Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Kansalaisaloitteet vievät valtaa poliitikoilta?

[ … kansalaismielipide ja sen tutkiminen ei juuri kiinnosta perinteellisiä poliitikkoja, joiden houkutearvo saada kansalaisia vaaliuurnille, on heikko – tätä todistaa Suomen suurin ”puolue” Nukkuvat, joiden osuus koko äänioikeutettujen määrästä on jo noin 40 prosenttia – kallupit eivät ole kansanvaltaa … ]

 

Saimme lain, jossa 50.000 todistettua suomalaista saa vireille valiokunta- ja mahdollisesti eduskuntakäsittelyn nimikeräyksen mukaiselle aloiteaiheelle. Tämäkös innosti kansaa, joka muutoinkin harjoittelee suoraa kansalaisvaikuttamista 1] sosiaalisessa mediassa sekä adressitehtaissa.

 

Ensimmäinen kansalaisaloite on jo nähnyt päivänvalon – turkistarhauksen kieltäminen

Nyt on ensimmäiseksi hyvä tiedostaa, että 50.000 virallista nimeä edustaa noin 1,25 prosenttia kaikista maamme yli 4.000.000:sta äänioikeutetusta. Samaan hengenvetoon on todettava, että tällä hetkellä suurin eduskuntapuolue Kokoomus nauttii todellista reilu 13 prosentin kannatusta kaikista äänioikeutetuista. Missä mennään maamme johtoeliitti?

 

Sveitsi on ollut pitkään kansanäänestyksien luvattu maa

Sveitsissä ansalta kysytään herkästi ”pieniäkin” asioita – sinne on ikäänkuin muodostunut kulttuuri, jossa kansalaiset ovat usein päätöskoneiston todellisella huipulla. Meillähän kansalaisvalta konkretisoituu vain vaaleissa – hallitukseenkin voidaan valita ministereitä ohi kansalaisyhteiskunnan. Presidentinvaalimme edustaa täyttä kansalaistoimintaa, niinpä kansa haluaakin presidentille lisää valtaa 2] – tässä olisi oiva kansalaisaloite!

 

Kansa muuttuu päätösprosessina nyt nopeammin kuin koskaan

Emme vaihda kansaa, vaan vaihdamme edustajamme ”mäelle” ja valtuustoihin jo seuraavista vaaleista, kunhan pääsemme vaikuttamaan tehokkaammin ehdokasasetelmiin 3] – sehän on nykypuolueiden etuoikeutettu monopoli.

Kansakunta on ottamassa paikkaansa ”kaapin päältä” - saattaakin käydä niin, että äänestäjät hylkäävät nykymuotoisen kansasta erkaantuneen puoluehimmelöinnin 4] ja voi edelleen olla, että kansalaisaloitteista syntyy aivan uusia ”kansanpuolueita” tai oikeastaan kansanliikkeitä. Starttikehote on jo epäsuorasti annettu.

 

Poliittinen valtakoneisto on jämähtänyt viime vuosisadalle!

[ … luovuus ja herkkä korva kansan suuntaan on rapautunut ja umpioitunut, puhumattakaan kielestä, mitä kansalle ymmärtämättömästi nykypoliitikkomme käyttävät, ilmaistessaan itseään … ]

Politiikan hoidossamme ei ole tapahtunut mitään kehitystä sitten työväenliikkeen valtaannousun, aikana jolloin maatontakin ahdistettiin maallisten taholta ja patruunat hyödynsivät surutta toverien panoksen tavoiteltaessa omistajavoittoa – syntyi ammattiyhdistysliike 5] sekä maanviljelijöiden edunvalvonta.

 

Nyt on iduillaan liika-ahneuden,

yltiöhamuamisen ja silmittömän voitto- ja kasvuhuuman vastaiset liikkeet – degrowth 6], attac 7] jne … Ihmiset ovat heränneet näkemään, ettei ympäristöä voi loputtomiin ”ryöstää”. Kuluttajaidentiteetti vaihtunee biosfäärin ymmärrysidentiteetiksi ja maksimaalinen tavarahamuaminen muuttunee minimalismiksi; elämän painoarvojen muuntuessa enemmän henkisten kykyjen ja tarpeiden täyttämiseen.

 

Emme voi syödä enempää kuin tienaamme –

ja olemme ihmiskuntana hyvin pieni osa maapallon biomassasta, jolle kokonaisuutena kuuluu biokerroksen kokonaisantama (-saanto) per vuosi – nyt olemme ihmisten toimesta syöneet vuosiantaman jo syyskuun loppuun mennessä. Pää tulee lopulta vetävän käteen.

 

Kansalaisaloite – minimissään vaikkapa 150.000 nimeä

Jotta emme tukehduttaisi nykyistä ”ylirasitettua” eduskuntaa kansalaisaloitteilla olisi kannattajanimien minimiksi asetettava vähintään pienimmän eduskuntapuolueen saama viimeisen vaalin kokonaisäänimäärä.

Ei voi olla niin, että innoissamme patsastelemme 1,25 prosentin osuudella kokonaisäänioikeutetuista – onhan niin, että demokratia on enemmistöpolitiikkaa – suojellen asialliset vähemmistöt, inhimillisyysperiaatteella.

 

Myöhemmin tulee täyteen tarkasteluun se, onko nykyinen länsidemokratia luontosuhteeltaan ”huomioitsemisen kehitysuralla” - ja onko nykymuotoinen demokratia lainkaan se kokonaisvaltaisin ihmiselomuoto ja yleensäkään edes toimiva periaate lajikirjoltaan vähentyvässä biomassaympäristössä.

 

 

...

VIITTEET

1] [2006] Kansa harjoittelee suoravaikuttamista - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/06/edustuksellisuus-100-vuotta-kansa.html -

1] [2006] Kansaa kannustetaan ottamaan enemmän suoravaikuttamisen valtaa - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/kansalaisia-kannustetaan-ottamaan.html -

2] [2008] Presidentille lisää valtaa! - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/02/aika-ajoin-tuleva-kriisi-tarvitsee-aina.html -

2] [2005] Kavennettu presidentin valta - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/02/eu-modernisaatio-antaa-tekosyyn.html -

2] [2013] Kansa kaipaa Saulille lisää valtaa - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kansa-kaipaa-sauli-niinistolle-lisaa.html -

3] [2007] Kansalaisten tahto ei toteudu eduskunnan äänestyksissä? - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kansalaisten-nestystulos-ei-toteudu.html -

4] Hylkääkö kansa nykyisen puolueeliitin? - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kansalaisyhteiskunta-hylk-nykyisen.html -

5] [2007] SAK ja Eero Henäluoma - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kuinka-tulonjakopuolue-onnistuu-sakn-ja.html -

6] Degrowth - http://fi.wikipedia.org/wiki/Degrowth -

7] ATTAC - http://fi.wikipedia.org/wiki/ATTAC -

 

 

 

...

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

 

 

  

Sent


To: presidentti@tpk.fi; jyrki.katainen@vnk.fi; taru.tujunen@kokoomus.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi
CC: erkki.tuomioja@formin.fi; heidi.hautala@formin.fi; ville.niinisto@ymparisto.fi; paavo.vayrynen@keskusta.fi; timo.laaninen@keskusta.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi; sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu; sampo.terho@europarl.europa.eu; satu.hassi@europarl.europa.eu; kimmo.sasi@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@eduskunta.fi; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi; jukka.gustavsson@minedu.fi; jutta.urpilainen@vm.fi; tuija.brax@eduskunta.fi; maria.guzenina-richardson@stm.fi


Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kansalaisaloitteista sikiää uusia kansanliikkeitä - jopa "puolueita"


Date: Thu, 21 Mar 2013 12:41:00 +0300

 

 

...

