Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Naton sijasta Venäjän turvatakuut - yllättävää!

Suomella on YYA:n jälkeinen ”naapuruussopimus” Venäjän kanssa. Eräät tulkitsijat tietävät kertoa, että tuo sopimus, jo sisältönä estää Suomen Natoon liittymisen. Asialla ei ole kuin kursiivinen merkitys, sillä Suomen kansan suuri enemmistö ei halua liittyä Natoon 1] ja jo Natonkin säännöt liittymisen osalta vaativat laajaa kansalaishyväksyntää. 

Meillä on siis kolme lukkoa esteenä avata nato-ovi – näistäkin huolimatta lähinnä Kokoomuksen koppalakkiosasto jenkaa meitä Natoon – viimeeksi vikuroivan mopedinsa ohjauksen kadottanut eduskunnan perustuslakivaliokunnan puhenjohtaja Kimmo Sasi

Kuten tunnettua Suomi on miltei 250 vuotta tehnyt tiiviisti kauppaa Venäjän – Neuvostoliiton ja jälleen Venäjän kanssa. Olemme tuona aikana olleet niin Ruotsin kuin Venäjän vallan alla 2]. Venäläiset ovat tuoneet paljon vaurautta maallemme, mutta myös kiperiä tilanteita, jotka olemme itse kyenneet hoitamaan - … paljolti Saksan 3] tuella. 

 

Nyt olemme EU valtadirektiivien alla, ja Bryssel vaikuttaa kohta todennäköisesti vahvasti ja haitallisesti kauppaamme Venäjän suuntaan. Meillä ei ole täyttä itsenäisyyttä olla hyvä, luotettava ja pitkäjänteinen kauppakumppani maailmalle päin. Meidän olisi päästävä irti lännen kahleesta ja saada käydä kauppaa sinne minne itse haluamme.

 

Me tarvitsemme ulkomaankaupaa, 

koska emme ole omavaraisia kovinkaan monen raaka-aineen, tuotteen tai palvelun osalta. Venäjä sen sijaan on omavarainen – itseasiassa lähes kaikessa, paitsi länsirahan osalta. Moskova osaa painaa seteleitä samalla tavalla kuin EU:n Frankfurt. Onkin kysymys vain setelien kantokyvystä pitää pintansa.

EU on kohtalokkaasti lähtenyt USA:n kelkkaan saarrettaessa Venäjää; emme edes oivaltaneet sitä, että Venäjä jatkuu Kiinan rajalle saakka – kaus itään, josta nousee parasta aikaa maailman suurin vaikuttaja Kiina.

  

Lännen kauhuskenaario on maailmanlaajuinen talouskaava -

[ Maailma tarvitsee Kiinan vastavoimaksi USA:lle ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=954920 - ] 

Kiina + Venäjä > USA + EU” 4], tähän on reaaliset mahdollisuudet, sillä Kiina on väkirikkain ja Venäjä raaka-ainerikkain – tarvitaan vain energiaa, ja molemmissa valtioissa on riittävästi insinöörejä ratkomaan tämä ongelma kuin myös jatkuvan kasvuhuudon mukanaan tuomat ympäristöongelmat! 

 

Lännenmiehet ajavat Putinia kiinalaisten syliin! 

Lännen lyhytnäköisyys ajaa Vladimir Putinia Kiinan presidentin Xi Jinping´in ”syliin”. Kiinalle kelpaa se kaasu, öljy ja kivihiili mitä Venäjä tuottaa. Kiinalle kelpaavat myös Siperian rikkaudet. Jos EU sulkee hanansa – niin Kiina avaa ne mieluusti itselleen, mutta toiseen suuntaan ja ymmärrettävästi paljon halvemmalla kuin mitä EU oli joutunut maksamaan – esteenä on toistaiseksi vain rajoittunut putkikapasiteetti Kiinan suuntaan.

  

Mitä me suomalaiset voimme tehdä? 

Paljonkin, sillä meillä on pohjana jo tuo alussa mainittu ”naapuuruussopimus”, jota on hyvä nyt täydentää ja poistaa samalla kokonaisuudessaan meidän ainoa mahdollinen ”vihollinen” - Venäjä, tulevaisuuden suunnittelukartoilta, vihollisena.

  

Presidenttimme voisi avata pelin! 

Nyt olisikin valtiomiesviisasta avata peli ja neuvotella ”naapuruussopimukseen” liite, jossa molemmat osapuolet sitoutuvat puolustamaan omilta alueiltaan omaansa toinen osapuoli huomioiden - yhdessä koko Suomenlahden alue – Suomen rannikkoa myöten aina Ahvenanmaalle saakka.

Naapuruussopimuksen liitejatkeella yhteisistä päämääristä puolustuksen osalta saamme itsellemme täydet turvatakuut Itä-Suomen ja koko Suomen osalta ja venäläiset vastineena nauttivat samassa yhteydessä täyttä rauhaa Pietarin puolustuksen osalta Kannakselle päin. Näin Suomi ratkaisisi täyden koskemattomuuden, vain Nato voisi olla meidän vihollisemme 5] ja sitähän me emme kuunaan uskoisi!

