Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Syntyykö Venäjän ja euromaiden välille konflikti?

Onko nyt näin muhimassa ensimmäinen vakavampi valtiokriisi Venäjän ja erityisesti eurovaltioiden välille – joutuuko venäläinen selvä tai epäselvä raha eurovelkakriisin osittaiseksi maksumieheksi? 1]

 

[ … Kypros ”verottaa” ennalta sopimatta varakkaiden ja/tai hyvin säästeliäiden talletusvaroja pelastaakseen valtion ja kansantalouden – säilyttäen euron ja kytkökset muihin euromaiden kriisipisteisiin. Ongelma jatkuu ja siirtyy, mutta luo meille suomalaisille suuren mahdollisuuden, jos kanttimme kestää ja tarkkavainuiset pankkiviranomaiset sen sallivat … ]

 

Venäjä on itse suuressa murroksessa – kamppailee oman ”suurvaltaidentiteettinsä” kanssa ja ärähtelee varakkaiden kansalaistensa, instituutioidensa ehkä jopa itsensä valtionkin puolesta – ollaanhan käymässä käsiksi Venäjästä ”riippumattoman” eurovelkakriisin kimppuun, osin säätämällä sitä venäläisten rahoilla.

 

 

Miksi venäläinen raha päätyi myös Kyprokselle?

Oletamme vahvasti, että Kyproksen pankit pullistelevat ruplista euroiksi kääntyneistä rahavaroista. Kypros koettiin helpoksi ja luotettavaksi euromaaksi, jonne voidaan parkkeerata selvää ja vähemmän selvää rahaa tuottamaan korkoa, tekemättä mitään kansantaloudellisesti. Kun venäläinen siirsi ostovoimaansa Kyprokselle, olisi mielenkiintoista nähdä tilinavaussopimuksien ehdot ja niihin mahdollisesti liittyvät riskienkantoklausuulit.

 

EKP:n alainen Suomen Pankki ja pääjohtaja Erkki Liikanen lausuivat näin

Kun sijoittaa rahaa talletuksena, on meillä Suomessa vakaa kanta sen turvasta tiettyyn tasoon saakka, jonka muuten Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen vahvisti viime lauantaina suorassa YLE aamuhaastatteluohjelmassa. Liikanen sanoi yksikantaan: ”Meidän talletukset eivät joudu verolle” *], huomioiden toki määräsäännökset alle määräerän suuruiset talletukset jopa turvataan.

*] Ei sanatarkka lainaus

 

 

Muhiiko siemen Venäjä – euromaat kriisiin?

Nyt Kyproksesta muhii ensimmäinen mahdollisuus vakavaan Venäjä – EU-euromaakriisiin, jossa Saksa vielä joutunee toimimaan välittäjänä ja todellisena vastuunkantajana – venäläiset nimittäin eivät juuri muihin luota kuin saksalaisiin, ehkä osin myös meihin suomalaisiin.

 

Kreml ärähti odotetusti

Niin Venäjän presidentti Vladimir Putin kuin pääministeri Dmitri Medvedjev ärähtivät ”puoliryöstöstä – jopa kaksinkertaisena” **] - tarkoittikohan tämä sitä, että venäläinen raha oli houkuteltu vilpillisin keinoin Kyproksen pankkeihin? No, venäläinen raha kestää päivän – tai yövalon. Varmaa on se, että Venäjä ei voi jättää käsittelemättä tapausta, jos todellakin nyt venäläisten talletuksiin käydään käsiksi – yrittäen niiden avulla korjata vääristynyttä pankkijärjestelmää.

**] Länsimedialehtilainaus Suomesta

 

Pankinjohtajat ovat sisään-ulosmiehiä

Voimme arvata, että kyproslaiset pankinjohtajat ovat hanakasti markkinoineet tileillään makuutettuja venäläisvaroja eteenpäin antolainauksena jopa sijoituksiin – luottaen vakaaseen EKP-saksajohteiseen europolitiikkaan – sanasta pidetään kiinni, kuten luvatuista korkeista koroista venäläisille sijoittajille.

 

Mikäli Venäjä ajautuu kriisiin EU-maiden,

varsin euromaiden kanssa – voi sillä olla pitkälle johtavat seuraukset ja vaikutukset. Venäjä saattaa lähentyä kaukoidän vahvan valtion Kiinan vaikutuspiiriin – jo pelkästään Kiinan Afrikan ”valloituksen” 2] takia. Lisäksi Kiina antaa jo tänään täyden turvan uusblokkiutuvassa maailmassamme, jossa Kiina asemoituu maailman suurimmaksi kansataloudeksi jo noin muutamien vuosien kuluttua. Kiinalle kelpaavat maailman suurimman raaka-aineaitan, Venäjän varannot – onhan Kiina itse maailman suurin tuotantolaitos ja vientivaltio.

 

Meidän tuhannen ruplan ja juanin paikka!