OT

Kansalaisehdotuksista sikiää uusia kansanliikkeitä

(yleisö tehtailee uushurmiossaan oikeutta löytää vaikuttamiskanava etääntyneeseen puoluevaltakoneistoon – jota voidaan säädellä nykyisin vain kerran neljässä vuodessa)

 

 

AL

BLOG15903IL

---21032013---

 

 

US

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Tällä hetkellä on käynnissä noin 60 kansalaisaloitenimienkeräystä. Noin 10-15 näyttää saavan tukea niin, että saattavat saada 50 000 nimeä.

Jos tänä vuonna eduskunnalle jätetään toistakymmentä aloitetta, joista yksikään ei mene läpi niin koko instituutio unohtuu pian. Kärsii inflaation valitettavasti.

En siis usko, että kansalaisaloite on merkittävä uudistus. Se ei murra poliittista järjestelmää.

Ilkka Luoma

Toimi, saatat olla oikeassa. Tosin aloitteiden sisältökin ratkaisee, innostavampia aloitteita sisään. Tänään/ huomenna voi olla vielä suuri yllätys, kuinka kansa reagoi politiikan hoitoon - esimerkiksi viimeisin puoliväliriihen osinkopolitiikkaan "ujutettu"/vahingossa tullut listaamattomien perheyhtiöiden lottovoitto kerää närää kansalaisilta, ja nämä tekijät saattavat innostamaan suoraan kansalaisvaikuttamiseen.

Siitä voinemme olla varmoja, että äänestyskäyttäytyminen muuttuu - hitaasti, mutta varmasti. Persuila on oma etsikkoaikansa - nyt vain tarvitaan uudet verekset voimat ehdokkaiksi, joilla on enemmän karismaa ja arvostusta äänestäjien joukosta.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Ei ole epäilystäkään, etteikö suuri nuutos tule seuraavissa vaaleissa.

Ps:n eduskuntaryhmässä on jo nyt iso joukko osaavia ja päteviä vastuunkantajia. Kahdessa vuodessa eduskunnassa oppii paljon.

Suurin muutoksen generaattori on Kataisen hallitus, jossa on liian monta kokematonta ja jop liki kyvytöntä ministeriä. Monta untuvikkoa, joilla ei ole minkäänlaista talous- ja veropoliittista osaamista. Tulokset näkyvät.

Onneksi kotimaiset virheet voi seuraava hallitus korjata. Europolitiikan virheiden korjaaminen on vaikeaa, jopa mahdotonta. Niitä teki Vanhasen "sinisilmähallitus" ja nykyinen jatkaa syöksykierteessä.

Ilkka Luoma

Perussuomalaisten pitäisi tiivistää rivejä, antaa koulutusta (jossa muuten kokeneet parlamentaarikot voisivat olla hyvänä apuna) - "sisäsiisteyttä tarvitaan", mutta ennenkaikkea uutta puhumisen kulttuuria, jossa kansakin ymmärtää, mitä edustajat puhuvat. Tässä persuilla olisi oiva paikka tulla lähemmäksi kansaa ... liitän alle poikkeuksellisesti artikkelin, jota ei ole vielä julkistettu - tulee myöhemmin sähköpostijaon jälkeen tännekin. Hyvää Pääsiäistä!

...
Hallituksen puoliväliriihi järjesti sattumalta tai ujutetusti mukavan lottovoiton vakavaraisille listaamattomille perheyhtiöille *], joilla on reippaan kokoiset ja terveet taseet. Hyvä niin, varsinkin silloin, jos nämä yhtiöt ottavat isänmaallisina osaa työllistämistalkoisiin – suorittamalla investointeja ja henkilörekrytointeja.

Hallitushokema – Jyrkin suusta

Jyrki Kataisen hallitus, Kokoomuksen todellisella noin 13 prosentin kansalaiskannatuksella 1] haluaa työtä, hyvinvointia ja kasvua. Kuulostaako tutulta? Ovathan nämä kannatettavia ja kansaan meneviä teesejä ja tulevaisuusinnovaatioita – ”kansanfilosofi” Himasen oppiteeseistäkö?