  

On radikaalien toimien aika 

Presidentti Urho Kekkonen olisi tämän oivaltanut, jos olisi vielä 110 vuotiaana maamme ruorissa kiinni. Meidän on osattava luopua ryssävihasta ja ymmärrettävä, että kauppa on se joka kannattaa. Venäjä on suuri kauppakumppani ja me voimme sieltä tuoda lähes kaiken raaka-aineen (tosin tietty riippumattomuusfilosofia olisi ylläpidettävä) – samalla saisimme meille jättimarkkinat jatkojalostustuotteillemme, kun muu EU-Eurooppa kitkuttaa saarrostuksessaan.

  

Tulevat uushankinta-aseetkin voimme vaihtokaupoin Venäjältä hankkia, 

sillä me tarvitsemme työtä, ja työtä syntyy tuotannosta mikä menee kaupaksi. YYA aikana Suomi tuotti, Neuvostoliitto osti ja me rikastuimme – tämä oli Kekkosen talouskaava, ja sen pohjalta luotiin Suomen nykyisen vaurauden vakaa pohjabetoni, jota tosin kokoomuslaiset ovat kekkosenperintönä tuhonneet myymälllä ja yksityistämällä. 

On poikkeuksellisten tekojen aika – siirrymme kasvuhokemasta kansakuntatoimeliaisuuteen 7], luotuamme sitä ennen turvalliset elinolosuhteet maallemme!

 

VIITTEET

1] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 -

2] Itsenäisyytemme saavutettiin idästä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/itsenaisyytemme-saavutettiin-idasta.html -

3] Saksan tuki Suomelle ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159890-1944-rintamakarkurit-ss-vapaaehtoiset-ja-vastuunkantajat -

4] Sai alkunsa kaavasta ”Kiina < EU + USA?” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/onko-eu-usa-kiina.html -

5] Saksahan jo Gerhard Schröderin aikana kaavaili salaisesti EU-Euroopan omaa puolustusratkaisua, ilman USA:ta, mutta Venäjä sopijakumppaniksi integroiden – näin saksalaiset ensimmäisinä ymmärsivät, että Euroopan turvallisuus ratkeaa venäläisten kanssa – yhdessä! *] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html -

7] Kasvuhokema villitsee! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119371-aatteen-tie-kadoksissa-kasvuhokema-villitsee -

7] Kasvuhokemasta toimeliaisuuteen ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159393-kasvuhokemasta-toimeliaisuuteen -

*] Eurooppalainen rauha takautuu yhdessä Venäjän kanssa ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=943618 -

 

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

SENT

Cc: jussi.niinisto@eduskunta.fi ; pekka.sutela@lut.fi ; presidentti@tpk.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; Sasi Kimmo ; ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi

 

Sent: Saturday, March 15, 2014 7:51 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Turvatakuita radikaalisti Venäjältä - ajat muuttuvat!

... 

Realistisimmat turvatakuut radikaalisti Venäjältä!

( Turvallisuus- ja puolustautumispolitiikka perustuvat luottamusta herättävään omaan itse määrättyyn armeijaan, puolustautumistahtoon ja aktiivisiin kauppasuhteisiin kaikki rajanaapureihin - keskinäisyyttä voidaan terästää rinnakkaisilla turvallisuusyhteistyösopimuksilla)

 

AL US Vf IL BL BLOG 32399

---14032014---

doc.: puolustusyhteistyo_venaja_14032014.doc - OpenOffice Writer 

665 | 6096

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Taidat olla suomettunut.

Ilta-Sanomien kyselyssä 47% kannatti Natoa. Vastaajia oli 220,000 henkilöä!

Ilkka Luoma

Jarmo, en ole suomettunut, vaan realisti Paasikiven oppien mukaisesti. sitäpaitsi IS kyselyssä ei ollut kuin kaksi kohtaa: Nato, kyllä tai ei - puuttui kokonaan "en osaa sanoa-ei mielipidettä" vaihtoehto. IS ei täytä myöskään kallupeille asetettuja vaatimuksia.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Väärin äänestetty :-) Tietennii.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #6

Ei, vaan tämä on aktivoinut vain IS lukijat, ei muita. Ei kalluppisääntöjen mukainen - ei tilastoarvoa, ei edes viitearvoa. Emme edes tiedä kuinka monta kertaa yksi henkilö voi painella nappia - joko ei tai kyllä. Natofanaatikot ovat aktiivisia ;)

Martti Kauppila Vastaus kommenttiin #16

Ja mielestäsi NATOn vastustajat eivät sitten ole aktiivisia IS:n kyselyssä? Vain NATO:n kannattajat? Ihan hyvin NATO-vastustajat ovat voinet painella nappia motnta kertaa. Minäpä sanon: napin painallukset molempien kantojen osalta periaatteessa tasoittavat toisensa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #35

Spekulointi on täysin turhaa, koska ihan järkeviä tilastotieteen sääntöjen mukaisia tutkimuksia on olemassa. Natoon liittymistä ei missään vaiheessa ole kannattanut viidesosakaan suomalaisista.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #37

Se on juuri näin, tuo kannattajien porukka vastannee niitä, jotka ovat likellä Kokoomuksen vaikutemaailmaa ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #35

Kyllä, olet oikeassa - ja suurin harha tulee tässä aktiivisten kilpalaulannassa, "ei osaa sanoa" -ryhmää ei ole lainkaan. Ja lopuksi ne hiljaiset, joita ei koko IS kiinnosta, saati sitten tuo kysely, noin "urpoilla" kysymyksillä - kallupit rakennetaan vastaamaan pienososaa kansasta. IS ei sitä ollut.

