Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Putinin selite - Stalinin rajanveto

[ … ajattelemattomasti kansallismielinen ja urhosisuuntunut suomalainen haluaa Karjalan takaisin – vaikka taloudellisesti olisi viisaampaa saada luovutettu Sallan kaistale, jossa sijaitsee Euroopan suurimmat uraanivarat kimberliittipiipuissa, joista löytyy myös timantteja … ]

Karjalaa, emmekä muitakaan menettämiämme alueita saa perinteellisin keinoin venäläisiltä takaisin – vaaditaan taloudellista - sekä kulttuurillista luovuutta, ja kykyä ymmärryksen avautumiseen muitakin kuin vain itseään kohtaan.

 

Suomen itsenäisyyden lähtölaukaus

Itsenäisyytemme kaukainen protostartti luotiin jo 1700 -luvun lopulla, kun Georg Magnus Sprengtporten *] osasi sukkuloida oivasti Tukholman ja Pietarin väliä – kauaskantoista toimintaa – toivoisi sitä myös nykyhallitukseltamme. Venäjän tsaari oivalsi myös, että perivihollisen Ruotsin ja Venäjän väliin tarvitaan vedenjakaja – ja siihen sopi hyvin ajatus - ”idästä ja lännestä” kotoisin olevat suomalaiset – omalle niemimaalleen!

*] G.M. Sprengtporten--- http://www.kansallisbiografia.fi/kb/artikkeli/602/ ---

 

Tukholma hylkäsi meidät – oman etunsa vuoksi

Ruotsi oivalsi saman ja ”hylkäsi” meidät, siis jukuripäisen itäosansa valtakunnastaan. Tsaari lisäsi löylyä ja halusi aitosuomalaiset vieraannuttaa ruotsinkielestä ja ”turkulaisuudesta”. Pääkaupungiksi tuli Helsinki ja tsaari, täysin vapaaehtoisesti liitti Suomen Suuriruhtinaskuntaansa omia Venäjän alueita, joita hävityssä 1808-1809 Suomen sodassa 1], Ruotsin itäisessä ”maakunnassa” ei ollut.

1] Suomen sota 1808 --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sota ---

 

Tsaari liitti yhdistämisajatuksensa eheäksi suomalaisuudeksi –

samalla silloisten sodankäyntimenetelmien vaateita huomioiden, kun ei ollut lähialuemerkitystä Pietariin nähden. Myöhemmin Stalin huomasi, että Leningrad piti suojata paremmin ja asetti suomalaisille pohdittavaa kuuluisilla maanvaihtoehdotuksillaan, jossa Leningradin puolustus oli paremmin huomioitu.

Maanvaihtoehdotukset eivät kantaneet hedelmää ja seuraukset olivat tunnetut ja veriset - niin meille kuin venäläisille – meidän verisuonet olivat vain ohuemmat!

Suomalaisten itsenäistymispyrkimyksiä 1800 -luvulla tuettiin passiivisella myötämielisyydellä Pietarista – tsaareille Suomi oli mieluinen paikka ja mieluinen kulttuuri – eroten vahvasti heidän omasta slaavilaisesta perinteestä – olimmehän myös sekoitus lännestä, joka koituu vielä tänäänkin meidän menestykseksi, kunhan vain oivallemme sen.

 

Lenin allekirjoitti Suomen itsenäisyyden

Sekasotkuinen vallankumous Venäjällä nopeutti meidän itsenäistymispyrkimyksiä – sinänsä niin Lenin kuin Stalinkin [!] olivat jo hahmottaneet Suomelle tien itsenäisyyteen, mutta vallankumouksen melskeet toivat siihen nopeuttavan lisämuuttujan – jota Saksan keisarikunta oivasti edesauttoi.

...

Venäläinen raha ja ostovoiman siirto näivettyvään kansantalouteemme

Tänään venäläiset rahtaavat meille 'niska limassa' ostovoimaansa – joka voimistaa erityisesti Itä-Suomea. Näin myös vahvistuu ajatus idän ja lännen vedejakajalla olevasta mielenkiintoisesta Suomesta – jota niin Kiina kuin USA:kin hyödyntävät venäjä-asiantuntijana – esimerkiksi Suomen Pankki/BOFIT 2].

