Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pekka Himasen H-hetki - arvomaailmamme?

Filosofi Pekka Himasen H-hetki lähestyy – nyt koko kansalle on avautumassa paljon puhuttu ”sinisten ajatusten huominen” - ihmiskeskeinen näkemys huomisesta – meidän huomisesta.

Julkistusta odotellessa, voimme lukea mitä pohdiskelimme huhtikuussa 2013, kun tuo tutkimushanke tuli esille – väärällä tavalla. Tämä tapa asetti suuret odotukset Himasen Siniselle kirjalle, josta odotetaan nyt reaalista vastinetta sen tilaushinnalle ---

 

... että ehdimme kuunnella kertosäkeen”

 Medialta ja osin vilpittömästi ymmärtämättömältä kansalta pyyhkeet saanut filosofian tohtori, professori Pekka Himanen haastateltiin YLEn suositussa sunnuntai-illan Arto Nyberg -haastatteluohjelmassa.

 

[ … sielullinen pohdinta henkevyydessään ei ole paljoa nykyhallituksen toimenpiteitä tai niitä harvoja päätöksiä sävyttäneet. Rahvas on sen sijaan pohdiskellut elämän syntyjä syviä tilanteessa, jossa osalla menee hyvin, kuten ennenkin ja osalla vieläkin huonommin – monille yhteisenä piirteenä henkinen juurettomuus ja päämäärätön ajelehtiminen … ]

Niin kaunis on maa” herkistää kertosäkeessään, viattomien lapsien todetessa luottavaisina isänmaata korkeine taivaineen. Tänään eivät ole muut korkeita kuin velka, työttömyys, hätä, yksinäisyys, erakoituminen, mielenterveyden luhistuminen ja nuorten tietämättömyys huomisesta.

 

Tänään pääministeri huutaa materiaalisen tuottokasvun hokemaa

Pääministeri Jyrki Katainen tilasi heikkona hetkenään filosofi Pekka Himaselta ”ilman isojen poikien lupaa” tulevaisuussuunnitelman – olihan Pekka kertonut oman elämänsä säkeistyksen alkaneen mummon siivousrupeamasta valtioneuvostossa – silloisen pääministerin todetessa jotain elämälle arvokasta 1]

 

Kansa riemastui

Kun kävi julki, että tähän mennessä olemattomasta sisällöstä on maksettu/ maksetaan 700.000 euroa – kahden vuoden työstä, jossa kuulemma seitsemän henkilöä tekee aivovoimistelua maamme uudelleen uljaaksi saattamisen eteen – osan tehdessä budjetuaallisesti ilmaista työtä – jopa puolet; näin kipristyy väkisinkin arkikansan huulilla kysymys:

Mitä Me saamme, maksettiinhan tuo työ meidän maksamista veroista – eikö meillekin kuuluisi antaa jotain?

 

Jää nähtäväksi

Sanotaan, että keskeneräistä työtä ei saa arvostella – näin se menee. Nyt onkin ladattu melkoiset paineet kansainväliselle filosofiryhmälle, jotta 'sininen kirja' muuttuu koko kansan kirjaksi ja oppikirjaksi Kataisen hallitukselle. Hallitushan ei ole saanut juuri mitään sellaista aikaiseksi, josta mitattavaa tulosta olisi kertynyt – vai onko niin, että tätä hallituksen työtä ei saa arvostella ennen valmistumistaan?

 

Entä jos Kataisen päämäärt eivät koskaan valmistu?

On olemassa vaara, että nykyinen sextetti kaatuu ja Himasenkin filosofoinnille laitetaan hiljainen piste – jo 'puoliväliriihessä', joka tilaamatta julkisteltiin väliraporttina. BlueBook sai tyrmäyksen kateellisilta professoreilta, siksi mehukas tämä Kataisen tilaus oli. Olisi mukava nähdä toimitussopimuspaperit ja mitä todellisuudessa tilattiin, vai jäikö filosofeille vapaat kädet määrittää huomista uutta uljasta Suomea?

 

Kerrotaan Himasen ymmärtävän

Himasen ”niin kaunis on maa” sekä mummon oppilauseet ovat yleviä, herkistäviä ja kansaa yhdistäviä. Mikäli oppilauseet ja huomisen viitoitus sävyttyy noiden arvojen pohjalta – on lupa odottaa jotain kaunista ja hyvää, mutta ratkaiseeko se talousongelmat?

Ehkä talouden ei pidäkään oijeta nykytavoitteeseen, sillä Himasen arvellaan kannattavan minimalismia ja kulutuksen puolitusta. Minimalismi pienentää materiaaliset talousongelmat myöskin puoleen. Ja mikäli Himasen oppilauseet totiselle arkikansalle säätää arvokeskustelun elämästä itsestään ja sen syvyydestä – on Himanen rahansa ansainnut.

 

Mitä se Elämä sitten on?

Jokainen sai geenipaketin syntyessään, sitä on hyvä säätää lähemmäksi elättävää ympäristöä ja luontoa. Nykyinen materialistinen kasvuhuuma-aikakausi on päättymässä 2] – ympäristökin läkähtyy. Himasen teesit voisivat ratkaista materiaalisen kilvoittelun henkisemmäksi ja otteeksi uteliaisuuteen, miksi olemme ja mitä meidän todella pitää tehdä, nyt kun eläkkeisiinkään ”aina vain lisää filosofialla” ei enää kerätyt rahat riitä.

 

Kataisen viimeinen floppi vai uuden alku 

Sanotaan, (että) Himanen on aikansa floppi, josta piti leipoa nuorin tohtori. Tohtoriksi ei moni pääse, eikä edes yritä. Valitsiko Pekka näin sen helpoimman tien – filosofian, jossa kukin voi lopulta olla mitä mieltä tahansa – ja kaikkia suuntauksia voidaan perustella hyödyllisiksi ja herättäviksi.

 

Näinkö on käynyt, että filosofian 3] sarka on loppuun kaluttu –

ja suurien kreikkalaisten jälkeen ei ole ollut kuin muutama eurooppalainen ja mystiset kaukoitäkiinalaiset. Meille lännessä rahan ja materialismin filosofiat ovat nyt määräävät tekijät. Kestääkö meillä kantti jatkuvasti huutaa lisää? Ei kestä, ei kestä kiinalaisillakaan 4] – ja syystä tästä Kiinan uusi johto nostaa heidän tuhansia vuosia vanhan opin ”elämästä” - kungfutselaisuuden uuteen arvoon 5], koska kasvua tavallamme ei voi loputtomiin jatkua!

 

Mikä olisi meille se oikea oppi?

Jos ymmärtäisimme suvunjatkamisen vastuun, velvollisuuden ja tämän päälle evoluution määräämän itsestään selvän jälkeläistemme kasvatusvastuun ja velvollisuuden siihen pisteeseen, josta lapsemme voivat valmiina jatkaa suvun geenipakettia – ikuisen elämän harmoniafilosofian mukaisesti.

Ei sen enempää elämässä – muu on oheis- jopa loiskiehuntaa arkisessa taivalluksessamme. Oliko Himaseen ja Kataiseen kohdistunut ehkä hätiköity kritiikki sittenkään floppi vai oliko tämä Pekan loiskiehuntaa – nähdään, kun pääministeri Kataisen tilaama työ saadaan sen maksaneen kansan käsiin.

 

 

EXTRA

Saattosanat, jotka voisivat ansainnututtaa nuo puhutut 700.000 euroa ---

Jos Pekka Himanen saa opetettua ja koulittua pääministeri Kataisen ymmärtämään, ettei kasvu ole se ydin – eihän loputon kasvu ole edes mahdollista, vaan ydin on toimeliaisuus , yhtenäisyys ja Kataisenkin voimakkaasti esittämä työ, työ ja työ.