Ilkka Luoma

Jarmo, upseerikunnastammekin vain neljäsosa kannattaa Natoa!

~ http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Na... -

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Oma käsitykseni kansainvälisestä politiikasta perustuu siihen, että sopimukset, jotka sovitaan, niin pyritään myös pitämään. Jos sopimuksista halutaan lähteä, niin se tehdään sen mukaan kuin sopimuksissa on määritelty.

Tässä vaiheessa on hyvä kiinnittää huomiota kaikkiin sopimusrikkomuksiin, joita Venäjä on tehnyt Krimin tapauksessa. Tukeudun tässä brittiläisen Cambridgen yliopiston kansainvälisen oikeuden professorin Marc Wellerin näkemyksiin BBC:n sivuilla:

http://www.bbc.com/news/world-europe-26481423

Wellerin mukaan Venäjä tunnusti Ukrainan nykyiset rajat niin Alma-Atan julistuksessa joulukuussa 1991, Budapestin muistiossa 1994 ja sopimuksessa Ukrainan kanssa vuodelta 1997, jossa Ukraina antoi Venäjän Mustanmeren laivastolle luvan käyttää Krimin satamia.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (ETYJ) perustuu vuoden 1975 Helsingissä pidettyyn ETYK:n kokoukseen ja sen pöytäkirjojen periaatteisiin. Venäjä ja Ukraina ovat kumpikin ETYJ:n jäseniä ja tätä kautta sitoutuneet noudattamaan näiden pöytäkirjojen periaatteita. Tässä vaiheessa on hyvä käydä läpi Helsingin sopimuksen pääkohdat lyhyesti:

http://www1.umn.edu/humanrts/osce/basics/finact75.htm

"I Valtioiden suvereenisuus ja tasa-arvoinen vuorovaikutus kansainvälisen lain mukaan

II Uhkailun ja voimankäytön välttäminen

III Rajojen koskemattomuus

IV Alueellinen koskemattomuus

V Riitojen rauhanomainen ratkaiseminen

VI Sekaantumattomuus toisten maiden sisäisiin asioihin

VII Perustavaa laatua olevien ihmisoikeuksien kunnioitus

VIII Samat oikeudet ja itsemääräämisoikeus ihmisille

IX Valtioiden välinen yhteistyö

X Valtioiden velvollisuuksien täyttäminen vilpittömässä mielessä kansainvälisten lakien mukaan"

Tästä jokainen voi päätellä, että kuinka montaa kohtaa Venäjä tähän mennessä rikkonut ja mitä Venäjä vielä tulee rikkomaan, jos se hyväksyy Krimin osaksi Venäjänmaata.

Tämän jälkeen keskeinen kysymys on se, että voiko Venäjään enää luottaa? Heillä ei ollut perusteita miehittää Krimiä eikä järjestelmää siellä yksipuolisesti kansanäänestystä Krimin tulevaisuudesta. Onko nykyään niin, että Venäjä pitää kiinni vain niistä sopimuksista, joista se katsoo hyötyvänsä ja muita sopimuksia se on valmiina rikkomaan? Krimin tapaus on syytä ottaa erittäin vakavasti, sillä se on varoittava ennakkotapaus.

Ilkka Luoma

Tämän tyyppisistä väittelykohtioista on niin montaa mielipidettä kuin on arvioitsijaa. Jopa kulttuurillinen näkökulma muuttaa sisällön ymmärtämistä.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Kulttuurillinen näkökulma ei kuitenkaan muuta sopimuksien sisältöä ja tahtoa noudattaa tai olla noudattamatta niitä.

Miehittämällä Krimin ja järjestämällä siellä kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä Venäjä loukkaa niin ETYK-sopimusta, siihen perustuvaa Euroopan Turvallisuus- ja Yhteistyöjärjestöä, sekä kaikkia sopimuksia, joissa Venäjä tunnustaa muiden Neuvostoliiton tasavaltojen rajat. Voiko tällaiseen maahan luottaa?

Suomen ja Venäjän välinen naapuruussopimus perustuu vahvasti ETYK:n periaatteisiin. Sopimuksessa ETYK mainitaan 8 kertaa.

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992...

Kun Venäjä kerran loukkaa ETYK:n periaatteita, niin sen käytös vaikuttaa myös naapuruussopimukseen kyseenalaisten Venäjän luotettavuuden. Naapurimaa, joka rikkoo tekemiään sopimuksia muiden kanssa voi joskus tulevaisuudessa rikkoa myös tekemiään sopimuksia meidän kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Missä on kerrottu että Venäjä on miehittänyt Krimin; siellä on sopimuksellinen laivastotukikohta, jonka miehistö on sopimuksella määritetty - tämän sopimuksen henkilöstölisäysosiota on nyt hyväksikäytetty.

Krimillä on venäläisenemmistö ja oleellisin asia on se, että Kiovassa tapahtui laillisen presidentin keikautus, laittomasti - jolloin esimerkiksi USA:n presidentti otti laittoman vt. pääministerin vastaan Valkoiseen taloon.

Krimin kohdalla toteutuu lännelle tuttu kaava Kosovosta, joka irrotettiin Serbiasta ...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #8

Ukrainan vt. pääministeri on saanut luottamuslauseen vuonna 2012 valitulta parlamentilta.

Venäläisjoukkojen läsnäolo esimerkiksi Simferopolissa ei taida erityisemmin perustua tukikohtasopimukseen, vai mitä? Venäläisjoukoillahan on lisäksi jo duuman lupa naapurimaan miehittämiseen kokonaan. "Maanmiesten suojelemiseksi". Muistuttaa enemmän Hitlerin kuin ETYJin periaatteita.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Venäläiset näkevät Krimin Kosovon kaltaisena erikoistapauksena.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #41

Tuo on venäläisten näkökulma.

Itse käsittelisin Kosovon ja Krimin tapauksia erillisinä. Voi hyvinkin olla, että länsimaat töppäsivät Kosovon suhteen, mutta se ei oikeuta Venäjää töppäämään Krimillä. Tilanne olisi samankaltainen kuin se, että henkilö A tappaisi henkilön B ja tämän jälkeen henkilö C näkisi tämän perusteella olevansa oikeutettu tappamaan henkilön D.

Viime kädessä voidaan kysyä, että kumpi maailma on pienille maille parempi. Maailma, joka perustuu ETYK:n periaatteisiin kuten itsemääräämisoikeuteen ja alueelliseen koskemattomuuteen vai maailma, jossa vahvat tekevät mitä voivat ja heikot kärsivät sen mikä heidän on pakko kärsiä?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #47

Tähän mennessä Kiovan laiton vähemmistökaappaus - ulkoa johdettuna otti reilut 100 kuolonuhria - Krim operaatiossa ei ole kuollut yhtään - tosin Itä-Ukrainassa on nyt kolme menehtynyt. Kiovassa valta anastettiin asein - Krimillä valta otetaan kansanäänestyksellä, johon Krim on suostunut ottamaan ETYJ tarkkailijat mukaan - Oliko Maidan-aukiolla ETYJ -tarkkailijoita. Ei ollut - oli tappavia luoteja, vieläkin epäselvistä lähteistä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #47

Rehellisesti sanoen: en oikein ymmärrä, missä länsimaat olisivat töpänneet Kosovon(kaan) suhteen.

Ilkka Luoma

Sain yksityisviestinä nokkelan huomion:

"Onko tuon suunnitelman takana vanha kekkoslainen harhautus saada Karjala takaisin?"

Perinteen mukaisesti tähän pitäisi todeta: "En kommentoi tässä vaiheessa" ;)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

USAlla on toki puolellaan hieman teknologista etua sapelien kalistelussa, mutta sillä ei ole mitään merkitystä lopputuloksen kannalta.

EUlla taas ei ole oikein mitään etuja; se on poliittinen, sotilaallinen ja nykyään jopa taloudellinen mitättömyys, jota monikaan ei suostu tosipaikan tullen puolustamaan.

EU on jo periaatteessa henkisesti luhistunut ja meneillään oleva episodi taitaa muodostua sen viimeiseksi niitiksi. Sen estämiseksi tarvittaisiin poliittinen täyskäännös, mikä käytännössä tarkoittaa koko nykyisen johdon vaihtamista niin Unionissa kuin kansallisesti.

Ilkka Luoma

Jäämme odottamaan milloin Venäjä ja Kiina löytävät toisensa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kiinalla tuskin on kummempia intressejä ruveta kiinnostumaan Euroopan rajoista. Kaasusta se voi neuvotella niin Yhdysvaltain kuin Venäjänkin kanssa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #22

Kiina ei puutu Euroopan asioihin, kuten ei muidenkaan itsenäisten, mutta kaupasta Venäjän kanssa se on kiinnostunut - ja tämä voi olla tekijä, joka murentaa lännenmiehen saarrot ja boikotit.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Eikös meillä ollut hyökkäämättömyyssopimuksetkin Neuvostoliiton kanssa ennen Talvisotaa, eikä niistä sopimuksista mitään hyötyjä tosiaankaan tullut...

Yhtä naiivia oli silloin luottaa Neuvostoliittoon kuin nyt Putinin hyväntahtoisuuteen suomalaisia kohtaan (vai oletko ollut sokea Putinin vallan keskittämiselle omiin käsiin.. onhan tässä vuosia se jo nähty). Nähtävästi (ja ikävä kyllä) Venäjä kunnioittaa vain voimaa eli jättää ainoastaan NATO-maat rauhaan ja muiden suhteen joko liityt sotilaallisesti Venäjän kanssa (kuten esim. Valko-Venäjä on tehnyt) tai saat pelätä millä syyllä sieltä jossain välissä hyökätään (viimeksi Georgia, Ukraina). Olisi hyvin vaarallista kuvitella Suomen olevan se yksi ja ainut Venäjän läheinen kumppani, jota muka yli-kaiken kunnioitetaan. Meillä ei ole mitään erityisasemaa ja suurta imagoa "rauhanrakentajasta ja erikoistapauksesta". Veikkaisin Putinin vetävän röhönaurut mikäli joku tuollaista väitettä edes esittäisi.

En todellakaan käsitä tätä joidenkin blogistien Venäjään päin nöyristelyä about aivan kaikessa ja loputonta "ymmärtämistä". Kauppasuhteista voidaan ja pitää huolehtia, venäläiset ihmiset ovat ihan mukavia usein, vaikka Venäjän hallinto ei sitä olekaan jne. jne. Mutta ei se tarkoita että Suomen turvallisuus pitää vaarantaa, joidenkin täysin naiivien (IMHO) ajatusten takia. Olisi edes kunnon perusteluita, joihin voisi tarttua, mutta ei.

Kekkoseen nyt on turha edes tarttua... olisi ollut parempi että hänenkin aikanaan kaudet olisi rajattu kahteen, niin olisi jääneet ne loppuajan nolot tilanteetkin väliin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Sopparithan ovat pelkkää paperia ja aina löytyy riittävät tekosyyt tulkita niitä omien intressien pohjalta.

Oleellisinta on toimia niin, että teot ovat linjassa sopimusten kanssa. Venäjä olisi nykyoloissa hyvin tyytyväinen itsenäiseen Suomeen ja voisi jopa tukea meidän oman puolustusteollisuutemme ja puolustusvoimiemme valmiuksia. Ruotsin puolustukselle Suomen itsenäisyyden palauttaminen olisi lottovoitto.

Nykyiset "rauhanliittolaiset" ovat mieluummin auttaneet riuduttamaan sen vähäisenkin puolustusteollisuuden kajoamalla vientimahdollisuuksiimme. Tosin sisäpolitiikka on näytellyt siinä varmaan vähintäänkin yhtä suurta roolia. Kukkahattutätejä ei ole haluttu ärsyttää ikävillä asioilla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

En todellakaan pysty seuraamaan ajattelusi loogisuutta, vaikka yritän. Ilmeisesti jokin todella outo luottamus Venäjän hyväntahtoisuuteen täysin puolueetonta (mikäli näin olisi) Suomea kohtaan..... mielestäni vaarallisen naiivia ajatella noin.

Sopparit ovat toki perinteisesti pelkkää paperia ja mustetta... kyse on aina siitä voivatko osapuolet luottaa soppareihin. Luottamus on asia, jota joko on tahi ei ja sen rikkouduttua sitä välttämättä ei kamalasti ole riippuen vähän mikä tilanteisiin johti.

Ruotsille Suomi on puolustuspolitiikassa puskurina tapahtui mitä tahansa.

Uskon tosiaan, kuten sanoit, että Venäjä olisi tyytyväinen puolueettomaan Suomeen ilman EU tahi NATO -jäsenyyksiä. Yksi "hyväuskoinen hölmö maa" lisää ja tarvittaessa tällaista tahoa voitaisiin painostaa tai tarvittaessa käyttää sotilaallistakin uhkaa ( toisin kuin esim. NATO-maita vastaan turhan suuren sotilaallisen uhkan vuoksi....eli varmastikin Venäjä haluaa pitää mahdollisimman monet maat sotilaallisesti liittoutumattomina ihan jo painostusedun vuoksi ). Venäjän etu Suomen kohdalla ei välttämättä todellakaan ole Suomen etu. Suomen etu pienenä maana on olla joutumatta sotiin omalla alueellaan, ja sen pitäisi olla tärkein seikka puolustuspoliittisia ratkaisuja tehtäessä. Puolueettomilla mailla (eli ei-EU:ssa, ei NATO:ssakaan) on selvästi suurempi uhka sotiin tai konflikteihin joutumisessa Venäjän taholta (esim. Georgia, Ukraina).

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Gruusian sodan aloitti herra Shaakasvili, tämän tietää Nato ja USA - siksi nyky Georgia on kiusallinen kumppani ... Natolla. Shaakasvili uskoi ja luotti, että Nato olisi karauttanut "ratsuväkenä" paikalle - ei karauttanut.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #19

Entäs, kun Ukrainan armeija ei ylitäkään rajaa, vaikka Leonid Laakso ja Vladimir Putin miten haluaisivat niitä Mainilan laukauksia?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Juuri näin, tätä Putin toivoo, ja odottelee sunnuntain kansanäänestyksen tulosta.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #13

Risto Volanen on vaihteeksi kirjoitellut ihan asiallisin historiaviittein aiheesta blogin:
http://www.ristovolanen.fi/118302917/1806290/posti...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Saamme lisää tietoa Talvisodan syttymisen syistä Moskovasta - vielä tämän vuoden aikana. Kiintoisaksi tekee Stalinin aukeavat kirjanpidot luovutusprojektista, jonka me vesitimme jo talvella 1939 ...

Ilkka Luoma

Meidän kannattaa nimenomaan hankkia aseemme Venäjältä - heidän kanssa on helpointa sopia vastakaupoista, ja niitä ME tarvitsemme!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #20

Ei tuossa ole mitään järkeä. Suomen armeija on realistisesti tässä laajuudessaan olemassa vain Venäjän mahdollista hyökkäystä estämään.... ja kehotat asekauppoihin juuri ainoan potentiaalisen uhkan kanssa.

Samalla pidät kiinni siitä, että ei oteta missään nimessä liittolaisia Suomelle, vaan eristäisit Suomen samanlaiseksi puolueettomaksi tahoksi kuin Georgia tai Ukraina. Järjetöntä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #26

Tämä ainoa potentiaalinen uhka poistetaan rinnakkaispuolustussopimuksella, jonka Venäjä tekee mieluusti Suomen kanssa. Se estää Naton, mutta estää myös venäläisten tulon meille - rinnakkaisuus tarkoittaa yhteistoimintaa omilla alueilla ja kommunikointia rajojen yli. Venäläisten laivasto Itämerellä on suureksi avuksi - sekä lentotukikohdat - jokin "kummallinen" Suomeen hyökkääjä voidaan torjua jo kansainvälisillä alueilla (kun selvä sotatila on tunnistettu)

Kiinalaiset sotakenraalit sanoivat, että jos et voita vihollista, tee siitä ystävä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #32

"Kiinalaiset sotakenraalit sanoivat, että jos et voita vihollista, tee siitä ystävä."

Tietyissä tapauksissa ok ohje, mutta mutta..... suoraan sanottuna luottavaisuutesi Venäjän johtoon on jopa liikuttavan kovaa. Että ihan rinnakkaispuolustussopimus... en edes tiedä mitä tähän viitsisi sanoa (lähes sanattomaksi jättää tekstisi äläkä usko että ihan positiivisessa mielessä). Sama se kai on, kun kannat ovat näin erilaiset.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #44

Joskus on aika radikalisoitua; me tarvitsemme sellaisten maiden yhteistoimintaa, joilla on suuret raaka-aine- ja ruokatuiotantovarat - sekä suuret markkinat. Venäjä on omavarainen, voidaan sanoa, että kaikessa. Meillä ei ole varaa leikkiä tässä maantieteellisessä asemassa ja sitä paitsi hyvillä suhteilla välttyy sodilta ja saattaa jopa onnistua palauttamaan Karjalan, mutta miten - se onkin taitavaa politiikan hoitoa ja siihen ei kuulu räksyttäminen ja yksipuolinenhuuto jonkin epämääräisen länsimielipiteen takaa!

Tosiasia on se, että Krim on kosovon tosinto ja toinen tosiasia on se, että Kiovassa tapahtui vähemmistöjen laiton vallankaappaus, ja näin ollen Krimin aluehallinto on vapaa tekemään kriisitilanteessa omat johtopäätökset, ja huom! enemmistönä.

Venäläisestä luotettavuudesta käy hyvin kaasutoimitukset meille -eivät koskaan ole katkenneet, ei todellakaan koskaan - olemme myös maksaneet laskumme ajallaan, kuten venäläiset etuajassa Nliiton perintövelat meille.

Otamme myös mieluusti vastaan venäläiset turistit, miltei elättävät Itä-Suomen, toivottavasti vielä ensi kuustakin lähtien - vai laitammeko rangaistukseksi viisumit karanteeniin ...?!

Suosittelen lukemaan koko alustuksen - liitteineen, niin aukeaa jotain sellaista - mitä ei ole nähnyt vain toinen silmä avoimena ;)

Ilkka Luoma

Kun sopparit ovat paperia, niin siksi omat asevoimat pitää olla niin riittävät, että tavanomaisin keinoin meille tulo käy kalliiksi - liian kalliiksi. Emme voi voittaa, mutta voimme nostaa vihollisen voiton hintaa niin korkeaksi, että meidät jätetään rauhaan. Kaupallisuus on yksi parhaista tekijöistä estämään sodat ---

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #34

Tässä kohtaa sentään voi olla pitkälti samaa mieltä nykytilanteessa. Liittoumien osalta ja puolueettomuuden etujen osalta sitten täysin eri mieltä, mutta sellaista sattuu.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #45

Niin, esittämäni rinnakkaispuolustussopimus ei laske vieraan sopijapuolen joukkoja toisen maalle, mutta teknologinen yhteistyö ilmassa, merellä ja johtokeskuksina takaavat meille vihollisvapaan aikakauden, .... siksi Saksan Schröderkin olisi halunnut jo vuosia sitten Euroopan Naton - ilman USA:ta - mutta sen sijasta Venäjän siihen mukaan. Saksalaiset ymmärtävät mitä on sota venäläisiä vastaan - meidän omamme oli kalpea harjoitus siihen nähden, mitä tapahtui Moskovan porteilta Berliinin sydämeen!

Ilkka Luoma

Oli. Oli myös Stalinin maanvaihtoehdotukset jo alkutalvesta 1939, emme noteeranneet niitä tuolloin - vaikka Mannerheim, Paasikivi ja Walden suosittivat alleviivaten tutkimaan ehdotukset huolella - huolellisuus alkoi vasta sitten, kun M-R soppari oli allekirjoitettu - oli siis "ne" jo housuissa! Kremlistä aukeaa tänä vuonna uutta aineistoa tuosta maanvaihtoehdotuksista - lyhyesti se oli Leningradin virestä meidän maita 1 km2 - ja vastapainoksi Laatokan pohjoispuolelta noin 10 km2 tilalle - tämä oli vaihtosuhde - ei kelvannut Suomelle.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Putin voi todeta vaikka tänään että suomen irtautuminen venäjästä ei tapahtunut täysin venäjän lakien mukaan,joten suomi itse asiassa on samassa asemas ukrainan ja monen muun reunavaltion kanssa,,ja siinä sitten vihervasemmisto"neuvottelee" putinin kanssa,joka onnistuu yhtä hyvin kuin puhe metsän puille,,tai stalinille !

Ilkka Luoma

Ei voi, koska tsaarien Venäjää ei ole olemassa, eikä sen aikaisia lakejakaan. Sitä paitsi Lenin omalla allekirjoituksellaan vahvisti Suomen itsenäisyyden.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh, ja ajattelit tuollaisten argumenttejen pelaavan Putinin hallinnon kanssa? Kenraali Makarov jo esitteli venäläisten käsitystä Suomen asemasta. Venäjä voi valita ne kohdat joita kunnioittaa ja joita jättää kunnioittamatta. Kyse on luottamuksesta maan johtoon, ja sitä luottamusta on todella vaikea olla nykyistä Venäjän johtoa kohtaan. Putin on jo ilmoittanut että Neuvostoliiton hajoaminen oli suurin tragedia ja turha uskoa että Suomea kohtaan on kovin suuria sympatioita... venäläisen historiankäsityksen valossa... ei siinä Lenin-sedältäkään enää kysellä. Luottamuksesi Venäjän johtoa kohtaan on tosin jälleen liki 100 prosenttista, joka pistää ihmettelemään kovasti.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Nythän on kysymys myös siitä millainen on vastakappale, esim. aikanaan Kekkonen osasi hommansa - luottamus pelasi, koko Kekkosen kauden. Meillä ei ole nyt "kekkosta" --- pitäisikö olla?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #31

Meillä ei todellakaan pitäisi olla "ikuista presidenttiä" saatikka liian suurilla valtaoikeuksilla.... Kekkosen kohdalla jo mentiin metsään, kun mies ei loppuvaiheessa ollut edes lähellä sitä kuntoa, jossa virkatehtäviä pystytään hoitamaan. Lopussa se ei ollut edes hänelle itselleen hyvä asia. Vallasta on vaikea myös luopua.

On muutoinkin vaarallista keskittää valtaa yhdelle henkilölle. Varsin tunnettua on vallan turmelevaisuus... mitä enemmän valtaa keskittää yksiin käsiin, sen pahempi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #38

Oli suuri sääli, ettei Kekkonen saanut normaalien ihmisten eläkeaikaa - lainkaan, vaan sairaana sairaslomalle - ikuiselle. Kun Urkki oli kunnossa - hiiret eivät hyppineet pöydällä ja talossa oli isäntä, joka taiteili hienosti itsensä ja valtakuntansa etujen mukaisesti.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"... meillä on pohjana jo tuo alussa mainittu ”naapuuruussopimus”, jota on hyvä nyt täydentää ja poistaa samalla kokonaisuudessaan meidän ainoa mahdollinen ”vihollinen” - Venäjä, tulevaisuuden suunnittelukartoilta, vihollisena."

Ei se noin yksinkertaista ole. Jos se sattuu Venäjälle sopimaan, se voi pitää meitä edelleen vihollisena, vaikka me kuinka olisimme poistaneet Venäjän vihollisena "suunnittelukartoilta". Nyt meillä pitäisi olla (siis on) hyvät välit Venäjään, mutta niin vain on väkeä ja rautaa itärajamme takana. Naivismiin ei meillä pitäisi olla varaa.

Ilkka Luoma

Venäjällä on yli 10.000 kilometriä maarajaa, tuosta määrästä Suomen kanssa reilu 1.000 kilometriä. Venäläisten varustukset meidän rajan takana ovat vähäisemmät kuin missään muualla sen maarajoista ...

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Silti varmaankin riittävästi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #27

Eipä sen enempää kuin meillä itsellämme, itseasiassa vähemmän.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #30

Näinköhän? Ja ne ovat sielllä jooka tapauksessa valmiina ja hyvin harjoitelleena. Meillä olisi liikekannallepano edessä, jos uhka realisoituisi.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Miksi ne meille tulisivat - paitsi turisteina, ja toivottavasti edelleen ja lompakot paksuina :)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #43

Miksi ne ovat siellä? Ei turistien tarvitse harjoitella aseiden käyttöä - Suomi on turvallinen maa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #55

Venäläiset taistelujoukot maamme (rauhallisen) itärajan takana Leningradin sotilaspiirin alueella.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #58

Pietarin kaupungin ympärillä on puolustusrengas - ohjuksineen. Näiden voimien pääpaino ja suuntaukset ovat Eestiin, natomaahan päin, ei Kannakselle päin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #59
Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #60

Jeps - ja mitä enemmän meillä kävisi venäläisiä turisteja sen kauemmaksi jäisi Venäjän aikomuskin "tehdä jotain Suomelle" ;)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #61

Niin, ja varsinkin, mitä enemmän miljonäärioligarkit sijoittuvat ja sijoittavat tänne, sen turvallisempaa meille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #63

Epäiletkö esimerkiksi Fennovoimaa? Meidän Fortum on syvällä Venäjän energiabusineksessa - vastavuoroisuus tuo turvallisuutta - molemmille :)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #64

Fennovoima on minulle arvoitus. Vastavuoroisuus voi merkitä jotakin - muuten Fortum on kyllä aika liemessä, jos pakotteet tulevat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #65

EU:sta huolimatta meilläkin on oikeus pelata omia pelejämme, kuten tekevät jatkuvasti Etelä-Euroopan EU-maat!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #66

Toivottavasti näin on. Se ei vain meiltä yleensä suju yhtä hyvin kuin Etelä-Euroopan mailta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #67

Voimme silti olla rehtejä, mutta enemmän kotipesäämme katsojia. siksi rinnakkaisturvallisuussopimus Venäjän kanssa - saattaisivat ruotsalaisetkin lähteä mukaan. Sitten myöhemmin Saksan ajama Euroopan puolustusliitto - ilman USTA:ta, mutta Venäjän kanssa!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #68

Sopimukset Venäjän ja sen edeltäjien kanssa tuppaavat olemaan vähemmän luotettavia.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #69

Esimerkiksi kaasuntoimitussopimus on tominut koko ajan - ei koskaan katkaistu. Me myöskin maksamme laskumme, ukrainalaiset eivät - aina.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #71

Hyvä näin. Tulevaisuudesta se ei kuitenkaan takaa mitään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #72

Mikään ei takaa tulevaisuutta - ei edes elektronien loputon pyöriminen ytimen ympäri ... :)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, mitä tässä pelätä?
1) Ulkoista vaaraa?
2) Sisäistä varaa, eli että meidän tyhmät johtajat maalaavat koko maa nurkkaan?
Pelkään tätä viimeistä. Ja siitä siirrymme ensimmäiseen.

Henry

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Kova on luottamus Venäjään. Hehän ovat taanneet etteivät hyökkää Ukrainaan. Ilmeisesti Suomea kohdeltaisiin eri tavoin?

Budapest sopimus 1994 velvoittaa Venäjää ja Yhdysvaltoja suojelemaan Ukrainaa ulkopuolisilta uhilta.

"Budapestin sopimuksessa Ukraina suostui luopumaan ydinaseistaan ja vastineeksi muut sopimusosapuolet sitoutuivat puolustamaan Ukrainan rajojen loukkaamattomuutta. Ukraina oli tuolloin maailman kolmanneksi suurin ydinasevalta."

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/budapestin+sopim...

Ilkka Luoma

Ovatko venäläiset jo hyökänneet Ukrainaan, milloin ja mihin? Tarkennuksena se, ettei Sevastopolin laivastoasema ole hyökännyt mihinkään, vaan toimii sopimuksen mukaan ja on nyt erityistilanteessa täydentänyt joukkojaan - senkin sopimuksen mukaan.

Kuinka paljon tuli ruumiita Kiovassa, kun laillinen valta kaadettiin laittomalla vallankaappauksella? Entä nyt Krimillä?

Ilkka Luoma

Nuo ydinaseet olivat Neuvostoliiton asevoimien - strategisten taistelujoukkojen avaruusohjusrykmenttien omaisuutta - eivät Ukrainan sosialistisen neuvostotasavallan. Ei voida luopua sellaisesta, jota ei omista.

Ilkka Luoma

Erinomaisia kommentteja, joutuu todella pohtimaan miten vastaa. Hyvä - näin menee debatti :) Viittaan vielä ylempänä olevaan omaan kommenttiin saadusta yksityisviestistä - "Onko idea hitaasti, mutta vääjäämättömästi saada Karjala, Sallan kaistale ja Petsamo takaisin" - no, ajatus on viehättävä, mutta toteutustapa voisi olla yllätys, kaikille!

Ilkka Luoma

SENT
Cc: jussi.niinisto@eduskunta.fi ; pekka.sutela@lut.fi ; presidentti@tpk.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; Sasi Kimmo ; ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi

Sent: Saturday, March 15, 2014 7:51 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Turvatakuita radikaalisti Venäjältä - ajat muuttuvat!
...

Realistisimmat turvatakuut radikaalisti Venäjältä!
( Turvallisuus- ja puolustautumispolitiikka perustuvat luottamusta herättävään omaan itse määrättyyn armeijaan, puolustautumistahtoon ja aktiivisiin kauppasuhteisiin kaikki rajanaapureihin - keskinäisyyttä voidaan terästää rinnakkaisilla turvallisuusyhteistyösopimuksilla)

Ilkka Luoma

"Suomi sotilasliittoon Venäjän kanssa" -suomalaisen professorin yllättävä ulostulo!

~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000501263... -

.

Ilkka Luoma

Topicin aiheesta tässä yli 50 lukijakommenttia - linkin alta!
~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... -

...
Topicin aiheesta tässä yli 230 lukijakommenttia - linkin alta!
~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... -

...
Topicin aiheesta tässä 233 lukijakommenttia - linkin alta!
~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&t... -

.

Toimituksen poiminnat