Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Nuorten purkautumaton aktiivienergia -ongelma vai mahdollisuus?

  • Monien nuorien ja miksei vanhempienkin idoli - Che Quevara kurkistaa
    Monien nuorien ja miksei vanhempienkin idoli - Che Quevara kurkistaa
  • EU ja Schengen avasivat rajat - kulttuurien, uskontojen ja tapojen sekamelska alkoi
    EU ja Schengen avasivat rajat - kulttuurien, uskontojen ja tapojen sekamelska alkoi
  • "Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku" - presidentti J.K.Paasikivi
    "Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku" - presidentti J.K.Paasikivi

Suomessa nuorisotyöttömyys pahenee. Hallituksellamme ei ole homma hanskassa, ja kohta hanska on nuorten nyrkissä. Tukholmassa työttömät ja maahanmuuttajat mellakoivat; kuten jo vuosia sitten Pariisissa – jossa ei vältytty kuolonuhreilta.

Miksi ihminen mellakoi; vastaus on yksinkertainen – on tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea. Eurooppa on kulttuurien sulatusuuni, uskontojen ristiriitakenttä ja kielten keskinäinen sekamelska, jossa harva tulee ymmärretyksi halutulla tai tahdotulla tavalla. *]

 

Ihminen on luotu tekemään työtä

Työn pitää olla valtiovallan erityisessä suojeluksessa – nyt näin ei ole, vaan homma on karannut hallituksen lapasesta. Tuo lapanen on kohta toimettomien nuorten hallussa ja silloin se pyyhkäisee – saimme pienen esimaun Helsingin Makasiinien palosta, jossa vasta satunnaisesti harjoiteltiin.

 

Johtajuus puuttuu!

Mitä tapahtuu, kun toimettomat nuoret saavat johtajan ja idolin, jolle vannotaan uskollisuutta? Nuoret tarttuvat oljenkorsiin tai kilauttavat kaverille – ”tule mukaan, minä tiedän erään hyvän tyypin, joka ymmärtää meitä. Entä jos tuo hyvä tyyppi lietsoo nuoret ja äänestämättömät vaaliuurnille. Voimme vain arvata.

 

Välittämisen ja tarpeelliseksi tuntemisen filosofia

Nuoret haluavat itsekkin tunnetta, välittämistä, jopa kuria, mutta erityisesti hyväksytyksi tulemista. Entä jos tuo hyvä tyyppi ymmärtää nämä yksinkertaiset asiat, jotka monien kodista kasvatuksen puutteen vuoksi unohtuivat?

 

*] ”Kunkin ihmisen tai ihmisryhmän paras isänmaa on se valtio tai alue, jossa hän/ he tulevat parhaiten ymmärretyksi juuri omalla äidinkielellä

 

  

Mitä me kirjoitimme jo vuosia sitten, kun Pariisissa paloi, ja mitä kun poliisi Suomessa harjoitteli menettelytapoja 2] – entä kun Maksasiinit paloivat 3] ---

2] ”Suomalainen poliisi harjoittelee” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/suomalainen-poliisi-harjoitteli.html ---

3] ”Muutoksen monumentti nousi hetkeksi polttopisteeseen” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/muutoksen-monumentti-nousi-hetkeksi.html ---

 

 

[2005] Mellakka on patoutunutta vihaa ja kapinaa jotain väärinmukaisuutta kohtaan!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/mellakka-on-oire-muutoshalusta-ja.html ---

 

Yhteiskuntatieteilijöiden hyvin ennustamat Pariisin mellakat alkoivat tai provosoituivat pienestä tapahtumasta, jossa ei välttämättä ole ilmaistun asian mukaista totuusarvoa. Mellakoiden aloitus on pienen ryhmän tapahtuma, jossa ei ole systematiikkaa.

Nopeasti liiaksi patoutuneen vihan ja epätoivon johdattelemana mellakat saavat lisävoimaa johtajista, joilla voi olla jo missio tapahtumien kiihdyttämiseksi.


Ranskan vallankumouksesta on kulunut yhteiskuntahistoriallisesti lyhyt aika;

sekin lähti liikkeelle muutoshalusta ja patoutuneesta epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Yhteiskunta ei ole staattinen rakenne, vaan eri kansankerrokset kokevat mm. länsimaisessa demokratiassa tasa-arvon, tulonmuodostuksen ja ostovoiman sekä vaikuttamismahdollisuudet eri tavoin.

 

 

Stabilaattorin voima ja virhe

Vallassaolija mielellään stabiloi tilannetta puolustaessaan edustamaansa tapaa ja järjestelmää. Vastakkaisella puolella pahimmillaan syyttään kärsimään joutuneet tai tulonjaon hylkykuppiin joutuneet pienen kipinän sytyttämät saattavat ohjatusti, sopivan johtajan manipuloidessa, ryhtyä barrikadeille.


Maahanmuuttajat – kulttuurien sekamelska deharmonisoi

Koko vanhan EU:n alueella on suuret maahanmuuttajien ryhmät omine tapoineen ja kulttuureineen. Osa heistä on houkuteltu maahan tarjoamalla työtä, joka ei kelvannut alkuperäisasukkaille tai yksinkertaisesti omaa alkuperäistä väestöä on ollut kasvun talouteen nähden liian vähän.

Muun muassa Saksassa on laaja turkkilaisyhteisö, joka tuli siivoamaan Saksaa. Nyt nämä uuskansallisryhmät kokevat mahdollista vääryyttä, kun Keski-Eurooppa on niin henkisessä kuin taloudellisessa lamassa ja yhteisöidentiteettikriisissä. Meneillään on maailmanlaajuinen työnuudelleenjakotaistelu.

Osattomat kärsivät eniten

Mellakka, joka kohdistuu viattomiin sivullisiin on ehdottomasti tuomittava. Mellakka, joka suoritetaan johdetusti, järjestelmällisesti ja sen kohdistuessa valtaa pitävään yhteisöön, on sallittu, kun sen sanoma on koetusta ja todistetusta vääryydestä johtuvaa ja muut "kevyemmät" vaikuttamiskeinot on jo käytetty.

 

Väkivalta on ilmiö,

joka on myös ehdottomasti huliganismiaatteena tuomittavaa. Mielenilmaus järjestäytyneenä on viimeinen keino herättää vallassaolijat huomaamaan epäkohdat, joilta useasti halutaan sulkea silmät keskittyen vain oman valtakoneiston ja maallisen omaisuusmassan suojeluun ja kartuttamiseen. Laillinen väkivalta on taas valtion oma sodanjulistus.

 

...
Maahanmuuttoryhmät,

jotka ovat aktiivisesti ja tuloksellisesti osallistuneet tulomaansa yhteiskunnan ja talousjärjestelmän kehittämiseen nostaen mm. bruttokansantuotetta tekemällä alkuperäisille kelpaamattomia työtehtäviä, ovat oikeutettuja puolustamaan nyt asemaansa, kun alkuperäisväestö on heräämässä talouden harmaaseen arkeen ylisuurten palkkatyöpaikkojen karatessa uusiin kehittyviin maihin.

Lähinnä oma keskieurooppalainen valkoinen mies haluaa heittää nyt työttömyyden uhatessa maahanmuuttajat takaisin kotimaahansa perustellen sitä alkuperäisena oikeutena väheneviin työpaikkoihin. Näin on syntynyt välirikko, jossa maahanmuuttajille jää vain barrikadeille nousu.

 

Riippumatta mistään kansallisuusryhmästä, on rikollinen väkivalta ja huliganismi kiellettyä ja nuo ilmiöt on kitkettävä tarvittavilla, jopa voimatoimilla pois.

Millään kansallisuusryhmällä ei ole mitään oikeutta aiheuttaa mitään väkivaltaa tai tuhoa syyttömälle ja osattomalle ulkopuoliselle. Valkoinen mies voi syyttää omaa ahneuttaan houkutellessaan aikoinaan maahansa halpatyövoimaa nostamaan tuotosta ja kulutusta, siis talouden kasvua eli omia voittojaan. Vanhan sananlaskun mukaan sitä niittää mitä kylvää.

Nyt on mm. Suomessa meneillään kansalaiskeskustelu yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta moraalista ja etiikasta. Loputon kasvuntavoittelu ja ostovoiman ahnehdinta kulkee vääjäämättömästi kohti loppuaan; kansalaisvoima on löytämässä vaikuttamismahdollisuutensa.

 

...

EXTRA

Suomalaiset eivät hevin nouse barrikadeille

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/suomessa-harvinainen-mellakointi.html ---

  

EXTRA II

Kansallinen vetoomus pääministeri Jyrki Kataiselle - ”Eroa tehtävästäsi ja hajoita sextettihallitus” – on aivan uudentyyppisten tehtävien aika – kyseessä on kansallinen operaatio, jossa tartutaan riuskasti yhteiskuntamme jyrkkiin ja syviin epäkohtiin. Puheiden aika on nyt ohi. Sextetti yritti parhaansa; nyt on muiden vuoro. Kansakunta odottaa tuloksia.

Aivan ensimmäiseksi kaikki alle 30 vuotiaat työttömät nuoret komennetaan valtion erityiskoulutukseen tavoitteena muodostaa maallemme kodinturvajoukot lopetettaviin varuskuntiin, siten, että nuorten aktiivinen voima saadaan kanavoitua yhteiskuntaamme hyödyttäviin asioihin. Tämä järjestely on halvempi kuin nykyinen ”tuloksia miltei tuottamaton tapa” huolehtia nuoristamme.