2] BOFIT --- http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/ennuste/Pages/default.aspx ---

 

Putinin rajakirurgia

Pietarin suojavyöhyke on Karjalan kannas. Meille tarjottiin suurempia ja nyt jälkeenpäin ajatellen paljon hyödyllisempia Aunuksen Karjalan alueita – monin kerroin enemmän pinta-alallisesti kuin mitä venäläisten toive oli Karjalan kannakselta. Emme tarttuneet heti tosissamme Stalinin ehdotuksiin 1938 – vaikka itsenäisyytemme tukipylväät C.G.E. Mannerheim, Juho-Kusti Paasikivi ja Mannerheimin luottokenraali Rudolf Walden 3] voimakkaasti kannattivat Stalinin tarjouksen huolellista läpikäymistä.

3] Rudolf Walden --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Walden ---

 

Korskuva Suomen sisu ja häkistään karannut leijona

Olimme tuolloin riehakkaalla 1930 -luvulla pontevia ja ensimmäisen kerran sisuuntuneita suomalaisia, ja kansalliskiihkossamme emme osanneet nähdä elämän realiteetteja. Myöhemmin edellä mainitut kolme herraa joutuivat sitten kansallismielisten virheiden korjaajiksi – hyväksyen tosiasiat elämän arkiviisaudeksi.

...

Putin selvitti asian nyt kerralla ja pulinat pois

Kuten todettua, emme saa perinteellisella meuhkaamisella mitään Karjalan tai Petsamon palautusta. Sen sijaan olemalla huomioitseva, älykäs ja terävä neuvottelija – voimme saada paljon suuremman voiton … tästä erilliset kirjoitukset linkkien alta:

-- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/37104-myohemmin-kokonainen-karjala-voi-olla-taysin-itsenainen-valtio

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60183-kokonainen-karjalan-tasavalta

 

Suomen sisu

Suo, kuokka ja jussi ovat sibeliuksen, saunan ja sisun ohella meidän lääkitsijät. Noista lääkkeistä muodostuu muun muassa yhteiselo velivenäläisen kanssa, joka on suurin kauppakumppanimme – jälleen, kuten se ollut ajoittain aina 1700 -luvulta lukien.

Meidän realiteetti on 1200 kilometriä rajaa itäisen naapurimme kanssa – ja sitä me puolustamme, kaikissa olosuhteissa. Tämä itäraja on sotilaallisesti Venäjän puolelta heikosti varustettu, koska Suomi ei hyökkää Venäjän kimppuun – kuten se teki Saksan kolmannen valtakunnan ajamana ”ajopuuna” kesällä 1941 – osana operaatio Barbarossaa 4].

4] --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Barbarossa ---

 

Suomalaista sisua ei johdatella kyvyttömillä johtajilla

Sisu Suomessa vaatii voimaa ja karismaa. Sitä ei sisuuntuneilla suomalaisilla toistaiseksi ole – ei niin Perussuomalaisissa kuin Suomen Sisussakaan. Nykyinen sisuttomuus ei tuo menestystä meille. Suomalaiset kaipaavat 'kekkosia' 5], joilla on munaa operoida – muun muassa Venäjällä. Presidentti Urho Kekkonen oli todella lähellä perinteellisessä Karjala-palautuksessa 1970 -luvun lopulla, mutta se tilanne meni ohi ja ei sellaisena enää palaa.

...

5] Kekkonen oli suuri valtiomies -- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-oli.html ---

 

Itäisen rajamme todellisuus

Itäinen raja on seilannut vuosisatojen aikana pitkin Itä-Suomea – se on ollut kuin veteen piirretty viiva. Ehkä saamelaisilla olisi eniten vaadittavaa, jos tarkkoja ollaan. Tarkkuutta vaaditaan tänään eri tavalla. Karjala on kokonaisuus ja sillä on elinkelpoiset mahdollisuudet myös täysin itsenäisenä – ja tuon Karjalan tasavallan rajat olisivatkin todella mielenkiintoiset!

