Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Puoluetuki voidaan kohdistaa kansalaisvaalirahaksi

Vain pienet vähemmistöt hyötyvät verovaroista maksettavasta puoluetuesta. Vielä vähemmän arkikansalaisia kiinnostaa puolueiden lehdistötuki. Näitä tukimuotoja jaetaan vuosittain noin 34 miljoonaa euroa (v. 2013) – koska eduskunta niin päättää. Eduskunnassa on vain puolueiden edustajia.

 

Viime aikojen äänestysprosentti on ollut 60-65 prosentin luokkaa - siis poliittisten järjestelmien ulkopuolelle jää enemmän ihmisiä kuin kahden suurimman puolueen kannatus on yhteensä. Esimerkiksi Kokoomuksen todellinen kannatus on noin reilu 13 prosenttia, kun saavutettu äänimäärä projisoidaan äänioikeutettuihin.

 

Kansalaiset ovat laajasti menettäneet uskonsa perinteelliseen puoluepolitiikkaan – kysynpä vain kuinka paljon lukijoita on puolueiden äänenkannattajilla – niitähän sponsoroidaan yhteisistä verovaroista noin 18 miljoonalla eurolla – vuosittain.

 

Persut ovat kautta aikain vaatineet puoluetuen poistoa –

nyt kun jyrähti jytky eduskuntavaaleista vuonna 2011, ollaankin oltu hiljempaa. Voisin arvata, että jos puoluetuki puoluelehdistötukineen kallupoidaan, niin suurin osa kansasta poistaisi ne. On myöskin turhaa vedota median monipuolisuuteen ja moniarvoisuuteen. Kyllä kansa itse omassa sosiaalisessa mediassaan pitää huolen laajakirjoisesta moniarvoisuudesta!

 

Koko kansan rehellinen vaaliraha!

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/66564-kansalaisen-rehellinen-vaaliraha - ]

 

Puoluetuki voidaan korvata koko kansan rehellisellä vaalituella eli äänestysrahalla 1]. Jaamme jokaiselle uurnaan lippunsa pudottaneelle 10 euroa puhtaana käteen – per heti, tai tilille, jos niin halutaan. Tuolla rahalla nostetaan varmasti äänestysprosenttia, tosin ”aku-ankkojen ja kirkkoveneiden koreagrafiat” lisääntyisivät kansantaiteena äänestyslipukkeissa.

 

Rehti vaaliraha rahoitetaan poistamalla puoluetuet

Koko kansan rehellinen ja täysin läpinäkyvä 2] äänestysraha voidaan rahoittaa mukavasti tuolla kokonaispuoluetuella – noin 34 miljoonaa euroa, se miltei riittää, vaikka äänestysprosentti nousisi 90 prosenttiin. Samalla voimme olla varmoja, että nykyinen eduskunnan kokoonpano muuttuisi merkittävästi. Saman aikaan säädettäisiin laki, joka helpottaa muidenkin kuin puolueiden ehdokasasettelua.

 

Rehti peli –

puoluetuet pois ja nuo massit suoraan kansalle rikastuttamaan äänestysvilkkautta – se on demokratiaa suoraan, ja näin kansa itse päättää kuinka paljon he ”tätä uutta puoluetukea” ottavat vastaan.

 

Mitä sanovat persut, joille ennakoidaan alenevaa eduskuntapaikkakehitystä ja mitä sanoo Keskusta, josta on tulossa pääministeripuolue. Rahapuolueena Kokoomus pysynee vaiti ja demarit saavat muutoinkin SAK rahaa yllinkyllin, kuten Kokoomus nk. ”EK-rahaa”.

 

...

VIITE

1] - ”Äänestämättömyys kimpoaa kansan omaan nilkkaan!” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/09/06/aanestamattomyys-kimpoaa-kansan-omaan-nilkkaan - [US_P/il]

 

 

...

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

 

Sent:

 

Cc: martti.hetemaki@vm.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi ; petteri.orpo@eduskunta.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; jyri.hakamies@ek.fi ; lauri.lyly@sak.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi ; presidentti@tpk.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi

 

Sent: Monday, August 05, 2013 10:28 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Poistetaan puoluetuet kokonaisuudessaan - kansalaisperusteettomina

...

 

Puoluetuesta on päästävä irti - sillä ei ole kansallista merkitystä

(Uutisointi kertoo, että poliitikot, jotka nauttivat puolueidensa kautta puoluetukea - haluavat yhdistää puoluelehtien lehdistötuen puoluetukeen, näin saisivat vapauden jameloida suurempia rahoja vapaammin)

 

 

 

...

AL – US

BLOG 21520 | 1834 - IL

---05082013---

 

 

doc.: puoluetuki_05082013.doc – Open Office Writer

 

329 | 3013

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

kerrankin idea, jonka kansan enemmistön on helppo hyväksyä

Ilkka Luoma

Tämä on muutakin kuin pelkkä bussi- ja kahviraha. Kympillä uurnille, on symbolinenkin vaikutus - paljon puhutut itse edustajien ja ehdokkaiden epäselvät vaalirahoitukset saavat henkisen tyrmäyksen ja riitelyä aiheuttava puoluerahoitus jää historiaan ja massit suoraan kansalle - kiitoksena äänestysaktiivisuudesta.

Toimituksen poiminnat