Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Meille tärkeää ja - vähemmän tärkeää

Venäjän presidentti Vladimir Putin oli Suomessa, ja media puhuu - ei edes aidan seipäistä, ...

"Miksi uutisointi meuhkaa jostain Snowdenista - kun olisi tärkeämpää puhua esimerkiksi Fortumin investointien tulevaisuudesta Venäjällä sekä puhua venäläisten investoinneista Suomeen - kannattaako sekottaa turhia meille "jonnin joutavia" asioita meille tärkeisiin arkiasioihin - työttömyyskin on meillä jo yli 300.000, ja tarvitsisimme kipeästi ulkomaalaisia investointeja, esimerkiksi Venäjältä ..." -

 

Toinen seikka on natojäsenyys - on Suomen asia ja toisaalta Venäjän asia puolustaa itseään - voimme olla varmoja, että Suomen mahdollisesti kansan suuren enemmistön vastaisesti ollessa Natossa - ovat Fortumin energiainvestoinnit Venäjällä vaarassa, koska energia on strateginen alue, ja Venäjä kokee tilanteensa uhatuksi, jos natomaa omistaa Venäjällä merkittävää energiatuotantoa ja -jakelua!

 

Kolmanneksi saamme olla varmoja, että venäläisten toivotut investoinnit Suomeen vaikeutuvat, jos Suomi olisi natomaa - onhan selvää, että kriisin sattuessa natomaa voisi jäädyttää venäläisen omaisuuden Suomessa ja tämä estäisi meidän suuresti toivomia venäläisinvestointeja ...

Natoasia ei ole yksinkertainen, sillä Venäjä on meidän suurin kauppakumppani ja turistivirroista en enää puhu - kaikki tietävät sen, että venäläiset matkailijat kuskaavat maahamme reppukaupalla euroja - piristämään erityisesti Itä-Suomen taloutta.

 

Kokevatko venäläiset "natorenkaan" kiristyvän ympärillään?

 

Ilkka Luoma

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Ilkka Luoma

Case Snowden - uutisointi meuhkaa yhden henkilön tapauksesta palstakilometreittäin. Snowden paljasti sellaista, mikä on laajasti tiedetty maailmalla.

Onko Snowden arkikansan sankari, joka taistelee tuulimyllyjä vastaan - vai amerikkalaishallinnon mukaisesti vaarallinen rikollinen, joka on kansakunnan uhka - vai onko herra Snowden ainoastaan julkikipeä yrittäjä, joka hakee maailman mainetta tempauksellaan?

Miten case Snowden liittyi Putinin työvierailuun Suomeen presidentti Niinistön luokse?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Länsimaista demokratiaa ja avoimuutta mukamas puolustava Snowden on punavihreän eliittimme sankari.

Putin on vain Venäjän presidentti. Venäjä ei ole punavihreän eliitin mieleen, koska siellä punavihreät eivät saa toteuttaa omia halujaan.

Ilkka Luoma

Me suomalaiset mieluusti toteuttaisimme omia vientikuvioita Venäjälle ja ottaisimme hyvin maksavia venäläisturisteja maahamme ... näyttää muut rahakanavat olevan "tukossa".

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

miksi me emme keskity vain omiin sisäisiin ongelmiimme, miksi meidän pitää puuttua muiden juttuihin - mitä me hyödymme siitä?

Ilkka Luoma

Venäläiset ovat aktivoitumassa investoinneissaan Suomeen - onhan investointisuhde ollutkin hyvin suomipainotteinen Venäjälle - meille kelpaavat hyvin venäläisten rahat - ne tuovat työtä ja toimeentuloa.

Toimituksen poiminnat