Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Opettajan ja rehtorin yhteispeli

Aivan tavallinen kansa ja kaikki opettajat ovat tuskastuneet nykyiseen oppilas-opettaja kurinpitotilanteeseen kouluissa, silloin kun on käytettävä jotain muuta keinoa kuin puhuminen. Kun tältä osin on ajauduttu pattiin ja oppilaat katsovat kohta saavansa tehdä mitä tahansa - kehitettiin OAJ:ssa juoni, jotta lainsäätäjät ja maan sextettihallitus ymmärtäisivät tehdä jotain. ---- Mitta oli tullut täyteenRajat olivat nyt näin saavutetut.

Nyt "erotettu" opettaja ja erottanut rehtori olivat yhteisjuonessa - se oli kuin hätähuuto Arkakadianmäelle, että tehkää jotain - tilanne on kestämätön, ja niinpä alkoikin tapahtua ...


Kansa räjähti netissä, 

kallupit huutavat kuria ja tilanteen pikaista muuttamista. "Erotettu" opettajakin saa kohta paikkansa takaisin, ja ennen kaikkea poliitikot ja hallitus heräävät jostain sellaisesta unesta - joka on jo niin kaukana tavallisesta kansasta, että jo muidenkin syiden vuoksi nykyistä hallitusta kehotetaan eroamaan. 

Tilalle on saatava tekijöitä - ei pelkkiä puhujia. Oppilaisiinkaan ei aina puhe auta, silloin on käytettävä jotain muuta keinoa - ja niitä keinoja on.


Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Kun kukkahattutädeillä ei ole näkemystä eikä kokemusta vastaavasta koululaisen niskoittelusta, he asettuvatkin heikomman puolelle.

Mutta kun raavas miespuolinen opettaja sanoo kovat sanat niskoittelevalle oppillaalle, niin k-tädit ovatkin hukassa ja eivät tiedä kuinka tulisi mielipiteensä ja näkemyksesnä tapaukseen muodostaa.

Sotien jälkeen tuollaiselle tapauksen oppillaalle olisi annettu piiskaa ja lähetetty kotiin viesti, että jos lapsenne haluaa tulla kouluun oppimaan ja ruokailemaan, parempi on noudattaa koulun opettajien asettamia sääntöjä.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Oli tai ei - niin asia saa ansaittua julkisuutta ja reippaasti. Kansa heräsi myös ... tämä hyvä.

Toimituksen poiminnat