Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Puoluetuki voidaan kohdistaa kansalaisvaalirahaksi

Perussuomalaiset olivat äänekkäimpinä vaatimassa puoluetuen lopettamista - samallahan voidaan myös lopettaa puolueiden äänenkannattajalehdistön tukeminen. Persut huusivat tosiaan puoluetuen nollaamisen puolesta - nyt kun persuja istua pönöttää äijäenergeettisenä patoutumana eduskunnassa - runsain mitoin, herää kysymys - minne puoluetukien lopetusvaade on kuihtunut?

 

US Puheenvuoro on paljolti persujen äänenkannattaja,

ainakin monien kirjoittajiensa taholta. Nyt esitän tuon kysymyksen täällä, siis miksi Perussuomalaiset eivät enää vaadi puoluetuen lopettamista - sehän oli PS:n vaaliteemana vuosikaudet.

Mikäli persut nyt ajavat vaatimuksensa maaliin, niin tuolla noin 40 miljoonan euron puolue- ja lehdistötuella (per vuosi) voidaan rahoittaa koko äänestävän kansan rehellinen vaaliraha eli ---

Kun äänestät, saat heti puhtaana käteen vaalitoimitsijalta 10 euron setelin kiitoksena siitä, että käytit sinulle suotua kansalaisvelvollisuutta ja -oikeutta. Näin annettujen äänien määrä nousisi ja se vaikuttaisi varmasti esimerkiksi eduskunnan kokoonpanoon ja nukkuvien puolue voisi jäädä jopa kakkoseksi, mutta kenen perään?!

Siis persut, annatteko nyt vastauksen, minne puoluetukien poistovaade jäi ja unohtui, ja miksi se haudattiin?


Ystävällisesti

Ilkka Luoma

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kirjoituksessasi näytät kaipalevan PS:n kirjoittelijoita ottamaan kantaa puoluetukeen. Saanen kuitenkin esittää jo montakin kertaa aiemmin monen muun kirjoittajan samansuuntaiseen ihmettelyyn kirjoittamaani kommenttia. Vai pitääkö olla oikein PS:läinen?

Tuossa linkissä on mainitun puolueen tekemä esitys tuen alentamisesta 15 prosentilla, jota eivät muut puolueet kannattaneet. Siis eivät suostuneet edes aletamiseen, niin kuinka voi edes kuvitella niiden luopuvan tuesta kokonaan? Hurskatelua toiveajattelua sanon minä.

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/taa...

Tästä linkistä sitten käy selville noita vaatimuksia tehdyn useamminkin ja sama vastakaiku on ollut.

Kannattaisi varmaankin kirjoittaa blogi muille puolueille ensin ja kysyä samaa. Näin itse näen tämän kysymyksen ja poliittisen suhtautumisen koko asiaan.

Ilkka Luoma

Jos halutaan aidosti viedä eteenpäin aiemmin tärkeinä pidettyjä teemoja, täytyy toimia uutterasti - kerran tehty aloite 15 prosentilla ei edusta uutteruutta - lobbaamistakin saa käyttää. Kaikki tosin tietävät syyn miksi persut vetäytyivät poteroihinsa tässä puoluetukiasiassa ;)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Minulla ei ole mitään tietoa poteroihin vetäytymisestä, enkä sitä tietoa ole vaillakaan vaan ennemminkin vaatisin hallitusta, siis hallituspuolueilta, maaliskuun kehysriihessä ottamaan tuen leikkauslistalle, yhtenä leikkauskohteena. Se osoittaisi hallituspuolueiden olevan edes kiinnostuneen tuen leikkaamisesta saati kokonaan sen poistamisesta. Tuota leikkaamista/poistamista sopii kuitenkin suuresti epäillä. Kohteita on parempi repiä esimerkiksi sosiaaliturvasta hieman runsaammin tai terveydenhoidon kustannuksista. Nuo nyt vain esimerkin omaisesti mainittuna.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Nyt kun persut ovat ymmärrettävistä syistä vetäytyneet puoluetukilopetusjahdista, voisivat he sen sijaan kirkastaakseen profiiliaan ja suoran kansanvallan demokratiaa vaatia aloitteilla lakimuutosta, jotta Laki puoluetuen poistamisesta saadaan kansanäänestykseen -

Samalla voidaan tehdä lakialoite koko 'kansan rehellisestä vaalirahasta', joka on alun artikkelissa selostettu. Mikäli persut eivät tätä lakialoitetta tee, niin sen tekee varmasti joku kansalainen suoraan lakialoiteehdotemahdollisuutta apuna käyttäen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #4

Ajattelin ensin etten jatka tätä tyhjänpäiväiseksi käyvää keskustelua, mutta kun näyttää siltä ettei aikuinen mies näytä ymmärtävän sitä miten lakiesitykset käsittelee sama instanssi kuin nuo ensimmäisessä kommentissani mainitutkin esitykset, niin täytyy olla ajatuksen kulussa jotain vikaa. Siispä millä ilveellä katsot samassa eduskunnassa, samojen puolueiden kielteisen asenteen johdosta, joko persujen tai kansalaisaloitteen kautta lakiesitykset menevän läpi?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

Lukemansa ymmärtäjä olisi tajunnut jo heti alustuksesta, että on kysymys teemoista, joilla ratsastettiin alussa, kun puoluetuilla ei ollut ratsastajalleen merkitystä -

... ja jos olisi ollut vakavasti, olisivat he pitäneet asiasta kovempaa meteliä, kuten monista muista huomattavasti vaikeaselkoisemmista aiheista -

Siis tosiaankin lukija, joka ymmärtää suomen kieltä olisi tajunnut heti, että asia on persuille vaikea, ja saattaa merkitä uskottavuuden täyttä saavuttamattomuutta. No, itse kansalaiset saattavat toimia, kuten kallupit hiukan osviittaavat ja tehdä omiakin lakiehdotuksia ...

Esittämilläsi eduskuntatavoilla mitään muutoksia ei olisi syntynyt kymmeniin vuosiin, poliitikotkaan eivät ole niin tyhmiä, että tutkailisivat loputtomasti kansan suurta tahtoa vastaan - paitsi natofanaatikot :)

Persut ovat jo siksi paljon sisäsiisteyskursseja käyneet, että tajuavat puoluetukien olevan myrkkyä arkikansalle.

Toimituksen poiminnat