 

 

...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

 

Sent

Cc: matti.putkonen@perussuomalaiset.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; Hiltunen Rakel ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; paavo.arhinmaki@minedu.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; paula.risikko@stm.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; liisa.hyssala@kela.fi ; lauri.ihalainen@tem.fi

 

Sent: Wednesday, May 22, 2013 8:59 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Nuorison aktiivienergia tulisi suunnata innostavasti ja hyödyllisesti

...

 

 

Mellakointi kielii patoutuneesta vihasta ja tekemisen puutteesta

(Ruotsissa työttömät nuoret ja maahanmuuttajat mellakoivat – koska heidät “unohdettiin”, ehkä kotikasvatuskin jäi väliin – entä meillä Suomessa, missä nuorisotyöttömyys kasvaa kasvamistaan?)

 

 

 

 

AL – US

BLOG 18540 IL

---21052013---

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Suojeluskuntien uudelleen perustaminen?

Ilkka Luoma

Tarvitseeko maamme Nato liittolaisuutta - ei, kuten aikoinaan Suomen kansallinen sinivalkoinen ääni Adolf Ehnrooth´ina sanoi - "Suomi on hyvä maa, ja sitä kannattaa puolustaa - suomalainen nuori on vastuullinen hädänhetkellä ja heitä tulee auttaa kaikin tavoin" ...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

onko nykyisillä poliitikoilla käsitystä kunniasta, kuin vain, että on fantastista?

Käyttäjän cessu kuva
Kenneth Oksanen

Ilkka: "Miksi ihminen mellakoi; [..] tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea."

Nokia on irtisanonut aikamoisen määrän työntekijöitään Suomessa. Ainakin osaa heitä olettaisi vaivaavan tekemisen puute koska IT-ala on supistunut ja työttömyys lisääntynyt voimakkaasti, massairtisanomisissa on taatusti samankaltaisia kohtaloita rohkaisemassa, ja luulisi niillä älleillä löytyvän jo jokin yhteinen kohdekin. Eli varmaankin tässä hetkenä minä hyvänsä näemme suuria määriä ex-nokialaisia heittelemässä polttopulloja jossainpäin Espoota, Oulua ja Tamperetta? Ai ei vai?

Ei etteikö pohdinnoissasi olisi jotain perääkin, mutta aina pitäisi tarkastella myös ristiriitaisia esimerkkitapauksia, jotta voisi tarkentaa kriteerejä. Esitän muutaman, en tiedä on näissä perää:
a) Mellakoijalla on vähäinen sosiaalinen pääoma muuhun yhteiskuntaan tai tuo sosiaalinen pääoma ei kärsi mellakoinnista,
b) Mellakoijan tilanne ei voi muuttua heikommaksi, eli joko hän ei joudu kiinni, tai vaikka hän jäisi kiinni, hänellä ei ole omaisuutta mitä ulosmitata, vapausrangaistus "ei tunnu missään" eikä sosiaalituista voi enää tinkiä.
c) Mellakoijalla on vihainen, kateellinen tai kokee tulleensa epäreilusti kohdelluksi.
d) Mellakoija ei koe empatiaa uhreja kohtaan, esimerkiksi siksi että kokee heidät alempiarvoisiksi tai ei ymmärrä millainen menetys uhrille aiheutuu.
e) Joskus mellakoinnilla saavutetaan jotain, joko sympatioita mediassa, statusta vertaisryhmässään tai poliittisia kompromisseja.
f) Mellakoija kokee voiman- tai vallantuntoa.

Ilkka Luoma

Kenneth; luettelosi on esimerkillinen analyysi aiheesta - tosin usein mellakan saa alussa aikaiseksi hulinoitsijat ja särkemisestä innostuvat.

Mielenosoitusten jälkiseurauksien hätähuuto kumpuaa vaikeista olosuhteista - esimerkiksi pitkäaikaisesta työttömyydestä (vaikka usein pitkittyessään työhalut hiljalleen katoavat) ... suomalainen ei nouse barrikadeille, kuin ei Nokiasta potkut saaneet, koska useilla heillä on talouspuskurit kunnossa ja koulutus + työkokemus, jolla lohkeaa helpommin uusi duuni - kuin sellaiselta, jolla ei ole mitään!

Käyttäjän cessu kuva
Kenneth Oksanen

Osapuilleen noin. Eli useimmat Nokialaiset kiittävät ei Molotovin cocktail-kutsuille, koska heillä on edelleen sosiaalista pääomaa, heillä on vielä omaisuutta (puoliksi maksettu rivarinpätkä) jonka saattavat menettää, ajatuksia mitä tehdä palkkatyön sijaan, empatiaa kanssaihmisiä kohtaan, he ymmärtävät yhteiskunnan toiminnasta jotain, ja ne harvat joilla heittokäsi voisi hieman heilahtaa eivät löydä toisiaan vaan turvautuvat mielummin nailonköyteen.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Sitkeä huhu kertoo muutaman tuhannen menneen narun jatkoksi 1990 -luvun valuuttakriisin myötä - kun saatavat muuttuivat velaksi. Mielenosoitus sekin.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Toimituksen poiminnat