Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Tekeekö Katainen "liikaset"? -pako Brysseliin

Alkaako nyt todenteolla pyykinpesu, kun huhu kertoo, että vielä nykyinen pääministeri Jyrki Katainen on jättämässä ”laivansa”– miten niiden rottien tiedetään tekevän, kun laiva on uppoamassa? Olisiko aika tehdä pesänselvitys ja yhteenveto Kataisen hallituskausista – ja siitä missä maamme nyt makaa, kuin siitä olisiko taitava hallitustyöskentely voinut helpottaa asemaamme nyt …?


[U] Rotat jättävät aina uppoavan laivan ensimmäisenä!

- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134487-houkuttaako-korkea-virka-jattavatko-rotat-uppoavan-laivan -

 

 

[Houkuttaako korkea virka - jättävätkö rotat uppoavan laivan?]

5.3.2013Nykypresidenttimme Sauli Niinistön historiallinen äänivyöry Uudeltamaalta vuoden 2007 eduskuntavaaleista 1] loi Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataiselle tien hallitukseen valtiovarainministeriksi – Keskusta säilyi tuolloin nipinnapin suurimpana ja Matti Vanhanen jatkoi pääministerinä.

Suomi aloitti jatkuvan velkaantumisen suunnilleen vuonna 2007 SP], samassa yhteydessä alkoi paha nuorisotyöttömyyden nousukausi. Tuore valtiovarainministeri Katainen laati kohtalokkaat työtätekevän tuloveronalannukset aikakautena, jolloin Suomen Pankki varoitti 2] monista uhista, joita Katainen ei ilmeisesti lukenut tai noteerannut. Veronalennusten sijasta olisi pitänyt luoda työpaikkamobilisaatio työttömyysuhan alla oleville ja erityisesti nuorille 3].

1] Vuoden 2007 eduskuntavaalien äänikuningas

--- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/vedenjakajaeduskunnassa-suurimman.html ---

2] Suomen Pankin varoitukset Joululta 2007

--- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/12/taloudessa-tapahtuu-kulutamme-sstmme-ja.html ---

3] Kohtalokkaat verotuspäätökset ennen rysähdystä – jääkö meille vain todellinen kulutusvero!

--- http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=872527 ---

--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55774-ja-koko-kansa-oli-kulutusverolle-pantava ---

 

 

Millä ansioilla korkea EU -tehtävä?

Tänään Helsingin Sanomien laatutoimittaja Unto Hämäläinen povaa nykypääministerillemme Jyrki Kataiselle korkeaa EU-tehtävää 4] – kysymys vain kuuluu, että mistä ansioista? Syntyivätkö nuo ansiot ostetuilla myötätuilla Saksasta, kun avokätisesti rahoitettiin solidaarisuuden nimissä Etelä-Euroopan velkamaita?

Mitä meille suomalaisille on jäänyt käteen Kataisen töistä, muutakin kuin filosofian tohtori Pekka Himasen tulevaisuuden ennusteraportti, jonka sisällöstä ja tilaustavasta taitetaan reippaasti peistä. Tänään on jäänyt käteen kasvava valtionvelka, kasvava nuorisotyöttömyys, työn siirtyminen ulkomaille ja vahvasti oireellistuneet mielenterveysongelmat – juoksimmeko liian lujaa materian, kulutushokeman ja kasvuhuudon perässä?

4] Jättävätkö rotat uppoavan laivan ensimmäisenä?

--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124075-roolipelissa-rotat-jattamassa-laivan ---

 

 

Kokoomus on eduskunnan suurin puolue,

arkielämässä se on kuitenkin vallaton ”nukkuvien yhteisö”, jolla ei ole muuta ohjelmaa kuin äänestämättömyys. Kokoomuksen todellinen kannatus kaikkien äänestäneiden joukosta on reilu 13 prosenttia, kun taas nukkuvat saavat aikaiseksi vajaan 40 prosentin ”kannatuksen”! Miksi Kokoomus on niin ylivertainen? 5]

5] Miksi Kokoomus on/ (oli) suurin puolue eduskunnassa?

--- http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=875171 ---

 

Kokoomuksen kannattajat ovat yhtämieltä asiassa, joka koskee ydinkannattajakunnan varallisuuden vaalintaa, kasvua ja säilymisen turvallisuutta. Kokoomus elää täyttä näyttö- ja vertailutaloutta. Näyttötalous perustuu kilpailun aikaansaamaan menestykseen ostovoiman hamuamissa – on näytettävä materiaalinen muskeli.

  

Muskeleiden lyhytaikainen ilo ja juovuttava euforia

Muskeleiden vertailussa on vain unohtunut seikka, joka säätelee meidän kaikkien elämää – se on biosfäärin biomassojen kulutuksellinen tasapainosuhde sekä biodiversiteetti, joka taas säätelee sellaista monipuolisuutta, josta miedän elämä viime kädessä siunaantuu. Miksi sahaisimme oksaa, jolla istumme?

  

  

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

 

 

 

...

SP viite_ Maksutase 12/2012

--- http://www.suomenpankki.fi/fi/tilastot/maksutase/Pages/Maksutase_201212.aspx ---

  

...

Lisäkirjoitus Joulun 2007 kohtalokkaista päätöksistä ja Suomen Pankin julkisista varoituksista ---

Jouluna 2007 nuori ja tuore valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) hoksasi tuloveron kevennykset lääkkeeksi ravita kotimaista kulutusta, kun amerikkalaisten sub-primekriisiä lähdettiin torjumaan - tosin Katainen oli todennut medialle ja kansalle, että kriisi purjehtii ohitsemme. Näin ei tapahtunut, vaan kansa koki ravistukset jo keväällä 2008, josta alkoi Suomen velkaantuminen ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvu.

  

Katainen arveli 2007 tuloveron kevennyksien lisäävän kulutusta ja tuovan työtä. Näin ei käynyt. Töissä olevat jemmasivat lisääntyvän palkkanetto-osuuden pankkiin, sijoituksiin ja sukanvarteen - ei kulutukseen. Kataisen olisi pitänyt nostaa väliaikaisesti tuloveroja, jotta olisimme vuodesta 2008 lähtien voineet lisätä työllisyysohjelmia pelastamaan työtehtäviä kansalaisillemme. Tehty verotusvirhe oli kohtalokas.

Jälleen nyt, kun Katainen on pääministeri, annetaan työmarkkinajärjestöille porkkanaa tuloveron kevennyksistä, jottei syntyisi järjettömiä palkkaratkaisuja tuhoksi kilpailukyvyllemme. Miksi Katainen ei oppinut vuoden 2007 virheestään ja on nytkin suuntaamassa työtä tekeville lisää nettoa jemmattavaksi pankkeihin tai vaikkapa sijoituksiin, kun halpoja osakkeita pörssit ovat juuri nyt pullollaan.

Miksi Katainen ei noteerannut Suomen Pankin vakavaa varoitusta jo jouluna 2007? Oliko SP:n demaripääjohtajan varoittava sormi liikaa Siilinjärven miehelle - joka tiettävästi ei juuri koskaan ole tehnyt tavan kansalaisten työtä, kokien arkielämän niukkuutta, onnea ja ahdinkoa? Minkä hinnan kansakunta maksaakaan näistä kohtalokkaista virheistä alkaen joululta 2007 ja jatkuen nyt vuoden 2011 lopulla ja vuoden 2013 alussa?

...

LINK - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87925-lansi-soi-tanaan-velanotolla-huomisen -

 

 

AL --- US

BLOG15346IL

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

ulf fallenius

Kun siitä vaan pääsisi eroon niin se olisi jo paljon voitettua Suomen taloudelle.Ja se Urpilainen myös pois .

Ilkka Luoma

Ongelma vain kasvaa, jos ongelma/ ongelmat työnnetään toisten niskaan ;) -sarkastisella huumorilla ---

Tapio Vehmaskoski

Kyllä niin on, että koko myötäjuoksijasakki pellehermanni Mr Stubido mukaanluettuna. Ei suinkaan palkkiovirkoihin vaan itse ansaitsemaan leipänsä otsansa hiessä oikealla työllä nöyryyden palauttamiseksi.

Mr Liikasesta muistan herran viisastelleen puoluesihteeriaikoinaan toimittajalle suurinpiirtein: "Sano mitä vain niin minä käännän jutun toisinpäin." Sitten herra meni EU:hun ja nyt istuu Suomen pankin pääjohtajana laskelmoidun viisaana lausuntojen antajana. Jotenkin ei osaa arvostaa koko tekoviisautta.

Onko nyt Katainen menossa samaa rataa "fantastista", "ei koske meitä" jne. pölhökustaan kommentteineen. Herra Suomea Kataisilta ja Liikasilta varjelkoon.

Ilkka Luoma

Nyt odotamme ennenaikaisia eduskuntavaaleja - sextettiin meillä ei enää ole varaa! Ehkä Räsäsen erottamisella se alkaa - nimittäin sextetin purkautuminen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Taisipa olla uutisaankka tuo SK:n kirjoitus. Oiskohan Jutta soittanut 'kihlakumppanilleen' ja saanut totuuden selville, sillä Jutan paikkakunnan lehti kertoo Jyrkin kiistävän koko uutisoinnin.

Ilkka Luoma

Hesarin Unto Hämäläinen kirjoitteli aiheesta jo talvella 2013 ... on suorastaan loogista, että Katainen YRITTÄÄ nostaa tasoaan ja paeta Brysseliin! ;)

Alexius Manfelt

Ilkka hyvä, kaivoin sekaiselta hyllystäni Suomen Pankin julkaiseman katsauksen: Eurotalous, rahoitusjärjestelmän vakaus, erikoisnumero 2006, siinä sitä Suomen Pankki varoitti tulevasta. Kirjoittajat perustelevat myös näkemyksensä. Meidän Vanhanen ja Käteinen todistelivät kuitenkin samaan aikaan yhteen ääneen, että ei koske Suomea ja ihan muuten vaan on fantsua.

Juuri tuohon raportiin ilmeisesti viittaat kun mahdonlukujasi kirjoitat, aivan oikeutettuja sinänsä.

Huomautan vielä, että komisaarilla ei ole mitään pätevyysvaatimuksia, eikä tarvitse olla näyttöjä myöskään mistään onnistumisesta eli dimeriititkin muuttuvat meriiteiksi. Hallitus nimeää haluamansa ja eduskunnalla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Ilkka Luoma

Juuri tuo erikoisnumero Joululta 07 - moni muistaa Kataisen sanoneen vakaasti muun muassa Uutisisa, että roskalainakriisi purjehtii ohitsemme ..., olen aina ihmetelytr, miksei media ole tähän kiinnittänyt huomiota!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Heihei Katainen, Ei tule ikävä! Tosin vähän ärsyttää kun työpaikka turvattu loppuelämäksi? ... ja kumminkin olet vain valehtelija.. Tosin täytyy kehua kuinka hienosti olet pelannut! Jos pelattaisiin pokeria, sinulla ei olisi käsissäsi yhtään mitään.. Mutta bluffaamalla voittaisit!! Aploodeja sille.. ja samalla osasit myös lypsää pottiin rahaa!! "Aplodeja"...

Itse tässä mietin kuinka saisin tälle kuulle rahat riittämään.. Kun Katainen taas käyttää niitä 5€-20€ seteleitä wc-paperina!!

Mutta minä en olekkaan vielä osallistunut tähän peliin!

Ilkka Luoma

Moni katkera suomalainen nyt lomautettuna tai työttömänä pohtii samoja ajatuksia - MUTTA on otettava huomioon, ettei Jykke ole syyllinen kaikkeen. Tosin on mietittävä, että jos hallitusta olisi johdettu toisin, mutta miten?!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Totta, ei tietenkään voi olla syypää kaikkeen, mutta kyllä on Suomessa tapahtumiin, jossa vain Suomessa tehdyt asiat vaikuttavat, kuten verot jne.
Kuka idiootti nostaa veroja silloin, kun ihmisillä ei ole rahaa ostaa tuotteita? Kuka idiootti säästää oman maan puolustamisesta?? Kuka idiootti ottaa lainaa jotta saa maksettua muiden maiden velat??

Ottaisitko sinä lainaa pankista jotta saisit sillä maksettua minun velkani? Jotta minulle jää rahaa ostaa mm. Sinun palvelujasi? Sanotaan että ostaisin sinulta autonkorjaamiseen palvelua?..

On nimittäin niin outoja nuo Hallituksen tekemät asiat ettei niitä mitenkään voi ymmärtää! Kaikki uudistukset mitä ovat yrittäneet tehdä on menneet vain huonompaan suuntaan.. Sote-uudistus, Kunta-uudistukset,EU-direktiivit (Rikki-direktiivi).. Ja monia muita! Nuo kaikki on nykyisen hallituksen syytä, jota johtaa Katainen!

Tuo on vaikea kysymys, miten olisi pitänyt johtaa.. En voi vastata tuohon muuten kuin että olisi kaikki pitänyt tehdä juuri toisinpäin kuin Kataisen johtama hallitus teki!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Churchill sanoi: "Verta, kyyneleitä ja hilea" - voitto tuli, mutta USA:n ja Neuvostoliiton ansiosta. Heti sodan jälkeen Churchill ei enää jatkanut pääministerinä - olisiko nyt Suomessa kriisipääministerin paikka, joka laittaa asiat kuntoon?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset