Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Sotkeeko media case Aarnio poliisitutkimuksia?

Toimiiko media nyt huumepoliisi Aarnio-tapauksen haitakkeena, kun julkaisee väliaikatietoina tekijöitä, joilla on mahdollisesti merkittävä osuus kokonaisuudessa, joka on vielä pimennossa. Näinkö media harhauttaa kiire-kiire-kiihkossaan, lukevia kansalaisia, vai peräti tietoisesti ohjailee tällä lööppihötkyilyllä lukijoitaan. 

Eikö ole sanottu, että 'ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan', kyllä. Nyt media julkisti yksittäisen lööppirykäisyn perustetusta peiteyhtiöstä Ruotsin huumepoliisille. Tällä peitteellä on saattanut olla merkittävä vaikutus myöhempiin operaatioihin ja mahdollisiin pidätyksiin.

  

Case Aarnio on joutunut työssään sellaisiin poliisiolosuhteisiin, joita ei moni kansalainen edes voi kuvitella. Aarnion ryhmä on pelannut kovaa peliä kivikovassa maailmassa, jossa kosto, raha ja valta lyövät kättä verikostoille ja raa´alle väkivallalle. Vasikat ammutaan tai betonoidaan vesistöjen pohjaan. 

Nyt media purkaa Aarnio casea pitkin julkisuutta ja kovimmat huumepomot hymyilevat/nauravat partoihinsa; näin yhteiskunnan omatunto ”räsäsineen ja medioineen” suojelee itseasiassa heitä. Saattaa olla, että Aarnion vuosien työ valuu hukkaan, sillä ”luottamussuhteiden” valaminen rikollisjärjestöjen liepeille on saattanut olla vaivalloista ja joskus lainrajoja koettelevaa, jopa hengenvaarallista.

  

Tavoite on kitkeä pois kovien huumeiden ja muuntohuumeiden yläporras, 

sieltä se business johdetaan – katutason organisaatiot tulevat ja menevät, kaatuvat itse huumeisiin tai keskinäisiin reviiritaisteluihin. Näissä maastoissa Aarnio ryhmineen on taistellut, ehkä houkutuksissaan erehtynyt myös monimutkaisten peitetarinoiden kautta lahjonnan ja ”huomaavaisuuden” maailmaan – ja nyt tätä kakkua puretaan ajattelemattomasti – rikollisten eduksi! [?]

  

Ainoa asia, mitä media voisi nyt tehdä, 

on selvittää Aarnion ryhmän pidätykset, oikeuteen saattamiset ja niistä koituneet tuomiot ja ”vankilapalvelukset” - tämä jos mikä kertoisi mitä Aarnio case on todellisuudessa saanut aikaiseksi. Nyt ei kannattaisi tutkia ja ”sotkea” poliisitutkinnan herkkiä juonteita – annettaisiin nyt poliisin ja syyttäjän tehdä rauhassa omat tehtävänsä. 

 

Kun Aarnio case mahdollisesti menee oikeuteen, 

voidaan silloin oikeusjulkisuuden puitteissa seurata itse oikeudenkäyntiä ja mahdollista tuomiota – joka voi muuten olla myös vapauttava. Kuka tai mikä tällöin korvaa Aarniolle kärsimykset, maineen menetyksen ja muut hänelle, hänen ryhmälleen, heidän perheilleen koituneet hankaluudet. Kaivaako media osaltansa omaa kuvetta?

  

...

EXTRALINK

”Eroaako sisäministeri Päivi Räsänen [kd] asiantuntemattomuutensa vuoksi?”

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/154535-eroaako-paivi-rasanen-onko-kansan-menettanyt-luottamuksen - [US_P/il]

 

 

...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

 

Poliisien toiminta turvattava

~ https://www.facebook.com/groups/363304347037588/   - [FB_group] 

...

doc.: aarnio_case_09122013.doc – OpenOffice Writer

 

AL – US – VF – IL – BLOG 27590

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Hyvin samaa mieltä kirjoittajan kanssa olen. Tämänkaltaisissa rikostutkimuksissa tuskin tuloksia saa se, joka ei yhtä kova ole kuin tutkittavansa.

Se mikä tässä tulisi ensisijassa huomioida on Aarnion tulokset. Jos ja siltä ainakin näyttää, että Aarnio on toiminnallaan tuloksia saanut, niin
pilkuntarkka kukkahattuihmisten sääntöjen noudattaminen pitää unohtaa.

En usko , että nämä tutkittavat aivan pyhäkoulupoikia ovat. Eikä silloin voi tutkijakaan toimia samalla tavalla kuin tutkittaessa jotain ylinopeutta tai näpistystä.

Todellisen elämän huonoa ymmärtämistä kyllä osoittaa jo sekin, että puututaan siihen, että "vasikoista" ei riittävää ja tarkkaa listaa ole olemassa. Ei pidäkään olla!

Monesti tuntuu, että rikollisten oikeudet ovat uhrien oikeuksia paremmat. Eikä sen niin kyllä saa olla.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Täysin lailliset valtiotkin varustavat laillisesti armeijansa - tai ainakin pyrkivät varustamaan - siten, että pärjäävät vastustajalleen/ vastustajilleen. Sodissa ei armoa anneta, ja voisinkin arvata, että Aarnio porukoineen käy sotaa - jossa oveluus, seurantavalineet ja erityisesti nokkeluus vievät voiton.

Poliisilla PITÄÄ olla välineet sen mukaan ja keinot (toimintaedellytykset) joilla pärjää vastustajille - ja huumepomot eivät ole niitä "pyhäkoulumaisimpia"!

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

Koko sota loppuu, jos huumeiden myynti otetaan valtion valvontaan.

Huumeet ovat täällä, ne eivät mene pois. Uruguayn tie on meidänkin tiemme.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Ketkä kustantavat huumeista aiheutuvat sosiaaliset ongelmat, sairaudet, hallusinaatiot, väkivallan torjumisen, ja muut epäkohdat, kun huumeissa olevilla ei ole mitään vastuuntuntoa tekemisistään ja muiden pitäisi maksaa kaikki ...

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

"Me" maksamme, mutta niinhän teemme jo nyt.

Toisaalta, jos huumeita myy valtio, se saa niistä huumeveron (vrt. alkoholiveron) jolla jotenkin voidaan kattaa kustannuksia. Nythän tuo vero menee rikollisjengeille, jotka rahoittavat tuotoillaan ties mitä muuta touhua.

Petrik Halinen

Sodassa on kyse kahden valtion välisestä taistelusta, jossa kaksi suurta instituutiota ottaa yhteen. Rikostorjunnassa on kyse omien kansalaisten valvonnasta ja pakkokeinoista, jossa miljoonien organisaatio hyökkää yksilöä vastaan.

Ainoa asia, joka yksilöä suojaa, ovat lait, ja niissä erityisasemassa ovat perusoikeudet. Tämän vuoksi lakien on oltava huolellisesti perusteltuja, ja ne eivät saa loukata ihmisoikeuksia.

Blogin kirjoittaja on sitä mieltä, että valtionterrori on sallittua silloin, kun sille on riittävä peruste, eli sellaisten ihmisten löytäminen, jotka eivät tee, kuten valtio haluaa. Tässä toiminnassa viranomaisten ei tarvitse noudattaa lakia, jos sen noudattaminen heikentäisi jollakin tapaa viranomaisten toimintaedellytyksiä. Vastaavaa toimintaa harjoitetaan monissa maissa, ja monesti niissä samoissa maissa on myös tehty ihmisryhmiä koskevia puhdistuksia.

Jokaisen demokraattisia ihanteita vaalivan ihmisen moraalinen velvollisuus on tehdä kaikkensa, jotta tällainen toiminta kitketään nopeasti ja pysyvästi. Kaiken valtion toiminnan on perustuttava tarkoin lakiin, joka ei saa rikkoa perusoikeuksia, ja toimintaa on valvottava aktiivisesti.

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Erinomainen vastakritiikki aloitusartikkelille.

Itseasiassa vapaassa maassa ihminen saa tehdä itselleen miltei mitä tahansa, kunhan se ei kosketa toisia asiaan kuulumattomia. Edelleen asia olisi kannatettava (tai mieluumminkin vapauden nimissä sallittavissa), jos esimerkiksi huumeoperaatioissaan käyttäjä vastaa itse kaikista seurauksista, myös sairaanhoidosta ja sairaalamatkoista.

Vastuu jäisi vain ja ainoastaan huumeiden käyttäjille, mutta miten estämme sen, ettei huurujen osattomiksi sijaiskärsijöiksi joudu sivullisia - tosin omaiset jäävät aina kysymään, että miksi.

Pitäisikö perustaa saari, johon kaikki narkomaanit siirretään - asumaan keskenään, ja muilla ei olisi sinne asiaa. Näin huumehaluiset saisivat kaipaamansa vastuunkannon itsestään. Vaikeita kysymyksiä!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Aarniosta mediapaljastuksia pitkin keskeneräisen poliisitutkinnan - tarua vai totta? Odotetaanhan oikeuden tuomiota tai ...

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Kuinka tavallista on, että pitkin poliisitutkintaa media repostelee omilla tutkimuksillaan - eikö ensin tutkita ja sitten vasta hutkita?

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Aarnio case on katastrofi koko poliisivoimille - päitä putoaa vielä!

Käyttäjän ilkkaluoma kuva
Ilkka Luoma

Kuka maksaa korvaukset, jos Aarnio todetaan syyttömäksi, tai jos syyttäjä ei edes nosta juttua?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset