Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Pelastiko Juha Sipilä Kataisen hallituksen?

Tekohengittikö Keskustan puheenjohtaja, sairaslomalta palannut Juha Sipilä pääministeri Jyrki Kataisen uppoavaa laivaa? Näin saattoi käydä ja toisekseen nyt pedattiin jo seuraavaa hallitusta 1], olettaen, että Keskusta ottaa rökälevoiton seuraavista, mahdollisesti ennenaikaisista eduskuntavaaleista.

Nykyoppositiossa persut ovat jääneet Keskustan jalkoihin - ”puhu sinä, minä pidän hevosta” ideologialla. Timo Soini, pääpersuna osaa 'herneet, banaanit ja lakritsit' – kuin myös 'kaislikkohauet', mutta näillä ei maata johdeta.

 

Tosin Keskusta-persu saattaa saada eduskuntavaaleista emäjytkyn, joka johdattelisi maahamme ensimmäisen kahden puolueen hallituksen, jossa Soinille sisäministerin pesti ja Sipilälle pääministeriys *] – hyvä näin?

*] [ … pääministeri Juha Sipilä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 - [19056]

 

Sote-sotku ei ole loppuunkäsitelty

[ … miksi muuten kreikkatuki meni läpi, miltei läpihuutona – eikä siinä kysytty opposition neuvoa? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147643-kreikkalais-suomalainen-nuorallatanssi - ]

nyt päätettiin vasta peruslinjasta. Jatkossa on odotettavissa kovaa vääntöä miten todellisuudessa vanhukset hoidetaan, miten systeemi rahoitetaan ja kuka lopulta käytännön päätökset tekee **], kun perusterveydenhoidossa terkkarilääkärillä on se suuri vastuu! Kaikki eivät mahdu yksityisille – eikä ole varaakaan, siis potilailla.

**] [ … juuri Sinä et saa nyt hoitoa, joku ajaa ohitsesi …! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=888329 - [19380]

 

Sote irroitettiin ministeri Henna Virkkusen kuntasotkusta

[ … kaatuuko sextetti Hennan uuvutukseen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=942556 - [4669 ]

nythän Hennakin pyrkii pakenemaan Brysseliin. Tekikö kunta-uuvuttelu niin kipeää, että tomut on karistettava jaloista – kansa voi inhimillisyyspistein passittaa Hennan EU-byrokratiasokkeloihin – ehkä yhdessä Alex Stubbin kanssa.

 

Taka-ajatuksena Sipilällä saattoi olla se,

että nyt pedataan oikeistohallitusta – yhdessä Kokoomuksen ja ruåtsalaisten kanssa – muita apupuolueita ei tarvita sotkemaan vieläkin vaikeampien kansakuntapäätöksien sujuvuutta. Nyt on jutustelun ja puoluepolitiikan tekemisen ajat ohi. Nyt leivotaan valtiomiehiä ja kansakunnan johtajia. Tämä ei tule olemaan fantastista.

 

Mikäli Kokoomuksen Jyki Katainen karkaa tai pakenee Brysseliin,

kuten Erkki Liikanen aikanaan – puhdistaa se ilmapiirin ja kansakuntakin hengähtää, kun ei olla syyttämässä huonosta ja negatiivisestä ilmapiirin 2] lietsonnasta. Onkin aika oppia puhaltamaan kansakunnan yhteinen etu -hiileen.

 

Demarit vaihtavat puheenjohtajansa [?]

… ja tämä kirpaisee persujen Soinia ja työmies Matti Putkosta – Mattihan ei ole käytännössä kansalaisia ajatellen persulandiasta mitään aikaiseksi saanutkaan. Saako ”proolainen” ammattiyhdistysjyrä Antti Rinne rivit kuntoon ja kansakunnan luottamuksen –

… niin muistammehan nykyisen eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman 3] epäonnistuneen startin uudeksi SDP:n toivoksi. Miksiköhän demarit eivät ole oivaltaneet heidän miltei ainoaa terävän älykästä ja erinomaisen kielitaitoista Erkki Tuomiojaa 4] ?

...

Siitä voisin olla varma, että nyt ensi vuonna eduskuntaan nousee ensimmäisen kerran aito EU- ja natovastainen puolue - IPUItsenäisyyspuolue – kahdella kansanedustajalla ja tästä alkaa uuden ajan nousu – uusin aattein ja tuorein näkökulmin ---

 

VIITTEET

1] Pelastaako Sipilä Kataisen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1015304 - [1425]

2] Hallituksesta negatiivista ilmapiiriä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158946-hallituksesta-virtaa-negatiivista-ilmapiiria -

3] SAK:n puoluejyrä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kuinka-tulonjakopuolue-onnistuu-sakn-ja.html -

4] Pelastaako Tuomioja demarit? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/pelastaako-erkki-tuomioja-demariliikkeen.html -

 

 

Ilkka Luoma

http://ilkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

SENT

Cc: anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi ; antti.rinne@proliitto.fi ; susanna.huovinen@stm.fi ; paula.risikko@stm.fi ; henna.virkkunen@vm.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi ; paavo.arhinmaki@minedu.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi

 

Sent: Tuesday, March 25, 2014 10:20 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Ratkaistiinko Sotessa jo seuraavaa hallitusta?

...

 

Pelastiko Juha Sipilä Jyrki Kataisen hallituksen, toistaiseksi?

(Tätä kirjoitettaessa hallituksen kehysriihi on vedenjakajalla ja Vasemmistoliitto lähti hallituksesta - näinkö opposition kanssa yhdessä sovittu sote-kehys valmistelee jo uutta hallitusta, ilman ennenaikaisia eduskuntavaaleja ja "petetäänkö" näin kansakuntaamme?)

 

AL US VF IL BL - BLOG 00000

---24032014---

doc.: sotesotku_kaataa_kataisen_24032014.doc – OpenOffice Writer

420 | 4071 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Anne Lindell

Ilkka, molempiin kysymyksiin vastaan: Kyllä.

Ilkka Luoma

Anne, mitä arvelet oliko Timo Soinilla paljon osuutta asian käynnistämiseen?

Anne Lindell

Ilkka, sekä Soini että Sipilä antoivat vähän "köyttä" tälle Suomen itsenäisyyden historian tuhoisimmalle hallitukselle.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Kuka virittää köyteen sen kuuluisan silmukan?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

On niin venäläistä meininkiä että! Tehdään pääministeri ennen vaaleja. Sipilä ei vaikuta rehdiltä vaan kokemattomalta poliitikolta, jonka lestadiolaistausta viittaa jopa enemmän oikeistolaisuuteen mitä Kataisen puolueella on.
Väyrynen ( en äänestä häntä) on reaalipoliitikko, jonka ammattitaitoa juuri tässä Ukraina-Venäjä tapauksessa tarvittaisiin. Kyllä nämä nuorkantaiset hallituspoliitikot ovat viemässä maatamme enemmän ojasta allikkoon!

Ilkka Luoma

Anita, onhan Sipilä sentään tehnyt oikeita töitä, voitollisen yrityksen ja ollut hyvä ja arvostettu esimies. Katainen ei ilmeisesti ole tehnyt päiväkään arkitöitä normaalina palkannauttijana.

Anne Lindell

Just, Katainen ei ole tehnyt mitään rehellistä työtä koko elämänsä aikana.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #8

Kansakunnan olisikin hyvä nähdä Jykken CV ;)

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

En puhunut Kataisesta itsestään vaan Kataisen puolueesta. En luota sen kummemmin Sipilään kuin Kataiseenkaan. Molemmat lausuvat yksinkertaisia kaikkien ymmärtäviä "sloganeja". Eli Sitä kuuluisaa populismia parhaimmillaan!
Sipilän yrityksiäkin pitäisi tutkia tarkemmin. Onko hän yksin ilman kenenkään (uskonveljien?) tukea päässyt etenemään?

Ilkka Luoma

Anita, entä Paavo Väyrynen?

Ilkka Luoma

SENT
Cc: anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi ; antti.rinne@proliitto.fi ; susanna.huovinen@stm.fi ; paula.risikko@stm.fi ; henna.virkkunen@vm.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; paivi.rasanen@intermin.fi ; paavo.arhinmaki@minedu.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi

Sent: Tuesday, March 25, 2014 10:20 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Ratkaistiinko Sotessa jo seuraavaa hallitusta?
...

Pelastiko Juha Sipilä Jyrki Kataisen hallituksen, toistaiseksi?
(Tätä kirjoitettaessa hallituksen kehysriihi on vedenjakajalla ja Vasemmistoliitto lähti hallituksesta - näinkö opposition kanssa yhdesä sovittu sote-kehys valmistelee jo uutta hallitusta, ilman ennenaikaisia eduskuntavaaleja ja "petetäänkö" näin kansakuntaamme?)

Toimituksen poiminnat