Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Poikavauvojen ympärileikkaus

Suomessa lainsäädännöllisesti (poikien)/poikavauvojen ei-lääketieteellistä ympärileikkausta pidetään ongelmallisena tapauksena, säädettäessä sen kieltävää lakia. Eräissä uskonnoissa – lähinnä Islamissa ja juutalaisuudessa ympärileikkaus on vuosisatainen perinne ja tässä ei pojan omaa mielipidettä kysytä. Oikeuskin Suomessa on hyväksynyt tämän toimenpiteen. 

 

Tyttöjen/tyttövauvojen vastaava toimenpide on esimerkiksi Afrikassa yleistä – ja sekin perustuu piintyneisiin tapoihin, joiden muuttaminen koetaan vaikeaksi. Suomessa suomalaisuuteen ei liity ihmislasten sukuelinten silpomista, sitä pidetään kohtuuttomana toimena pienelle ihmiselle, joka joutuu silpomisen seuraumukset kantamaan mukanaan lopun ikäänsä.

MTV3 Uutiset (02.04.2014 klo 19:00) kysyi Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvoston 1] puheenjohtajalta Gideon Bolotowskylta 2], mitä tapahtuisi, jos Suomen laki kieltäisi poikavauvojen silpomisen eli ei-lääketieteellisen ympärileikkauksen – vastaus oli yksiselitteinen (ei sanatarkka lainaus) ---

”Juutalaiset lähtisivät pois maastamme, he eivät voisi olla ja asua niin anti-semitistisessä maassa, joka ei salli ympärileikkausta eli he muuttaisivat pois Suomesta. Suomi on edelleen ja ainakin toistaiseksi vapaa maa, ja täältä saa muuttaa muualle – olipa syy mikä tahansa. Pitäisikö nyt juutalaisten vuoksi sallia poikavauvojen sukuelimien ei-lääketieteellinen silpominen edelleen, jotta voisimme pitää heidät maassamme?

...

Uutisissa näytetty filminpätkä itse ympärileikkaustapahtumasta ei ole suositeltavaa katseltavaa, mikäli sitä lähtee MTV-Katsomosta tai muualta ”kaivamaan” esille.

 

1] Suomen juutalaiset ~ http://www.magma.fi/tema/suomen-juutalaiset -

2] Gideon Bolotowsky ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Gideon_Bolotowsky -

 

PS.

Tämä on US-Puheenvuoroon 2106. artikkelini – ja samalla tuli täyteen täydet viisi vuotta Puheenvuorossa. Kiitän US toimitusta annetusta mahdollisuudesta – blogialue on erinomainen, ja se toimii nyt hyvin ja loogisesti – varsinkin haut jutuista operoituvat hienosti.

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

AL US Vf BL - BLOG 33444

---02042014---

 

doc.: juutalaisten_ymparileikkausrituaali_02042014.doc – OpenOffice Writer

183 | 1699 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jaah, no eikös maassa maan tavalla ja sitä rataa.... En kamalasti ole innostunut yhdestäkään porukasta, joka leikkelee juuri syntyneiltä lapsiltaan palasia pois uskontonsa takia. Mikäli lääketiede vaatii leikkausta, niin se on aivan eri asia.

Toki oma mielipide vain, mutta käsittääkseni samaa mieltä on varsin moni.

Ilkka Luoma

Asia on hyvin mielenkiintoinen, kannanottosi oli erityisen maltillinen - jopa kiltti ja kohtelias. Tätä asiaa ei ehkä uskalleta tuoda julki suorin sanoin. Todisteena tästä on se, että yksityispostiini on tullut tähän mennessä 55 spostia, joissa äänensävy on aivan eri tyyyppinen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh.... kaikkea sitä..., noh, pyrin olemaankin kiltti ja ylen kohtelias normaalisti... ei kannata silti tuudittautua siihen, etteikö täältä tulisi täysilaidallinen mikäli näen sen asialliseksi (se tuudittautuminen olisi helvetillisen paha virhe). Nyky some on mennyt sellaiseksi että porukka lähinnä joutuu heittämään provoilevan sanoman esille, jotta heidät edes huomattaisiin...... typeryyden/jne. ylistystä sekin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Maltti on valttia - niin tekee kansalaistemme enemmistökin hiljaisuudestaan ja sanoo jatkuvasti täyden ein Natolle. Mutta tuo Gideonin "uhkaus" jäi kaikumaan korviin - se toistui tuossa MTV3:n 10-uutisissakin vielä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #8

Älä nyt kuule työnnä sitä NATO-sanomaasi (joka on vähän harhainen, sorry) sellaisiinkin ketjuihin, joissa edes pääosin olen kerrankin kanssasi samaa mieltä ;)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14

Okay - jätetään Nato rauhaan, sotikoot itsekseen ;)

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Toivon näitten "porukoitten" pikkuhiljaa kehittävän järjen valoa uskonnollisiin ympärileikkauksiin.

