sellaista, minkä kansa tietää ja hallitsee. Olimme sitten kateellisia, hiljaisia, pää painuksissa tai mitä tahansa - niin tiukan paikan kohdatessa identiteettimme tulee väkevästi esille: "toveria tai kaveria emme jätä". Puimme nyrkkiä ja perkelettä, mutta vastuumme kannamme ja tätä identiteettiä ei tarvitse vahvistaa mistään pohdiskeluryhmästä.

Suomen kansa pitää päänsä ja elää tavallaan. Tämä tapa on kansallisen vahva tunne itsestämme. Kansa rakastaa Uunoa, aiemmin Severi Suhosta ja ihmisten puoluetta - Pasilan poliisit saavat myös hersyvät naurut - siinä meille identiteettiä - eikä keinotekoisena!

Menestys ja hyvänolontunne 8/

Raha ei ratkaise kaikkea. Rahaa on riittävästi, se vain jakaantuu ahneille ja vähemmän ahneille. Välttämättömyys näyttää paremmalta kuin onkaan - ahneus ja kateus ovat syntejä, jotka kasvattavat tahtoa, lujuutta ja menestystä. Nyt suhteellistamme näyttämisen välineet materiasta henkiseen kykyyn olla yhtä ja kykyyn olla sietävä kateuden ihanaa hedelmää kohtaan. Kansakunnan lujuus kasvaa vaikeuksista, joita ei saa peitellä.

Tunnustetaan tämä päivä ja toimitaan sen mukaisesti, sillä vaalea pohjoinen rotu elää väkevästi ja voi hyvin vähemmälläkin. Meillä on oikeus omaan reviiripuolustukseemme!

Lopuksi ~ johtajuus 9/

Suomen marsalkka Mannerheim on aina kansallisissa tutkimuksissa kautta aikain suosituin suomalainen. Puutteistaan huolimatta, joita meillä kaikilla on - Mannerheimiin luotettiin niinä hetkinä, kun olimme selkä seinää vasten. Suomalainen tarvitsee väkevän ja oikeudenmukaisen johtajan. Johtaja päättää ja johtajalla on valtaa.

Aiemmin Suomessa presidentit olivat johtajia - kansalaiset pitivät heistä, vaikka purnasivatkin. Vahva johtaja arvostaa kansan suurta mielipidettä ja pitää Suomen Naton ulkopuolella.

Tahdoton, vallaton ja filosofisesti munaton johtaja ei puhu kielellä, mitä tärkeimmät naapurimme ymmärtävät. Kansan suoraan valitsema presidentti vahtikoot välillisesti tehtyjä päätöksiä ja pelejä, mitä 200 puolueiden enemmän tai vähemmän ohjaksissa olevaa vasallia kiemuroivat.

*/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Liikekannallepano -
**/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Bruttokansantuote -
***/ - http://fi.wikipedia.org/wiki/Eutanasia -
***/ - http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2009/05/20/v... -
****/ - mukailtu kenraali Adolf Ehrnrooth´in kuuluisasta lausahduksesta Isänmaastaan ja suomalaisuudesta

Kirjoituksen väliotsikoiden alaviitteet

1/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=kulutusver... -
2/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=l%C3%A4hia... -
3/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Nostammeko... -
4/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=Vanhemmat+... -
5/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=vanhukset+... -
6/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/reviirien-j... -
7/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=ihmeelline... -
8/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=etsii+vaih... -
9/ - http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/02/aika-ajoin-... -

Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.vuodatus.net/

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Mitäpä tähän lisäämään muuta kuin onnea ja menestystä tulevaan vaaliohjelmaan!

Ilkka Luoma

Sitä rakennetaan koko ajan - mutta mille puolueelle!? ;)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Persut sitä kipeästi tarvitsisivat!

Toimituksen poiminnat