 

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

  

EXTRA

”Olemme osanneet elää hyödyllisesti meille itsellemme suuren itänaapurimme kanssa – tästä ominaisuudesta monet valtiot ovat kiinnostuneita, onhan Venäjän maapinta-alaltaan maailman suurin valtio ja on todennäköistä, että sen maa-uumenissa odottaa maailman suurimmat mineraali- yms. varat ...” --- [2006] LINK:

** http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/suomi-on-osannut-el-muulle-euroopalle.html **

 

 

Sent

Lähetetty:

16. maaliskuuta 2013 15:44:07

 

Vast.ott.:

erkki.tuomioja@formin.fi (erkki.tuomioja@formin.fi); alexander.stubb@formin.fi (alexander.stubb@formin.fi); pertti.salolainen@eduskunta.fi (pertti.salolainen@eduskunta.fi); presidentti@tpk.fi (presidentti@tpk.fi); jyrki.katainen@vnk.fi (jyrki.katainen@vnk.fi); paavo.vayrynen@keskusta.fi (paavo.vayrynen@keskusta.fi); ilkka.kanerva@eduskunta.fi (ilkka.kanerva@eduskunta.fi); timo.soini@eduskunta.fi (timo.soini@eduskunta.fi)

 

Kopio:

heidi.hautala@formin.fi (heidi.hautala@formin.fi); carl.haglund@defmin.fi (carl.haglund@defmin.fi); jussi.halla-aho@eduskunta.fi (jussi.halla-aho@eduskunta.fi); jussi.niinisto@eduskunta.fi (jussi.niinisto@eduskunta.fi); eero.heinaluoma@eduskunta.fi (eero.heinaluoma@eduskunta.fi)

 

 

Putin - ja Josif Stalinin maanvaihtoehdotukset

(Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi Talvisodan hyökkäyssyyksi 1917 rajojen kirurgiakorjauksen …)

 

 

AL BLOG 15702 IL

---16032013---

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Martti Kauppila

Suomen itsenäisen vastasyntyneen valtion määrittelevä raja oli Tarton rauhan raja vuonna 1920. Se oli myös ns. Vanha Suomen raja, Vanhan Suomen, jonka tsaari Aleksanteri liitti muuhun Suomeen 1812. Se li myös Karjalan oslatsa Stolbovan rauhan rajaa 1617 myötäilevä. Tarton rauha raja oli siis se periuslähtökohta, jossa itsenäinen valtio määriteltiin.

Ennen Talvisodtaa ei todellakaan ollut kysymys mistään Leningrdain uhkasta, koska Leningradia ei uhannut Suomen suunnalta kukaan. Saksalla ja NL:lla oli hyäkkäämättömysssopims. Rajaneuvottelut olivat pelkkää teatteria, Suomen valloutksesta oli päätetty jo ennen neuvotteluja.

Putinin "rajankorjaus" ei olut mikään muu kuin lajissaan törkiempiin kuuluva sumalaisten ihmisoikeusloukkaus ja etninen puhdistus, jossa 400 00 suomaalista ajettiin sodan voimalla monisatavuotislta kotiseuduiltaan ja asutettiin väkeä aivan muualta heidän tilalleen.

Pekka Salo

Lenin allekirjoitti 31.12.1917 Suomen itsenäisyyden tunnustamisen välttämättömyyden pakosta. Hän sanoi omilleen: "Eroaminen yhdistymistä varten."

Ilkka Luoma

Itäinen rajankäynti on vellonut satojen vuosien aikana pitkin itäisiä suomenniemeä, ollen jopa Savonlinnan Kyrönsalmessa. Itäraja on kuin veteen piirretty viiva - rajoja pitää tarkastella hyvin pitkien aikajaksojen puitteissa.

Merkittävää sen sijaan Suomelle, itsenäisyydellemme ja kansakuntamme ylivoimaiselle enemmistölle oli tsaarin päätös perustaa voittamansa sodan jälkeen niemellemme suuriruhtinaskunta, josta alkoi itsenäisyyspolkumme ...

Ilkka Luoma

Pekka, oli miten oli - spekulaatioilekin on toki sijansa - mutta Lenini kuitenkin yksiselitteisesti allekirjoitti ja mahdollisti itsenäisyytemme - asiakirja on nähtävissä Tampereella - Lenin museossa.