Uskoiko Jyrki Katainen ja Vasemmiston ministeriedustaja Paavo Arhinmäki oikeasti siihen, että yritykset todella palkkaavat työttömiä ja työttömyysuhan alla olevia? Yksikään yhtiö ei palkkaa ilman yhtiöllistä ja tuottoon ja omistajien etuun tähtäävää syytä. Yhteisöveron alennus otetaan toki suurella tyydytyksellä vastaan – mistähän valtio raapii todellisuudessa tuon noin 900 miljoonaa euroa – verokuopan täytteeksi. Alkoholiverokin tulee määränä alenemaan.

Suomi on maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa
[ … http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/101019-... … ]

Meillä toveri maksaa ”liikaa” tai hänellä on keskimäärin liikaa ostovoimaa – sitähän todistelee osin meidän eräs maailman suurimmista ympäristöjäljistä 2]. Tuntuu jotenkin kornilta tämä jatkuva ja sisällyksetön kasvuhuuto – ilman, että ymmärretään sen syy-seuraussuhteet meidät ainoana elättävään biosfääriin – kaikkinensa.

Vakava verotusvirhe nro 1 jo joululta 2007?
[E] … http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115563-... … ]

Jyrki Katainen, ollessaan 2007 silloisen Matti Vanhasen II hallituksen valtiovarainministeri, sääti työssäoleville tuloverohelpotukset – hyvää tarkoittavalla idealla, jossa lisääntynyt veronmaksajan käteisosuus tulee kulutuksen kautta kansantalouteen piristämään rahanpyörimisellä 3] kasvua ja työpaikkoja. Näin ei tapahtunut.

Suomen Pankki oli ajantasalla
[ 2007 … http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/suomen-pankk... … ]

Jouluna 2007 Suomen Pankki 4] antoi vakavan julkisen varoituksen maailmantaloudesta, velan kasvusta ja amerikkalaisperäisestä sub-primekriisistä. Katainen ei huomannut tai noteerannut tätä, vaan ilmaisi julkisesti televisiossa, että sub-prime kriisi vyöryy ohitsemme – ei vyörynyt, vaan iski täydellä voimalla. Emme olleet varautuneet siihen, olihan Katainen juuri vienyt valtiolta eväitä veronalennuksina, joilla oltaisiin operoitu työllistämisohjelma (vaikka velan otolla! -tämä on sitä jälkiviisautta) – vaikka julkishallinnon piiriin. Näin ei tehty.

Työtä tekevä kansa jemmasi säästyneet veroalet pankkitileille,

sukanvarteen tai sijoittivat ulkomaille – ei syntynyt Kataisen toivomaa kansantalouden pyörrettä liikkuvana rahana, vaan se säilöytyi ”pahan päivän varalle”. Vanhan kaavan mukaan rikkaat rikastuivat ja köyhät menettivät sen vähäisenkin työn – syntyi kalvava työttömyysputki, velkaantumisputki ja pahimpana nuorison ajauma toimettomuuteen, josta kärsii vielä koko yhteiskunta. Katainen oli tehnyt lohduttoman virheen päättelemällä väärin maailman menon – Suomen Pankin varoituksista huolimatta.

Nyt Katainen runnoi sextettinsä avulla lottovoiton vakavaraisille – osinkoja alehintaan

Aikeena on jälleen kauniisti tuottaa työpaikkoja, toimeliaisuutta ja työtä. Yksikään yhtiö ei palkkaa vain palkkaamisen vuoksi – pitää olla liiketaloudellinen syy. Vain valtio ja kunnat voivat harrastaa yhteiskuntahyödyllisyyttä rakennuttamalla esimerkiksi yleistä infrasstruktuuria tai muuta sen tyyppistä.

...
Vakava Katais-Urpilaisverotusverhe nro 2 – armon vuonna 2013?

Tekikö Katainen, yhdessä SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen kanssa - jälleen, toistamiseen lohduttoman virheen nro 2, koko kansataloudelle ja kansakunnalle. Herää kysymys, onko maallamme varaa ylläpitää Kataisen sextettiä – kun vielä kuntauudistuskin on leivottu sote -uudistuksen edelle ohjaamaan kunnat mahdolliseen rämeikköön, jonka korjaamiseen valuvat ne vähätkin voimavarat.

