Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Suomalainen ei pelkää Venäjää - ehkä vain omiaan?

Suomen kansa ei paljosta hötkyile – kallupit kertovat ettemme pelkää Venäjää, emmekä halua Natoon ”ukrainoista, krimeistä ja median kuin eräiden poliitikkojenkaan pelko- ja natojenkaamisista huolimatta 1]. Nyt natottajien ja venäjäpelottelijoiden joukkoon ovat liittyneet arveluttavat ”asiantuntijat” - esimerkiksi UPI-FIIA:n Mika Aaltola ja kumppanit. Poliitikoista Kimmo Sasilta (Kok.) natomopedi karkasi käsistä ja vikuroitti miehen kansan vastaiselle rintamalle *].


Näyttää siltä, että kansa, joka lopulta aina ”ruumiit pesee” ja vastaa kaikista poliitikkojen tekemistä virheistä – on maltillinen, historiansa ymmärtävä 2], realiteettien tajuaja kuin myös arkijärjen käyttäjä.

Kansalaistemme enemmistö ei pidä Venäjää pelottavana 3] – olemmehan osanneet heidän kanssaan pelata pelejä niin hyvässä kuin pahassa 4].

 

Saimme itsenäisyytemme idästä,

[ ”ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule – olkaamme siis suomalaisia!” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-itsenaisyytemme-historia-kumpuaa-idasta - ]

tappelimme Talvisodan juoksuhaudoissa ja kekkoskaudella loimme taitavalla neuvostoliittopolitiikalla nykyisen vaurautemme pohjabetonit. Emme ole ruotsalaisia, vaikka sitäkin on koetettu jengata, emme halua läntisiin USA johteisiin sotiin; haluamme vain arvostaa ja kunnioittaa pitkää itärajaamme, jonka takaa saamme edelleen mukavasti kauppaa, vaurautta ja työtä. Emme myöskään pyllistele kenellekään.

LINK ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/turvatakuumme-radikaalisti-venajalta.html -

 

Suomessa on sananvapaus,

ja ”jaakon- ja ahtisaaret” saavat puhua omia natojuttujaan – kansa enemmistönä ei niitä noteeraa, vaan sanoo, että ”puhu sinä, minä pidän hevosta”. Suomi ei liity Natoon, niin kauan kun kansan enemmistö näin sanoo. Toisaalta ollaksemme fiksuja suomalaisia, emme myöskään ääneen uhoa, ettemme liity Natoon milloinkaan.

 

Valistunut veikkaus ennustelee,

että nykymallinen Nato hajoaa idän paineessa, kun lännenmies ”ajoi” Venäjän Putinin Kiinan syliin 5] – hankaloittamalla Venäjän energiakauppaa – Kiinalle kelpaavat Venäjältä kaikki kolme putkea – maakaasu, öljy ja vesi Baikal-järvestä.

 

Saksa on riippuvainen Venäjän kaupasta,

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50431-saksa-tuli-tanaan-vakevana-ulos-historiastaan ]

ja Saksa haluaakin heti uuden ”schröderin” ilmaantuessa sopia Venäjän kanssa Euroopan puolustuksesta – johon konklaaviin tullee ulkojäseneksi juuri Kiina. Kiina haluaa lisätä kaupankäyntiä Eurooppaan – riippuvuus USA:n viennistä ei Kiinalle pidemmän päälle sovi. Arvelisin, että presidenttimme Sauli Niinistö on lämmin tälle ”eurooppapuolustukselle” - jopa ilman USA:ta. Amerikkalaisille riittää askaroimista Kiinassa aivan riittämiin 6].

 

Keskitytään omiin asioihin ja kaupankäyntiin!

Meidän on syytä keskittyä kaupankäyntiin ja opittava kaukoidän viisaus olla puuttumatta muiden itsenäisten sisäisiin asioihin. Kunnioitetaan niin paljon ulkopuolisia, etteivät he tule sotkeentumaan meidänkään sisäisiin asioihin -näin tuo itäinen karhukin pysyy siellä omalla reviirillään.

 

Ylläpidetään riittävän tehokasta asevelvollisuusarmeijaa,

[ Mikä on Sinun maanpuolustustahtosi? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=960168 - 3104]

jonka saa tarvittavat aseensa, perustaa ”suojeluskunnat” ja huolehtii riittävästä motivaatiosta innostavalla koulutuksella, joka voidaan laajentaa myös naisiin ja pidentää minimssään yhdeksi vuodeksi. Emme saa myöskään unohtaa riittävän suurta reserviä , jota koulutetaan säännöllisesti – vaikkapa näiden ”suojeluskuntien” puitteissa – pitämään yllä ”sissiodankäynnin” 7] periaatteita – unohtamatta cybersotaa.

Kirjoittajan huomautus valittuun sananvalintaan ---

*] Viimeisen virkkeen sanavalinta ei saata kaikkien mielestä olla hyvää asiailmaisua, mutta perusteluksi haluan esittää sen, että niin hanakasti - kansaa kuulematta, historiaa tarkoin tuntematta ja laajaa analyysitaidottomuuttaan merkittävät ”asiantuntijat” esiintyvät analysaattoreina, vaikka esitys on mainittujen henkilöiden taholta pikemminkin vain mielipiteen esittelyä.

Merkittäväksi heidän mielipiteiden yksipuolisuuden tekee se, että aihealueen osaajat, kokemusgenaraattorit ja käytäntöä tietävät – esimerkiksi entinen pääministeri Esko Aho ja entinen Suomen Moskovan suurlähettiläs Heikki Talvitie toppuuttelivat ja rauhoittelivat kyseisiä pelottelijoita ja natottajia sekä kehottivat kuuntelemaan kansaa ja ymmärtämään myös talousvaikutteita kansantalouttamme kohtaan.

 

Presidentti J.K. Paasikivi ---

Viisaus alkaa tosiasioiden tunnustamisesta” -ja tämän kansakuntamme suuri enemmistö perii aina uudestaan äidinmaidostaan.

 

VIITTEET

1] Aika-ajoin Venäjästä luodaan uhkakuvia ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/56864-vaalien-alla-venajasta-luodaan-uhkakuva -

2] Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/venjn-ja-suomen-yhteinen-historia-ja.html -

3] Peloton Suomen kansa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html -

4] 3 x Venäjä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/149272-venaja-venaja-ja-venaja -

5] Onko 'ukraina krimiltä' voittajia? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162280-lansiohjatun-ukraina-kriisin-voittajat -

6] Kiina mobilisoituu ymäpäri maapallon! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 - [10119]

7] Metsäsissi nujertaa cybersotilaan? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=717353 - [44851]

 

 

JÄLKIKIRJOITUS

Monesti näin arkikansalaisesta tuntuu siltä, että Venäjän presidentti tuntee paremmin rivikansalaisemme kuin meidän omat poliitikot. Samassa yhteydessä herää myös ajatus, että kansamme enemmistön, venäläisten kanssaihmisten ja Putinin välillä pelaa luottamuskin uskottavammin kuin Putinin luottamus meidän tiettyjä poliitikkoja ja sanailijoitamme kohtaan.

 

EXTRA

Miksi Suomea hivutetaan vähemmistöjen toimesta Natoon? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142659-hivutetaanko-suomea-natoon - + http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=920230 - [9319]

 

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka


SENT

Cc: Sasi Kimmo ; anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu ; JAAKONSAARI Liisa ; sampo.terho@europarl.europa.eu ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; presidentti@tpk.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; hanna.smith@helsinki.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi

 

Sent: Monday, March 24, 2014 1:38 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Suomalainen ei pelkää Venäjää - ehkä vähän omiaan!

...

 

Suomalainen ei pelkää Venäjää – ehkä vähän omiaan!

(Tutkittiin tiedetty aihe – emme pelkää juuri ketään, emmekä halua rauhallisemmassa tarkastelussa Ruotsiakaan rinnallemme – eivät auttaneet valtiona aikanaan, kun apua pyysimme; vain Saksan kolmas valtakunta auttoi – ollessamme tosihädässä, kesällä 1944)

 

AL US Vf IL BL - BLOG 32919

---23032014---

doc.: emme_pelkaa_venajaa_23032014.doc – OpenOffice Writer

623 | 6212 - 33 min.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomi voisi Venäjää rauhoittaakseen lopettaa armeijansa.

Ilkka Luoma

Venäjä rauhoittuu jo kuullessaan sanan prkl ... jos nyt ajattelemme oikein järjellä ja käytäntöä analysoiden - emme löydä pelkäämiseen aihetta, emme liittymissyytä Natoon - emmekä myöskään mitään syytä miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen - tämän juuri Suomen kansakunta enemmistönä ymmärtää hyvin!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"emmekä myöskään mitään syytä miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen"

Tuo on oleellisin seikka, josta olen eri mieltä.

Itämeren herruuden menetys Neuvostoliiton romahdettua ja Venäjän ajaminen kapealle ilmakaistaleelle Kaliningradin huoltamisessa on äärimmäisen nöyryyttävä ja frustroiva tilanne Venäjälle. Kapeimmillaan NATO-maa Viron ja Suomen ilmatilojen välissä oleva lentokaistale on vain reilun peninkulman levyinen ja molemmat maat lähettävät välittömästi reklamaation, jos joku kone on tangeerannut ilmatilaa. Kyllä itsetietoinen Venäjä haluaa tämän asian toiselle tolalle.

Lisäksi on ymmärrettävä Venäjän periaatteellinen ja lähtökohtainen maantieteellinen ekspansiohalukkuus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Ottaisimmeko rasitteeksemme sitten Naton, jonka johtaja USA on kaikkein sotinein valtio viimeisen 100 vuoden aikana - yhtämittainen sota jotain vastaan II Maailmansodasta lukien ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #4

Säälitkö norjalaisia, tanskalaisia, virolaisia, puolalaisia ja vaikkapa islantilaisia siitä, että he ovat moisen rasittavan ikeen alaisuudessa?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #5

En. Emme ole rinnasteisia noihin valtioihin - kaikki ne tulivat miehitetyiksi - me emme. Islanti on poikkeus - sillä ei ole edes omaa armeijaa ja amerikkalaiset sanelivat aikanaan Islannin kohtalon.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kiitokset hyvin perustellusta kirjoituksesta ”Suomalainen ei pelkää Venäjää - ehkä vain omiaan”

En kuitenkaan saanut selville keitä ovat nämä omat henkilöt, joita ehkä on syytä pelätä.

Ahtisaaren ja Jaakonsaaren puheet noteerasit toteamuksella ”puhu sinä, minä pidän hevosta”. Tarkoitat varmaankin, että nämä eivät kykene vakavasti huomioon otettaviksi.

Sitten mainitsit natottajat Mika Aaltolan kumppaneineen sekä Kimmo Sasin. Ovatko he tarkoittamiasi ”ehkä pelättäviä”.
Miten on mielestäsi puolustusvaliokunnan jäsenet. He saavat enemmän ”oikeaa” tietoa kuin rivikansalaiset, ja siksi on suuri vaara, että siellä aletaan natottua. Mikä olisi ehdotuksesi kansanedustajien natottumisen ja natokiimautumisen ehkäisemiseksi? Riittääkö toteamus ”puhukaa te, minä pidän hevosta” vai pitäisikö ottaa järeämpi USA-kortti käyttöön. Tässä dosentti JB voisi konsultoida.

Ilkka Luoma

En ole lainkaan vakuuttunut, että UTVA-kaan osaa käsitellä oikeassa asiayhteydessä saamiaan tietoja, siksi paineellistuneet ovat osan heidän ajatuksenkuluistaan.

Omia, joita voidaan "pelätä" ovat juuri voimaperäiset natottajat, joille ei tahdo syntyä laaja-alaista kuvaa suomalaisuuden erityisyydestä lännen ja idän vedenjakajalla.

Miksi ajauduimme Jatkosotaan - saattaa antaa osviittaa tahoista, joita olisi syytä "pelätä" - heidän kaltaisten yrittäessä Suomea nykyaikana pakonomaiseen vastakkainasetteluun - Venäjän kanssa.

Yleensäkin ihmisiä, jotka ovat värityttäneet käsityksensä voimallisesti vain yhden tyylisuunnan mukaisesti - ovat "pelättäviä" ----

Ilkka Luoma

SENT
Cc: Sasi Kimmo ; anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu ; JAAKONSAARI Liisa ; sampo.terho@europarl.europa.eu ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; presidentti@tpk.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; hanna.smith@helsinki.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi

Sent: Monday, March 24, 2014 1:38 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Suomalainen ei pelkää Venäjää - ehkä vähän omiaan!
...

Suomalainen ei pelkää Venäjää – ehkä vähän omiaan!
(Tutkittiin tiedetty aihe – emme pelkää juuri ketään, emmekä halua rauhallisemmassa tarkastelussa Ruotsiakaan rinnallemme – eivät auttaneet valtiona aikanaan, kun apua pyysimme; vain Saksan kolmas valtakunta auttoi – ollessamme tosihädässä, kesällä 1944)

Ilkka Luoma

Sale ottaa irtiottoa lännenmiesten Venäjä boikotoinnista. Nyt Niinistö osoittaa isänmaallisuuttaan, sillä hyvät naapurisuhteet Venäjään ovat mille tärkeitä - kaikin osin, unohtamatta kaupankäyntiä. Niinistö sanoo tapaavansa Putinia silloin kun maamme etu sitä vaatii - hyvä näin!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset