Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Cannabis sativa - mistä korjauskulut?

Cannabis sativa eli hamppu 1] on luonnossa kasvava bioaines, josta saa käsiteltynä kicksejä 2]. USA:n Coloradon osavaltio muuttuu amerikkalaiseksi lääketieteen koekentäksi, sillä osavaltio vapautti ”ruohon” 3] eli marihuanan myynnin ja käytön. Näin mahdollistuu laillinen mielikuvien boosterointi eli vahvistaminen. 

Bolivian presidentti Evo Morales 4] piti sykähdyttävän puheen Helsingin yliopiston juhlasalissa – eräänä pienaiheena oli kokapensaiden 5] lehdet. Evo kertoi, ettei ole bolivialaisten syy, että Yhdysvalloissa käytetään vakavin seurauksin kokaiinia 6].

  

Morales kertoi kansansa pureksineen kokan lehtiä vuosituhannet – 

siitä sai energiaa ja jaksamista muun muassa epäinhimillisissä oloissa; espanjalaisten hopeakaivoksissa työskenteleville alkuperäintiaaniorjille – kun Espanjan kuningas halusi tilkitä vuotavaa valtiontaloutta ryöstämällään hopealla ja inkojen kullalla.

  

Läntisen miehen laboratoriot hoksasivat tuhatkertaistaa kokalehtien voiman – 

oli saatava enemmän kicksejä, olihan kasvunhokema tälläkin saralla pop – lisää hallusinaatioita, lisää voiman ja autuuden tunnetta, syntyi kokaiini – niin kutsuttu kova huume. Oli siis saatava enemmän ja nopeammin (niin sanottu - ”lisää hevosvoimia autoon” -efekti). 

Hollannin Amsterdamissa on ollut jo pidempään laillisia kannabisbaareja, jonne suomalaisetkin hallusinaatiomatkailijat ovat mielenkohotustrippejään suunnanneet. Kicksit maistuvat myös suomalaisille. Kevytkicksit pelkästä tupakasta tai alkoholista eivät enää riittäneet 7]. 

 

Miksi ihminen haluaa boosteroida mielikuvia – psykedeellisten harhojen maailmaa? 

Eikö kotoinen huikka eli alkoholihuume riitä? Miksi ei puhdas onnen tunne 8] aikaansaa riittävää tyydykettä – miksi pitää saada enemmän ja useammin? 

Moni kuolee tupakasta johtuvaan keuhkosyöpään, moni heittää viimeisen kicksin nurkkaan, kun kuolema korjaa maksakirroosipotilaan autuaammille onnenmaille kokemaan oletettuja paratiisin kicksejä. Liikakäyttö on se jokin, liika ruoka 9], liika makean himo (sokerihumala), liika alkoholi ja liika kannabis johtaa aina kuolemaan – ennemmin tai myöhemmin. Tämä jokin on se kiistakapula – mikä on liikaa ja kenelle

 

Kiistakapulana on itseaiheutettujen, tietoisesti aikaansaatujen

varoituksista huolimatta nautittu liikakicks – siis liikaa ruokaa (sairaalloinen liikalihavuus), liika alkoli (sairaalloinen alkoholismi) ja liika huumematkailu (sairaalloinen narkomania) johtaa valtaviin yhteiskuntakuluihin – joku ja jotkut maksavat nämä hoitoon ja tervehdyttämiseen liittyvät kustannukset. 

Tahallaan itsensä sairaaksi saattamisen aiheuttumia ”korjauskuluja” ei makseta, eikä korvata yhteiskunnan varoista – näinkö? 0]. Muilla veronmaksajilla ei ole maksuvelvollisuutta jatkuvasti ja tietoisesti itseään sairastuttavien lääkitsemisestä eikä hoitamisesta. Tunne rajasi, tunne vastuusi – hallitse kicksiesi taso, käyttö ja lisäksi ymmärrä, ettei yhteiskuntaa voi huutaa apuun, kun jatkuvasti uhmaat omaa elämääsi. 

 

Inhimillisyys on osa yhteiskuntamalliamme – 

nyt koetamme korjata kicksaajien omaehtoiset ja tarkoitushakuiset hallusinaatiomatkailun elimistö- ja mielenterveysvirheet. Kannabistuotteiden vapautus tuo vastapainoksi täyden vastuun itsestä ja aiheuttamistaan vahingoista. 

Onkin sitten aivan eri asia, mitä lähiomaiset maksavat ja huolehtivat – tämä asia ei kuulu yhteiskunnalle – vaan on lähiomaisten, perheen ja suvun oma sisäinen asia. Olen varma, ettei yksikään isä ja äiti hylkää lastaan hädän hetkellä! *] Riippuvuuksien hoidossa on yhteiskunnassamme paljon tuloksia aikaansaavia vapaaehtoisjärjestöjä.

  

Osaako kicksailija rajoittaa huumausmielialamatkailun tasolle, 

josta ei ole kierrettä kovempiin aineisiin. Tutkimusten mukaan altistus suonensisäisiin on konkreettisesti olemassa, haluammehan enemmän ja nopeammin. Niin - haluamme myös lisää, enemmän ja nopeammin ruokaa, alkoholia – tupakointikin lisääntyy himojen herkistyessä – siirrytään vahvempiin ja suurempiin annoksiin. 

VIITTEET

1] Hamppu ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hamppu – [wiki]

2] Kick [s] – kiksi[t] ~ http://www.napsu.fi/vastaukset/kysymys/1278 – [wiki]

2] Saada kiksit ~ http://urbaanisanakirja.com/word/saada-kiksit-saada-kikseja/ -

3] Cannabis ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis - [wiki]

4] Evo Morales ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Evo_Morales – [wiki]

4] Aymara Evo Morales ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/valkoinen-mies-tuhosi-ja-inkajlkelinen.html – [BLOG/il]

5] Kokapensaat ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kokapensaat - [wiki]

6] Kokaiini ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kokaiini – [wiki]

7] Kadotettu sukupolvi – palautus Elämään! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kadotetun-sukupolven-palautus-elamaan.html -

8] Onnea ja tyytyväisyyttä Elämäänsä voi hakea myös rakkaudesta, perheyhteydestä, välittämisestä, huomioiduksi tulemisesta ja esimerkiksi joukkoon kuulumisesta – hyväksyttynä sekä tietenkin saavutuksista, mitä itse voi päämäärinä saavuttaa.

9] Ylensyönti – ja makean himo! ~ http://areena.yle.fi/tv/2111279 – [YLE_Areena ”Lihavuusepidemian syntypukit”]

0] Terveyden – ja sairaanhoidon priorisointi säännöt ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=888329 – [IL/il]

*] Vanhempien vastuu, kasvatus ja esimerkin anto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/whiskya-4-vuotiaalle-paivan-uutispommi.html – [BLOG/il] 

...

EXTRA

Huumekierteinen harhamaailma!

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132324-huumekierteinen-harhamaailma – [US_P/il]

Sallitaanko huumeet? - Prof. emerita Sirpa Asko-Seljavaara

~ http://sirpaaskoseljavaara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/138796-sallitaanko-huumeet – [US_P/sa-s]

 ...

JK

Tänään myös Suomessa on lääkkeiden, erityisesti mieliala- ja kolmiolääkkeiden käyttö revennyt käsiin – kaduille tulee jälkimyyntiin kymmeniä tuhansia reseptejä myös voimakkaista kipulääkkeistä. Nyt on jo totuttu hakemaan oletettua mielenparannusta ja -helpotusta reseptilääkkeistä. Näitä koukkuja on kaikialla kuin myös koukussaolijoita. Lisäksi on 'kemikaali-aleja', Suomessakin, jotka suunnittelevat ja valmistavat muuntohuumeita markkinoille – on menossa kova kilpajuoksu lainsäädännön ja sen kiertämisen välillä. Missä mennään suomalaiset – kun mikään ei riitä tälläkään hyvin surullisella elämänvarjoalueella?!

 

...

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL US Vf [392] IL - BLOG 29873

---23012014---

 

doc.: cannabis_sativa_23012014.doc – Open Office Writer

669 | 6345

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabis ei aiheuta hallusinaatioita. Kovin sekavaa tekstiä.

Ilkka Luoma

Hallusinaatio eli aistiharha

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hallusinaatio

Johan jo huikasta tulee aistiharhoja:)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Edelleen kannabiksesta ei tule hallusinaatioita. Ei edes tuon linkisi mukaan. Puhunkin omasta kokemuksesta, enkä ole kaveripiirissäkään moiseen törmännyt.

Kannabiksen käytön tyypillisiä vaikutuksia ovat mielihyvän tunne, innovatiivisuuden ja ajattelukyvyn lisääntyminen, ruokahalun lisääntyminen , lisääntynyt passiivisuus, naurukohtaukset, rentoutuneisuus, suun kuivuminen, silmien sidekalvon verestys (punaiset silmät) sekä harvemmin sydämen sykkeen kiihtyminen. Poltettaessa kannabis alkaa vaikuttaa muutamassa minuutissa. Vaikutuksen kesto on joitakin tunteja.
(Jälkivaikutus voi harvoilla olla kuitenkin jopa noin vuorokauden mittainen lievä irtautumisen tunne ja ajatusten hidastuminen, joka vaihtelee merkittävästi yksilöstä, annoksen määrästä ja käytön pituudesta riippuen.
Kannabiksen käyttö heikentää koordinaatiota ja tasapainoa.)

En ole myöskään moisista jälkioiresta kuullut.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannabis

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Ruohoja on monenlaisia - terästettyjä labratuotteita, joiden tehoste luo hallusinaatioita.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #4

Milläs niitä labratuotteita on terästetty? LSD?

Nyt on pakko sanoa että joku nyt mättää pahasti. Voisitko laittaa lähteesi esille? Olisi mielenkiintoista lukea lisää.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

THC pitoisuus

Hampun luontainen kannabinoidipitoisuus on tunnettu ympäri maailmaa. Kasvin pääasiallinen psykoaktiivinen yhdiste on tetrahydrokannabinoli (THC), mutta hampusta on eristetty noin 60 muuta kannabinoidia, joista suurin osa ei ole päihdyttäviä [6]

Tutkijat eivät ole päässeet yksimielisyyteen kasvin lehdillä ja kukkien pinnoilla sijaitsevien kannabinoidirikkaiden hartsirauhasten tarkoituksesta. Toiset väittävät kannabinoidien olevan kasvin luontainen hyönteiskarkotelähde?, toiset pitävät niitä kasvin keinona suojautua kuivumiseltalähde?. Erään väitteen mukaan kannabinoidit suojaavat kasvia ultraviolettisäteiltälähde?. Kuivat kasvuolosuhteet saavat päihdehampun nostamaan hartsirauhasensa näkyville lehtien pinnalle, ja lisääntynyt ultraviolettisäteily vaikuttaa myös samoin.

Villi, luonnossa kasvava hamppu ei ole kovin kannabinoidipitoinen. Siitä on kuitenkin jalostettu vahvoja päihdehamppulajikkeita, jonka kuivapainosta jopa 25 prosenttia on kannabinoideja. Poliisin mukaan marihuanan tyypillinen THC-pitoisuus on 0,5-5 %.[7] Toisessa ääripäässä on hyötykäyttöön jalostettu kuituhamppu, joka saattaa sisältää kannabinoideja vain 0,05 prosenttia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #7

Edelleen lisätäänkö siihän lsd:tä tai joitan muuta ainetta?

Onks sulla muita lähteitä kuin wikipedia?

Eikös kannataisi ottaa asioista oikeesti selvää ennen kuin tekee itsensä tyhmäksi.

Lisäksi poliisi ei ole asiantuntija kannabiksen tuntemuksessa muutenkaan.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Eri lajikkeiden kesken THC pitoisuus vaihtelee, ja sitä osataan boosteroida, eli saada suurempi pitoisuus poltettua määrää kohden - vrt. kokalehdestä kokaiinia (tuhatkertaistuu), tosin ruohossa vaihteluväli on prosenttiluokissa - tämä THC on tarkan tutkinnan alla ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tetrahydrocannabinol

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #9

Ruohosta oli taannoin asiantuntijadokkari TV1:llä - harmikseni en löydä netistä linkkiä - mutta siinä haastateltiin käyttäjiä, tehtiin todellisia kenttäkokeita, ja todettiin muuntoruohot vaarallisiksi, noissakin tilanteissa tapahtui tuon alustuksen "key point" eli annoksien lisäämisen, vahventamisen ja siirtymisen kovempaan tavaraan - ja täältä ne ongelmat kumpuavat!

Pii Paa Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän anttialien kuva
Antti Laine Vastaus kommenttiin #13

Tietämätön blogisti tarkoittaa ilmeisesti "synteettistä kannabista", eli esimerkiksi laboratoriassa valmistettavia pentyyli-naftaleeniyhdisteitä kuten JWH-018:aa. Niiden ainoa liittymäkohta kannabikseen on median ja diilerin luoma.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #43

THC.

Sen sijaan Iltalehdessä keskustelu respesi - "asiantuntijat" liikkeellä -

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Colorado parempi tutkimuskenttä kuin Kouvola. Ootellaan tuloksia eikä romahuta.

Ilkka Luoma

Obaman lausahdus tuo ongelmat meille saakka.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Nobelin saanutta Obamaa en ota tässäkään asiassa vakavasti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Bill "boy" Clinton kertoi imeskelleensä ruohoa jo opiskeluaikana ... myöhemmin imeskeli varmaan jotain muuta :)

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #12

Niinhän me kaikki... mutta varmaan viittaat siihen että tarjoutui imeskeltäväksi... pieni ero :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Tarjottiinko Bilille maripiippua imeskeltäväksi, niin sitä emme tiedä ... :)

Pii Paa

Puheenvuoro oli sekava lisäksi kirjoittaja kärsii vakavasta tiedonpuutteesta. En täysin ymmärrä miksi Evo Morales ja kokapensaan lehdet on vedetty mukaan juttuun, mutta ymmärrän Moralesin kannan. Kokapensaan lehdillä on keskeinen osa Andien korkeuksissa elävien ihmisten ravinnossa, sillä lehdissä on runsaasti kalsiumia, rautaa, vitamiineja ja mineraaleja. Kokaiini on eri asia. On kuin kiellettäisiin rauta siksi, että puukolla voi tappaa. Kannabista koskeviin asiavirheisiin en puutu, sillä niitä oli liikaa.

Ilkka Luoma

Jos luet tarkoin koko jutun (+ viitteet), saatat ymmärtää mikä on 'key poit' koko jutussa. Nimimerkit hyväksyvässä Iltalehden keskustelussa aihe räjähti käsiin - yli 100 kommenttia nopeasti - kertoo aiheen arkaluonteisuuden, täällä asiasta on vaikea puhua, koska ollaan oikealla nimellä. "Ruoho" on edelleen rikos Suomessa, mutta keskustelu on alkanut ---

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p...

Junes Lokka

"Tahallaan itsensä sairaaksi saattamisen aiheuttumia ”korjauskuluja” ei makseta, eikä korvata yhteiskunnan varoista – näinkö?"

Coloradossa hamppuvero on 25 % ja jo ensimmäisellä viikolla myyntiä oli 5 miljoonan edestä, eli verotuloja reilu miljoona. Denverissä tuon veron päälle tulee myyntivero.

Laittomana hamppua olisi kulunut sama määrä, verotulot olisivat vain jääneet saamatta.

Ilkka Luoma

Tässä komentissa piilee asian ydin, hallitusti myyty tuottaa myös veroa - ongelmien korjaamiseen, nuo verot pitäisikin juuri korvamerkitä myöhemmin ilmeneviin haittavaikutuksiin!

Lailliseksi saatto helpottaa myös poliiseja.

ps.
Nyt sohaisen muurahaispesää --- toinen helpompi lailliseksi saatto on valtion ylläpitämät bordellit, Saksan kokemukset kertovat, että parituksen ympärillä olevat oheisrikokset vähenevär reilusti! Entä ruoho-osasto?

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Kasvien monipuolista käyttöä pitäisikin lisätä ja nyt kun olemme juuri saaneet uudet valtiolliset ohjeet lihan syömisestä tulisi antaa kansalle hieman lisää liekaa ja sallia muiden lihallisten ilojen tarjoaminen.

Lisäksi toivoisin että autoverotuksen tuottoja korvamerkittäisiin enemmän liikenteen kehittämiseen :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

Kertovat, että syömällä hamppua, kicksit ovat pidempi kestoisia -tämä porkkanan purijoille tiedoksi :)

Juha Hämäläinen

"Kevytkicksit pelkästä tupakasta tai alkoholista eivät enää riittäneet"

Alkoholin kevyesti övereiksi menneet "kevytkickisit" tuovat vuosittain hautausurakoitsijoille paljon, paljon enemmän työtä, kuin "mahtikickisit" Cannalla....joka taitaa parhaassa tapauksessa jopa siirtää treffejä hautausurakoitsijan kanssa!

Ilkka Luoma

Ruohon vapaaksi saaminen tuntuu nostaneen oikein kansanliikkeen - miksi kemikalisoimme aivojamme, noin jo yleisestikin...

Juha Hämäläinen

"Oi jumala, anna minulle kahvia, että jaksan korjata maailmasta kaiken mihin pystyn ja viiniä että kestän sen mihin en pysty"

"En pysty" "Näin on vaan pakko tehdä" vaatii viiniä vai kahvia ? Tai kenties Cannaa? Jokaiselle oman valinnan mukaan ?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

... jeps, valinnanvapaus, mutta ei toisten lompakoiden kautta :)

Käyttäjän hapotusjahapatus kuva
Anttijuhani Tuominen

Kuten joku kommentoija edellä jo totesi, Ilkka Luoman teksti sisältää runsaasti asiavirheitä. Puutun niistä yhteen ja tärkeimpään:

Obaman lausunto ei ollut kannanotto kannabiksen tai minkään muunkaan huumeen puolesta, vaan kritiikki USAn huumepoliitiikkaa kohtaan.

USAn huumepolitiikkaa vaikuttaa koko maailman huumepolitiikkaan. Mikäli se on jotain saanut aikaiseksi, niin ainakin ongelmakäyttäjien määrä on huikeasti kasvanut (Suomessa ongelmakäyttäjien määrä oli ennen kieltolakia 300, nyt 30 000, ja vähintään samassa suhteessa ns. huumeongelmaisten määrä on kasvanut muuallakin) ja ongelmakäyttäjien syrjäytyminen yhteiskunnasta on lisännyt ongelmien määrän ja laadun toiseen potenssiin.

Kieltolaki on kuitenkin USAn ja Euroopan taloudellisen eliitin etu. USAn suurimmat pankit pesevät valtaosan globaalin huumekaupan huikeasta 500 miljardin tuotosta. Kieltolaki vähintäänkin ylläpitää huumerikollisuutta ja korruptoi yhteiskuntaa. Repressiivinen huumepolitiikka ja keinotekoinen huumesota aiheuttavat monin kerroin enemmnän vahinkoa yksiloille, perheille ja koko yhteiskunnalle kuin itse huumeongelma.

YKn huume- ja rikosviraston ex-päällikköa, Maria Costaa mukaillen:
Meidän tulee muistaa, että itse huumeongelma on suhteellisen mitätön ongelma, jos sitä vertaa vaikka laillisten huumeiden aiheuttamiin ongelmiin.

Kieltolaki on liian järeä tykki, sillä ei pitäisi ampua kärpäsiä.

Ilkka Luoma

Hyvä kommentti, mutta kertoisitko asiavirheet alustusartikkelista?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tappaako huumeet, tappaako viina, tappaako ylensyöminen? Kaikki tappaa.
Mieluiten kuolen, vaikka vähän aiemmin, kylläisenä ja juovuksissa kuin nälkäisenä selvin päin.

Ilkka Luoma

... täysin ok, mutta saako nuo nautinnot käydä muiden lompakon päälle?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ennenaikaiset, viinaveronsa maksaneet viinaan kuollemat eivät käy yhteiskunnan kukkarolle. Ylipitkään, selvinpäin eläneet viinaveroakaan tuottamattomat eläkeläiset tulevat maallemme kalliiksi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #33

Myyntimiehet ovat yhteiskunnan suola - maksavat kaikkia veroja, eivät lakkoile, eivät lomaile ja kuolevatkin usein ennen eläkeikää ... hirtehisellä huumorilla.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Yksi asia tekstistä puuttuu, se ei huomio addiktiota. Addiktion kun lisää peliin, olet yhtäkkiä napit vastakkain alitajuntasi kanssa. Siitä seuraa tilanne, ettet tiedä mikä on totta ja mikä valhetta. Silmiesi eteen työntyy koko ajan kuvia päämäärästä ja tietoinen mielesi tekee parhaansa rationalisoidessaan niitä. Koko prosessi on kokijalle täysin näkymätön. Ulkopuolelta katsoen älyttömätkin asiat on mahdollista kokea ihan järkevinä.

Vastuu, valinnanvapaus, hallinta. Kaikki muuttuvat sotkuksi. Musta valkoiseksi.

Kannabis ei taida olla kovin vahvasti addiktoiva aine. Alkoholi, tupakka, kokaiini - kaikki ovat "parempia" huumeita. Ja addiktioihin herkkä ihminen elää addiktiivisesti - huumeilla tai ilman.

Jos kannabis olisi laillista, todennäköisesti (halutessani päihtyä) vetäisin sitä ennemmin kuin viinaa, sillä viinasta olen monet kerrat mennyt ihan berserkiksi ja saan aina karmean migreeni- tai horton-kohtauksen ensimmäisen päivän jälkeen. Kannabiksesta olen pahimmillaan tullut surulliseksi.

Ilkka Luoma

... nykyaikana kemialliset peukaloinnit ulottuvat jo ruohonjuuritasollekin. Olen konkreettisesi nähnyt mihin kierre johtaa ...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Oikein kun kannabis kielletään, niin minähän perkele sitä kokeilen.
Kaurapuuroa ei ole vastustettu mutta ei se millekään maistukaan.

Ilkka Luoma

... kauan - kauan sitten ei tuntunut oikein miltään. Jäi kokeilut yhteen kertaan - tänään thc pitoisuudet ovat hurjia 70-lukuun nähden.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Oletpa pihalla Ilkka Luoma kannabiksesta kuin lintulauta. Eli et tiedä mitään.

Kannabis on yksi ihmiskunnan todellinen siunaus. Sillä on pelkästään myönteisiä vaikutuksia. Pelkästään kannabiksella ei ole yhtään mitään negatiivisia seurauksia.

Ilkka Luoma

thc:n peukalointi tekee kannabiksesta hermovauriolähteen, todettu tutkimuksissa. Muutoinkin tiedän valitettavan palon myös kevyemmistä huumeista.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Huumeiden vapauttaminenhan - asteittainenkin - lisää huumeiden käyttöä. Mietin, kenen etu se on, että ihmiset huumaavat itsensä pois todellisuudesta? Mikä tarkoitus tässä on? - Tällaisten ihmisten käsissä tulevaisuudesta tulee aika randomi, en mitenkään voi tällaista kannattaa

Ilkka Luoma

Pitääkö ehdoin tahdoin narkkarit eristää muusta "normaalista" yhteiskunnasta - kuten jossain todetaan - Madagaskarille ...!

Käyttäjän anttialien kuva
Antti Laine

Aina kun olen liian pitkään poissa median vaikutuksen alta, alan kuvittelemaan, että suuri (jopa suurin!) osa ihmisistä haluaisi ensin ottaa asiasta selvää, ja vasta sitten kehtaisi suoltaa mielipiteitään muiden haisteltavaksi. Sitten totuus iskee vasten kasvoja.

1) Hamppua ei tarvitse käsitellä mitenkään, ellei sitten lehtien ja kukintojen irrottaminen paksusta varresta ole laskettavissa käsittelyksi. Sekään ei tosin ole pakollista, mutta sinänsä kannatettavaa, ainakin jos aikoi sytyttää lopputuotteen palamaan ja vetää keuhkoihinsa.

2) Ihminen ei halua "boosteroida mielikuvia". Anteeksi, muotoilin väärin. Ihminen ei *yksin* halua "boosteroida mielikuvia". Kyseessä on koko nisäkäskuntaa koskeva ilmiö. Menepä kysymään afrikkalaiselta leijonalta, miksi se tykkää nuuskia kissanminttua. Painaako työttömyyden aiheuttama stressi vai kodittomuus, vai mikä on, kun mirri vetää päänsä täyteen?

3) Ei ole kyse siitä, etteikö alkoholi riittäisi. On kyse siitä, että alkoholi on *liikaa*. Millään muulla yleisesti käytetyllä huumausaineella ei saa koko kehoaan päästä varpaisiin niin sataprosenttisen täydellisen sekaisin kuin alkoholilla. Yhtä hyvin voisit kysyä vihreää teetä lipittävältä raivoraittiilta kukkahattutädiltä, että mikä on kun ei heroiini riitä? Miksi pitää teetä vetää?

4) Lähes kaikki, mitä voi vain kuvitella tekevänsä tai jättävänsä tekemättä, on potentiaalisesti vaarallista. Blogin kirjoittaminenkin (ja erityisesti sen vaatima epäluonnollinen perse penkissä -asento) johtaa erilaisiin nivel- ja tukielinsairauksiin, ummetukseen, päänsärkyihin ja ties mihin. Onko blogaaja valmis joko luopumaan tietokoneestaan tai maksamaan itse sairaanhoitonsa?

5) Porttiteoriasta eivät kehtaa puhua enää edes paatuneimmat kansanvalistajat. Älä, hyvä blogaaja, sinäkään viitsi.

Hävettää ihmiskunnan puolesta, kun joutuu tällaista tekstiä lukemaan.

Ilkka Luoma

Hävettäminen on tässä rujo ilmaus - tämä kirjoitus perustuu täyteen arkirealismiin, läheltä seurattuna - miedoista lähteneenä, koviin siirtyneenä ja raivoisasta "normiin" nähden harhaisesta kamppailusta kertoneesta todellisuudesta.

Kaikki muodot ovat tulleet esille ... ei puheina, mutta totisena tapahtuneena - Evon puheista lähtien.

Tänään kymmenent tuhannet seilaavat tyhjyydessä - korvaushoitoa jonottaen - katukauppaa käyden - kovien väkivaltakieteiden kautta jopa tappoihin - ja yksinäisiin kuolemiin, kun annokset olivat jo liian suuria.

Jutut ja puheet erikseen - tässä kirjoittautui vain se arkinen todellisuus, jonka ikeessä tuhannet ja taas tuhannet ovat ruohoista, suonen sisäisistä - ekstaasien kautta kristalliöiden muuntoihin -kemistien kehittäessä jatkuvasti uusia kovempien kicksien maailmoja - lakia kiertäen ja poliklinikoiden jonoja kasvattaen.

Tähän sopii hyvin musiikki ruotsalaiselta ----

http://youtu.be/D9r1wI2IZi0 - sävelenä.

Ilkka Luoma

Tämän ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - alta löytyy 935 lukijakommenttia, täysin samasta aiheesta!

Ilkka Luoma

... Tarina, jolle on toisintoja - satoja ja tuhansia. Alun alkaen herää kysymys, missä alkoi sivuraide ja miksi? Seura, kaverit tai mikä, ehkä vanhemmat, jotka eivät pitäneet silmiään auki. Lopulta aukeaa aina yksi kysymys: "Miksi piti aloittaa aivojen kemikalisoiminen ulkoisin ainein, eivätkö kehon omat eliksiirit riittäneet? Tämä kysymys kiirii kymmenissä tuhansissa kodeissa, kun mikään ei riittänyt. Älä koskaan anna sitä ensimmäistä pikkusormeasi! Nuorten vanhemmat: "Katsokaa mitä takapihalla tehdään!" Viime kädessä vastuu on aina vanhemmilla.

~ http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005016270.html -

.

Ilkka Luoma

... Kuinka on tämä itsensä huimaaminen eli aivojen kemikalisointi, kun evoluution järjestämät onnen, kiihtymyksen ja rakkauden eliksiirit eivät riitä.

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jatev... -

"Jätevesitutkimus: Kokaiinin ja metamfetamiinin käyttö lisääntynyt suurissa kaupungeissa

Kotimaa Julkaistu 07.03.2018 12:04 (Päivitetty 07.03.2018 12:10) ... " -Mtv

Ilkka Luoma

Kannabis koukuttaa yhä useamman suomalaisen - yritysjohtaja Rami, 40, taisteli irti riippuvuudesta: ”Kysyin itseltäni, tuhoudunko hiljalleen vai jatkan perhe-elämää”

Eilen 30.7.2018 klo 21:31
Menestyvä yritysjohtaja Rami pääsi eroon kannabiksesta, mutta yhä useampi suomalainen jää huumekoukkuun.

~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180728220110248... -

.

Ilkka Luoma

Kanada laillisti kannabiksen: Pohjois-Amerikan ”pilvi­vyöhyke” ulottuu nyt Kaliforniasta melkein Pohjois­navalle – Tällaisia seurauksia laillistamisella on ollut -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005867903.html -

Ilkka Luoma 17.10.2018 - 21:16 kommentti:

Porttiteoria kertoo, että miedoista vahvempiin. Ruohosta suoneen - näinkö? Mistä maksetaan tuo väkevimpiin siirtymisen kustannukset, ja ketkä kantavat vastuun kustakin yksilöllisestä trakediasta, mitkä saattavat johtua tuosta itsensä huumaamisesta. Miksi pitää keinotekoisesti kemikalisoida aivojaan kikseihin; eikö luontaiset oman kehon elämän eliksiirit riitä?

...
[2014]
" ... Cannabis sativa eli hamppu 1] on luonnossa kasvava bioaines, josta saa käsiteltynä kicksejä 2]. USA:n Coloradon osavaltio muuttuu amerikkalaiseksi lääketieteen koekentäksi, sillä osavaltio vapautti ”ruohon” 3] eli marihuanan myynnin ja käytön. Näin mahdollistuu laillinen mielikuvien boosterointi eli vahvistaminen.

Bolivian presidentti Evo Morales 4] piti sykähdyttävän puheen Helsingin yliopiston juhlasalissa – eräänä pienaiheena oli kokapensaiden 5] lehdet. Evo kertoi, ettei ole bolivialaisten syy, että Yhdysvalloissa käytetään vakavin seurauksin kokaiinia 6].

Morales kertoi kansansa pureksineen kokan lehtiä vuosituhannet –

siitä sai energiaa ja jaksamista muun muassa epäinhimillisissä oloissa; espanjalaisten hopeakaivoksissa työskenteleville alkuperäintiaaniorjille – kun Espanjan kuningas halusi tilkitä vuotavaa valtiontaloutta ryöstämällään hopealla ja inkojen kullalla.

Läntisen miehen laboratoriot hoksasivat tuhatkertaistaa kokalehtien voiman –

oli saatava enemmän kicksejä, olihan kasvunhokema tälläkin saralla pop – lisää hallusinaatioita, lisää voiman ja autuuden tunnetta, syntyi kokaiini – niin kutsuttu kova huume. Oli siis saatava enemmän ja nopeammin (niin sanottu - ”lisää hevosvoimia autoon” -efekti). ... "

~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... - 935 lukijakommenttia kommentin aiheesta!

.

Toimituksen poiminnat