Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Länsiohjatun Ukraina kriisin voittajat?

Näennäisen rauhallinen 1] Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi tiedotustilaisuudessaan, että Venäjä toimii kansainvälisten lakien mukaisesti – tukiessaan laillisesti ja demokraattisesti valitun presidentin Viktor Janukovitshin avunpyyntöä. Samalla venäläiset tarjoituivat auttamaan Krimin suurimman väestöryhmän tarpeita – käyttämällä Sevastopolin laivastotukikohdan sotilaita – lisäten heitä voimassaolevien sopimuksien puitteissa.

Nyt USA ja EU lupaavat lainaa Ukrainalle, että he voivat maksaa rästissä olevat kaasuvelkansa Venäjälle. Laillisen presidentin ollessa vallassa, lupasi [?] Venäjä alennuksia kaasuun sekä lainoitusta muuhun talouden pitoon – reippaasti enemmän kuin EU ja USA yhteensä.

Nyt kaasualennukset vedettiin pois – laittoman vähemmistövallankaappauksen vuoksi. Putin voitti toimillaan rahat, jotka nyt EU ja USA toimittavat kaasurästien maksamiseen. Kuka hyötyi ja kuka hävisi – tältä osin?

 

Putin sanoi lisäksi, että Venäjä ei ole erikseen toimittanut joukkojaan Krimin alueelle, vaan sotilasasuiset ryhmittymät ovat ”krimiläisiä kodinturvajoukkoja” venäläismielisen väestönosan piireistä, joita venäläisen laivastotukikohdan sotilaat kouluttavat ja auttavat ohjeistuksessa.

 

Onko Ukrainan kriisi loppusuoralla?

Ukrainan kriisi lähenee loppuaan ja jako jyrkentyy venäläismielisen ja äärioikeistoaineksista koostuvien ukrainakansallismielisten välillä. Kriisi päättyy siihen, kun nyt turvataan ”rauha ja rauhoittuminen” Krimin kansanäänestyksiin alueensa kohtalosta ja Ukrainan uusiin vapaisiin vaaleihin. Vaalien tulokset saattavat olla muuttamatta tilannetta – kovinkaan paljon, siksi kytketysti Ukraina on riippuvainen Venäjän kaupallisuudesta ja sukulaisuussuhteista. 

 

Onko läntisen miehen tapana tukea kapinallisia vähemmistöryhmiä? 

Lopulta herää kysymys amerikklaisten ja EU:n tukitoimista sellaista valtakoneistoa kohtaan, joka on ottanut vallan vähemmistönä, kesken sellaisen kauden, jonka hallinta on saavutettu läntistenkin vaalitarkkailijoiden mukaan vapaissa ja demokraattisissa vaaleissa. 

Nyt voimmekin kysyä dramaattisesti kuinka paljon tarvitaan eduskuntamme eteen mielensoittajia 2], jotta voimme kaataa vastaavasti Jyrki Kataisen hallituksen ja asettaa mielenosoittajista uusia ministereitä hoitamaan sextettihallituksen tekemättömiä töitä! 3]

  

Lopulta herää Ukrainasta kysymys – kuka voitti ja mikä hävisi 

Vastaukset saattavat olla yllättävän helppoja. Voittajaksi tullee Krimin venäläismieliset ja lopulta tataarit, joille luvattiin enemmän etuja kuin ”koskaan aiemmin”. Häviäjiksi jäävät – kuten aina – köyhin kansanosa, joka kipristelee konkurssikypsän valtion olemattomilla sosiaalituilla. Toiseksi häviäjäksi jäävät ne EU-poloiset, jotka takaavat nuo Ukrainalle myönnettävät lainat ja avustukset, ellei sitten EKP paina 4] lisää katteetonta eurosetelikantaa sekä lisää pankkien vakuudetonta bittirahavirtaa.

 

VIITTEET

1] Ilmaisua 'näennäisestä rauhallisuudesta' käytti omana tulkintanaan YLE:n toimittaja – voimme olla liki varmoja, että Putin oli myös todellisuudessa täysin rauhallinen, ilman näennäisyyttä, sillä KGB koulutettu upseeri on opetettu paljon kovempiinkin tilanteisiin, kuin nyt ollessaan pitämässä juhlapuheita – varmoin taustafaktoin. YLE:n toimittaja siis esitti vain omia läpinäkyviä peiteantipatioitaan slaavilaista mentaliteettia kohtaan [?]

2] Vallankaappaus demokraattisesti tuettuna – ulkoa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/kuinka-vahemmisto-kaappaa-vallan-eun.html -

3] Tämä pohdinta on saanut sosiaalisessa mediassa paljon huomiota, sillä meilläkin maamme hallitus on tekemättömyydellään saattanut monet väestöryhmät huomisen hankaloituviin tilanteisiin ja näiden hiljaisten kansanosien määrä voi olla yllättävän suuri – siksi puolihuumorilla ihmiset pohtivat oman ”eduskunta-aukion” mielenosoituksesta järjestäytyneesti, laillisesti ja rauhallisesti siihen saakka, kunnes Katainen hallituksineen pakenee EU-Brysseliin ja mielenosoittajat pääsevät valitsemaan joitain ministereitä – arkityötä tehneinä ihmisinä – ratkomaan sextettihallitukselle liian vaikeiksi osoittautuneita asioita! 

PS. Tiesittekö, että presidentiksikin hamuava MM-nyrkkeilijä Vitali Glitshko on osaltaan Yhdysvaltojen kansalainen ja pitää omaisuuttaan turvassa amerikkalaisissa pankeissa – jäädytetäänkö länsiuhkauksen mukaan hänenkin varat? 

PS2. Toistaiseksi Ukrainan kriisiin ”sekaantunut” Venäjä ei ole aikaansaanut kuolleita, laukauksia on ammuttu ilmaan ja raskaita aseita eikä lentöhyökkäyksiä olla käytetty. Muistammeko mitä tapahtui Irak I:ssä, Irak II:ssa, Bosniassa, Libyassa jne …, kun amerikkalaiset kylvivät omaa demokratiaa ja vapaita vaaleja, no – nyt herää kysymys mitä ollaan saatu aikaiseksi Libyassa, Afganistanissa ja Irakissa – Irakissakin pommitusten ”laillisuuden takeeksi” vaadittiin USA presidentin päälle käyvä valhe ja sitten alkoi rytistä – kuolleita siviilejäkin lienee kymmeniä tuhansia. Nyt Venäjän presidentin mahdollinen valhe joukoista ja niiden alkuperästä näyttää aika viattomalta George W. Bushin valheeseen – vieläpä YK:n yleiskokouksen edessä – puolustusministeri Colin Powellin suulla. Missä mennään läntinen markkinatalousmies, kun Venäjää eristämällä tämä ajetaan kiinalsiten syliin, jolloin on mahdollista syntyä maailmankaava: ”Kiina + Venäjä > USA + EU”! [?]

 

EXTRA

Krimin venälaiset ja Kosovon serbit ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161803-krimin-venalaiset-kosovon-serbit -

Ukrainan hädällä on monet mediakasvot! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162170-ukrainan-tapahtumilla-on-monet-kasvot -

 

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

SENT

Cc: hanna.smith@helsinki.fi ; markku.kivinen@helsinki.fi ; merja.hannus@venajaseura.com ; svs@venajaseura.com ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; petri.sarvamaa@europarl.europa.eu ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; olli.rehn@ec.europa.eu ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; presidentti@tpk.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi

Sent: Wednesday, March 05, 2014 8:46 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Onko länsiohjatussa "ukrainakriisissä" voittajia?

...

Onko länsiohjatussa “ukrainakriisissä” voittajia?

(Kuinka monet vapaat ja demokraattiset vaalit pitää Ukrainassa järjestää, että Ukraina saa länsimieliset ja lännenmieleiset johtajat?)

 

AL US Vf IL - BLOG 31989

---04032014--- 

doc.: naennaisen_rauhallinen_putin_04032014.doc – OpenOffice Writer

711 | 6698 

[04032014] - Kirjoittaja on vapaa kolumnisti. Artikkeleissa ei edusteta mitään yksittäistä ryhmittymää, edunvalvontajärjestöä tai puoluetta – eivätkä kirjoitukset sido mitään ryhmittymää tai taustajoukkoa. Mielipiteet ovat pelkästään kirjoittajan, ellei asiasta ole erikseen toisin mainittu. Viitteet ovat pääsääntöisesti kirjoittajan omia, paitsi niissä tilanteissa, missä on lähinnä käytetty vapaata tietosanakirjaa – Wikipediaa, mikä näkyy aina jokaisessa linkkiosoitteessa. Kirjoitukset eivät pyri loukkaamaan, eivätkä provosoimaan ketään tietoisesti. Artikkelit noudattavat kansalaiskirjoituksille yleisesti hyväksyttyä tapaa olla panettelematta tai tietoisesti väärää todistetta antamatta. Kirjoittaja on poliittisista puolueista riippumaton kirjoitusten osalta. Kirjoitusten lainaaminen on sallittua – lähde mainiten. Mikäli joku tai jotkut kokevat vääryyttä kirjoitusten osalta – pyydetään ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen – Ilkka Luoma.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Mitäs met tehemmä työttömiksi jääville
ennustajille? Ei niillä lie varaa enää
uusiin hamekankaisiin.

Toistaiseksi tuntuvat olevan näennäisen
rauhallisia.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 4

Ilkka Luoma

Ovatkö läntiset ennakoijat nyt erehtyneet raskaasti ja ajavat Venäjää Kiinan syliin, jolloin parista muodostuu lännelle liian väkivahva liitto?

Seppo Paasikallio

Haglundin mukaan hän seurasi Suomen ulkopoliittisen linjan ohjeita peruuttaessaan Venäjän vierailun. Onko tässä jälleen Kataisen ohjeet, jotka kaikki perustuvat EUn antamiin määräyksiin, joita hän sokeasti tottelee.

Joka tapauksessa Hagmanin torttoily tulee Suomelle kalliiksi.

http://yle.fi/uutiset/komsomolskaja_pravda_suomala...

– Muutamat suomalaispoliitikot ovat venäläisvastaisilla mielipiteillään paljastaneet oikean karvansa, kirjoitti lehti viitaten Haglundin Twitter-viestiin, johon oli liitetty kelta-sininen solmio.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Tässä kuvassa mahdollinen kelta-sininen lopputulema:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-...
Omasta puolestani väsäsin artikkelin "Farewell Ukrainian Independency And Democracy" - http://arirusila.wordpress.com/2014/03/04/farewell...

Ilkka Luoma

Pitääkö Ukrainassa järjestää vapailla ja demokraattisilla vaaleilla niin kauan johtajia, jota länsi olisi tyytyväinen?

Ilkka Luoma

Kokemattomat ministerit ovat kalliita kansakunnallemme

Surullisin ymmärtämättömyys poliitikoistamme näkyi puolustusministeri Carl Haglundin 'silmälaseista', joista kumpikin linssi oli lähes muurautunut umpeen. Carl ei osannut alkeitakaan vierusvaltioiden keskinäisestä käsikirjasta – tapaamisen peruuttaminen Venäjän puolustusministerin, jo aiemmin sovitusta tapahtumasta oli rankka virhe, joka maksaa – mutta Carl ei ole enää sitä maksamassa. Hyvin ajattelematon toimenpide, ihmettelen, ettei presidenttimme puuttunut siihen. Carl tunnusti EU:n täyden ylivallan.

Pitkäaikainen ulkoministeri ja Urho Kekkosen suojatti Paavo Väyrynen oli oikeassa, ettei Venäjän puolustusministerin tapaamista olisi missään tapauksessa saanut peruuttaa – tässä Calle, joka oli vielä kapaloissa, kun Paavo junailtui Suomen nuorimmaksi ulkoministeriksi Kekkosen kylkeen – teki raskaan virheen.

Surullista oli edelleen se, että eduskuntamme ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen säesti Haglundia, täysin ymmärtämättä venäläistä ajatusmaailmaa – olemmeko jo liiaksi rähmällään Brysselin järjestelmille? Salolainen vilkutteli jo natokorttia, ilmeisesti tajuamatta sitä, että kansa on vuodesta toiseen sanonut täyden ein Natolle – vieläpä harvinaisen yksimielisesti.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jospa presidenttimme puuttuikin ulkopolitiikan johtajana ja käski olla menemättä Pietariin.

Seppo Paasikallio Vastaus kommenttiin #13

Olettaisin Haglundin puhuvan tästä kokouksesta
Ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan puheenjohtajana toimii pääministeri Jyrki Katainen (kok.). Lisäksi valiokuntaan kuuluu seitsemän muuta ministeriä, Tuomiojan lisäksi muun muassa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.), ja puolustusministeri Carl Haglund (r.).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Jyrkillä olisi ollut mandaatti kieltää Callea menemästä, mutta en usko Jyrkin tätä vaihtoehtoa edes hoksanneen!

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Jouni, enpä uskoisi noin menneen, koska Sauli oli kovin varovainen kannanotoissaan - ja Calle itse tunnusti tehneensä päätöksen ...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ne 50 kuollutta mielenosoittajaa unohtui. Määräsikö Janukovitsh avaamaan tulen ja luikki pakoon Venäjälle?

Ilkka Luoma

Jarmo, keitä olivat osaksi nuo mellakoitsijoiden johtajat - tuliko ulkomailta ammattirähinöitsijöitä läntisenä suunnitelmana kaataa Ukrainan venäjämyönteinen, vapailla ja demokraattisilla vaaleilla valittu valtiojohto - presidentti, joka lakien mukaan on edelleen maan laillinen presidentti, jolla on muun muassa oikeus pyytää apua laittoman vallankaappauksen taltuttamiseen ...

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Ukrainalaiset värvätyt ovat hoidelleen aiemmin lähi-idässä lännen likaisia operaatioita ja yksi mahdollisuus on että näitä on käytetty katoilla ampumassa niin miliisejä kuin mielenosoittajiakin tilanteen kärjistämisen toivossa. Selitys on mielestäni jopa uskottavampi kuin että presidentti olisi snipereita katoille määrännyt.

Ilkka Luoma

Ari, teräväkatseinen johtopäätös - uskoisin, että juuri se kansanosa ajattelee kaltaisellasi tavalla, joka jatkuvasti äänestää Natoa vastaan :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niskan päällä on maanpetturi ja "Krimin pääministeri" Sergei Aksjonov, mutta voittajaksi en häntä vielä julistaisi. Ukrainan hallitus ei ole vielä pelannut kaikkia korttejaan.

Ilkka Luoma

Länsi tässä pelaa paljon aktiivisempaa pokeria - ilman jokeria. Ässänä tässä piilee Venäjän voitto Kiinan leiriin. Nyt Kiina presidentti otti erittäin sovinnollisen kannan "keskeltä" - ja tämä on myrkkyä lännen pyrkimyksille.

Martti Kauppila

Luoman Venäjän nöyristely on uskomatonta.

Ilkka Luoma

Kekkonenkaan ei nöyristellyt, vaan hyödynsi täysillä aikaansaamaansa täyttä luottamusta Moskovasta - niin itselleen kuin isänmaalleen :)

Jo Paasikivi ymmärsi, että viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen.

Karjalaa ei saada uhoamalla takaisin, vaan luottamuksella, rehellisellä oveluudella ja toisensa vilpittömällä arvostamisella - eikä ylenkatsomisella tai koppavuudella.

Seppo Paasikallio

Tässä Paul Graig Robertsin linkissä on paljon kuvauksia ampujista ja yleistilanteesta.
Juttu kokonaisuudessaan on mielenkiintoista luettavaa. Hän on myos hyvin perehtynyt venäläisten asioihin vuosien kokemuksella ja lienee paras amerikkalainen neutraali asiantuntija. Itse asiassa kaikki hänen artikkelinsa Ukrainasta ovat hyodyllisiä luettavia,

http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/26/ukraini...

Ilkka Luoma

Mielenkiintoista miten kansalaismediointi, veloituksettomana palveluna perinteellisille media-alustoille - voi olla korkeatasoista, jopa enemmän totuudellista ja ajantasaisempaa ... mihin informaatiologistiikka vielä yltääkään kansalaisjärjesteisenä? ;)

Toimituksen poiminnat