Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Viruksien tuhoamistaistelu -johdetusti?

Huhutaan keksityn tuomiopäivän virus 1]. Ensinnäkin ei ole varmaa, että juuri ihminen laboratorioissaan olisi tällaisen oivalluksen saanut ja kehittänyt ”kaiken tappavan yksinkertaisen nanobotin”. Saattoi olla niin, että itse virus, prioni tai bakteeri edesauttoivat omaa pikaevoluutiota ja rakentuivat häijymmäksi kuin kemistit suunnittelivatkaan.

Emme tiedä, mistä virukset ja muut mikrobit ovat lähtöisin – joka tapauksessa ajoilta ennen meitä, ennen muita nisäkkäitä ja vieläpä ennen mitään kasveja – ehkäpä olivat ne ensimmäiset, jotka kantavat meidän kaikkien lähtökohtageenejä tai ”syntysanoja” – siispä siellä voi ”asustaa” kaiken tieto – tieto myös tuhoutumisesta, jos se niin halutaan tapahtuvan.

Emme tiedä sitäkään, mistä mikrobit saavat ohjauksensa, vai ovatko ne täysin itsellisiä toimijoita – mikäli eivät, niin olisi otaksuttavaa, että alkuräjähdyksen ”kantoaalto” saattaa olla tiedonsiirtäjä jostain, mitä emme tiedä. Avaruudessa vellovat neutriinomyrskytkin saattavat kantaa tietoa, miten toimia – siis mikrobien toimia ---

1] Kumpi kehittää – ihminen vai virus itsessään ulkoa tullein ohjein ~ http://www.sciencemag.org/content/early/2013/05/01/science.1229455

 

[2005] Kaikki alkoi pienen pienestä häiriöstä täydellisessä harmoniassa. Lähes olematon painovoimahäiriö synnytti alun maailmalle, jossa jatkamme luonnon ja evoluution muutostaistelua elosta, tasapainosta ja sen järkyttämisestä.

Lintuinfluenssa on saanut valtavat mittasuhteet sen muunnosvoimaan nähden. Likainen vesi ja siinä elävät mikrobit tappavat miljoonia ihmisiä. H5N1/HX/NZ saa/ saavat suhteettoman palstamäärän, koska se lähestyy lintukotoamme ja uhkaa mielenrauhaamme.


Virus on pienin muuntumiskykyinen reagoiva kohde,

jolle voidaan tehdä vastatoimenpiteitä. Virukset ilmestyivät ennen monisoluisia eliöitä; virukset ovat harjoitelleet evoluutiota ja ohjailleet tasapainoa vuosimiljoonien ajan tappaen ympäriltään, ollen itse yleensä kaikkein haavoittuvin.

Viruksista on tehty elokuvia, se mystifioi, se laitattaa pelkoa, koska emme näe vihollistamme. Millainen vihollinen on elollisen ja elottomuuden rajamailla vaikuttava yksinkertaisen tehokas eliminoija, jota esiintyy joka paikassa.

Aiheesta on syntynyt oma tieteenhaara, jossa koulukunnat jakautuvat laidasta laitaan julistaen loputonta sotaa tai hyväksyen taipuneena lopullisen häviön näille olemattoman pienille systemaattiseen työhön kykeneville itsensä säilyttäjille.


Maailmassa malariaan kuolee miljoonia,

mutta riittävän etäällä meidän markkinamekanistisesta kulutusyhteiskunnastamme. Ripuli, mikä kuivattaa lapsia kuolemaan myöskin miljoonittain, on ongelma, jota ei kohdata sen kaukaisen etäisyyden vuoksi. Kuolevat joutsenet herättivät meidät täällä pohjolassa; emme olekaan turvassa.