Monissa uskonnoissa on erilaisia rituaaleja, kuten eläin tai muut uhrilahjat korvattu sijaisrituaaleilla. Kehittyessään uskonnot ovat ryhtyneet käyttämään esim. paperisia näköisuhreja.

Nyt peräänkuulutan sivistynyttä tapaa jolla voisi korvata nyky-yhteiskunnassa barbaarinen pikkupoikien sukuelinten silpominen. Oma ehdotukseni on rituaali, jossa peniksen ympäri sidotaan hellästi silkkinen nauha, jossa voisi olla vaikkapa pyhän kirjan tekstiä. Rabbi tai imaami suorittaisi sitten seremoniassa tämän nauhan leikkamisen. Leikattu nauha voisi sitten vaikkapa laittaa kehyksiin merkiksi ja muistoksi uskonnon määräyksen täyttymisestä.

Mitä olette mieltä hyvät kanssabloggaajat? Odotan kommenttejanne ja ehdotuksianne, erityisesti Abrahamin ja islamin uskoisilta.

-Salaam

http://bisi59.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155384-j%C3...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ehdotuksesi on tuttu amerikkalaisten juutalaisjärjestöjen pohdiskelupalstoilta. Itse uskonnottomana kannatan kovasti, mutta kysymys on tietenkin siitä, missä kulkee "kehittämisen" ja "antautumisen" raja. Perinteet ja paranoia on vahva yhdistelmä, johon, sanon suoraan, juutalaisyhteisöllä on täysi oikeus.

Veikko Penttinen

Olisi todella hauska kokeilla kuinka moni olisi Gideonin kanssa samaa mieltä. Itseasiassa ne jotka olisivat saisivat kyllä lähteäkin. Kyllä niitä kaikenmaailman hörhöuskovaisia jäisi jäljelle ihan riittävästi.

Uskolla manipulointi ja kaikenmaailman riittimenoilla vehkeily porukan nöyränä pitämiseksi on uusiutuva luonnonvara ja miksei olisi, koska se toimii.

Hallitus suosii vielä suhteellisen hallitsematonta uusiutumista tämän tyyppisten lajitoveriemme lisäämiseksi maassamme. Nämä uudemmat ovat erikoistuneet kyllä enimmäkseen tyttöjen silpomiseen, niin että jos Gideonin uhkaus toteutuu, ei keskimääräinen kärsimys mihinkään vähene.

Ilkka Luoma

Veikon kommentti on jo reippaamman oloinen ja siinä viuhuu suomalaisuus. Mielenkiintoista oli se, että US-Puheenvuoron tag-sanastossa ei ollut "juutalaiset" sanaa, kylläkin "islam" ... pelätäänkö täällä jotain, eikö suomalaiseen keskusteluun kuulu vapaa mielipiteen ilmaus - toki ilman rienaamista, vaan asiapohjalta.

Mikä on Sinun mielipiteesi? Miten käsittelemme Gideonin "uhkauksen" ---?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Tyttövauvojen vastaava toimenpide"? Et voi olla vakavissasi. Olet sitä mieltä, että yli sadalle miljoonalle nykyisin elävälle yhdysvaltaismiehelle on tehty "vastaava toimenpide" kuin silvotuille itäafrikkalaistytöille?

Tyttöjen silpominen on tietenkin kielletty Suomessa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Onneksi on. Niissäkin toimenpiteissä on aste-eroja tosin..... itse vastustan jokaista toimenpidettä (on sitten kuinka paljon "vähemmän" palasia leikkaava). Edelleen jätän tästä pois ne tilanteet, joissa on lääketieteen mukaan syytä leikata. Pelkän "jumalan" takia suoritettavat leikkelyt pitäisi IMHO jättää täysi-ikäisille.. eli yli 18-vuotiaat leikelkööt itseään jumalansa kunniaksi niin paljon kuin kestävät.

Muistan kuinka 10 vuotta sitten tuntui hassulta (ei ehkä hyvä sana tähän) kuinka etenkin heimoporukoissa tuota naisten leikkaamista kannattivat eniten.... juurikin naiset. Surullista sinänsä. Mutta pakkohan se on yrittää saada asioita paremmaksi hiljalleen... se orjuuskin oli vakio joskus pari sataa vuotta sitten eikä kukaan sitäkään aluksi kyseenalaistanut.

