Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Venäläiset ohjukset Syyriassa - torjuvat ...?

Millainen sotilasyhteistyösopimus on Venäjän ja Syyrian välillä?

Ovatkohan amerikkalaiset ottaneet huomioon, että Syyriassa olevan venäläisen laivastotukikohdan sota-alukset (ohjushävittäjät) saattavat torjua nuo amerikkalaisten ja englantilaisten risteily- ja muut ohjukset - myös mahdolliset hävittäjäpommittajat.

 

Olisi noloa jenkeille,

jos heidän ohjuksensa tuhottaisiin jo kansainvälisillä alueilla, ennen Syyrian suvereenia ilmatilaa - saattavathan venäläiset kokea hyökkäyksen heitä koskevaksi - koska ohjusten lentoradat ovat hyvin uhkaavia.

 

Emme myöskään tiedä,

onko sotilasyhteistyösopimus sellainen, jossa Venäjä on sitoutunut puolustamaan Syyriaa varsinkin silloin, kun se ilman omaa hyökkäystään joutuu hyökkäyksen kohteeksi - kuten tässä USA:n julkisessa attentaattivaroituksessa on kysymys - toteutuessaan.

 

USA ja Englanti ovat puuttumassa ilmeisesti ilman YK:n turvaneuvoston siunausta suvereenin valtion rankaisutoimiin - sellaisiin toimiin, mitä itse USA on käyttänyt aiemminkin pontimena saavuttaakseen amerikklaista hegemoniatunnetta ... ja siirtääkseen kansalaistensa huomion pois oman maan sisäisistä ongelmista.

 

Ilkka Luoma

 

LINK - Kuka oikein lietsookaan Syyriaa todelliseen sotaan?

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=952149

 


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Ilkka Luoma

On tietysti riski, että venäläisten torjuntaohjusten osumatarkkuus ei riitä ja saattaa olla, että amerikkalaiset osaavat paremmin häiritä torjuntaohjuksia ...? Arvaavatko venäläiset ottaa tämän paljastumisriskin?

Kiinalla olisi kyky torjua nuo jenkkien hyökkäysohjukset - tiettävästi kiinalaisten sotalaivoja ei ole välimerellä.

Kiinalaiset eivät juuri sotalaivojaan kauas omilta vesiltään vie - liittyy kiinalaisten puuttumattomuuspolitiikkaan - "antaa suvereenien valtioiden itsensä hoitaa omat sisäiset asiat".

Meille suomalaisille on koittamassa Niinistön Kiinan vierailun (ensimmäinen länsijohtaja Kiinan uuden ylimmän johdon vieraana) lisäksi toinenkin suuri kunnianosoitus - olemme saamassa ensi keväänä Kiinan sotalaivaston uusimpien alusten ystävyysvierailun maahamme - olemme jälleen ensimmäisten joukossa -ymmärtääköhän valtiojohtomme tästäkään mitään?!

Jari-Petri Heino

Sanoisin, että Venäjä ei ole mikään aseteknologian kehitysmaa, eikä muutenkaan kehitysmaa. Kiinalaiset ostavat ja käyttävät paljon venäläistä sotilastekniikkaa ja Kiina tarvitsee omat aluksensa omalla aluellaan, jossa sillä on ihan omia huolia.

http://english.pravda.ru/hotspots/conflicts/20-08-...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Kiinalla ei ole huolia omalla vesialueellaan. Kiina kehittää yhdessä venäläisten kanssa aseteknologioita. Valmeisteilla on päätös viiden maailman suurimman lentotukikohta-aluksen rakentamisesta - kussakin noin 200 laivastosotakonetta - kukin alus pituudeltaan noin 500 metriä. Suunnitelma pitää sisällään kaikkiaan viiden laivastokeskittymän varustamisesta - yksi Atlantille, kaksi Tyynelle merelle - Yksi Kiinan merelle ja yksi Japanin läheisyyteen. Laivastokeskittymä pitää sisällään kaikkiaan noin 30-50 alusta - nyt jo on käynnissä neuvottelut laivastotukikohtien vuokraamisesta muutamilta valtioilta ...

Btw. Kiina oli jo 1400 -luvulla ylivoimaisesti maailman suurin merivalta - kts. esimerkiksi amiraali Zheng He ---

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #10

Totta Kiina oli meren suurvalta 1400-luvulla.
Kolumbuksen laivat olivat kooltaan kuin kirppuja verrattuna amiraali Zheng Heen valtaviin aluksiin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #18

Keisari Zhu Di´n aikoina 1420 -luvulla oli kolme armaadaa, joista Zheng he oli yksi. Yksi armaada vei mukanaan jopa 10.000 sotilaan varuskunnan ...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #23

Suuri maa, suuret toleranssit.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Jeps - meihin suomalaisiin nähden väestösuhde 1:250 ja joka vuosi väestö kasvaa reilu 10 kuukaudessa Suomen väestön verran...

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Sökö, jossa viimeinen kortti ratkaisee!

Harri Rautiainen

"Ovatkohan amerikkalaiset ottaneet huomioon, että Syyriassa olevan venäläisen laivastotukikohdan sota-alukset (ohjushävittäjät) saattavat torjua nuo amerikkalaisten ja englantilaisten risteily- ja muut ohjukset - myös mahdolliset hävittäjäpommittajat."

Ilkka, usko pois. Aivan varmasti.

Ilkka Luoma

Harri, voi olla, että venäläisten puuttumattomuudesta mahdollisen ohjusiskun torjumiseen on käyty kauppaa - USA antanut jotain "maksuksi" siitä ...?

Ilkka Luoma

Lännen mahdollinen hyökkäys tiivistää arabien rivejä - antaa lisää pontta al-Qaidalle ja lykkää "arabikeväiden" välikonflikteja vuosiksi eteenpäin - ymmärtävätköhän lännen miehet tämän mahdollisuuden?

Joel Leshko

Voit olla varma, että USA ottaa kyllä huomioon kaiken mahdollisen mikä huomioon olisi otettava ennen ohjusiskuja. Ehkä ei kaikkia poliittisia seurauksia kuitenkaan, mutta sotilaalliset kylläkin. Obama ei kaipaa neuvojasi.

Ilkka Luoma

Olisiko George nuorempi kaivannut neuvoja ... jostain. Sai kuolemattoman valehtelijan maineen, sekä epäonnistujan, sillä Irak ja Afganistan menivät "munilleen" ... paljon kuolleita jenkkinuoria - ja mitä jäi tilikirjan plussapuolelle, muuta kuin, että armeija sai harjoitusta ja asetehtaat tilauksia...

Joel Leshko

Afganistan ja Irak ovat USA:n liittolaisia kun aiemmin ne olivat USA:n vihollisia. Se on se plussa tilikirjassa.

Eikä kyseisissä sotilasoperaatioissa mitään yllättävää tullut jenkeille eteen. Se, että kaikki ei miehitysten jälkeen ole mennyt aivan putkeen, on ennemminkin juuri niitä poliittisia seurauksia, joita ei kaikkia ole pystytty oikein ennakoimaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Onko tämän liittolaisuus tuonut mainitsemiisi maihin tavallisille kansalaisile mitään muutosta - paitsi että väkivlata on yltynyt, ja tosin Taleban Afganistanissa on jonkin verran ahtaammalla kuin ennen jenkkejä. Entä Irak - autopommit jne ...

Mauri Hyhkö Vastaus kommenttiin #22

Ainakaan naisia ei teloiteta niskalaukauksella jalkapallo-stadioneilla niinkuin "vanhaan hyvään talibanaanien aikaan". https://www.youtube.com/watch?v=G4l267pCGdA

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Miten sitten täsmäohjus suoraan terveysasemaan, jonne oli kehotettu menemään turvaan - "sivistyneissä valtioissa" kaasutetaan, sähköistetään ja suoneen myrkytetään rikollisia/"rikollisia" - lakien käyttö ja tulkinta on paljolti kulttuuri- ja perinnnekysymys.

Taisteluhelikopterien käyttö on jotenkin etäistä, kun se konkretisoi ihminen ihmistä vastaan - mutta lapsia on noilla teknologiaihmeillä paljon tapettu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Miten sitten täsmäohjus suoraan terveysasemaan, jonne oli kehotettu menemään turvaan - "sivistyneissä valtioissa" kaasutetaan, sähköistetään ja suoneen myrkytetään rikollisia/"rikollisia" - lakien käyttö ja tulkinta on paljolti kulttuuri- ja perinnnekysymys.

Taisteluhelikopterien käyttö on jotenkin etäistä, kun se konkretisoi ihminen ihmistä vastaan - mutta lapsia on noilla teknologiaihmeillä paljon tapettu.

Ilkka Luoma

Norppa - Aamulehti keskustelusta ---

"Myös Kiinan tekniikasta voi esittää todisteita. Kiina ja Venäjä voivat ampua toki maailman päreiksi, mutta tarkkuudessa ne ovat kehitysmaita. Paras tekniikka on USA:lla ja Israelilla. Niiden ohjukset iskevät kirurgisella tarkkuudella. Ja kun Israel kävi tuhomassa ydinreaktorin Syyriassa, se sumensi ensin koko Syyrian ilmapuolustuksen. Tutkat näyttivät mitä sattuu. Kun Syyrialla oli joskus Libanonissa ilmatorjuntaohjuksia, niin Israel ilmoitti, että sen ilmavoimat tuhoaa ne, ellei niitä vedetä pois. Vähän kuin sanoisi, että jos et vie vahtikoiraasi sisälle, niin varastan sen. Kuvaa hyvin sitä, kenellä on tekninen ylivoima"

Pekka Salo

Israel ei ole aina ensin hyökännyt naapurivaltojen kimppuun. Vuonna 1973 Jom Kippur-sodan aikaan arabit hyökkäsivät ja Israel selvisi nippa nappa. Esimerkiksi Syyrian joukot etenivät Golanin kukkuloille niin, että Israel sai juuri ja juuri pidettyä linjat koossa.

Sitten kun Israel käynnisti vastahyökkäykset arabit kokivat nöyryyttäviä tappioita. Taisi olla niin, että ilman ulkopuolisten diplomaattien väliiintuloa Israel olisi vallannut Damaskoksen.

Aikaisemmin käydyssä Kuuden päivän sodassa Egypti rikkoi rauhan ainakin, mikäli uskomme kansainväliseen lakiin. Sen mukaan jonkun kansainvälisen meriväylän sulkeminen on sodanjulistus. Egypti sulki Akabanlahden ja Israel iski sen lentokentille. Kumpi aloitti sodan?

Ilkka Luoma

1967 Israel aloitti konkreettisen sodan ja tappamisen - provosoituna. 1973 arabimaat Egyptin johdolla - Israel olisi hävinnyt, ellei USA:n Välimerellä olevien lentotukialusten hävittäjät ja hävittäjäpommittajat eivät olisi lentäneet Israelin puolesta noita taistelulentoja - Kissingerin määräys. Tästä on vähemmän puhuttu, mutta taitavasti googlettamalla saa tietoa ;)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Hölynpölyä. Arabipropagandaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Huomenta Jarmo - kannattaisiko tutkia historiaa vähän tarkemmin - perusteletkö "hölynpölyn" väitteesi? Uskoisin, että lukijat eivät juuri arvosta tuon tyyppisiä kommentteja - paljastaa ikäänkuin osaamattomuuden, mutta arvelen Sinun kykenevän faktiseenkin esitykseen - kunhan vain haluat :)

Ilkka Luoma

Lähi-itä kiinnostaa suomalaisia - tässä linkki yli miljoonan lukukerran ja noin 16.000 kommentin keskusteluketjuun aiheesta - niin roskaa kuin kovaa faktaa täynnä - jo aktiivisesti yli kuuden vuoden ajan!

http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

http://shalom.fi/israelupdate/fi/

Täältä löytyy faktaa. Ajantasaista tietoa Lähi-Idästä.

Ilkka Luoma

Tuo linkkisi kertoo erinomaisesti yhden näkökulman, MUTTA toinen jää kokonaan pimentoon - tuo TIEDE linkki esittää niin puolesta kuin vastaan ja siellä ovat äänessä MOLEMPIEN puolien kannattajat faktoineen/"faktoineen" - ei pidä olla sokea, ja ylenkatsoa asiallista vastapuoltakin.

Ilkka Luoma

Englanti lipesi Obaman hyökkäysrintamasta, Venäjä vastustaa ja Kiina on hiljaa. Kiinalaiset vaikuttavat voimakkaasti taustalle - nimenomaan vaitiolollaan ...

Ilkka Luoma

USA ilmoitti, että hyökkäys tulee - mitä tekevät Kiina ja Venäjä?

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Obama löysi kunniallisen perääntymisen hyökkäykselleen - asia alistetaan kongressille, ja jos ja kun se ei hyväksy hyökkäystä, niin Obama ei menetä kasvojaan ja näin hyökkäys peruuntuu.

Ilkka Luoma

...
~ http://yle.fi/uutiset/3-9233400 -

Venäjä lähettää Välimerelle lentotukialuksensa!

Toimituksen poiminnat