Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pienen Eerikan kärsimysnäytelmä

[ … kansalaisinhimillisyys sai kovan kolauksen viattoman Eerikan *] murhasta – käräjäoikeus langetti kovimman rangaistuksen (vankilakollektiivin omasta rangaistuksesta emme vielä tiedä) tapauksessa, johon itse asiana eivät edes sanat riitä kertomaan. Mutta miksi? Tämä kysymys kimpoaa monien huulille – nyt kun yhteiskuntamme on onnistunut asettamaan monia komiteoita miettimään miksi näin pääsi tapahtumaan … ]

 

Tänään elämme läntisen markkinatalouden näyttö- ja vertailutaloudessa, aikuisten kulutusjuhla maailmassa. Meille aikuisille on usein tärkeintä kasvavat asuinneliöt, lisääntyvät autojen hevosvoimat, useammat ulkomaanmatkat ja jatkuvat edestakaisin ajelut mökille ja kotiin … kotiin ja mökille. Elämme aikuisten maailmaa 1].

 

Mikä unohtui?

Me unohdimme erään vuosimiljoonaisen evoluution määräämän tavan – joka näkyy hyvin eläinkunnassa. Muu eläinkunta keskittyy evoluution voimakkaimpaan perimään – suvun jatkamiseen ja poikueiden/ pentujen täysiaikaiseen ja usein kokopäiväiseen kasvatukseen, ja niin kauan, kunnes koittaa vieraannuttaminen.

 

Karkoitus kotoa” tapahtuu siinä vaiheessa,

kun uusi sukupolvi on valmis, siis valmis kohtaamaan elämän haasteet ja uuden sukupolven synnyttämisen. Yksinkertaista, mutta tehokasta. Eläinkunta ei laske villiin ja kilpailuvaltaiseen luontoon keskeneräisiä pentuja/ poikueita – ei, ideana on saattaa lajille ominainen täysvalmius kohtaamaan haasteet.

 

...

Me unohdimme omassa aikuisten elämässämme lapset

[ .. me sen sijaan odotamme lapsistamme presidenttejä, tohtoreita, maailmanmestareita, idols_laulajia, voittajia, pärjääjiä … tässä usein heijastuu oma saavuttamattomuutemme jostain, ja näin haaste heitetään perillisille, jotta ylpeys voisi kohtaantua vanhemmissa – verrantona muihin … ]

 

Emme ole oivaltaneet luontohistorian suurinta päämäärää - ”kuolemattomuutta”, joka syntyy sukupolvesta toiseen. Kasvatus 2] on meidän aikuisten ylivoimaisesti tärkein tehtävä, jos olemme onnistuneet saamaan suvunjatkajia. Meillä ei itseasiassa ole muuta oleellista tehtävää.

Meidän pohjaton itsekkyys aloitti aikuiselämän 3], johon lapsi kysymyksineen ei useinkaan mahdu (kärjistäen – on selvää, että joukossamme on paljon vastuuta, hoivaa ja kasvatusta – pyyteettä).

 

Jotta ei enää koskaan tapahtuisi”

[ … näin ei valitettavasti ole – vaan saamme surullisia uutisia jatkossakin, koska emme ole kaikki terveitä huolehtimaan lapsistamme … ]

Mikä keinoksi, ettei ”enää tapahtuisi koskaa”, sitä mitä Eerika, kahdeksan vuotias viaton tyttö kohtasi. Keinot ovat yksinkertaiset. Meidän on hyväksyttävä luontaisesti roolimme kasvattajina, ja vieläpä sellaisina, joissa osamme on toissijainen itse kasvatukseen nähden. Luonto ”ei kaipaa” tehtävänsä täyttäneitä – luonto kaipaa vain uutta polvea, joka jatkaa ”kuolemattomuutta”. Evoluutio loi nämä mekanismit väkeviksi – jo miljoonia vuosia sitten.

 

 

Ostovimmainen materiamaailma unohti henkisen yhteyden ja turvallisuuden – vain olla

Markkinatalous keskittyy saamaan lisää, kuluttamaan lisää, tavoittelemaan lisää. Mikään ei riitä. Palkkaakin pitää saada lisää, vaikka siihen ei mitään todellista ansiota olisi. Kasvua, kasvua – tätä hoetaan kaikista putkista ja piipuista.

Lapsi/ nuori ei tarvitse lisää, lapsi/ nuori ei tarvitse enempää leluja, pelejä, uusia kännyköitä, mopoja, autoja jne … lapsi tarvitsee huomiota, kasvatusta ja kuuntelua. Lapsi ei keksi juttuja, lapsi kertoo omaa tarinaansa – joka joskus on mielikuvitusta, joka on totta itse lapselle. Eletään myös lapselle, ei vain aikuisille.

 

Oikeus lisääntymiseen?

Lapsensaanto-oikeutta pitää (sinänsä evoluution vastaisesti) tarvittaessa rajoittaa. Luonto rajoittaa lisääntymistä kaavalla ”vahvemman laki – ja, syö tai tule syödyksi”. Me voimme lisätä ripauksen ihmisinhimillisyyttä – juuri sen verran, että tajuamme tärkeimmäksi tehtäväksemme lapsen kasvattamisen sellaiseksi, että evoluution tarkoittama ”kuolemattomuus” 4] jatkuu, jatkuu ja jatkuu … ainut konkreettinen ja ”materialistinen” kasvu on vastasyntyneestä aikuiseksi, muu kasvu 5] loputtomiin on mahdottomuus.