 

Viruksilla lienee myöskin tehtävä, kuten luulemme meillä olevan

Maailmanlopun maalarit ovat ristineet virukset luonnon lähettiläiksi palauttamaan tasapainon *], jonka ihminen on kiistatta tuhonnut. Verratkaamme esimerkiksi muurahaispopulaatioiden aikaansaannoksia luonnon tasapainoon versus ihminen. Muurahaisia on biomassaltaan noin saman verran kuin ihmisiä; ne ovat asemoituneet taidokkaasti eläen osana kokonaisuutta aiheuttamatta ylimääräistä kuormaa ympäristölleen.

Virukset tekivät omaa "eloansa" soveltuvaksi ja lisääntymiskykyiseksi eilen, ne tekevät sitä tänään ja vielä huomennakin, kun moni nykyinen eliö on poistunut mahdottomana osasena kokonaisjärjestelmästä. Virus evaluoituu kaikin keinoin kuten muutkin; sen tehtävä on jatkaa omaa eloansa sopeutuen ympäristöön.

Ihminen on elon väkevyydessään tuhonnut ympäriltään huomattavat määrät elinkelpoisuutta apuvälineillään ja jumalallisella siunauksella lisääntyä ja täyttää maa.


On luonnonmukaista,

että ympäristö toimii samankaltaisesti ottaen omaa osuuttaan kasvunvarannoista, joita kierroksi kutsutaan. Ihmiset keskenäänkin ottavat kansallisuuksittain osuutensa. Aika, jossa länsimaat - USA etunenässä, käyttävät, jopa tuhlaavat suurimman osan varannoista on kestämätön. Kehittyvät uudet maat tulevat ottamaan osuutensa yhteisestä elonvarannosta.


Viruksetkaan eivät tule häviämään,

ne ottavat osansa ja leviävät sekä kehittyvät. Virus ei ole uhka ihmisyydelle, se on vain uhka hallitsemattomalle kasvullemme. Ihmisen valtakauden päättyessä virukset jatkavat, kuten muurahaisetkin. Kaikilla oli sijansa ja aikansa.

Pandemia voi olla varoitus ja opastus arvostukseen, jossa tasapaino on hyväksytty luonnollisena yhtälönä elämän keskipisteessä.

*] Virushybridi Kiinasta? ~ http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/58799-kiinalaiset-katiloivat-hirviomaisen-virusmutantin-maltillinen-kauhukuva-500 -

LINK ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/02/virukset-kilpajuoksevat-kuten.html -

EXTRA ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/h7n9-odotammeko-pandemiaa.html -

 

 

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

 

 

Nanobotti --- Mikroskooppinen robotti, joka on nk. nanokokoluokassa – omaa kykyjä tartuttaa, tutkia, muuntaa, eliminoida ja levittää erilaisia partikkeleja ja osaa myös siirtää informaatiota kuin manipuloida sitä. 

 

AL – US

BLOG 18028 IL

---05052013---

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Täällä me vaan tapellaan samaan aikaan kun näppäimistöllä mikrobit ja lintulaudalla virukset kyttää tilaisuutta hyökätä. Jos niillä olisi panttivankeja tai tiputtaisivat jonkun lentokoneen, ehkä saisivat meidät unohtamaan erimielisyytemme.

Ilkka Luoma

Likaisen veden bakteerit ja virukset tappavat joka päivä 4000 lasta - jo kymmenien vuosien ajan. Aika montalentokoneellista, siis ... tämä aihe ei kiinnosta läntisen maailman mediaa, koska nuo "murhat" tapahtuvat kaukana meistä, mutta kuitenkin niin lähellä.

Jarno Virtama

Viruksista on myös paljon hyötyä, ainakin länsimaissa. Modernit syöpähoidot perustuvat tavallisten flunssavirusten hyötykäyttöön. Sitä mielellään kärsii viikon flunssan, jos samalla parantuu kuolemanvaarallisesta syövästä.

Ilkka Luoma

Onko näin? Vatsassamme kuitenkin elää miljardeja bakteereja, ja niin montaa lajia - ettemme edes tiedä. Massana aikuisella noin 1,5 kiloa - on siinä faunaa!