Lisäksi, jos Pekka saa miltei arkityötä tekemättömän Jyrkin avaamaan silmänsä arkikansan arkihuoliin sekä näkemään mitä on tavallisen kansalaisen työ, työn menetyksen uhka, työttömyys ja osalla kansasta loputtoman kamppailun rahan riittävyydestä – voisipa Pekka palkkionsa johdattelemana jopa ymmärrytyttää Jyrkiä, että hän voisi alentaa mallin vuoksi pääministerin palkkaansa vaikkapa 8,8 prosentilla.

Mikäli hallitus vielä ymmärtäisi lasten nykyisyyden ja tulevaisuuden yhteiskunnan tulevina rakentijina ja ongelmien ratkaisijoina – kun nyt kerätyt vuosieläkevaratkaan eivät enää riitä keräysvuoden eläkkeiden maksuun …

 

Kovaksi keitetty oikeistokokoomuslainen politiikka on tiensä päässä – sellainen kansakunta ei ole voimakas, joka ei omia heikompiaan huolehdi. Väkevimmät kansakunnat huolehtivat aina omansa – olivat sitten heikkoja tai vahvoja.

 

On suuri kunnia ja inhimillisyys huomioida vajavaiset ja jälkeenjääneet. On voimakkaille kunniaksi ja yhteenkuuluvuudelle väkevyydeksi osata nähdä inhimillisyyttä – me kaikki emme jaksa yhtä paljon, tosiasia on se, että osan meistä on oltava vahvempia 6], … heikompia tukien. Mikäli tämä olisi osa Pekka Himasen filosofiaa, saisi se loppuraportin myötä myös kansakunnan hyväksynnän, sillä nyt ei pääministerin hyväksyntä riitä.

 

 

...

Presidentti Urho Kaleva Kekkosen viimeinen Uudenvuodenpuhe 1981 – viimeinen voimamies ja karisma, jota kansalaiset arvostavat tänään – ja moni kaipaa valtiovallalta sellaista otetta, mikä oli Urho Kekkosen malli yli 20 vuoden ajan ~ http://youtu.be/EcTAB8FlL3M - [yt]

 

 

...

VIITTEET

*] Haastattelija Arto Nyberg nimenomaan painotti tätä otsikon sitaattilausahdusta – kuten Arto myös ääneen totesi, että siivoojamummon kertomus ansaitsee toisenkin pohdinnan …

1] Himasen mummo oli ollut siivoamassa valtioneuvostossa pääministerin virkahuonetta – ja pääministeri X oli yllättäen tullut työpaikalleen … illalla. Oli pyytänyt anteeksi siivoojalta häirintäänsä ja painokkaasti ilmaissut, että teidänlaiset sydämestään työtä tekevät pitävät yhteiskuntaamme pystyssä ja kaiken työn olevan yhtä arvokasta – tämä oli tehnyt suuren vaikutuksen nuoreen Pekka Himaseen. … Kukahan oli tämä pääministeri ja kertoiko Pekka tämän tarinan Jyrkille ennen kilpailuttamattoman tilauksen varmistumista?

2] Kasvuhokema on illassaan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kasvuhokeman-mahdottomuus-kay-luonnolle.html -

3] Luovuuden loppu? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/luovuuden-loppu.html -

4] Kiina kokee kaikki meidän aiemmin kohtaamat ongelmat? ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/kiinan-talous-kohtaa-meidn-aikaisemmat.html -

 

5] Kiinalainen harppaus – uuskungfutselaisuus ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119647-kiinalainen-harppaus-uuskungfutselaisuus - 

6] Kansallista sinivalkoista väkevyyttä edustaa jo viimeiselle iltahuudolle poistunut Mannerheimristin ritari, jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth ~ http://youtu.be/9URb-TjvoHw - lisäkirjoitus ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/tasavaltamme-presidentin-arvomaailma.html -

 

 

...

Ilkka Luoma 

http://www.facebook.com/first.ilkka

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

 

  

...

Niin kaunis on maa

 

Kari Rydmanin säveltämään ja sanoittamaan lauluun sisältyy surullinen tapahtuma, kun Rydmanin oppilas oli menehtynyt jäätyään auton alle 1970 -luvulla …

--- http://www.yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/niin_kaunis_on_maa_29232.html#media=29234 ---[YLE]

--- http://youtu.be/SlCR6QsvkWQ --- [yt]

 

 

 

Sent

Cc: sampo.terho@europarl.europa.eu ; vesa.vihriala@etla.fi ; pasi.holm@ptt.fi ;sixten.korkman@aalto.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ;taru.tujunen@kokoomus.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ;eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ;kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; pekka.himanen@aalto.fi ;jyrki.katainen@vnk.fi ; arto.nyberg@yle.fi

 

 

Sent: Monday, April 15, 2013 9:46 PM

 

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - " ... että ehdimme kuulemaan kertosäkeen" -Arto Nyberg haastatellessaan filosofi Pekka Himasta

...

 

OT

... että ehdimme kuunnella kertosäkeen” *]

 

 

AL – US

BLOG17162 – IL

---15042013---

 

 

doc.: ennen_julkistusta_himanen_07112013.doc – OpenOffice.org Writer

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Tunturin kiireltä näkee hyvin ja kauas;
on pitkä matka,
mutta seesteisessä säässä tulevaisuus
tuntuu olevan himasella kosketeltavissa,
vaikka täystuhon ilmapiiri heijastuu
huojuvana synkästä virrasta.

Maailma on nähtävästi kaunis,
vain sen sisällä riutuvat paremmat ihmiset vääristävät
sivistyksellään katalasti koko kuvan;
tekopyhät nenäihmiset kertovat maksusta samaa vitsiä,
jankuttavat kokonaisen viikon typeryydestään,
heikompaa ainesta syyllistetään mustasta kurjuudesta,
yritetään saada maksamaan koko lysti...


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 3

Ilkka Luoma
Alexius Manfelt

Kello 9:30 alkaa netissä suora lähetys raportin esittelystä. Osoite on: http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tallenteet/...

Ilkka Luoma

Nykyajan witgensteiniläisyys on taas niin monimutkaista, että se voi merkitä mitä tahansa, ainakin arkikansan mielissä. Alan harrastajat taas saavat Ludwig Wittgenstein´in 3] filosofiasta päihdevibraatioita sen ylivertaisuuden ja harvalle aukeavan logiikan myötä. Koetaan ikäänkuin ylemmyyttä ymmärryksen erinomaisuudessaan – vaikka tosiasiallinen peilaus arkikansaan [MUSIC_LINK] jättää tyhjän mustan aukon.

LINK ---
http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/luovuuden-lo...

Ilkka Luoma

Eräs pääpointti:

"Työhyvinvoinnin lisääminen" - Himanen oli oivaltanut, että olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heti alkuun on todettava etten ole kuunnellut tai lukenut Himasen loppuraporttia. Mikäli todellakin eräänä pääpointtina on esitetty "työhyvinvoinnin lisäämistä", niin kyllä tuo työhyvinvointi on ollut Suomessa jo vuosia käytössä. Siis vanhan kertaustako on ostettu lähes miljoonalla eurolla?

Ilkka Luoma

US mediana otti sen esille ... kuuntelen Himasen loppuraportin sitten puoliysin YLE uutisista ja koetan löytää linkin varsinaiseen raporttiin - nyt on paljon pelissä - jopa Kataisen ura ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Kiitos :)

Luovuuden loppu vai heräämisen alku?

”Tee itsestäsi niin huomaamaton, ettet olisikaan ja anna toimiesi näkyä siten, että alamaisesi kokevat ne itse aikaansaaduiksi” *] - himaskohun jälkimaininkeja ennen sinisyyden päättösanoja.

...
Himaskohu myllertää kansaa ja mediaa. Todellisuudessa muut ansioituneet suomalaisfilosofit ovat olleet hellyttävän diplomaattisia kanssaveljeään kohtaan. Kansa sen sijaan runnoo asiaa, koska ei ymmärrä sijoitetun rahan ja väliaikasaadun tuoton suhdetta. Väliraportti Sininen kirja olisi yhtä hyvin voinut lähteä Mökin Arskan tai Turmiolan Tommin kynästä ja näpppäimistöstä.