Martti Kauppila

Lenin allekirjoitti Suomen itsenäisyyden vain sen takia, että aikomuksena oli bolsevikkien voittaessa liittää Suomi sitä kautta takaisin Venäjään. Turha kuvitella, että Lenin olisi jotenkin halunnut Suomesta lopulta Venäjästä erillistä valtiota. Venäjähän avusti 1918 sodassa virallisesti punaisia.

Ilkka Luoma

Venäjä avusti, koska pyydettiin ja oltiin laillisesti valmiiksi jo maassa.

Jaakko Anttila

Suomessa oli Venäjän keisarikunnan armeijan joukkoja ja varuskuntia sen jälkeen, kun Suomen oma sotaväki oli lakkautettu. Suomeen rakennettiin ortodoksisia kirkkoja Suomen venäläistämisen symboliksi: Suomenlinna, Hämeenlinna ja Tampere, sekä Ylösnousemuksen kappeli Uspenskin katedraalin viereen Suomen viranomaisten vastuksesta huolimatta.

Venäjän laivaston sotalaivoja oli Helsingissä syksyllä 1917. Vallankumoukselliset matruusit teloittivat upseerinsa ja vallankumouksellinen matruusi huudatti itsensä Suomen kenraalikuvernööriksi, jonka luona Suomen senaatin (hallituksen) ministerit joutuivat vierailemaan venäläisellä sotalaivalla.

Ennen bolshevikkien vallankumousta Suomen vasemmisto ajoi eroa Venäjästä ja porvaripuolueet kannattivat yhteistyötä väliaikaisen hallituksen kanssa. Bolshevikkien vallankaappauksen jälkeen Suomen vasemmisto käänsi kelkkansa ja kannatti yhteistyötä bolshevikkien kanssa. Porvaripuolueet tekivät täyskäännöksen Pietarin tiellä ja vaativat itsenäisyyden tempaamista omiin käsiin.

Punainen terrori alkoi Suomessa jo ennen suurlakkoa marraskuussa 1917, jatkui suurlakon aikana ja jatkui suurlakon jälkeen marraskuussa 1917. Lenin kehotti 17.11.1917 Pietarin Smolnaan saapunutta Suomen SDP:n johtokolmikkoa vallankumoukseen Suomessa ja Stalin sanoi Helsingissä 25.11.1917: "Venäjä antaa veljellistä apua jos sitä pyydetään." Lenin kysyi K.H. Wiikiltä: "Mihin te sitä itsenäisyyttä tarvitsette?"

Jukka Rahja lastasi Pietarissa Leninin käskystä suuren asejunan, jonka tuomilla aseilla Helsingin punakaarti ja Pietarin suomalainen punakaarti aloittivat Suomen kansalaissodan kysymättä mitään SDP:n eduskuntaryhmältä, jonka päätösvaltaan sotaa ja rauhaa koskevat asiat kuuluivat.

Professori Jaakko Paavolainen toteaa Väinö Tannerin elämänkerrassa, että Tanner kutsuttiin helmikuussa 1918 kansanvaltuuskunnan pääkonttoriin, jossa Tannerilta tiedusteltiin: "Mitä miltä olette yrityksestämme?" Tannerin vastaus: "Huonosti siinä käy ja siitä syytetään meitä."

Lenin lähetti Suomeen luotettavia bolshevikkijoukkoja, jotka taistelivat punaisten rinnalla Suomen kansalaissodassa. Eversti Svestnikov ja muut bolsevikkiupseerit johtivat Suomen punaisten sotatoimia ja Karjalan rintamalla bolshevikkien ja Suomen punaisten yhteisiä sotatoimia johdettiin Pietarista.

Ilkka Luoma

Suomi oli tuolloin 1917-1918 hyvin kahtia revitty - välit järjesteltiin kovalla kädellä kansalaissodassa. Punaiset pyysivät apua Venäjältä ja valkoiset Saksasta - saksalaiset joukot nousivat maihin Helsingissä ja etenivät aina Lahteen saakka.

Historiankirjoituksesta noilta ajoilta taitetaan peistä vielä pitkään - "Täällä pohjantähden alla -elokuva" kertoo paljon olosuhteista ja mielialoista.

Toimituksen poiminnat