Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Äidinkielellä ymmärrystä isänmaassaan

Kansanedustaja, äärisiipeä edustava persuälykkö Jussi Halla-aho pontevasti vastustaa syyrialaisille mahdollisesti myönnettävää lisäkiintiötä pakolaisstatuksena – syyrilaisten hengenhädän edessä. Halla-aho vetoaa omaan nuorisoomme ja lapsiimme. Halla-aho puhuu asiaa, mutta sellaista asiaa, joka tiedetään, muttei uskalleta muualla ääneen sanoa.

 

Kiintiölisääjät perustelevat kantaansa esimerkiksi saamastamme avusta 1939,

kun Ruotsi otti vastaan lapsiamme Talvisodan jaloista – muuta apuahan virallinen Ruotsi ei sitten meille antanutkaan. Tälläisenään tapahtumat eivät ole rinnastettavissa – Ruotsi ja Suomi ovat hyvin samankaltaisia, eikä kulttuuri- ja uskontoeroja ole. Pieni kielikysymys vain.

 

...

Yleisesti voidaan todeta, että kullekkin ihmiselle paras isänmaa on se valtio tai alue, jossa hän tulee toimeen ja ymmärretyksi omalla äidinkielellä ja jossa tunnustetaan enemmistönä samaa uskontoa/ kulttuuria, jos yleensä uskontoa halutaan nostaa oleelliseksi elämisen helpottajaksi.

Soiniintuneet halla-ahojen hakkaraiset 1] ovat tunnusteellisia reviirivalvojia ja -puolustajia, ilman julkisia tunnuksia. Reviiri 2] on evoluution jo vuosimiljoonia vuosia sitten luoma järjestelmä, jolla se ”säätää” sopeumana biodiversiteettiä sekä biomassojen tasapainoa 3]. Reviiri on tänään vähän puhuttu itsestään selvä ilmiö, koska se vaikuttaa meissä kaikissa.

  

Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa, 

vaikka väestömme kasvaa. Kasvu ei nyt kuitenkaan ulotu työtätekeviin, vaan passiiviset oleilijat ja varannoillaan elävien määrä kasvaa. Ruokaa ja peruselämän elementtejä on kuitenkin kaikkien saatava, ja maksumies löytyy markkinataloudessa voitoista ja työtätekevistä.

 

Meillä on velvollisuus –

suurin ja tärkein tehtävämme on huolehtia omat nuoremme 4] , vanhuksemme ja todellista hätää kärsivät – näinhän on helppo todeta. Helppoudesta huolimatta tässä piilee totuus – sillä henkisesti hyvinvoiva yhteiskunta, pienemmällä ostovoimallakin on anteliaampi todellista ulkona olevaa hätää kärsivien suhteen ja auttaa mieluusti inhimillisyysaspektin myötä. Olemme solidaarisia, jos olemme itse kunnossa.

 

Meillä on myös toinen velvollisuus

Olemme saaneet nauttia nousevasta materiaalisesta hyvinvoinnista, paljolti kehitysmaiden ryöstöstä, vähintäänkin epäsuorasti. Se on tarkoittanut alihaintaisia raaka-aineita ja ravinnon lähteitä. Olemme velkaa kehitysmaidemme tovereille 5]; samaan aikaan, kun veimme omaa tuotantoamme kehittyviin maihin nostamaan heidän tulotasoa – voittoahneuden ja kilpailukyvyn nimissä. Massiiviset tavararöykkiömme kodeissamme johtuvat pitkälti hyvin halvoista ”made in china -tuotteista”.

 

Loppuun voisimme todeta,

että hoidettuamme omat asiat kuntoon, voimme auttaa muita + meidän on maksettava kehitysmaavelkamme, se on myös kunniavelka. Toinen vaihtoehto olisi alkanut jo 600 vuotta sitten … löytyretket, siirtomaapolitiikka ja alusmaaryöstöt 6] olisivat voineet jäädä väliin … sekä amerikat ja Afrikka olisivat saaneet kehittyä ilman valkoisia vaikutteitamme …

 

...