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Mielenkiintoinen aihepiiri, josta tulee uutta tietoa jatkuvasti. Lähestymme kemian, fysiikan, biologian ja filosofian rajapintoja.

Ilkka Luoma

Filosofisesti voisimme myös pohtia, mikä on osuutemme biosfäärin kokonaisbiomassasta! Veikkaampa, että häviävän pieni, entä jälkemme? Ovatko virukset biosfäärin "poliiseja ja turvajoukkoja" vahtimaan hallitsematonta leviämistä - milloin työ alkaa?

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

En nyt tähän hätään löytänyt linkkiä artikkeliin, jossa pelkästään merien ja merenpohjan mikrobimäärä ylittää ihmiskunnan biomassan. Toistaiseksi on myös arvailujen varassa, miten paljon mikrobeja asuu kallioperässä.

Ilkka Luoma

Filosofinen kysymys - Onko ihminen luomakunnan kruunu? Pitääkö olla, ja jos on, niin miksi?

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Muistan huulen mutten muista sanojaa: "Ihminen on vain bakteerien kasvualusta, siinä ihmisen paikka, tehtävä ja tarkoitus."

Kruunajaisia varten odottelisin ainakin yhden evoluutiovarvin verran. Nykyihminen ei oikein ole kypsä kantamaan luomakunnan kruunua.

Ilkka Luoma

Ehkä torakat seuraavat aikansa tämän prototyypin vaellusta ja sen jälkeen "rottien lailla" levittävät viruksen hoitamaan homman loppuun ... mikä muuten teksi meistä luomakunnan kruunuja?

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen Vastaus kommenttiin #10

Ei väellä vaan viisaudella. Se uusi laji kykenisi huolehtimaan kaikkien muiden lajien suht. tasapainoisesta viihtymisestä.

No, sehän johtaisi jonkinlaiseen pysähtyneisyyteen. Nykyinen menohan on dynaamista, arvaamatonta ja tosi mielenkiintoista, jos sitä vain voi rauhassa sivusta seurata.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #11

Ihmiskunta pyrkii täyteen ennustettavuuteen -eikö se ole aika konservatiivista?

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen Vastaus kommenttiin #13

Ei kai se nyt "yhtenä miehenä" pyri. Erilaiset laitokset ja kuppikunnat pyrkivät omien intressiensä hyödyn merkeissä mutta aika kaoottistahan se on ollut ja lyhytjänteistä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Talouselämä haluaa tietää tarkasti mitä huomenna ja tulevaisuudessa tapahtuu! :)

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen Vastaus kommenttiin #16

Jaa..a, sepä antaakin tilaa ennustajille, koulukunnille, jälkiviisaille. Tulevaisuustutkimus eri aloilla työllistääkin monien alojen asiantuntijoita, virkamiehiä, poliitikkoja. Taloustutkimuksen osalta tulokset vaikuttavat yhtä vakuuttavilta kuin IPPC:n ilmastonmuutoslaskelmat.
En minä usko, että talouselämä haluaa tietää, pikemminkin se haluaa ohjata, vaikuttaa ja rahastaa, oli tulevaisuus mikä tahansa. Peliä siis ja riskien arviointia, ei tiedonhalua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Yhä tarkempia enusteita halutaan ja niitä jopa ostetaan - vrt. luokitukset.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen Vastaus kommenttiin #18

Totta. Kansainvälisten luokitusten mukaiset laskelmat vaaditaan melkein mihin tahansa investointiin, lainaan, urakoitsijan ja tilaajan luottamukseen, jne. Hyvin tehty, normit täyttävä "tarkka" ennuste/laskelma vie joskus huomion pois koko homman järkevyydestä tai työnjohdosta.

Tulee mieleen Jätkäsaaren opiskelija-asuntola ja Talvivaara. Vähän eri kaliiberin juttuja mutta yhteisenä piirteenä juuri tuo: tarkat ennusteet mutta jossakin oli fibaa.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen Vastaus kommenttiin #10
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Toimituksen poiminnat