*] Eerika, 8 -vuotias viaton tyttö kohtasi kuoleman

http://fi.wikipedia.org/wiki/8-vuotiaan_Eerikan_surma -

 

 

...

VIITTEET

1] [2007] Uraitsekkyys ja runsas kokemuksien haku – uhka lisääntymiselle?

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/uraitsekkyys-ja-runsas-kokemuksien-haku.html -

2] [2007] Lasten kasvatus kohdistuu luonnostaan biologisille vanhemmille – pääsääntöisesti

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/lasten-kasvatus-on-luonnostaan.html -

3] [2007] Päihteiden käyttö ei jää huomaamatta lapsiltamme

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/04/vanhemmat-intoutuivat-pohtimaan-omaa.html -

4] [2013] ” … kuolemattomuus” - mitä se on?

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.html -

5] [2005] Kulutuksemme ohjaa työllisyyttä, mutta kasvu ei ole sen kestävä moottori!

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/kulutuksemme-ohjaa-tyllisyytt.html -

 

 

...

PS

”Ostamalla markkinatalousoppien mukaisesti siirrämme ostovoimaamme toisillemme ja tavaroita säilytyspaikasta toiseen – kaikki nämä päätyvät lopulta kiertoon, ja ostotapahtumasta ei jää jäljelle mitään -kuin väliaikainen tuloerojäynä – … lapsia tehdessämme sen sijaan siirrämme aina jotain yksilöllistä itsestämme eteenpäin – kunnioittaen samalla mennyttä perimää osana lapsen toimeentuloa, ja kyvykkyyttä jatkaa vuosimiljoonaista tehtävää

 

  

...

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://jontikka.blogspot.fi

 

 

...

Sent

Lähetetty:

23. maaliskuuta 2013 14:37:58

 

Vast.ott.:

presidentti@tpk.fi (presidentti@tpk.fi); paula.risikko@stm.fi (paula.risikko@stm.fi); maria.guzenina-richardson@stm.fi (maria.guzenina-richardson@stm.fi); paivi.rasanen@intermin.fi (paivi.rasanen@intermin.fi); liisa.hyssa@kela.fi (liisa.hyssa@kela.fi)

Kopio:

annika.lapintie@eduskunta.fi (annika.lapintie@eduskunta.fi); rakel.hiltunen@eduskunta.fi (rakel.hiltunen@eduskunta.fi); pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi (pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi); anni.sinnemaki@eduskunta.fi (anni.sinnemaki@eduskunta.fi); paivi.lipponen@eduskunta.fi (paivi.lipponen@eduskunta.fi); sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu (sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu); arkkipiispa@evl.fi (arkkipiispa@evl.fi); paavo.arhinmaki@eduskunta.fi (paavo.arhinmaki@eduskunta.fi)

 

 

 

 

OT

Eerikan tapaus oli viimeinen hätähuuto!

(Yhteiskuntamme ja oikeuslaitoksemme saivat rajun muistuksen yhteiskunnan osa-alueen äärimmäisestä sairaudesta – patoutuneesta vinoutuneisuudesta, minkä, osaksi jatkuvalla kasvuhuuruisella näyttö- ja vertailutaloudella, olemme aikaiseksi saaneet – vahvasti kärjistäen)

 

 

US

 

AL

BLOG16017IL

---23032013---

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Kim Sjöström

Jossakin määrin sekavaa on tuo hölpötys, mutta siitä nousi esiin kysymys:

Onko tämän blogikirjoituksen tarkoitus kenties kannattaa rajoitusta lapsensaantioikeuteen, siinä mielessä että olisi luonnonmukaista tai inhimillistä kun Eerikan pölvästin isän suvunjatkamista tuli (hänen ihan oman pölvästiytensä johdosta vielä) rajoitetuksi sillä että hänen tyttärensä Eerika ei ennättänyt jatkaa sitä sukua, mikä merkitsee että Eerikan isän pölvästiyttä sisältävä geenivaranto jäi tältä osin jatkumatta. Samalla jäi tältä osin jatkumatta Eerikan äidinkin geenit.

Tietynlaista darwinismiahan se tietenkin on. Darwin-palkintojakin myönnetään niille jotka estävät omien hölmöjen ominaisuuksiensa siirtymistä seuraaville sukupolville poistamalla itsensä väestöstä vaiheessa jossa lisääntyminen olisi vielä mahdollista.

Ilkka Luoma

Johtoteema on evoluutio, vastuu kasvattamisesta ja ihmisen ainoa luonnon järjestämä tehtävä, lisääntyminen - ei oikeastaan muuta.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Eerikan isän sukuhan jatkui, koska kyseinen murhaajapariskunta sai yhteisen lapsen tutkintovankeusaikana, joka otettiin huostaan.

Kim Sjöström

Ehkä juuri sen takia hänelle ei myönnettäne Darwin-palkintoa.

Lapsiparka.

Ilkka Luoma

Voisiko yhteiskunta evätä joissain tilanteissa lisääntymisoikeuden?

Ilkka Luoma

Olisiko kastrointi ja desinfiointi asiaa joissain ääritapauksissa?

Toimituksen poiminnat