Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Vapaustaistelija Nelson Mandela

Valkoinen mies orjuutti mustan Afrikan. Kristillinen miekka sivalsi Amerikoissa ja degeneroi alkuperäkansat Australiassa. Valkoisen miehen markkinahimokkuus vaiensi Kiinan keisarin toiveet kansansa säästymiseltä oopiumin kiroista.

Aikanaan oli valkoisen miehen vuosisadat – jolloin alusmaiden raaka-aineet, työvoima ja
luonnonvarat ryöstettiin ja riistettiin armotta ja surutta. Orjuus kehittyi huippuunsa nykyisessä ”vapauden tyyssijassa” Yhdysvalloissa, joka on samalla maailman valvotuin yhteiskunta.Belgian kuningas Leopold II 1] oli hirmuhallitsijoista ehkä se verisin – belgialaisen kuninkaan ”omistamilla” nykyisen Afrikan Kongon alueilla maksettiin tapporahaa mustista – todisteeksi piti tuotaman vasen käsi, joskus oikeakin kelpasi.

1] Leopold II  ~  http://fi.wikipedia.org/wiki/Leopold_II_(Belgia) -


 

Vapaustaistelija Nelson Mandela

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nelson_Mandela -

 

Tänään Etelä-Afrikan tasavallan ensimmäinen musta presidentti ja vapaustaistelija tekee kuolemaa. Nelson Mandela edustaa kaikkea sitä muutosta, mitä nykymaailma edustaa
tasa-arvopyrkimyksinä, ihon väriin katsomatta.

On selvää, että maailma pysähtyy lyhyeksi aikaa, kun Nelson ei enää jaksa – vaan siirtyy
suurien valtio- ja kansalaisyhteiskuntamiesten harvalukuiseen joukkoon.


Valkoisen rotusorron viimeisiä linnakkeita oli nimenomaan Etelä-Afrikka,

Etelä-Afrikka on edelleen rikas valtio ja esimerkki mustille, kuinka lopultakin vähällä verenvuodatuksella saadaan valta tasapainoiseksi ja enemmistöhallinteiseksi. Saattaa olla, että huomenna Etelä-Afrikka on mallimaa siitä kuinka musta ja valkoinen täydentää toisensa?Mandelan poistuminen tulee olemaan suuri tapahtuma -


Vapaustaistelija Nelson Mandela on saanut jo nyt ansaitusti viitan vapaudesta ja veljeydestä. Nelson pitää sisällään diplomaattisempaa ”chequevaraa ja castroa” – kuin nämä  vallankumoustaistelijat, joiden harteille on myös asetettu viitta – mutta jossain määrin väkivaltaisempi.Aikoinaan Yhdysvaltain nuorimman presidentin John F. Kennedyn 2] hautajaiset pysäyttivät maailman – niin tulee nytkin tapahtumaan, kun Nelson Mandela poistuu tästä maailmasta, jättäen kuitenkin sen pienen hitusen verran toivoa jostain paremmasta.

2] John F. Kennedy ~  http://fi.wikipedia.org/wiki/John_F._Kennedy -

 EXTRA


Castrojen Kuuba ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/castrojen-kuuba-loppusuoralla.html - 

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fiAL – Fb – US

BLOG 20 243 | 0000 – IL

---27062013---   305

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Joachim Seetaucher

Nelson Mandela osoitti suuruutensa sillä, että pyrki oikeudenmukaiseen perustuslakiin ilman kostoperiaatetta valkoisille, jotka hänet olivat vanginneet. Hänen seuraajansa eivät ole pystyneet aivan samaan ja on olemassa riski, että Mandelan perintö ei säily mustien ajatusmaailmassa kauaa, kun se on jo nyt rapautumassa.

Mandelaa voi verrata Mahatma Gandhiin.

Entisessä Rodesiassa eli nykyisessä Zimbabwessa on nähtävissä mitä seuraa, kun enemmistövalta kääntyy vähemmistön sortamiseksi. Mustat olisivat sielläkin voineet hyötyä hyvin koulutettujen valkoisten toiminnasta yhteiskunnan talouden avainasemissa, mutta toisin kävi.

Hannu Töyri

Juuri noin, kuten kirjoittaja sanoi, Etelä-Afrikan ratkaisu oli se parempi. Enemmistövaltaa voidaan käyttää kaikkia hyödyttäen järkevästi. Etelä-Rhodesia oli aikanaan eteläisen Afrikan ruoka-aitta, mutta miten kävi...

Luonnonvaroiltaa rikkaat Saharan eteläpuolisten valtioiden ja ehkä vielä eritysen rikkaat eteläisen-Afrikan valtiot ovat ajautuneet sukeaan tilanteeseen, jossa eliitti kahmii omaisuuksia myymällä kalliita raaka-aineita, jopa laittomasti, kuten Mosambik myy suomalaisten kehitysapuna kunnostamia jalopuumetsiköitä 3-4 laivan päivävauhtia Kiinaan, siis ei tuloja valtiolle, ei edes verotuloja. Tuloerot kasvat. Jalostusaste on nolla. Kehitys on nolla.

Pitää ehkä sanoa, että musta sortaja ei ole valkoista parempi.

Ilkka Luoma

Voidaan aiheellisesti kysyä millaisessa materiaalisessa elintasossa valkoisina eläisimme, jos kaikki varannot olisi pitänyt ottaa omista maista!

Susanna Kinnunen

Kysymyksesi on hiukan väärin asetettu. Oikeammin pitäisi kysyä miten rikas Timbuktu olisikaan nyt, jos Mansa Musa ei olisi saanut päähänsä tuhlata kaikkea matkallaan valkoisten /caucasian/ luo Mekkaan pyhiinvaellukselle.

Toki myös valkoiset (caucasian) arabian asukkaat ostivat orjia alihintaan ja tällä tavalla riistivät Afrikkaa jo 1500-luvulla. Tärkeintä on kuitenkin rodullinen ajattelu, eli muistaa että orjakauppiaat olivat valkoisia (caucasian).

Sarcasm-off.

Puheesi on autorasistista. Valkoiset eivät ole kollektiivina sen syyllisempiä kuin mustat joidenkin mustien tekemisiin. Olen myös aika varma, että kun ajattelet valkoisia, et sisällytä tähän ryhmään kaikkia valkoisia, vaan nimenomaan länsieurooppalaiset ja heidän jälkeläisensä amerikoissa, mikä kertoo siitä että et pidä arabeja "meinä" vaan "muina". Rasismia.

Arthur Mutambara: miksi Afrikka on köyhä, tämä mies kertoo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Mutambara

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Köyhyyden määritelmä?
ja
Reviiripuolustuksen perusteet?

Ilkka Luoma

Verikosto on hyvin vanha ihmisille tyypillinen menettelymuoto hoidettaessa asioita "järjestykseen" - syntyy yleensä kostonkierre, kunnes toinen osapuoli loppuu.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Afrikkaa ei aikoinaan edes tarvinnut valloittaa Aleksanteri Suuren malliin. Afrikka oli tarjottimella, pari bushmannia jossain puskassa.
Orjia valkoiset eivät Afrikasta ryöstäneet vaan ostivat heimopäälliköiltä, jotka olivat jo orjansa naapureiltaan valloittaneet.
Presidentti Obama tänään esi-isiensä jäljillä. Mahtaako kysyä, kuka hänen isoisoisoisänsä myi amerikkoihin?

Ilkka Luoma

Heräsikö Obama liian myöhään - kiinalaiset ovat jo joka paikassa Afrikassa - ilman ristiä ja miekkaa ... tarjoten vain liiketoimia ja infran rakentamista.

Hannu Töyri

Kuten Lauros toteaa niin kauppaa tehtiin rehellisin periaattein afrikkalaisten heimopääliköiden kanssa. Kaikista Afrikasta myydyistä orjista meni kuitenkin n. 60% arabeille.

Olisiko Obama USA:n presidentti jos hänen esi-isiään ei olisi viety orjina Amerikan mantereelle tai lähisaarille mistä Obaman isä on kotoisin.

Ilkka Luoma

Orjuutta oli Euroopassakin - viimeeksi tsaarien Venäjällä. Laaja orjakauppa alkoi, kun valkoinen halusi ilmaista työvoimaa ja paljon puuvilla pelloilleen Amerikkaan ja etelävaltioihin - näin alkoi jo tuolloin vapaa markkinatalous - kysyntä loi Afrikkaan oivan busineksen välittäjille, jotka olivat pääsäännön mukaan muita kuin mustat itse.

Ensin oli luotu kysyntä ja sitten täytettin se tarjonnalla
~ http://historianet.fi/tutkimus/siirtomaa-aika/orja...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pääsäännön mukaan tuli Ruotsistakin värväreitä Suomeen, kun oma väestö kaihtoi liukuhihnoja.

Ilkka Luoma

Säädettiin lomaltapaluurahakin - jotta toveri palaisi omiin hommiin, mutta usein Volvo, Saab ja Marabou kutsui ... palkollinen orja, joka myy aikaansa työnteettäjälle ja saa siitä palkaksi ostovoimaa.

Hannu Töyri

Etelä-Afrikka on 200 kertaa rikkaampi kuin mikään muu Afrikkalainen valtio ja Saharan etelä puolisessa Afrikassa vauraudeltaan "toiselta planeetalta", ympärillään maita joilla on valtavat luonnonvarat, mutta köyhia ja kehittymättämiä. Etelä-Afikan tasavallan ehdottomasti suurin rikkaus on ollut valkoinen ihminen.

Vaikka E.A.:an on syntynyt vauras ja koko ajan rikastuva musta yläluokka, niin todennäköisesti mustien elinolosuhteet olivat paremmat apartheidin aikana kuin nyt suurimalla osalla mustia. Toki tämä johtuu runsaasta maahanmuutosta, mutta ei tästä muutenkaan näytä tulevan mitään paratiisia eikä edes hyvinvoitivaltiota tavalliselle afrikkalaiselle.
ANC:n politiikka näytti olevan jokin vuosi sitten se, että se hyökkäsi keskiluokkaa vastaan aika voimakkaasti, pyrkien siitämään varoja köyhimmille. En usko, että tuo poliktiikka johtaa mihinkään muuhun kuin kaaokseen mustien enemistön osalta, mikä on ikävää.

Ilkka Luoma

Jospa valkoinen mies olisi pysynyt kokonaan pois Afrikasta - voimme vain arvailla milainen yhteiskuntakehitys siellä olisi tuossa tilanteessa tapahtunut ...poiss pysyminen olisi myös kventanut euroopplaisten materiaalista elintasoa, siksi paljon raaka-aineita Afrikasta on tuotettu - pilkkahintaan - Afrikasta.

Susanna Kinnunen

Ongelma ei ole raaka-aineen "pilkkahinta", vaan jalostuksen täydellinen puute.

Mutanbara kertoo lisää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Afrikan pysyminen "mustilla" olisi aikaansaanut omanlaisensa "jatkojalostamisen" - kulttuurien sekoittuminen ja valkoisen tehokkaampi talousajattelu ryösti Afrikan alkuperäväestön asuma-alueiden mineraalit, materiaalit ja osin myös ravintolähteet ...

Ilkka Luoma

Lopultahan on kysymys ansaitusta tai ansaitsemattomasta tulonjaosta - vapaaehtoisesti ja pakolla.

Pekka Salo

"Valkoinen mies orjuutti mustan Afrikan."

Valkoisen miehen taakka on hirvittävä. Kuinka me jaksamme sen kantaa? Miten me suomalaiset pystymme hyvittämään kaiken sen pahuuden, mitä olemme tehneet? Aivan hirmuisia kysymyksiä.

Me tiedämme, että englantilaiset orjalaivat tervattiin Tukholman tervalla, joka oli hyvää ja valmistettu Itämaassa eli Nyky-Suomen puolella. Suomen on maksettava korvausta Usan mustille, koska heidän esi-isänsä tuotiin sinne orjina laivoilla, jotka oli tervattu Kuusamossa tehdyllä aineella.

Ruotsalaiset harrastivat myös itse orjakauppaa kustaviaanisella ajalla. On laskettu, että ruotsalaiset veivät viitisen prosenttia orjista.

Mutta onko kaikki syy nyt ja aina valkoisten? Esimerkiksi arabit harjoittivat satoja vuosia orjakauppaa. Samoin tekivät turkkilaiset osmannit. Itse Afrikassakin neekerit orjuuttivat toisiaan. Valkoisilla ei ollut menemistä sisämaahan ennen konekiväärin keksimistä. Niinpä mustat möivät mustia valkoisille.

Aivan muita kertomuksia ovat hirvittävät kauhuteot, joissa ei valkoisilla ollut osaa eikä arpaa. Näitä on luettavissa historian kirjoissa vaikka hunnit, mongolit, kiinalaiset, japanilaiset eri sorttiset kommunistit, natsit...

Ilkka Luoma

Tänään moni suomalainen yritys (aiemminkin) hyödyntää surutta alihintaan afrikkalaisten perusraaka-aineita. Olemme syöneet vuosikymmenet epäsuorasti afrikkalaisten toverien ruokakupilta. Osallistumme myös EU:n kautta Afrikan tyhjentämiseen (esimerkiksi kalakannat) - kiinalaiset yrittävät omalla tavallaan tyhjentää, mutta maksamalla enemmän ja tasapuolisemmin ...

Hannu Töyri

Niin todellakaan afrikkalaisten ongelma ei ole se, että raaka-aineita, luonnonrikkauksia puuttuu - timantteja, kultaa, hopeata, kuparia, öljyä, uraania, jalopuita ja monia, monia nyky teknologian tarvitsemia alku- ja raaka-aineita.

On huvittavaa kun Shelliä haukutaan siitä että se poraa öljyä Nigeriassa. Kuka sen öljyn sitten nostaisi? No koska valkoinen mies.

Afrikkalaisten pitäisi pystyä tuottamaan lisäarvoa, joka merkitsee jalostusteollisuuden perustamista ja sen edelyttämän infran rakentanista laajemmiten.

Jos länsimaita voi jostain syyttää, niin kehitysavusta. Kehityapu tuhoaa ja estää kehityksen useammallakin tavalla. Eliitti tarvitsee köyhiä pumpataksen kehitysapurahija ja ... sitä tarvitsee myös YK: virkamiehet. On todisteita siitä, että kehityville ruoantuotanto ja markkina-alueille toimitetaan YK:n ilmaista "ruoka-apua", jolloin markkinat tyrehtyvät.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Paras kehitysapu Afrikalle ja koko maailmalle olisi ollut jättää koko maanosa omaan rauhaansa - afrikklaiset olisivat saaneet itse kehittää oman yhteiskuntajärjestelmänsä. Muistamme, että me valkoisetkin olemme sieltä kotoisin - alun alkaen mustina.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #21

Se on kyllä niin, että kun lähdimme ajoissa, emme ehtineet paahtua. Muuten linkkinne No 21 OK.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

"Alkuperäkansa" inuiiteille evoluutio loi aurinkoherkän ihon, jotta vähäinenkin D-vitamiinin saanto varmistuisi - siis pienet suojakertoimet ;)

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #23

Ratkaisu löytyi? Afrikkalaisten ongelma on siis D vitamiinin puute:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Meille D-vitamiini toi vaurautta koko 60 ja 70 luvut ... devalvaatio.

Hannu Töyri

Mandela on varmasti parasta Etelä-Afrikan kansa on saanut osakseen. Ongelmaksi on muodostunut se, että hänen jälkeensä ei ole ketään, joka olisi lähellekkään Mandelan tasoa. Edellinen presidentti tuntui uskovan poppamiehiin enemmän kuin lääketeiteeseen ja nykyinen on monen kertainen raiskaaja, oli mm. syytettynä laasten raiskauksesta kun valittiin presidentiksi ja Zuman tullessa presidentiksi syytteistä luovuttiin.

Tasa-arvoa ei tullut, tuli vain rikas musta yläluokka ja nähtäväksi jää tuleeko milloinkaan muuta. Obama polttaa varmasti paljon jenkkirahaa, mutta hyötyä siitä tavalliselle etelä-afrikkalaiselle tuskin on, jos nykymeno jatkuu ja miksi ei jatkuisi.

Olof Palme ei ollut välttämättä oikeassa.

Ilkka Luoma

Alkuperäafrikkalaisetkin osaavat hamuta näyttö- ja vertailutaloutta.

Ilkka Luoma

R.I.P - Vapaustaistelija Nelson Mandela.

Ilkka Luoma

Nelson Mandela - muistotilaisuus juuri nyt YLE TV1. Väkevä muisto koko kirjavalle ihmiskunnalle.

Ilkka Luoma

Nelson Mandelan syntymästä 100 vuotta!

Toimituksen poiminnat