Mutta ei niin paljon ”pahaa”, ettei hyvääkin –

nyt kun sukellamme pohjalle; tosin reilu puolet kansasta kylpee materiaalisen hyvinvoinnin paisteessa, vain reilu 20 prosenttia kansasta 5] huutaa ikeen alta, jossa ruokakauppoen ”punaiset alelaput” käyvät kauppansa, kun ruokakukkaro ammottaa tyhjyyttään. . ( … ) .

...
Tuhkasta se Feeniks lintukin nousee

Nyt pitää vain saada hallitusremontti, tai samantien eduskuntaremotti, eikä vain talona, vaan edustajina. Samalla päivänvalon tulee näkemään kansalaisaloite 6] presidentin valtaoikeuksien osittaisesta palauttamisesta – ja nimenomaan maamme hallituksen valvojana, opastajana ja jopa eroprosessin käynnistäjänä.

Meillä on vielä pitkä matka marraskuussa 1939 alkaneisiin hankaluuksiin -silloin kansa yhdistyi – milloin tämä tapahtuu uudestaan, näin nykyaikana?

….
VIITTEET
*] Todellisuuden ja oikeudenmukaisuuden nimissä on selvitettävä mikä oikea vaikutus tällä listaamattomien ”lottovoitolla” on – siis kuinka paljon se vuotaa rahaa omistajien taskuun alennetuin osinkoveroin – tämän tulee julki joskus, ja varmasti. Puoliväliriihen muutkin kohtiot edellyttävät tarkkaa jälkisaurantaa, koska sieltä muodostuu joko tukevaa tai hylkäävää vaalimateriaalia seuraavien eduskuntavaalien ehdokasasettelulle.

1] Kokoomuksen todellinen kannatus viimeisistä eduskuntavaaleista on noin reilu13 prosenttia – laskettaessa kaikista äänioikeutetuista.

2] Mikäli kaikki intialaiset ja kiinalaiset osto- ja kulutuskäyttäytyisvät kuten me suomalaiset – tarvitsisismme toisen ja ehkä kolmannenkin maapallon, se lienee mahdotonta innovatiivisimmillekin poliitikoille!

3] On kiistatta näytetty toteen, että vinhasti pyörivä ja ”liiaksi pesää rakentamaton” kansantalouden raha tuottaa toimeliaisuutta, työtä ja lisää kulutusta – siis kasvua, kunnes maapallokohtaiset materiaali- ja energiavarat luonnosta repäistyinä loppuvat.

4] Suomen Pankin varoitukset joululta 2007, tuolloin valtiovarainministerinä oli Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/12/taloudessa-t... -

5] Reilu 20 prosenttia kansasta on enemmän kuin yhdenkään puolueemme todellinen kannatus – lukuun ottamatta ”nukkuvia”, joita on vakiintuneesti kertynyt noin 40 prosenttia.

6] Kansalaisaloitteet ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136601-... -

...
[E] Extra
Linkin - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/houkuttaako-... – alta aukeavan artikklein loppuosassa lyhennelmä vuoden 2007-2008 verotustapahtumista ja analyysia siitä.

[ORIG 2007] Jouluna 2007 nuori ja tuore valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) hoksasi tuloveron kevennykset lääkkeeksi ravita kotimaista kulutusta, kun amerikkalaisten sub-primekriisiä lähdettiin torjumaan - tosin Katainen oli todennut medialle ja kansalle, että kriisi purjehtii ohitsemme. Näin ei tapahtunut, vaan kansa koki ravistukset jo keväällä 2008, josta alkoi Suomen velkaantuminen ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvu.
[ … http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20356-k... … ]

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi
http://www.facebook.com/first.ilkka

Kansalaisaktivisti ja Kiina konsultti - Helsinki

...
AL_US
BLOG16275IL
---29032013---

Toimituksen poiminnat