Meille suomalaisille saattaa koittaa auvoiset ajat ottaa vastaan päivänvalon kestävää valuuttapakoa Kyprokselta – lupasihan Erkki Liikanen Suomen Pankista talletussuojaa – ja helppoahan on avata useampia tilejä.

Saako näin pankkijärjestelmämme yllättävän erityisruiskeen ja pääomavirran kehittämään oman maamme kansantaloutta ja koko ajan lisääntyvää idänvientiä. Näin meille entisestään konkretisoituisi todellinen jo olemassa oleva idän erityisasema.

Onkin uskottavaa, että meihin luotetaan – joidenkin poliitikkojemme ajattelemattomista venäjätokaisuista huolimatta. Näin voimmekin sanoa eräille poliitikoillemme: ”Arkiäly hoi, älä jätä tuhannen ruplan paikassa”.

 

Suhde Venäjään on meille tärkeä,

kuten arkikansa on sen ymmärtäyt ajat sitten vastustamalla esimerkiksi Nato-liittymistä, vuodesta toiseen ja vielä suurella kansanenemmistöllä. Tänään tiedämme kuka ”elättää” Itä-Suomen ja mikä on meidän suurin kauppakumppani – kaikkinensa.

Me tarvitsemme idänkauppaa – muistamme kuinka maamme vahva mies, presidentti Urho Kekkonen nosti maamme hyvinvointia järjestelemällä idänkauppaa isojen poikien kanssa. Nythän kansa haluaa tasavallan presidentti Sauli Niinistölle lisää valtaa ***] – sehän asemoituisi hyvin, koska Venäjä ja Kiina kuuluvat edelleen preisenttimme ”reviirille” - kun EU-Eurooppa on menetetty kokonaisuutta ymmärtämättömille hallituspoliitikoille.

 

***] Kansalaisaloitteeksi on kehittymässä pinnan alta aloite eduskunnalle, jossa halutaan presidentillemme lisää valtaa – kriisien lähestyessä, kaikilta rintamilta. Kansa tulee tukemaan vahvasti tätä aloitetta, erityisesti nyt, kun olemme saaneet suoraan kansan tahdosta mieluisan presidentin poikkeuksellisen suurella kannatuksella.

1] Maksumiehet ja ovelat ”valtaajat” ---

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ven-j-ja-kiina-rahoittavat-kyproslaiset-pankit -

2] CNN – China in Africa [eng.]

http://wwwcnn.com/2013/03/25/world/asia/china-africa-xi/index.html

 

 

 

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

...

OT

Muistuttaa tuplaryöstöä” -Venäjän pääministeri Dmitri Medvedjev

 

 

Sent

 

To: presidentti@tpk.fi; jutta.urpilainen@vm.fi; jyrki.katainen@vnk.fi; sixten.korkman@aalto.fi; erkki.liikanen@bof.fi


CC: alexander.stubb@formin.fi; erkki.tuomioja@formin.fi; jan.vapaavuori@tem.fi; jyri.hakamies@ek.fi; mauri.pekkarinen@eduskunta.fi; pertti.salolainen@eduskunta.fi; paavo.vayrynen@keskusta.fi; pasi.holm@ptt.fi; vesa.vihriala@etla.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; piia-noora.kauppi@fkl.fi; taru.tujunen@kokoomus.fi; timo.laaninen@keskusta.fi; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi


Subject: KANSALAISMIELIPIDE - "Muistuttaa tuplaryöstöä" - Venäjän pääministeri Medvedjev
Date: Tue, 26 Mar 2013 11:09:20 +0300

 

 

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=897357

 

...

AL16100IL

---26032013---

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli

Ei Venäjä enää ärähdä. Poliittisesti hyvissä asemissa olevat korruptiobyrokraatit ja muut pelimiehet ovat nostaneet rahansa jo ulos. Arviolta 10-15 miljardin euron arvosta.

Putin kiittää Kyproksen presidenttiä ja muita EU:n syväkurkkuja...

Ilkka Luoma

Entä ne rehelliset kyproslaiset, jotka ovat ahkerasti ja täysin laillisesti säästäneet pienistä tuloista yli 100.000 euroa - meillä Suomessa on yllättävästi paljon vanhuksia, joiden kuolinpesistä paljastuu yllättäen suuria pankkitalletuksia - kymmenien vuosien säästämisen tuloksena, ovatko nuo talletukset riskillisiä sijoituksia?

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli

Näköjään ovat. Ihmiset lainaavat rahansa pankille omalla vastuulla ja talletussuoja euromaissa ulottuu teoriassa 100.000 € asti. Kyproksen presidentillekin tärkeämpi pelastaa rikkaat kaverit kuin tavallinen säästäjä.

Ilkka Luoma

Erkki Liikanen lupasi ettei Suomessa voi käydä näin - siis normaaleille pankkitileille.

Toimituksen poiminnat