Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Hallituksemme reiluus?

Täällä kerrotaan hallituksemme olevan reilu, no - ainakin noin 25% väestöosan kohdalta, joiden reaalipalkka on noussut reippaasti viime vuosikymmenellä. Tätä reiluutta on osin ostettu vientimme kustannuksella - sen kääntyessä miinusmerkkiseksi ulkomaankauppatilaston hälytysmerkiksi.

Saman aikaan nyt enemmän työttömiä ja piilotyöttömiä kuin pitkiin aikoihin - näiden hengissä pitämiseksi on reiluutta ostettu valtiotamme velkaannuttamalla. Valtionvelka on kasvanut siitä lähtien kun Jyrki Katainen aloitti hallitustaipaleensa. Aktiiviväestöstämme arvioidaan olevan 70.000 de facto työttöminä - ja eivät ole työttömyyskortistossakaan!

 

Tuloerot ovat kaventuneet -huutavat kokoomuspiirit

Näin onkin, sillä kaikkien varakkain 10 prosenttia on menettänyt osinko - yms. tulojaan prosentteina enemmän kuin vähiten tienaava kymmenes on saanut lisää prosentteja *], joille on siunaantunut muuta kymppi per kuukausi lisää nettoa - samaan aikaan hintojen noustessa ... todellisuudessa ostovoimallisesti tuloerot (ostovoimaerot) ovat kasvaneet.

 

Tilastollisesti siis kyllä tuloerot ovat "kaventuneet", mutta todellisuudessa nyt on enemmän ostovoimallisesti köyhiä kuin sitten 1990 -luvun laman.

Nyt hallituksen "reiluus" on ostettu äänien toivossa ja koko ajan kasvalla valtion velalla - Suomen valtio on velkaantunut lisää koko nk. "kataishallituksessa olon ajan" ... tämä unohtuu helposti kokoomuslaisilta.

Onko valtion velkaannuttaminen reilua, varsinkin jos Jyrki Katainen luikkii Erkki Liikasen lailla Brysseliin, ja jättää velkaantuneen ja kahtia revityn isänmaansa taakseen ...?

Voiko olla muuten niin, että Suomi lähettää Brysseliin korkean virkamiehensä pelkkänä puoluepoliittisena päätöksenä - siis pitkälti poliittisena "sulle-mulle" nimityksenä, vaikka ko. henkilö on mahdollisesti aiheuttanut miltei mittaamatonta kansantalousvahinkoa isänmaallemme? Onko tämän tyyppinen henkilö oikeutettu isänmaalliseen tehtävään - edustamaan kotimaatamme?

25 prosentin väestönosan lisäksi meillä asuu Suomen kansalaisina vielä 75% väestönosuus.

 

*]

Keskiansio vuodessa 250.000 euroa, siitä tulonmenetystä 10% -> 25.000 euroa, br. keskimäärin noin 30% verotuksella - käteen jää vähemmän lähinnä osinkotuloja noin 17.000 

Keskiansio vuodessa 15.000 euroa, siihen tulonlisäystä 15% -> ~2.500 euroa, br. keskimäärin noin 30% verotuksella - käteen jää lisää noin 1.700 - että näin. Luvut likimääräisä, mutta idea tulee erinomaisesti esille.

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Veikko Korhonen

Miten minä sain kokkeli Seppo-Juha Pietikäinen jutuista aivan päinvastaisen kuvan?

Päätehtävässään kokoomus on lähes onnistunut, eli köyhdyttämään kepu-johtoiset kunnat pienentämällä niiden valtio-osuuksia minimiin ja tekemään pienten maalaiskuntien tuista harkinnanvaraisia ja jatkossa siirtämällä ne kokoomusjohtoisiin keskuskuntiin.

Ilkka Luoma

Kokoomuslaiset osaavat parhaiten pitää omia puoliaan :)

Hyvin kiteytit - olisi kiva saada tuosta kirjoituksestasi komentti pääministeri Jyrki Kataiselta - mitenhän hän vastaisi, jos YLE:n ajankohtaisohjelmassa kappaleesi luettaisiin hänelle katselijapalautteena ...

Toimituksen poiminnat