Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Paavon kännit!

Ministerille maistui huikka – aihettakin oli, olihan Suomi saavuttanut huikean USA voiton jääkiekosta ja Teemu Selännekin jätti jäähyväiset Suomen jääkiekkomaajoukkuepeleille. Paavon kännit – no, media repesi ja pääministerimme Jyrki Katainen politiikan toiselta laidalta harkitsee nuhtelua.

Voisimme tehdä pikahaastattelun kansanedustajakolleega Teuvo ”Teukka” Hakkaraiselle ja kysyä mielipidettä Paavon kännäyksestä *] – uskompa, että jo oikeita töitä ja sisäsiisteyskurssejakin käynyt Teukka naurahtaa hyvön tahtoisesti koko jutulle.

 

Suomalaisten alkoholinkulutus on lisääntynyt viimeisten 30 vuoden aikana. Tapajuominen väkevöityy ja hienostojuominen mietoontuu, mutta tihentyy – viininlipittäjien määrä ikään katsomatta on moninkertaistunut. Eläkeläisetkin vierailevat huikkakaapilla; nuoret sen sijaan kemikalisoivat aivojaan huolestuttavasti yhä enemmän kovempien kiksien aineilla – huumeilla.

 

Ministeri ja kansanedustaja on myös ihminen

Meillä kaikilla on se meidät ihmisiksi tekevä inhimillinen puoli. Paavokin saa ottaa kännit, lopultahan hän itse vastaa tekosistaan, viimeistään seuraavissa vaaleissa. Mikäli Jykke nyt kovin heristelee Patea – saa Paavo sympatiat syvien rivien kansalaisilta, joita on paljon – enemmistö meistä suomalaisista.

  

Maamme hallituksen olisi vihdoin aika keskittyä oleellisempiin asioihin 

Jos Kataisen työ mitataan onnistumisissa näistä nuhteluista, niin heikossa hapessa on juuri Jykke, eikä niinkään Pate, joka sentään liputtaa populaarikultttuurin rientoja, joista taas suuri kansa tykkää. Pate on ikäänkuin Uuno Turhapuron leirissä – ja Jyrki koettaa ylläpitää itseään tuolla golfin ja oopperan maailmassa (vähättelemättä mitenkään näitä kulttuurimuotoja – vaan verrantona Paavon mieltymyksiin).

  

Hallitus pyörii tyhjää ja kansakunnan kunto ränsistyy

Maamme kamppailee maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa, nuoret ajelehtivat, työttömyys ja erityisesti pitkäaikaistyöttömyys lisääntyy ja esimerkiksi vanhukset ikääntyessään yksinäistyvät laitoksiin. Siis hommia riittää hallitukselle, muutakin kuin ojennalla aikuista ministeriä, jolta nyt hiukan repsahti – kyllä se vasurikin saa irrotella aiheellisissa tapahtumissa – kohtuuden päättää kukin itse, kuin myös vastuun kantamisen filosofian. 

*] Känni voidaan vapaamuotoisesti määrittää olotilaksi, jossa alun riehakkuuden ja iloittelun jälkeen seuraa seesteisempi vaihe, jossa otetaan pienet tirsat, jotta elimistö toipuu ja itsesuojeluvaisto sammuttaa niin sanotusti lyhdyn, jottei kommellukset käy pahemmin terveyden ja fysiikan päälle – jälkilöylyinä usein iskee skraapa eli kohmelo, kun verensokeri putoaa alas ja henkinen morkkis syöksyy päälle ”huutaen” - ”Ahaa, otitko taas”.

PS.

Kuten tunnettua rakkaalla lapsella on monta nimeä – kansan karttuisa sanavarasto on listannut ottamiselle ja jälkipeleille satoja eri sanoja ja sanontoja – tässä suomalainen erottuu muista, olemmehan niin idästä kuin lännestä, sekä omaamme täysin poikkeavia käyttäytymismuotoja muihin nähden, kyllä siis identiteetistä löytyy. Ministerilläkin saa olla identiteettinsä ja yksilöivyytensä!

EXTRA

Vakavammin asian osalta – alkoholi ja muu **] aivokemikalisointi synnyttää hätää … lapsiperheissä ja näkyy myöhemmin lapsen/lapsien kehityksessä. Vastuullinen kasvatus jäi puolitiehen tai ei päässyt alkuunkaan! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/hatahuuto-huostaanotosta.html – [BLOG/il]

**] Ruohohuumeiden vapautusaalto koituu monille turmioksi! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1014854 -

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL US Vf IL BLOG 31441

---25022014--- 

doc.: paavon_kannit_25022014.doc – OpenOffice Writer

414 | 3682

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Martti Kauppila

Minkä metelin olisit sinäkin nostanut, jos esim. Kokoomuksen ministeri olisi vastaavan tehyt. Ministerin tehtäviin ei kuulu sammua veronmaksajien kustantamalla matkalla. Eikä se muutenkaan ole ministerin arvoista käytöstä. Ainoa vaihtoehto olisi ministerin eroaminen.

Ilkka Luoma

En nostaisi tälläisestä asiasta mitään meteliä esittämälläsi tavalla - puolustin Ilkka Kanervaa SMS-jupakassakin, pidän sitä edelleen vähäpätöisenä, koska Ike hoiti työnsä hyvin. Tosin totuus ja "totuus" ovat joskus niin erilaisia.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Tekstiviesti on nyt hieman kevyempi erhe kuin sammua juhlapöytään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Otettaisiin mallia Kekkosesta, meni Reidarin luokse Ylläkselle - ryyppäsivät miehekkäästi ja alue oli suljettu kaikelta ulkopuoliselta kilometrien säteellä - rajavartijat olivat komennettu valvontaharjoituksiin Reidarin mökille ;)

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #9

Niin, Kekkonen oli meidän oma juko vitsimme ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Kekkosella oli eräs harvinainen piirre (kun oli terve) - erittäin kova ja hallitseva karisma!

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Viinaan menevä kansa puolustaa viinaan menevää ministeriä. Jokainen joka puolustaa Arhinmäkeä voisi samalla tarkistaa omaa suhtautumistaan alkoholiin. Oma linjani on että kuppia saa ottaa, lauluja saa laulaa ja jopa pieni suunkautta tapahtuva tyhjennys harvoin on vielä ok rajoissa. Mutta sammuminen juhlapöytään ei ole sopivaa kenellekään, eikä varsinkaan ministerille joka on juuri ministeriasemansa johdosta juhlissa, vaikkakin "yksityisissä".

Parasta mitä suomalaiselle alkoholikulttuurille voisi tehdä olisi se että Paavo eroaisi ja tunnustaisi mokanneensa. Vaikutukset olisivat suuremmat kuin millään THL:n kampanjalla tai alkoholiveron korotuksilla.

Tämän päivän nuoret suhtautuvat paljon fiksummin alkoholin ylikäyttöön kuin vanhemmat ja tuomitsevat herkemmin örvellyksen.

Ilkka Luoma

Mikä on totuus Paavon "sammumisesta", hänhän ei voi itse ärhäkkäänä puolustaa mokaansa, millään puolustuspuheella, mutta kiekkoilijat tietävät asian, mutta joviaaleina pelimiehinä vaikenevat kohteliaasti ...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... kiekkoilijat tietävät asian..."

Lätkäkulttuurissa koppijutuista ei kopin ulkopuolella lauleskella, ja sitä varmaan sovelletaan tässäkin tapauksessa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #10

Näinköhän Paavo erehtyi ottamaan "kuppikilpaa" tosi väkevien kiekkojuntturoiden kanssa - eikä ministeriaudin lepuuntuneet takapenkkilihakset sitä kestäneet :)

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

No, jos mies pitää taluttaa huoneeseen niin silloin ei ole enää oma kunto kestänyt ja harkinta on pettänyt.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Olisiko Patelle syötetty tyrmäystippoja kokkareiden toimesta, heh ... heh --- ;)

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Erästä ihmistä siteeraten "Tämä on niin tyhmä kansa, että sen kapasiteetille sopivaa uutisointia on nimenomaan tällaiset Arhimäen känni uutiset".

Kunnon pelleteatterin kruunaa kun aikuinen mies pitää puhuttelun toiselle aikuiselle miehelle kun tuli nyt vähän otettua reippaammin!

No, viihteestähän tämä käy nämä sirkushuvit! Stand up komiikkaa uutisetkin nykyään. Eipä paljon viitsi niitäkään katsoa.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Kysytäänpä muuten Paavolta suoraan - lähetän tämän hänelle spostina, katsotaan vastaako ;)

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Mielellään kuulen Paavon vastauksen kommenttiini :)

Ilkka Luoma

Lähetin tämän alustuksen Paavolle hetki sitten ;)

Ilkka Luoma

Naamakirjassa leviää "Paavon" edustuskuitti, se on väärennös.

Ilkka Luoma

Eräät voivat olla aika herkkäuskoisia painettuun sanaan ;) - usein suuretkin totuusluulot syntyvät kevyistä piloista!

Toimituksen poiminnat