Ilkka Luoma

Uskonnot ovat "orjuuttaneet" ihmisiä vuosituhansia - jopa siunanneet sodat ja tappamisen, luvatuista maista puhumattakaan - mitä espanjalaiset tekivät Väli- ja Etelä-Amerikoissa - ristin ja mieken voimalla?

Ilkka Luoma

Eikö poikavauvojen ympärileikkausta voi pitää silpomisena - mikä on sen lääketieteellinen saavute?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mikäli lääkärien mukaan lapsille tulee tehdä leikkauksia heidän elämänlaatunsa parantamiseksi, niin ok. Muissa tapauksissa jätettäkööt leikkelyt täysi-ikäisyyteen, jolloin ihminen voi leikkailla itseään miten haluaa.

Itseäni eniten vi""ttaa se että vauvat eivät voi todellakaan olla päättävässä asemassa, vaan joku uskonnollinen taho päättää heidän puolestaan minne veitsi asettuu... Sopii antaa argumentteja miksi uskonnollisin syin pitää veistä käyttää. Tämä olisi toki helppo asia esim. islam-vastaisille, mikäli näin kävisi vain heidän tahollaan... mutta sama on juutalaisuudessa ja ehdottomasti pahimmat leikkelyt tehdään Afrikan heimoissa, jotka eivät liity edes kristinuskoon/juutalaisuuteen/islamiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #13

Itse asiassa islamissa ei ole minkäänlaisia sääntöjä siitä, missä iässä poika pitäisi ympärileikata. Yhä useampi saa päättääasiasta itse.

Juutalaisuudessa kahdeksan päivän ikä on ehdoton sääntö.

Kuten totesit, itäafrikkalainen tyttöjen silpominen on tähän asiaan liittymätön heiokäytäntö.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

Islamistit ovat inhimillisempiä - päätös jää "ruumiin ja välineen" omistajalle :)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Suomessahan on kannatusta myös sille, ettei yksikään lapsi alaikäisenä kasteta mihinkään uskontoon, vaan saavat itse tehdä päätöksen, kun täysi-ikäisyyden saavuttavat ...?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #45

On toki vahvoja mielipiteitä siitä, mikä on sivistynyttä käytöstä, mutta oletko nähnyt lakialoitetta lapsikasteen kieltämiseksi?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos joku osaisi sen muotoilla, voisi olla erittäinkin hyvä saada aikaan poikien ympärileikkauksen sääntöjä täsmentävä laki.

Vastustan kuitenkin liikkeellä olevaa kansalaisaloitetta, joka rinnastaa tyttöjen silpomisen poikien ympärileikkaukseen. Täältä se löytyy, jos joku haluaa kannattaa juutalaisuuden kieltämistä Suomessa:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/726

Ilkka Luoma

Juutalaisilla on oikeus olla meillä, mutta miksi he eivät luovu sellaisista toimista rituaaleina, jotka eivät liity meidän valtaväestön ominaisuuksiin - miksi heille ja islamisteille pitäisi myöntää eri vapauksia. Miksi he haluavat vahingoittaa viatonta poikavauvaa?

Jos laki laaditaan ja ympärileikkaus ei-lääketieteellisenä toimenpiteenä kielletään, niin kuinka moni juutalainen muuttaa Suomesta pois? Entä islamisti?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #12

Kun avaat telkkarin miltä kanavalta hyvänsä, näet aika suureksi osaksi pelkkiä "vahingoitettuja viattomia", koska amerikkalaisten, australialaisten ja monien muiden synnytyslääkärien automaattinen käytäntö on tehdä poikien ympärileikkaus. Euroopan lääkärien enemmistö kummastelee tätä niin kuin minäkin.

Luultavasti juutalaiset ja muslimit löytäisivät tulevaisudessa yksityislääkärin, jonka takataskussa on aina tarvittaessa lääketieteellinen peruste. Suomea voitaisiin sitten ihastella eksoottisena maana, joka on kieltänyt juutalaisuuden kuten eräät muut fanaattiset yhteiskunnat abortin.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #15

Mikä muuten on peruste tälle rituaalitoimenpiteelle?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #12

Juutalaisilla (ja muslimeilla) on oikeus olla meillä eikä heidän pidä luopua rituaaleista, jotka mahtuvat perustuslain takaaman uskonnonvapauden piiriin.

Onkin kysyttävä loukkaako kenties laadittava laki ympärileikkauksen kieltämisestä perustuslain mukaista uskonnonvapautta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Saammeko me mennä harjoittamaan minne tahansa omia "salaisen kaavan rituaalejamme", vetoamalla siihen, että se kuuluu meidän kulttuuriin ... ;)

Eikö laki kiellä jo muutoinkin toisen ihmisen vahingoittamisen - Fil. Saarisen puukotusyrityskin tuo jo ehdotonta vankeutta ... ei siinä Saariselta mitään kysytty, että saako ottaa "skalpin" ...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #21

Olennainen pointti:
rituaalit, jotka mahtuvat perustuslain takaaman uskonnonvapauden piiriin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #24

Näinhän voimme sitten "puukkohippasetkin" lukea uskonnollisiin rituaaleihin ...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei poikalasten, sen paremmin kuin tyttölastenkaan, ympärileikkausta tarvitse millään erillisellä lailla kieltää. Nykyinen laki kieltää sen jo. Laki kieltää fyysisen vahingoittamisen, ja raskauttavana asianhaarana toiminee se, että toimenpide kohdistuu pikkulapseen ja hänen kehonsa herkimmille ja intiimeimmille alueille. Nykyistä lakia pitäisi vain ryhtyä valvomaan ja jakamaan siitä rangaistuksia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei ole olemassa tyttölasten "ympärileikkausta", kuten Ruotsinkin lainsäätäjät lopulta huomasivat. Silpominen on silpomista. Poikien ympärileikkaus on eri asia, turha panna päätä pensaaseen.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

" Poikien ympärileikkaus on eri asia, turha panna päätä pensaaseen."

Eikä ole! Poikien ympärileikkaus on myös sukupuolista silpomista. Se, että sitä tehdään laajasti, ei tee siitä yhtään hyväksyttävämpää. Ihmisten tulisi kehittyä, ja luopua barbaarisista perinteistä.

Ja se, että puolustetaan ihmisten, ja erityisesti lasten perustuslailista, ja ihmisoikeudellista oikeutta ruumiilliseen koskemattomuuteen, ei ole missään mielessä ksenofoobiaa, vaan humaniaa.

-Rauhaa ja rakkautta

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Siis laaditaan yksiselitteinen laki, jossa kielletään myös poikien sukuelimien silpominen eli ympärileikkaus - entä Gideonin "uhkaus" juutalaisten poismuutosta Suomesta?

Ilkka Luoma

Molemmissa irrotetaan ruumiinosia - leikkaamalla ja aikaansaamalla verenvuotoa. Rituaaleja, mutta miksi? Mihin vedetään uskonnollisten rituaalien ja fyysisten veitsioperaatioiden rajat?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jari-Pekka Vuorela: - " Silpominen on silpomista. Poikien ympärileikkaus on eri asia, turha panna päätä pensaaseen."

Pyh! Jos poikalapselta ilman lääketieteellistä perustetta leikkaa vaikkapa pikkuvarpaan tai palasen kielestä, niin kyseessä on aivan taatusti silpominen. Ei se, että leikkaus kohdistuu sukupuolielimiin ainakaan paranna tilannetta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #49

Tässä ollaan asian ytimessä!

Ilkka Luoma

Juuri näin - puukotus on laissa kielletty, siinäkin viilletään ja aikaansaadaan jopa ruumiinosien irtoaminen - verenvuodosta puhumattakaan.

Ilkka Luoma

YLE uutisointi mouruaa, ettei muslimitaustainen poliisinainen saa pitää sinistä huivia! Tämä kielletään, ymmärrettävistä syistä --- mutta poikalasten ympärileikkaus - sitä koskevaa kieltolakia pidetään vaikeana ja hankalana laatia!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mistä "ymmärrettävistä" syistä muslimipoliisi ei saisi pitää sinistä huivia tai sikhibussikuski turbaania?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Samasta syystä kuin skotlantilainen poliisi ei (Suomessa) saa pitää kilttiä tai joogaajabussikuski ei saa ilmaantua työpaikalleen pelkkään lannevaatteeseen sonnustautuneena.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #62

Yhtenäisen reviiriryhmän omaehtoinen tapa olla kulttuurinsa mukaisesti.

Ilkka Luoma

Enemmistöyhtenäinen varustus - oman maamme kansallisten tapojen ja normien mukaisesti.

Ilkka Luoma

Asian herkkyyttä kuvastanee US toimituksen hyväksymättömyys tagille "juutalaiset" - sen sijaan "islam" on hyväksytty tagi-pilveen.

Ilkka Luoma

Asia on korjattu - kommentti 53 on aiheeton.

Ilkka Luoma

Aihe on siksi kiinnostava, että se aiheutti radiohaastattelun - tullee huomenna ulos.

Ilkka Luoma

Radio juuri soitti, ja kiitti "hirmu hyvästä haastattelusta", mutta ei voi ajaa sitä ulos, koska taustalla oleva digitaalinen häiriö sotkee ääntä - näinköhän haastattelu kiellettiin jostain ... laitetaan tsekkaus käyntiin.

Toimituksen poiminnat