VIITTEET

1] ”Soimaantuneet halla-ahojen hakkaraiset” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86774-soiniintuneet-halla-ahojen-hakkaraiset - [US_P/il]

2] Reviirit vaakalaudalla? ~ http://jontikka.blogspot.fi/2012/06/kko-korotti-edustaja-jussi-halla-ahon.html - [BLOG/kansalaispöhinää]

3] Valkoisen miehen biomassa ei ole suhteessa … ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/valkoisen-miehen-biomassa-on-jo-liian-suuri-vaikutuksiltaan - [AL/BLOG/il]

4] Vanhempien alkoholin käyttö sumentaa lapsia ja nuoria ~ http://xeox-2.blogspot.fi/2007/04/vanhemmat-intoutuivat-pohtimaan-omaa.html - [BLOG/xeox-2]

4] Nuorilla pahoinvointia – vanhempien tavoitellessa hyvinvointia ~ http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/nuorilla-pahoinvointia-vanhempien-tavoitellessa-hyvinvointia-t9984.html - [TIEDE/Kesk./il]

5] Maksammeko moraalisen velkamme kehitysmaille? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/28031-kansalaiskysymys-maksammeko-velkamme-kehitysmaille - [US_P/il]

6] Vapaustaistleija Nelson Mandela ja hirmuhallitsija Leopold II ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/143472-vapaustaistelija-nelson-mandela - [US_P/il]

 

 

...

Ilkka Luoma

https://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

 

 

AL – US

BLOGs 23706 | 2243 | 2631 -- IL

---26092013---

 

 

...

doc.: halla-aholaiset_26092013.doc – OpenOffice Writer

 

 

 

444 | 4383

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Olemme saaneet nauttia toisten maiden ryöstöstä???
Mitä kansainväliset yhtiöt tänään tekevät kaivosaluevaltauksineen maassamme? Kaiketi lunastavat heiltä aiemmin ryöstämäämme mammonaa.

Ilkka Luoma

Virallinen selite kuuluu, ettei kaivosten avaamiseen saada kotimaista riksirahaa - pitää avata ovi houkuttelevasti ulkomaille.

Esimerkiksi suomalaiset hyödyntävät/hyödynsivät (puoliryöstivät) tehokkaasti Kongon titaanioksidijätevuoria ja Karjalan tasavalan metsämaita ...

Välillisesti tervan kysyntä nousi satoja vuosia sitten nimenomaan englantilaisten siirtomaapuulaivojen myötä ... nyt taas tuomme kehitysmaista puoli-ilmaisia raaka-aineita jalostettavaksi ... Afrikasta muun muassa EU tuo valtavasti kalaa jäevialueilta jne ---

Entä jos nämä kehitysmaat jätetään "oman onnensa nojaa" totaalisesti ja annettaisiin heidän käydä kauppaa tavallansa?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tulisi jo ymmärtää, että ei ole niin sanottuja kehitysmaita. Afrikassa oli kuningaskuntia orjamarkkinoineen kauan ennen kuin suomalaiset perustivat oman demokratiansa Stohlbergin johdolla.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Niin, meidän markkinatalouslukujen mukaan on - mutta onko muutoin, ja miten määritämme laajasti kehitysmaan tai kehittyneen maan ...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #4

Sitä minä vaan, että mahtavatko äidit muillakin mailla lapsilleen sanoa että ovat muille maille velkaa koska ovat eri värisiä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Ideaalisesti ottaen maapallon biomassojen pitäisi jakaantua lajien lajibiopainojen mukaisesti - näin ei velkaa muodostuisi mihinkään. Ihmislaji on erkaantunut biodiversiteetistä ja olemme uhka muulle biosfäärille.

Miksi biomassat, johtuu yksinkertaisesti siitä, että kaltaisemme elämä on orgaanista hiilielämää ---

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Toki myös sukupuoli pitää ottaa lukuun ainakin kiinalaisissa, joissa ainakin aiemmin tytöt abortoitiin kylmästi, jotta saadaan suvun johtajaksi aikoinaan mies. Aika kylmää touhua.
Ei taida olla täysin erilaista muiden kaukoidän maissa.

