Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Boston ja Bagdad -molemmat alkavat B:llä

Uutisointi kertoo joka puolen tunnin välein kuinka kolme on kuollut pommi-iskussa USA:n Bostonissa - iskun aiheuttajan epäillään olevan Yhdysvaltojen sisältä. Kaikki länsimediatorvet toitottavat tapahtunutta, joka oli raukkamainen ele normaalien ihmisten hyvää harrastusta ja kilpailua kohtaan ... 

Samaan aikaan uutisointia ei kiinnosta vähääkään se, kun Irakin Bagdadissa pommi tappio 50 ihmistä - edelleen sisältäpäin tapahtuneena iskuna aivan tavallisia arkiaskareisia ihmisiä kohtaan. 

Huomattavaa oli se, että meidän ulkoministeri Erkki Tuomioja (sdp) otti ainoana esille Bagdadin, kun pahoitteli uutishaastattelussa Bostonin tapahtumaa, ilmoittaen samalla, että kaikki suomalaiset ovat tiedossa ja turvassa - yhtä-kahta lukuun ottamatta. 

Tuomiojalle pisteet näköala_skaalauksesta - se ei ollut vain yksisilmäinen länsimediahuuto - irakilaiset ovat yhtä lailla ihmisiä kuin amerikkalaiset tai muut, jotka Bostonissa maratonille osallistuivat - unohtamatta katselijoita.

Syvin osanotto kummankin pommiatteentaatin uhrien omaisille.

 

Mikä meillä lännessä on mennyt vikaan?

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi   


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Arto Laine

Terävä analogia.
Molemmat kaupungit, Boston ja Bagdad, ovat amerikkalaisten luomuksia.
Boston hyvässä, Bagdad pahassa.
Kolme kuollutta jenkkiä = 50 kuollutta irakilaista suomalaisen median laskuopin mukaan. Paitsi ettei irakilaisia tainnut mainita kukaan muu kuin Tuomioja.
Kaikki on suhteellista. Iranin maanjäristyskin ylitti Ylen uutiskynnyksen vasta tuhannen kuolleen jälkeen.

Ilkka Luoma

Eki pääsi näin mieliaiheeseensa - rauhanaatteen edistämiseen ja jenkkien "arvostelemiseen" ...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Afganistanissa haettu hyvitystä jo kohtalaisen kauan 911 WTC-tragedialle suomalaistenkin tuella.
Mistä haetaan hyvitys Bostonin iskulle?

Ilkka Luoma

George nuorempi haetutti valheita, jotta sai hyvityksen WTC:lle - hyökkäämällä ilman YK manddatointia Irakiin ja ajamala irakilaiset kaaokseen, ... järjestystä ylläpitänyt Saddam 'murhautettiin'.

Ilkka Luoma

Järjestämällä lisää sotilasharjoituksia Pohjois-Korean rajalla ja lentämällä uusimmilla häivehävittäjillä pitkin P-Korean rajalinjaa - kyllä se siitä käyntiin lähtee...

Käyttäjän Holmes kuva
Jens Fogelholm

Bostonissa tapahtunut räjähdys oli odottamaton ja tapahtui vahingoittaakseen siviilejä.

Baghdadin epävakauden vuoksi on odotettavissa että siellä kuolee ihmisiä, mukaanlukien sivullisia.

On myös otettava huomioon että Boston on länsimaalainen suurkaupunki kun taas Baghdad ei ole.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Isku Munchenin olympialaisiinkin oli odottamaton. Onneksi hyvitystä ei vaadittu kymmenvuotisella sodalla.

Ilkka Luoma

Kyllä "hyvitys" vaadittiin - alkoi Israelin Mossadin murhaiskut pitkin Eurooppaa - mm. Norjassa täysin syytön ja sivullinen tapettiin - ei edes pyydetty anteeksi - USA hoiti Nato-maa Norjan käsittelemisen - asia painettiin "villaisella" ---

Ilkka Luoma

Kuinka paljon autopommeja räjähteli Saddamin aikana ja Saddamin jälkeen? Mitä muuten USA hyötyi Irakista ja mitä hyötyivät itse irakilaiset?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

USA:n aseteollisuus hyötyi suuresti.

Artturi Noitalahti

Amerikkalaiset eivät ymmärtääkseni räjäyttele autopommeja Irakissa. Mitä USA hyötyi Irakista, onkin hyvä kysymys. Ei yhtään mitään. Sen sijaan irakilaiset kyllä hyötyivät. He saivat demokratian, ja avaimet onnelliseen elämään. Kunpa eivät hukkaisi noita avaimia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Artturi, oletko varma, että he edes halusivat meidän kaltaista demokratiaa?

Pekka Salo

Iranin maanjäristyksessä ei kuollut ketään kertoo Iranin virallinen uutistoimisto. Ei pidä levittää ropakantaa.

Saddamin aikana ei kuollut montaakaan ihmistä autopommeihin. Aivan muutama vain kyliin kohdistettuihin kaasuhyökkäyksiin ja sodassa Irania vastaan ehkä jokunen. Irak oli Saddamin aikana rauhaarakastava maa ja sen asukkaat onnellisia sekä harmoniassa keskenään eläviä.

Pahuuden tähänkin maahan toi USA. Mikä valtio on seuraavana listalla? Kuubako?

Onneksi Pohjois-Korea on pitänyt huolen tavanomaisesta aseistuksestaan ja väestönsä hyvinvoinnista niin hyvin, että he pommittavat Seoulin mäsäksi alta aikayksikön. Heidän nenilleen ei hypi edes USA.

Ilkka Luoma

Saddamin aikana maassa säilyi järjestys - tosin kurdeja kuritettiin yli kaikkien hyväksyttävien rajojen. Sota Irania vastaan oli amerikkalaisten tukema, aseistama ja USA:n etujen mukainen. Kyllä, lisäpahuuden Irakiin toi USA.

P-Korea ei ole aloittanut sotaa, eikä aloita. Miksi USA ja E-Korea provosoivat heikompaansa, yhteiskuntaa, joka on saanut vaikutteensa vain itseltään ja on näin muodoin kehittynyt epäluuloisemmaksi kuin yksikään muu yhteiskunta.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

eikös jenkit olleetkin kaksinaamaisia?

Ilkka Luoma

"Ammutaanko Bostonissa nyt yli?"

Eikö tämä mediaryöpytys riitä vai pitääkö esille saada jokin sellainen syy, ja tapahtumaan lähde, joka vapauttaa läntisen toimintafilosofian synnin epäilystä?

Nuorempi George aikoinaan kehitytti jopa valheet, että sai syyn hyökätä Irakiin ja Bagdadiin ja sen jälkeen on siviilien seassa autopommit paukkuneet siten, että siviiliuhrien luvun perässä ei enää kukaan pysy - eilen viimeeksi 30 viatonta uhria pommihyökkäyksestä.

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi

Toimituksen poiminnat