Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Rauhannobelisti Ahtisaari jenkaa meitä Natoon!

Presidentti ja Nobelin rauhanpalkinnon saanut Martti Ahtisaari kannustaa Suomea liittymään Natoon 1]. Suomessa kansalaiset, jotka lopulta ”ruumiit pesevät”, ovat suurena enemmistönä, verrattuna Natoon haluajiin, olleet toistuvasti vuodesta toiseen Natoon liittymistä vastaan.

Muistamme Martti Ahtisaaren kommentoinnin, kun natomaiden sotakoneet aloittivat Libyan pommitukset. Muistamme myös ministeri Alexander Stubbin rohkeat lausunnot TV-Uutisissa: ”Me pommitamme, me tuhoamme...” 2] - kun USA sotakone rynkytti Libyan maaperää.

 

Jatkuvasti herää kysymys, miksi Suomen kansalaisten nato-mielipidettä ei arvosteta – tosin meillä on mielipiteen vapaus. Heitot, ettei kansalaisilta tarvitse kysyä ”elämääkin tärkeämpää asiaa”, vaan Nato kysymys voidaan ratkaista parin sadan poliitikon voimin, on miltei räkäisy kansan suuntaan - vaikkakin nuo parisataa ovatkin kansan tahdosta Arkadian mäellä valitut, mutta millä äänestysprosentilla!

 

Ahtisaari vetoaa Nato jenkaamisessaan taloudellisiin syihin

tarkemmat erittelyt jäivät kertomatta. Taloudellisesti se merkitsisi lopullisesti yksipuolistumista esimerkiksi natoaseisiin, ja näin esimerkiksi Venäjän ja Kiinan aseiden rinnalle otto kilpailuna eliminoituisi. Tänään meille merkittäviä talouskumppaneita ovat myöskin Venäjä ja Kiina.

 

Maailma jakaantuu kahteen leiriin

Voisi arvella, että rauhanmies Ahtisaari olisi ymmärtämässä mitä merkitsee polarisoituminen – nyt selvästi alkaen talouskaavasta ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 3] saattaa joidenkin vuosien päästä olla totta. Entä jos tuo kaava projisoituu myös asevoimaan? Mikäli näin, maailma tarvitsee uusia ”sveitsejä, itävaltoja ja irlanteja” välittäjiksi 4], kun voimakeskittymät sapelinkalistuksen jälkeen istuvat rauhanhieromispöytään.

 

Suomella on mahtava mahdollisuus olla idän ja lännen välillä

[ olemme niin itää kuin länttä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/127641-eipas-juupas-natokeskustelu-on-paattynyt - ]

meihin luotetaan nyt jo Kiinassa, joka nousee USA:n ohi kaikilla mittareilla. Olemme vieläkin uskottavammassa asemassa kuin Itävalta tai Irlanti, jopa Ruotsikin, jotka ovat myöskin natottomia maita Euroopassa. Meiltä kysytään mitä Venäjällä tapahtuu – kiinalaiset kysyvät meiltä miten me näemme EU-Euroopan kehityksen.

 

Edelleen ihmetystä herättää tämä Martin voimakas natotus,

eikö hänelle hoksaudu mieliin, että heti Natoon liittymisen jälkeen avaudumme taistelukenttäehdokkaaksi – jo sijaintimme vuoksi. Eikö Martille avaudu ajatus, että joudumme välittömästi uusien (atomi?)aseiden maalituksen kohteiksi ja samalla itärajamme muuttuuu tosissaan asevarikoksi, kun Venäjä keskittää suuret voimat teräsrenkaana Pietarin ympärille – Kannakselle päin. Turvatakseen Kuolan niemimaan ydinsukellusveneiden tukikohdat – natosuomi leikattaisiin kahtia tuolta Rovaniemen korkeudelta.

 

Mikäli pysyttelemme kansan tahdon mukaisesti Naton ulkopuolella,

ylläpidämme erinomaisia talousmahdollisuuksia, meille jo muutoinkin tärkeään Venäjän talousalueeseen – onhan Venäjä maailman suurin raaka-aineaitta, ja noita raaka-aineita EU-Eurooppa ja Kiina himoitsevat. Kiina ostaa mieluusti Venäjän ylijäämäenergiat ja Baikalin veden, jos EU säätää lisää estoja ja näin eristää Venäjää eurooppalaisesta kehityksestä.

