Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Case - Ilkka Kanerva

Pitkän linjan ammattipoliitikko, broilerien broileri – Turun lahja maailmalle – Ilkka ”Ike” Kanerva vapautettiin kaikista kahleista. Hovioikeus kumosi kertarysäyksellä aiemman käräjäoikeuden tuomiot. Kanerva on vapaa mies, toistaiseksi.  


Herää vain yksi kysymys: ”Miten kansalaiset suhtautuvat oikeusjärjestelmämme uskottavuuteen, johdonmukaisuuteen ja  tasa-arvoon?Mitä me kirjoitimme Kanervasta jo vuosia sitten, kun hän oli toistaiseksi valtansa huipulla – ministeriaitoissa ulkoministerin paikalla – toinen politiikan ikubroileri Paavo Väyrynen ministerikolleeganaan ---[2008]  CASE: Ilkka Kanerva

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/case-ilkka-kanerva.html -[ ... Kanerva intoutui hellämieliseksi paatuneesta sydämestään huolimatta* ja muisteli elonsa kaarta nuoresta broilerpoliitikosta historian linjauksien kautta nykyaikaan, missä toinen
nuori broilerpoliitikko - Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ulkoministerin prenikat Kanervalle myönsi
... ]


Turuilla ja toreilla puhutaan, että Kanerva on mukava, välitön ja ystävällinen nice guy - kaikille, ei pelkästään lähipiirilleen. Arvio lienee totta - sympaattisen Kanervan kerrotaan ihastuttaneen USA kolleegansa, ulkoministeri neiti Gondoleezza Ricenkin - vierailun aikana Kanerva saattoi olla poikamainen mies :-)


Vakavasti ottaen case Kanerva on taustavaikuttaja, joka muistaa hyvin lupauksensa ja ymmärtää vastavuoroisuuden ystävilleen (puoluekolleegan kertomana). Ilkka Kanerva tosin käyttää tyypilliselle poliitikolle tunnusmerkillisesti kaikki julkisuussiteet ja -suhteet suoraviivaisesti hyväkseen. Osaapa läheltä seuranneet kertoa hänen olevan myös aidosti  ystävällinen ja ymmärtävän silmäniskulliset huumorilauseet tilanteiden keventäjiksi.


Kanerva oli/on Kekkosen linjoilla linjaileva poliitikko

Hän kertoi ymmärtäneensä jo 1975, että presidentti Urho Kekkonen tähtäsi suoraviivaisesti päämäärään, johon ei aina liittynyt hienotunteista "nykymallista poliittista ja poliitikkojen keskinäissumpuloinnin käyttötaitoa". Kekkosen aikana Suomi lännettyi - näin totesi Kanerva, eikä maininnut suomettumista.


Muinoin Kokoomuksen koppalakkiosasto ei aina pitänyt Kanervasta,

kerrotaan Sauli Niinistönkin estäneen Kanervan ylenemisen. Lopulta kuitenkin Kokoomuksen
puheenjohtaja Jyrki Katainen junaili Turun omalle ’putinille’ - Kanervalle - ulkoministeriön avaimet.


Kuriositeettinä mainittakoon, että pääministeri Matti Vanhanen "kekkosenpuolueesta" järjesteli toisen veteraanipoliitikon "aina ylös ponnahtavan Kekkosen oman pojan" Paavo
Väyrysen
ulkomaankauppaministeriksi.


Paavo ja Ilkka ovat tunteneet toisensa jo kauan, ja heillä on jotain perin salaista, joka liittyy Kekkoseen - uskotaan heidän tulevan hyvin juttuun keskenään.


Kanerva ei puolittaisena Nato-miehenä Natoa julkisesti äännä,

ei äännä myöskään Venäjää kolmea kertaa haasteeksi, vaan aidosti mahdollisuudeksi. Kanerva ymmärtää ammattipoliitikkona, ettei kansalaisten suuren enemmistön mielipidettä vastaan
kannata tutkailla - se veisi pitkän ja kaikesta huolimatta ansiokkaan eduskuntauran päätökseen. Turkulaiset ovat tosin vahvasti oman ’putininsa’ takana - oikea Vladimir Putinhan
vaikutti Turussa KGB-aikoinaan ja solmi suhteita Turun vaikuttajamafiaan, johon Kanerva ilmiselvästi kuului ja kuuluu edelleen – Anders Blomin kanssa.


Kanerva ei osaa hyppiä seinille,

kun venäläisten koneiden kompassit välillä sekoilevat ja koneet käväisevät piirun verran Suomen ilmatilassa. Kanervalla on aina ollut politiikan pelisilmää ymmärtää ihmisten olevan erehtyväisiä ja inhimillisiä - tässä lienee yksi syy, miksi hänet aina valitaan eduskuntaan.


Kanervalla on myös tilannetajua keventää hauskalla sanankäytöllä tilanteen haudanvakavasta vapautuneeksi "poikien palaveriksi" - Turun lahja maailmalle, kuten Paasion Helikin.


Koppalakiton Kanerva

Kanerva ei istuttanut koskaan Kokoomuksen rautakypärää päähänsä - hän ymmärsi Neuvostoliitto-kortin merkityksen aiemmin kuin papin puvun helmoihin laskostuneet puoluetoverinsa. Voidaan sanoa, että Ilkka Kanerva on juuri oikea mies ulkoministeriksi, hän tullee toimeen presidentinkin kanssa.


Kanerva osaa tasoitella äkkinäisiä itärintaman Kotkan pojan kolminkertaisesti painotettuja uhka- ja haastekuvia. Kanerva on sympaattinen, liian pitkään politiikan kakkosrivistössä ollut tavallista työtä tekemätön eduskunta-ammattilainen.YLE:n Lauantai-seurassa 12. tammikuuta 2008 Kanerva esiintyi hyvällä maulla, kiinnostavasti sanoja valiten herkistyen ETYJ- puheenjohtajuudesta ja antaen harvinaisesti kokoomuspoliitikkona arvoa Kekkosen suurelle isänmaalliselle työlle, josta pienen pieni likatahra löydettiin kansanvallan hoidon puolelta.
---Mainittakoon, että Kekkosen aikana itse kansa ei ihmeellistä kansanvaltaa kaipaillut, vaan oli
pääsääntöisesti tyytyväinen väkevän vahvaan menoon ja otteisiin millä Kekkonen ojensi, myllytti ja järjesteli valtakuntaansa. Ilkka Kanerva on Kekkosen ajan mies - joka oivalsi Neuvostoliiton roolin Kekkosen pyrkimyksissä kohti länttä - tämä taito on nyt itäöljyäkin arvokkaampaa.Ilkka Luoma

KESKUSTELU --- TIEDE [25961]

*)

Suora lainaus - YLE/ Lauantai-seura - 12.1.2008

...Kuva, liittyen mielipidekirjoitukseen -

(saa käyttää vapaasti yllä olevan kirjoituksen yhteydessä, copyright by Ilkka Luoma 2007)--- http://www.panoramio.com/photo/7060348
 ---

 Kuvateksti

Pääministeri Matti Vanhanen on vaipunut ajatuksiin, mutta hoksasi asettaa veteraani Väyrysen veteraani Kanervan "vahdiksi" Ulkoministeriöön, turvaten suopeat suhteet Venäjälle. Valtiovarainministeri Katainen kuuntelee mielissään uhka- haastekuvia Kotkan omalta pojalta,
puolustusministeri Jyri Häkämiehen suulta ilmaistuna. --- Ulkoministeri Kanerva pohtii miksi tässä istun, kun rahkeet ja äly olisivat riittäneet Jykänkin pallille - vain tuo Keski-Suomen lahja Suomelle - kauppa- ja teollisuusministeri, "sanavirtuoosi - aina oikeassa" Pekkarinen olisi enää välissä.

 

 
 

AL – Fb – US


BLOG 20 308 | 1 461 – IL


---28062013---

 677

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Ilkka Luoma

Valtakunnansyyttäjän virasto hakee KKO:sta valituslupaa, siksi yhteiskunnallisesti merkittävistä asioista on kysymys - tähän tarvitaan ennakkotapauksen luonne. Muitakin on jo tuomittu, miksi tässä kävi näin. Silti tapahtuma ei itse Kanervaa huononna - hän on toiminut vain poliitikoille tyypilliseen tapaan - maan tapojen mukaisesti.

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

jäädäänpä odottamaan korkin ratkaisua, sillä syyttäjän täytyy hakea lupaa, muutoin menee oma uskottavuus

Joachim Seetaucher

Oman oikeuskäsitykseni mukaan hovioikeus osoitti kypsää juridista harkintaa päätöksen tehdessään. Kyse oli pitkän linjan poliitikon syntymäpäiväkutsuista, joita siihen osallistujat osaltaan itse rahoittivat. Tietynlaiset nyyttikestit siis.

Ei ole voitu osoittaa, että vireillä olisi ollut joitakin projekteja, joiden edesauttamiseen Ikeä olisi lahjottu eikähän hän niistä rahoista hyötynyt muutoin kuin että pystyi pippalot vierailleen järjestämään.

Ilkka Luoma

Hyvä-Veli järjestelmä toimii niin pitkäjänteisesti, ettei laki eikä hovi sinne ulotu, eikä ymmärrä ...

Joachim Seetaucher

Ja hyvä niin!
Emmehän toki halua elää Orwellin yhteiskunnassa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Hvvä-Velijärjestöt lisäävät toimeliaisuutta ja joskus jopa voittoja - luoden työtilanteita tovereille. Hyvä niin - pienenä sivulauseena syntyy repeytymistä tuloeroihin, mutta kaikella harrastustoiminnalla on hintansa :)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #5

ihmiset ovat kautta-aikain kähmineet, kuka enemmän kuka vähemmän. 'jeesuksia' on olematon määrä

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

kuinkahan moni tuomari on näissä jutuissa mukana?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

noin se on, pitää olla varmaa näyttöä, muuten asia ratkeaa vain sana vastaan sana

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

aika osuva nosto historiasta, sillä Kanerva sai palkinnon ETYJ järjestöltä, pääsi varapuheenjohtajistoon, kun tuomiot purettiin, entä korkki?

Toimituksen poiminnat