Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Nokia - Elop = NSN + Huawei > Ericsson?

Oliko Microsoftilta ”lainassa” ollut Stephen Elop agentti, joka kävi noutamassa Nokia puhelimet, kun Bill Gates ei aikoinaan saanut ystävällistä vastakaikua Jorma Ollilta, kun vuosituhannen vaihteessa Nokiaa kosii ms-leiriinsä? Muistamme myös Ollilan nostaneen Nokian maailman suurimmaksi ajoilta, jolloin Nokia oli miltei selvitystilassa.

Saattoi Elop ollakin agentti. Nousussa olevan (?) Asha ja Lumia markkinoinnin ennustettu ~15 mrd euron vuosiliikevaihto, pienellä voitolla, meni nyt 5,44 mrd eurolla – paljon tai vähän, ennustaminen on vaikeaa. Oliko niin, että ei löydykään riittävästi kehitysmaaihmisiä ostamaan halpispuhelmia – vaan hekin haluavat paljon puhuttuja älypuhelimia, mitä ne muuten ovat?

 

Jos kauppa toteutuu kenen kanssa tahansa, jää verkko-osaajana Nokia suureksi voimatekijäksi isolla kassalla. Viimeistä korttia emme todennäköisesti ole nähneet – odotamme loogisesti Huawei/ZTE:n vastavetoa, joka voi olla tarjous korkeampana tai ilmoitus halusta ostaa koko yhtiö. Voimme olla varmoja, että ennen Microsoft julkistusta neuvotteluja on käyty Kiinan suuntaan – unohtamatta Lenovoa.

 

Jos nyt Nokia luopuu päätelaitepuolesta –

avaa se mahdollisuuden liputtaa avoimesti bulvanoidun Jollan menestystä – ellei peräti osteta tuo Nokiasta karannut osaaminen verkkonokian haltuun – saadaan ikäänkuin uusi ”apple” - alkaen pienestä, mutta suuntautuen tarkoin valitulle markkinasegmentille.

  

Microsoftin elämänkysymys 

Microsoftille tämä on suurempi kysymys kuin jäljelle jäävälle Nokialle. Ms on pöytäkoneohjelmisto-tuotekehittäjä alkujaan, ja mobiliteetti on jäänyt jalkoihinGooglen ja Omenan tallomaksi. Pöytäkonefilosofia katoaa taskulaitteiden ja seinänäyttöjen rynnistäessä maailmanverkoksi.

 

Todellinen äly syntyy vasta siitä,

kun taskulaitteeseen integroituu kaikki se mikä on lompakoissamme + terveydentilavalvonta – on myöskin havaittavissa 'pilvistyvää', kun verot ja kulutuskäyttäytymisemme reaaliaikaistuvat (nämä tarvitsevat jatkuvan läsnäolon teknologioita). 

Älyyn vaaditaan lisäksi verkkoälyä ja yhdistettäessä esimerkiksi siemensitön verkkonokia kiinalaisen Huawein kanssa – syntyy jälleen maailmanmuskeli ohjailemaan globaalia verkkoälyä – tässäpä pähkinä amerikkalaisten kansallisen turvallisuuden NSA:n vakoiluosastolle!

 

...

Voimme olla Suomessa turvallisin mielin,

parhaat nokialaiset saavat jatkaa töissänsä – olemmehan maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa ja kokonaispalkkakustannuksemme ovat tuotokseemme nähden sangen korkeat.

 

Tuotekehitys ja henkinen suunnitteluvoima ratkaisevat

[ … Jorma Ollila osasi lietsoa aikoinaan nokiahekeä – oli myös dreamteam, joka on sittemmin hajonnut ja osin mahoutunut ...]

 

Voimme olla varmoja, että verkkoliiketoiminta on vasta kehityskaarensa alkutaipaleilla – on nimittäin paljon matkaa esikuvaansa - ihmisen aivoihin ja hermoverkkoon. Saattaa olla, että mobiilien päätelaitteiden ja itse niitä ohjaavien verkkojen integraatiokin on kehityksensä aamussa.

 

Paljon tulemme näkemään –

kiintoisaa on nähdä pörssikehitys Nokian osakkeella – nouseeko neljään euroon ja kuinka moni realisoi pikavoittoja, ja pienen laskukauden jälkeen ostaa tilalle entistä ehomman Nokia salkun, sillä luopumalla päätelaitebusineksesta Nokia on jälleen väkevä, voittoisa sekä uudessa alussansa sopivan ”pieni” …

 

 

EXTRA

Nokiaa tuutin täydeät vuosien saatossa ---

LINK ~ BLOG/il - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/search?q=Nokia - (BLOGSPOT]

LINK ~ BLOG/jon - http://jontikka.blogspot.fi/search?q=Nokia - (BLOGSPOT]

LINK ~ US_P/il - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59646-nokia - (US]

 

 

 

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

Sent

Cc: jyrki.katainen@vnk.fi ; jorma.turunen@teknologiateollisuus.fi ; lauri.lyly@sak.fi ; jyri.hakamies@ek.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; lauri.ihalainen@tem.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi ; risto.siilasmaa@nokia.com ; juha.sipila@eduskunta.fi ; mauri.pekkarinen@eduskunta.fi

Sent: Thursday, September 05, 2013 12:27 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Terhakoituva Nokia

...

 

Terhakoituva verkottaja Nokia

 

 

 

 

ALUS

BLOG 22 555 | 2018 - IL

---03092013---

 

 

doc.: nokia_03092013.doc – OpenOffice.org –

 

 

 

415 | 3720 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Ilkka Luoma

Lisää jälkiviisautta - besserwisseröintiä ;) ---

...
Ericsson, Elop ja NSN-Nokia

25.9.2013 14:20 Ilkka Luoma

Kotimaa ericsson huawei jorma ollila matkapuhelimet nokia päätelaiteliiketoiminta risto siilasmaa sony.sony-ericsson stephen elop verkkoliiketoiminta zte 5 kommenttia, 2 uutta

Kansa kohisee, media kihisee – Stephen Elop eroaa, ja vaimo on saamassa puolet nokiapalkkiorahoista. Emme ole katkeria, emmekä kateellisia – muuten vaan. Nokian toistaiseksi pääjohtaja Risto Siilasmaa teki työtapaturman, ja selitteli parhain päin kömmähdystä – silti pystymättä/ haluamatta kertomaan asian täyttä todellisuutta ---

Palataan historiaan, kännykkä- ja verkkojärjestelmien historiaan. Muistamme ruotsalaisen Ericssonin, joka käveli onnensa ohi, eikä ostanut Nokiaa 1990 -luvulla, kun se oli Jorma Ollilan vetovastuun alkaessa miltei konkurssitilassa. Vähän aiemmin niin Nokia kuin Ericsson olivat luopuneet pc-valmistuksesta – kannattamattomana. Ericsson pc:eet osti Nokia, kunnes englantilainen ICL osti Nokian MikroMikot …

Ericsson teki aivan mukavia, pieniä, toimivia -

… ja ei niin seksikkäitä kännyköitä kuin Nokia. Nokia oli lähtenyt huimaan nousuun ja Ericsson luopui kannattamattomista kännykäistä – tehden yhteistyösopimuksen japanilaisen Sonyn kanssa. Aikansa yrittivät – mutta ei oikein toiminut sekään.

Ericsson erikoistui teleliikenteen 1] verkkojärjestelmiin,

ollen nyt maailman suurin, suurempi kuin seuraavat kaksi - Huawei ja Nokia yhteensä (Nokia verkkolaitevalmistajana - eli NSN:nä). Verkkolaitteet eivät ole niin seksikäs laji kuin kuluttajien kännykät. Verkkolaitteita ostavat vain verkko-operaattorit – ja heitähän on vajaa 1000 – kännykkäostajien 2000 miljoonan sijasta.

MS-Elop pelasti Nokian!

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/109517-... - US_P/il ]

Nyt Stephen Elop tuli ja pelasti ”microsoft-käsikirjoitukseen kuulumattomasti” Nokian, juuri ericssonmaisesti keskittymään verkkoihin, jotka luovat älyn bittivirtojen valtateihin tuomaan käyttökelpoisuutta itse kännyköihin.

Nokia tulee pärjäämään hienosti verkkopuolella – jopa niin, että se tehnee allianssin kiinalaisten Huawein kanssa – nousten näin maailman suurimmaksi – ohi Ericssonin. Näin Nokia selättää kolmannen kerran ruotsalaiset.

Ruotsalaisia kuritetaan myös sammontaonnalla!

Selätys Ericssonista tapahtuu samaan aikaan kun Björn ”Nalle” Wahlroos palauttaa Nordeaa takaisin Suomeen – ennenkokemattomalla sammontaonnalla. Ruotsin valtio on myymässä jälleen Nordea omistustaan ja voisimme arvata, että Nalle on varteenotettavana ostajakandidaattina.

Siis ei huolta –

Elop teki suomalaisisänmaallisen teon, jota ei ymmärtänyt, mutta jonka Jorma Ollila ja Risto Siilasmaa ymmärsivät. Kuka lopulta tässä vetääkään pisimmän korren – kaivamatta kuoppaa kenellekään. Microsoft selvinnee itselle vaikeasta ja tuntemattomasta laitevalmistuksesta vanhojen nokialaisten avulla, elleivät he sitten hyppää uuteen ”huawei-nokia”-Jolla puhelimien suunnitteluun ja valmistukseen – loogista, eikö …?

...

LINKIT

Elop oli onnenpotku Nokialle ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/149937-... - [US_P/il]

Terhakampi Nokia ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148574-... - [US_P/il]

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL-US

doc.: elop_ericsson_25092013.doc – OpenOffice Writer

333 | 3044

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Saattoi olla, että moni ei ymmärtänyt otsikon kaavaa?

Ilkka Luoma

Ratkaisupäivä, joka saattaa aloittaa otsikon kaavan ... :)

Ilkka Luoma

Tulevan Tampereen 3T-yliopiston ytimeen on tulossa isompi toimija mukaan yhteistyöhän ...Huawei ---

~ http://www.goodnewsfinland.com/huawei-opens-new-r-... -

.

Toimituksen poiminnat