 

Euroopalla on yksi tie,

[ … nokkelimmat ovat huomanneet, että Eurooppa jatkuu Uralille saakka… ]

jonka presidentti Martti Ahtisaari olisi voinut oivaltaa ja olisikin odottanut, että juuri hän – rauhan miehenä – olisi kannattamassa Saksankin haaveilemaa Euroopan omaa puolustusjärjestelmää, jossa Venäjä on täytenä jäsenenä mukana. Tämän tyyppisiä reaalimaailman ajatuksia rauhanmieheltä ei ole kuulunut.

Arvellaan, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö olisi Saksa -vetoisen eurooppapuolustuksen 5] varovainen kannattaja [?].

...

Joka tapauksessa suomalaiset ovat kansanviisaudessaan 6] oivaltaneet ajat sitten erityisasemamme ja sanovat kallupista toiseen täyden ein Natolle – se on kuin kansalaisen arkijärkeä vältellä ongelmia hyväksymällä presidentti J.K.Paasikiven lailla tosiasiat viisauden aluksi.

 

VIITTEET

1] Loukkasiko Ahtisaari Suomen kansaa? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55606-loukkasiko-ahtisaari-suomen-kansaa-nato-puheissaan -

2] A. Stubbin mopo keulii ja vikuroi ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68375-sotaisat-kokoomuslaiset-sovittavat-rautakyparaa-paahamme -

3] Kiina > EU + USA ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58872-kun-kiina-ja-usa-kattelivat-toisiaan -

4] Suomalaiset Ukrainan EU-Venäjä tunnustelijaksi? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovittelijaksi-akselille-eu.html -

5] Eurooppapuolustus venäläisten kanssa yhdessä! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/157949-kokoomusnuoret-jenkaavat-meita-natoon -

6] Kansan arkiviisautta! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – 167/7543

 

EXTRA

Raivoisat natottajat! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/raivoisat-natottajat-uhka-vai.html -

Kun lännenmies ei oivaltanut itäisen maan poliittista herkkänäköisyyttä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165433-tienanmenin-vaiettu-salaisuus-25-vuotta -

Kuka ja mikä lietsoo – missäkin … USA:n presidentti Bush nuoremman suoranaiset valheet Irakista hätkähdyttävät edelleen ~ http://areena.yle.fi/tv/2173406 - jäljellä katseluaikaa 11.4. lähtien 28 päivää.

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

SENT

Cc: eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; pekka.haavisto@formin.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; olli.rehn@ec.europa.eu ; sampo.terho@europarl.europa.eu ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; Sasi Kimmo ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; hannu.raikkonen@teliasonera.com ; carl.haglund@defmin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; presidentti@tpk.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi

 

Sent: Saturday, April 12, 2014 1:57 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Rauhannobelisti suosii varauksetta Natoon liittymistämme!

...

 

Rauhannobelisti jenkaa meitä Natoon

(Presidentti Ahtisaari vetoaa taloudellisiin syihin Natoon liittymisen argumenttina. Miksi “suurvalta” EU:n jäsenenä sitoutuisimme erikoisesta asemastamme USA johteiseen Natoon, joka tosin tarjoaa “suurvalta” EU:n sotateknologian selkärangan – kun me voisimme olla rauhanlähettiläs idän ja lännen välimaastossa)

 

AL US Vf IL BL - BLOG 33996

---11042014---

 

doc.: ahtisaaren_natotus_11042014.doc – OpenOffice Writer

534 | 5183

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Martti Ahtisaarella on huikea kokemus kansainvälisestäpolitiikasta. Kriisitilanteiden YK-sovittelijana Naton, Venäjän ja muiden maiden ristipaineessa tajuaa varmasti pienen maan realiteetit paremmin kuin koti-Suomessa. Presidenttinä Ahtisaarella on myös realistinen kuva maamme puolustuskyvystä sekä käytännön turvallisuuspolitiikasta niin idän kuin lännen suuntaan.

On hyvin hellyttävä ajatus, että todellisessa konfliktitilanteessa Suomi voisi pysytellä idän ja lännen välisenä puolueettomana rauhan saareekkeena.

Ilkka Luoma

Juhani - ja siihen on erinomainen mahdollisuus, kunhan saamme pidettyä nämä harvat natottajat aisoissa ja kuosissa, jonka kansakuntamme on kutonut.

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Olen kanssasi eri mieltä. Natokeskustelua ei pidä enää lakaista maton alle - liian pitkään olemme jumittaneet yhdessä "totuudessa". En ehdota minkään mielipideryhmän suitsimista ja aisoihin laittamista, vaan toivon avointa keskustelua.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #3

Juhani - kansalaiset itse ovat käsitelleet Natoa sen kaikilta kulmilta - keskustelleet itsensä väsyksiin, ei ole enää mitään piilossa olevia tekijöitä, joita pitäisi avata keskusteluun. Keskusteluvaade on vain natojenkaajilta, jotka ovat hämmästyneitä kansan enemmistön vakaasta mielipiteesta ja näin koettavat kaulita kaikin keinoin päähämme sotaisaa natorautakypärää ...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Tuo viittaus "pidettyä harvat natottajat aisoissa" kuullostaa pahasti siltä, että Luoma joko haluaa Suomeen ennakkosensuurin tai uudelleen samanlaisen itsesensuurin, joka maassamme vallitsi kylmän sodan aikana.

Tällä perusteella voidaan hyvällä syyllä sanoa, että Luoman näkökulmasta on olemassa yksi totuus ja se on hänen totuutensa. Hänen mielestään ihmiset, jotka ovat toista mieltä, niin pitää saada pitämään suunsa kiinni. Mielestäni länsimaisessa demokratiassa ei voida toimia näin, sillä Luoman ajattelu on vastoin sananvapautta.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #4

Petri - tuo totuus on kansamme suuren enemmistön totuus. Toimin vain sanansaattajana, ja hyväksyn mielipiteen vapauden, mutta ihmettelen yhä uudelleen kuinka vähän natojenkaajat ja -uskovaiset vähät välittävät kansakunnan mielipiteestä!

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #6

Se on mielipide ja näkökulma, mutta se ei ole totuus.

NATO-keskustelussa ei ole olemassa yhtä ainoata totuutta. Kannatan NATO-jäsennyyttä, koska näen, että itäinen naapurimme rikkoi YK:n peruskirjaa ja ETYJ:n periaatteita vastaan miehittäessään Krimin. Tälläinen toiminta tuo mieleeni ikäviä kaikuja 1900-luvun historiasta. Samalla se on muuttamassa valtioiden välisten politiikan toimintaperiaatteita sopimuksiin perustuvasta kohti voimapolitiikkaa. Voimapolitiikan yleistyminen ei voi olla Suomen kaltaisen pienen maan edun mukaista.

Tuota kautta voidaan tehdä se havainto, että Suomen turvallisuuspoliittinen ympäristö on muuttumassa meille epäedulliseen suuntaan. Tämän seurauksena meidän pitäisi arvioida asemaamme uudestaan ja NATO-jäsenyyden poissulkeminen ilmaan minkäänlaista turvallisuuspoliittisen ympäristön arviointia on hölmöläisen hommaa.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #7

Nato ilman USA:ta Euroopassa on ok, varsinkin, kun Venäjä tulee mukaan täysjäsenenä!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #7

Petri,

"Voimapolitiikan yleistyminen ei voi olla Suomen kaltaisen pienen maan edun mukaista." - niin juuri - siksi juuri ei natoon! - vieläpä raukoille rajoilemme - rauhaako sitä rakennetaan oikein Ahtisaaren "miettein" vain asevarustelua lisäämällä?? - voihan antinobelistit sentään!...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #39

Pienen maan edun mukaista ei ole jäädä yksin ja puolueettomaksi. Katso mitä Venäjä on tehnyt Georgian ja Ukrainan suhteen.

Jos olet huolestunut asevarustelusta, niin kiinnitä huomiota siihen, että Venäjän vuotuiset menot asevoimiinsa olivat vuonna 2013 noin 90 miljardia dollaria:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_...

Yhdysvalloilla on selkeästi suurin asevoimien budjetti ja Kiinalla myös on suuri asevoimien budjetti. Yhdysvallat eivät ole selkeä sotilaallinen uhka Suomelle, koska Yhdysvaltojen olisi vaikea hyökätä Suomeen muualta kuin Itämereltä. Kiina on kaukana Suomesta, jotain myöskään Kiina ei suoraan uhkaa Suomea. Sen sijaan Venäjän varustautuminen, jota tapahtuu itärajan tuntumassa riippumatta siitä, että kuuluuko Suomi NATO:on on Suomelle selkeä sotilaallinen uhka sen läheisyyden takia.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #40

Petri,

miksi tuijottelet vain Georgiaan, Ukrainaan, Krimiin, Baltian maihin, jne. Eivät ne ole samassa asemassa suhteemme vs. Venäjä edes aluksikaan.

Miksi sinä et ole huolestunut asevarustelusta, nimenomaan kilpavarustelusta, rajoille siirretyistä joukoista, ohjuksista, jne. - "Lisää vaan rautaa rajoilemme" näyttää olevan valitettavasti sinunkin eo. ristiriitaisuutesi mukainen iskulauseesi...

Venäjä ei uhkaa maatamme niin kauan kuin me emme natoiluillamme yritä uhkata sitä. Luulisi olevan perin yksinkertainen asia, mutta ei mene monellekaan natohinkuja- russofobistiselle perille...

Autuaita ovat rauhantekijät – paitsi Ahtisaaren Natoon- rahantekijät:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1656...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #41

JOS Suomi liittyisi Natoon, USA "pakottaisi" Naton (USA:n) ohjusasemat Taavettiin ... Monet USA:n ballistiset ohjukset lentävät jo nyt Suomen ilmatilan yli, jos ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #40

Georgian, tai Gruusian sodan aloitti nyttemmin pois potkittu presidentti Shaakasvili, joka luotti Naton rientävän apuun ...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #39

Veikkaanpa, että hyvin moni suomalainen ajattelee kaltaisellasi tavalla.

Kalevi Wahrman

Ahtisaari on Nato-mannekiini joka kävi Balkanilla lukemassa paperilta USA:n sorvaamat madonluvut ja on siten osasyyllinen Jugoslavian hajoittamisesta syntyneisiin kärsimyksiin.

Ilkka Luoma

Slubbin lailla Ahtisaari lausahteli TV:ssä Libyan röykytyksen alkaessa - ME tuhoamme jne ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Olisiko näille lausunnoille jotakin todistetta/lähdettä? Eihän ME ole oltu missään tuhoamassa tai pommittamassa niin, että tuntuu kovin omituiselta, jos olisivat noin sanoneet.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #16

YLE TV Uutiset - arkistopyyntö.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #19

Ei tuo ole täsmällinen lähdeviittaus.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #23

Viite viittauksen löytymiseen - pitää pyytää YLE Arkistosta, ehkä asiasanat - Ahtisaari, Libya, pommitukset ja "vuosiluku" - nuo lauseet Mara laukoi YLE TV1:llä - olikohan 18:00 tai 20:30 ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #24

Yritä nyt löytää kun kerran siteeraat.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #29

Vaatii henkilökohtaisen yhteydenoton YLE:een. Täällä varmaan moni lukija muistaa tämän asian - siis Ahtisaaren ja Slubbin 'pommitamme ... tuhoamme' -sanailut ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #24

Ilkka Luoma, tarkoititko tätä:

”Ahtisaari toivoo, että kansainvälinen yhteisö voisi sopia tarvittaessa lentokenttien tuhoamisesta, jotta pommitukset saataisiin loppumaan.”

http://www.nostot.fi/browser/web/616777/MkF1SyAyQX...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #32

Ahtisaari käytti ilmaisua "Me tuhoamme" -kuten Slubbkin. Olisi hyvä saada se YLE TV-Uutiset, soitan YLE:een maanantaina.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ilkka Luoma, erilaisia kiimailijoita ja jenkaajia on maamme lähihistoriassa ollut monia, Mannerheimista, Paasikivestä ja Kekkosesta alkaen.

YYA-sopimus allekirjoitettiin Suomen ja NL:n valtuuskuntien välillä 6. huhtikuuta 1948. Presidentti Paasikivi nimitti Suomen valtuuskunnan, joka koostui eri puolueiden jäsenistä, kuulematta itse puolueita ollenkaan. Suomen eduskunta ratifioi sopimuksen 28. huhtikuuta äänin 156−11.

Oliko virhe, ettei Suomen kansaa kuultu asiassa ollenkaan? Jos olisi kuultu, olisi ollut hyvin todennäköistä, ettei YYA-sopimusta olisi tehty ollenkaan.

Oliko virhe tehdä EEC-sopimus vasemmiston ja NL:n vastustuksesta huolimatta.

"Kyllä kansa tietää" on kuuluisaksi tullut populistinen slogani, joka ei todellakaan pidä paikkaansa. Huonosti olisi monta kertaa käynyt jos olisi noudatettu kansan tahtoa.

On Suomen liittyminen Natoon sellainen asia, jonka kansa tietää paremmin kuin Suomen parhaat asiantuntijat? Onko kansalaisilla tiedossaan kaikki päätökseen vaikuttavat tiedot? Ei varmasti ole. Kansa muodostaa mielipiteensä tunteella, niin kuin näköjään sinäkin. Erikoista on myös käsityksesi parlamentarismista; "räkäisyjä kansan silmille". Huomasin, että olet myös itse pyrkimässä räkäisijöiden joukkoon. Joko olet päättänyt, minkä puolueen listoilta?

Ilkka Luoma

YYA sopimus olisi syntynyt kansanäänestykselläkin, kun katsoo YYA syntyhetken eduskuntaa, niin sen sisältö kertoi myös kansan ajatuksista!

Samoin EFTA olisi syntynyt komeasti kansanäänestyksellä - vastapainoksi YYA:lle, kansankin mielestä.

Entä EU? Entä euro?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

EU "syntyi" kansanäänestyksellä.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #14

Syntyi sumutuksen kautta, vaan ei syntyisi enää 20 vuoden todellisuuden jälkeen. Siksi sitä ei enää nykyisten valtapuolueiden aikana kysytäkään.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #36

Emme voi d-vitaminoida valuutalla, mutta sisäisesti kyllä - pudottamalla kustannuksiamme 30 prosenttia - onnistuuko?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"YYA sopimus olisi syntynyt kansanäänestykselläkin" Sinä luulet niin, Paasikivi ei luullut.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #20

Tuohon maailman aikaan ei harrasteltu kansanäänestyksiä - Talvisotaankiin lähdettiin käskystä - yhtenäisinä.

Ilkka Luoma

Kansa tietää parhaiten sellaiset asiat, joista nimenomaan se - suurena joukkona - on ainoana vastuussa "pesemään ne ruumiit, jotka kansasta erkaantunut poliittinen klikki teki" ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Niinhän se on. Niitä ruumiita tuli viime kahinassa enemmän kuin olisi ollut tarpeen kun ei uskottu Mannerheimia ennen sotia. Olisi silloinkin ollut tarpeen varustautua paremmin kuin kokardeilla. Mutta kansa oli oikeassa ja kansa pesi ruumiit.

Silloinkin oli voimassa hyökkäämättömyyssopimus, mutta kun kerran Suomi Mainilassa aloitti niin ...... Kun kansan enemmistö kovasti uskoo, se faktaa. Telluskin olisi vielä pannukakun muotoinen, jos kansa päättäisi.

Ilkka Luoma

Herrat Mannerheim, Paasikivi ja Walden kannustivat silloista valtion poliittista johtoa ottamaan tosissaan Stalinin maanvaihtoehdotukset - talvella 1939 - siis ENNEN M-R sopimusta. Maamme johto ei välittänyt näiden kolmen herran kannustuksista - loppu onkin historiaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #26

Niin, historiaa on mm. Terijoen hallitus, Mainilan laukaukset j.n.e.
Miksei Neuvostoliitto sitten suuressa oikeutuksessaan vallannut vain sitä 50 kilometrin maakaistaletta, jota se Kannakselta vaati? Mitä tekemistä sen asian kanssa oli Raatteen tien kolonnilla?

Vastaatko näihin kysymyksiin?

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #28

Tilanteet muuttuivat nopeasti tammikuulta 1939 joulukuulle 1939 - eikä Otto Ville ollut vähäisin aktivoija ...

Alussa oli vain kysymys Lenigradin puolustusrenkaasta ja sen vahvistamisesta - vastinmaa-alue olisi ollut moninkertainen Vienan Karjalasta ... M-R sopimus käänsi Stalinin pään Otto Villen ajatuksille ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #26

"Maamme johto ei välittänyt näiden kolmen herran kannustuksista"

Näinhän se meni. Silloinkin poliitikot kuuntelivat enempi kansaa kuin asiantuntijoita. Sitä sanotaan populismiksi, eikä se ole mihinkään häipynyt. Populisteille on tärkeämpää äänestäjien mielistely kuin kansakunnan etu. Erityisen iljettävää on se, että näin tehdään vastoin parempaa tietoa.

Tämä on poliittista peliä, jossa pelinappuloina ovat äänestäjät.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #34

Demarit ovat aina jotenkin vihanneet venäläisiä; menshevikkien häviö, Tanner vai mistä mättää - Ahtisaari on tannerilaisuuden perikuva, eikä ymmärrä länsifantasioistaan meidän olevan myös idästä!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"kun Venäjä keskittää suuret voimat teräsrenkaana Pietarin ympärille – Kannakselle päin."

Hyökätäkseen Suomeen Venäjä toki tarvitsee NATO:a varten suuremman kaluston kuin ilman NATO:a. Siinä mielessä olet oikeassa. Mutta Pietarin alueen puolustamista asein Venäjä ei tarvitse kummassakaan tapauksessa. Sinne ei hyökkää Suomi eikä puolustusliittokaan.

Kyllä viisasta ja kokenutta kansainvälistä valtiomiestä on syytä kuunnella tässä asiassa.

Ilkka Luoma

Nyt Venäjän Suomen vastainen raja on rauhallisin ja vähäaseistetuin raja koko Venäjän pitkällä maarajalla ...

On erinomaisen hyödyllistä tunnustaa todellisen valtiomiehen - Paasikiven ikuiset sanat viisaudesta ja tosiasioista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Paasikivi piti Venäjää pahana ja peräänkuulutti oikeaa tapaa maksimoida Suomen turvallisuus tuon pahan kainalossa silloisessa tilanteessa. Silloin ainut vaihtoehto YYA:lle olisi ollut sosialistinen Varsovan liittoon kuuluva Suomi.

Nykyisin monet Paasikiven nimeen vannovat pitävät Venäjää hyvänä, jonka kanssa ei tule ongelmia, jos ei itse niitä aiheuta. He ovat ymmärtäneet Paasikiven opit väärin. (Paasikivi tosin piti Suomen kansaa niin "tyhmänä", että kansaa ei olisi saatu hänen linjalleen, ellei mielikuvaa Neuvostoliitosta olisi johdonmukaisesti pyritty julkisuudessa siloittelemaan.)

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #21

YYA loi nykyisen vaurautemme pohjabetonin - tarvitsimme energiaa ja raaka-aineita - bilateraalinen kauppa oli veikeaa, mitä enemmän öljyä meille, sen enempi puolisekundapukuja Neuvostoliittoon!

Ilkka Luoma

Monet vaativat, että lähetän artikklein myös itselleen Ahtisaarelle - työtä käskettyä ---

SENT
Cc: eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; pekka.haavisto@formin.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; olli.rehn@ec.europa.eu ; sampo.terho@europarl.europa.eu ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; Sasi Kimmo ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; hannu.raikkonen@teliasonera.com ; carl.haglund@defmin.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; presidentti@tpk.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi

Sent: Saturday, April 12, 2014 1:57 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Rauhannobelisti suosii varauksetta Natoon liittymistämme!
...

Rauhannobelisti jenkaa meitä Natoon
(Presidentti Ahtisaari vetoaa taloudellisiin syihin Natoon liittymisen argumenttina. Miksi “suurvalta” EU:n jäsenenä sitoutuisimme erikoisesta asemastamme USA johteiseen Natoon, joka tosin tarjoaa “suurvalta” EU:n sotateknologian selkärangan – kun me voisimme olla rauhanlähettiläs idän ja lännen välimaastossa)

Toimituksen poiminnat