Ilkka Luoma

Kiinassa poikien uskottiin paremmin hootiavan velvollisuudet raskaan maatyön ohella - maanviljelys on ollut tanakkaa hommaan tuhansia vuosia - vain viimeiset 50 vuotta ovat tuoneet fyysistä helpotusta, eikä likikään kaikille kiinalaisille talonpojille, joiden keskiansio kuukaudessa on noin 100 euroa - tosin se on kolminkertaistunut noin 10 vuodessa. Kiinalaiset kärsivät tästä tyttövauvoihin aikoinaan kohdistuneista raakuuksista.

Kari Ahveninen

Onko jäänyt itse asia jota parjaat lukematta? Tai ymmärtämättä? Vai luetko pelkästään hesaria ja ylen uutisia? Sieltä saattaa saada aika omalaatuisia käsityksiä, jotka eivät selkene ellei lue alkuperäistä.
Tosin silloinkin, jos oikein haluaa nähdä asiat jonkinlaisten tarkoitusperien läpi, niin tokihan näkymä muuttuu.

Ilkka Luoma

Mikä on mielestäsi se itse asia? Millaistahan tarkoistusperää peräänkuulutat?

Kari Ahveninen

"että hoidettuamme omat asiat kuntoon, voimme auttaa muita + meidän on maksettava kehitysmaavelkamme, se on myös kunniavelka. Toinen vaihtoehto olisi alkanut jo 600 vuotta sitten … löytyretket, siirtomaapolitiikka ja alusmaaryöstöt 6] olisivat voineet jäädä väliin … sekä amerikat ja Afrikka olisivat saaneet kehittyä ilman valkoisia vaikutteitamme"

Milloinkahan suomella on ollut kehitysmaavelkaa, siirtomaita, löytöretkiä, siirtomaapolitiikkaa ja alusmaaryöstöjä?

Kerropa, Ilkka, milloin näitä on esiintynyt?

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #13

Ei taida Ilkka vastata, luulen. On siis helppo heittää potaskaa kriteeriksi ja "perusteluksi" mutta kun pitäisi oikeasti näyttää asia toteen, niin alkaakin yllättäen takuta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Sorry tuo edellisen myöhäinen vastaus - en ollut huomannut heti asiallista kommenttiasi :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Kari, ei suoraan, mutta olemme nauttineet epäsuorasti siirtomaaisäntien alusmaaryöstöstä - tervaa englantilaisten laivoihin jne ... nykyaikanamme sen sijaan eräät yhtiöt sumeilematta hyödyntävät kehitysmaiden "liian edullisia" hintoja ... raaka-aineista. Samoin syömme mieluusti kehitysmaatovereiden tuotoksia, tietäen, että alkutuottajatuotokset eivät riitä niissä mittakaavoissa heille kuin olemme omillamme itsellemme "ahnehtineet" --- jatkojalosteina. Emme siedä sitä, että kehitysmaat tulisivat apajillemme. Joskin juuri nyt on käynnissä maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu!

Tapio Vehmaskoski

http://www.histdoc.net/historia/mheim.html

"Meillä on ylpeä tietoisuus siitä, että meillä on historiallinen tehtävä, jonka me edelleen täytämme; länsimaisen sivistyksen suojaaminen, joka vuosisatoja on ollut meidän perintömme, mutta me tiedämme myös, että olemme viimeistä penniä myöten maksaneet velan, mikä meillä siitä länteen on ollut."

Ilkka Luoma

Onkohan läntinen sivistys ollut liian agressivinen muita sivistyksiä kohtaan?

Ilkka Luoma

Tapio, voisiko idässä olla myös ylpeä ajatus täyttää historiallinen tehtävä? Onkin sanottu, että meneillään oleva vuosisata on kiinalaisten vuosisata.

Toimituksen poiminnat