Filosofia 1] on tieteistä vanhin ja epämääräisin. Alun sokratesmäiset kyselytunnit olivat aikakirjojen mukaan viiltävää debatin alkua vastaajilleen – siksi tehokas kysymystenasettelu oli kreikkalaisella filosofi Sokrateella 2].

Nykyajan witgensteiniläisyys on taas niin monimutkaista, että se voi merkitä mitä tahansa, ainakin arkikansan mielissä. Alan harrastajat taas saavat Ludwig Wittgenstein´in 3] filosofiasta päihdevibraatioita sen ylivertaisuuden ja harvalle aukeavan logiikan myötä. Koetaan ikäänkuin ylemmyyttä ymmärryksen erinomaisuudessaan – vaikka tosiasiallinen peilaus arkikansaan [MUSIC_LINK] jättää tyhjän mustan aukon.

Luovuudella on tätä maapalloa ihmisnäkökulmasta rakennettu,

vaikka suurimmat palikat ovat koostaneet raha, talous, valta ja ahneus – olemmehan kilpailijoita ja voittoon kuin kasvuunkin tähtääviä. Onkohan filosofi Pekka Himanen avaamassa pientä ymmärryksen pandoraa itse pääministeri Jyrki Kataiselle? Himanen on huhupuheiden mukaan minimalismissaan kasvuteesien hylkääjä ja toimeliaisuuden harras kannattaja, opastaako Himanen Kataista johtajuuden ymmärtämiseen? 4]

Luovuuden loppu kohtaantui globaalisti, kun tavaravirrat maailmaa yhdistivät!
[ … mitä me kirjoitimme jo vuosia sitten ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/luovuuden-lo... ---, kun kasvuhuuruinen tavoitehokema valtasi alaa sellaisella vauhdilla, että jotain jäi näkemättä 5] … ]

Globalisaatio avasi rajattomalle rahalle ja tulos-tase hegemonialle kulutusjuhlien ovet. YLE:n Voimala tiistaina peräänkuulutti luovuuden niukkuudesta ja ihmisten ajan puutteesta. Tutkitusti kansankunnan voimavaroja tuhlataan lukemattomiin iltojen valoihin konttoreiden viidakoissa luovien ja vastuuntuntoisten ponnistellessa ylitunteja työnantajansa eteen pelastaakseen työpaikkansa.

Luovuus on riemua uuden tekemisestä ja keksimisestä

Luova ihminen on useasti herkkä, eikä jaksa innostua neljännestaloudesta, ihmetellen, mihin se aika meni; ei sitä jäänyt perheelle, ei sitä jäänyt pohdinnalle, mihin on suunta ja missä on päämäärä.

Vastuuntuntoisen myyjän on tehtävä tarjous tarjouksen perään, sairaanhoitaja tekee pienemmissä työryhmissä suurempien potilasmäärien kanssa loputonta henkisesti koneellistuvaa työtänsä ilman, että jaksaisi miettiä, kuinka voisi oivaltavasti helpottaa itsensä ja potilaansa oloa. Työt venyvät monilla iltamyöhään, viikonloput kuluvat littunäytön edessä vielä kotonakin, kun työt siirtyvät bitteinä konttorilta makuuhuoneen työpöydälle.

Luovuus on henki, josta kumpuaa kansakunnan voima ja menestys

Me Suomessa emme voi kilpailla työnhintamme vuoksi liukuhihnoilla ja massatuotteissa. Me voimme kilpailla evolutiivisella kehityksellä, johon luovuus antaa siemenet kasvattamaan meiltä kysyntää oivalluksillemme.

Suomessa on suunniteltu maailman parhaat jäänmurtajat, risteilijät, paperikoneet, kännykät ja monet muut erikoistuotteet. Olemmepa pienenä maana saaneet teknisellä ahkeruudella ja suunnittelun luovuudella aivotuotoksiamme aina planeetta Jupiterin taakse kuin myös luovan suunnittelu-uteliaisuuden voimana rekisteröimään sydänlyöntejä ympäri maapallon ja ilmakehän mittauksina kilometrien korkeuksiin.

Luova ihminen on riippuvainen huomioitsemisesta!

Luova ihminen tarvitsee kekseliäisyytensä tueksi ja jatkumoksi kannustajan esimiehestä ja johtajasta, jolla on näkemystä persoonasta yksilöllisenä ihmisenä.

Kekseliäisyys on lahja, joka vaatii myös kiitoksen suorituksista, joilla ei aina ole välitöntä hintalappua. Keksintö ja tuotteistus ovat uteliaisuuden palkintoja loputtomasta innosta katsoa uudesta kulmasta ongelmaa, johon keskinkertaisuus on törmännyt.

Luova henkilö on useasti herkkä,

joka umpioituu ilman ymmärtäjäänsä. Luovuus tarvitsee ohjaajakseen vahvan johtajan, joka ymmärtää tuloksen joskus viipyvän. Viipyminen korvautuu kannusteellisessa jatkumossa oivalluksena, joka voi viedä odottajansa menestykseen.

Luova ihminen tarvitsee myös palkintonsa ja paras palkinto on työrauha, keskusteleva ohjaus ja osallistumisen riemu tiimissä, jossa yksilön saavutuksia juhlitaan yhdessä. Osallistuminen ja motivointi sekä tarpeelliseksi tunnustaminen antaa useasti enemmän voimia kuin pelkkä raha jatkuvuuden uhan leijuessa alati läsnä. Tulevan presidentin erityisessä suojeluksessa tulisi olla luovuuden ja kekseliäisyyden vaaliminen.

Yhteiskunta kannustakoot enemmän luovuutta ja kekseliäisyyttä,

eikä niinkään nyt jalustalle nostettuja rahan kaikkivoipaisuutta ja kulutusvoimaa vertailuindeksinä siitä, mihin me ihmisinä pystymme.

Nuori oppilaitoksista valmistuva ikäpolvi katsoo uteliaan ihmeissään jatkuvan kasvuntavoittelun luonnon riistoa, energian tuhlausta ja elon ympäristömme vahingoittamista isiensä loputtomassa kasvunhokemassa ja -rykimässä.

Olisiko aika hidastaa ja oivallustaa oravanpyöräämme taiteen, luovuuden ja innovoinnin osalta kekseliäisyyteen? Voisimme valmistautua tekemään ratkaisevia päätöksiä, kuinka sovitamme kulutuksemme vastaamaan maapallon luonnollista tuotantokykyä ja sen riittävyyttä kaikille tasaisemmin.

...
VIITTEET
1] ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Filosofia ---
2] ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Sokrates ---
3] ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Wittgenstein ---
*] 4] Kaivamme esiin historiasta kiinalaisen filosofi Laotse´n ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Laozi --- viisaat sanat johtajuudesta - ”Tee itsestäsi niin huomaamaton ettet olisikaan ja anna toimiesi näkyä siten, että alamaisesi kokevat ne itse aikaansaaduiksi” -sattuvat radikaalin osuvasti nykyaikaamme!
5] [2006] ”Nythän maan hallitus puhuu niin hyvästä menestyksestä, että jotain on jäänyt huomaamatta (valtiovarainministeri Eero Heinäluoma, SDP). Pankit julkistelevat tutkimuksia kotitalouksien peloista. Ehkä pankit ovat huomanneet kautta linjan lisääntyneet lainojen lyhennysvapaapyynnöt. Pankit elävät koroilla ja 'ikuinen" laina on varma asiakassuhde. Kuinka käy, kun 'ikuisen asiakkaan' maksukyky romahtaa … ?” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/asioita-jois... --- [2006/BLOG_IL]

...
The End
”Vuosia jatkunut kiihkeä pyrkiminen pimeydestä kohti totuutta, jonka tuntee, mutta jota ei voi pukea sanoiksi, voimakas mieliteko, itseluottamuksen ja epäilyn vuorottelu sekä lopulta näkyviin tullut valo – vain kaiken tämän kokeneet voivat ymmärtää” -Albert Einstein (esiintyy kirjassa – Simon Singh ”BIG BANG” maailmankaikkeuden synty – Tammi 2007 ISBN: 978-951-31-3360-3)

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.kuvat.fi

Music link – jokainen voi päätellä sanoituksen sopivuuden luovuuteen ja ihmiseloon!
Chisu – ”Vanha jo liian nuorena”
Chisu – Vanha jo nuorena

...
Cc: paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; maria.guzenina-richardson@stm.fi ; paula.risikko@stm.fi ; liisa.hyssala@kela.fi ; lauri.ihalainen@tem.fi ; vesa.vihriala@etla.fi ; pasi.holm@ptt.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; sampo.terho@europarl.europa.eu ; sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu ; satu.hassi@europarl.europa.eu ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; Eero Paloheimo ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; sixten.korkman@aalto.fi ; pekka.himanen@aalto.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; heidi.hautala@formin.fi

Sent: Thursday, April 18, 2013 12:41 PM
Subject: KANSALAISFILOSOFIAA - Himaskohun jälkimainingit ennen sinisyyttä
...

Luovuuden loppu vai heräämisen alku?
””Tee itsestäsi niin huomaamaton, ettet olisikaan ja anna toimiesi näkyä siten, että alamaisesi kokevat ne itse aikaansaaduiksi” *] - himaskohun jälkimaininkeja ennen sinisyyden päättösanoja.


AL – US
BLOG 17295 IL
---18042013---

Part One ---
http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137980-...

Ilkka Luoma

"Onko filosofi Pekka Himanen liian älykäs ollakseen totta?" -fil.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jostain syystä Aalto-yliopiston sivuilla lukee näin;)

Professori Himanen on kansainvälisesti tunnetuimpia informaatioajan tutkijoita, jonka teoksia on käännetty yli 20 kielelle Amerikasta Aasiaan. Ks. lisätaustaa ja CV: www.pekkahimanen.org.

Himasen osa-aikaisen professuurin painopisteet ovat tällä hetkellä:

•Luovuuden kulttuuri -tutkimushanke
•Oppimismuotojen, -pedagogiikan ja -filosofian kehittäminen, ml. luentokokonaisuus “Luovuuden kulttuuri – elämä taideteoksena”
•Kansainväliset johtavien yliopistojen ja foorumien luennot ja yhteistyö

http://taide.aalto.fi/fi/yoyo/yhteinen_opetus_henk...

Ilkka Luoma

Kovaa ja tiukkaa huippuamattilaisen kuvaustekstiä - "Olemmeko me muut niin tyhmiä, että olemme todella totta?" ;)

Ilkka Luoma

Kovaa ja tiukkaa huippuamattilaisen kuvaustekstiä - "Olemmeko me muut niin tyhmiä, että olemme todella totta?" ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Pitäisiköhän sitä kysyä Jyväskylän yliopiston tutkimusprofessori Hautamäeltäkin:) SK:

Arvio Pekka Himasen loppuraportista: "Analyysit ja johtopäätökset otettava vakavasti"

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/arvio-pekk...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Herää tietysti kysymys, että olemmeko liian maallistuneita ymmärtämään Himasen syvällisintä viestiä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #19

Herää tietysti kysymys, että olemmeko liian maallistuneita ymmärtämään Himasen syvällisintä viestiä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

Varminta olisi yhtyä proffien tyrmäävään arvosteluun, mistä Himanen sanoi MTV:n uutisissa että tavallista yliopistomaailmassa. Taisi myös kyseenalaistaa mitä itse ovat kansainvälisesti tehneet.

Pitäisiköhän se tulkita että kateellisten panettelua vai fiksummin kukaan ei ole profeetta omalla maallaan:)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

"Hiljainen hullu on hulluista viisain" -fil.

Toimituksen poiminnat