Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Sammon taontaa Tukholmassa - Nordea vuorossa

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (SDP) puolipaheksui Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn ”Nalle” Wahlroosin muuttoa Ruotsin Tukholmaan. Oli kuulemma saanut niin paljon yhteiskunnaltamme. Oppositiojohtaja Juha Sipiläkin Keskustasta puolirikkaana virkkoi jotain isänmaallisuudesta.

Wahlroos on yksi Suomen maallisesti rikkaimmista ihmisistä – eikä paljon perinnöillä olla meuhkattu – tehty itse tai sitten valtiomme jossain vaiheessa hiukan tönäisi menestykseen … uteliaimmat saavat helposti selville Nallen kujanjuoksun rahan luokse.

 

Wahlroos myi aikanaan mukavalla voitolla Sampo Pankin pankkitoiminnot tanskalaiselle Danske Bankille – hyvä niin, tuli varoja hankkia hiljalleen Suomesta menetettyjä ”SYPiä ja KOPia takaisin” isänmaahamme. Nyt Sampo Oyj on suurimpia yksittäisiä Nordean omistajia.

 

Nalle, Buntan poika Wahlroosilla on tehtävä

hän haluaa intohimoisesti jättää kädenjälkensä tulevaan Pohjoismaiden suurimpaan pankkiin – vuosia sitten SEB Skandinaviska Enskilda Banken ei vielä taipunut, mutta Nordea taipuu, hiljalleen.

 

Operaatio on helpompi hoitaa Tukholmasta käsin

siksi paljon se vaatii neuvotteluja, jamelointia ja junailua. Suomessa media rääpi muuttosyyksi perintöveron, ehkä sekin, mutta tuo pankkioperaatio on paljon, paljon suurempi juttu – myös meidän velkaiselle valtiollemme – onhan se merkittävä Sampo Oyj:n omistaja.

 

Sammon taonta on alkanut

[ kirjoitus vuodelta 2006 – Sammon taonnasta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/11/sammon-taonta-on-alkanut.html - ]

ja lopputulemana Wahlroosin haikailema Phjoismaiden suurin finassitavaratalo näkee muutamien vuosien saatossa syntynsä – ja näin Nalle voi hyvissä mielin palata Joensuun kartanoonsa viljelemään kaikkea sellaista, josta saa mukavasti tukiaisia, mutta tuotteethan ovat kuitenkin lisäämässä maamme omavaraisuutta – lähestyttäessä maailmanlaajuista ravintopulaa.

Annetaanhan Nallen rauhassa junailla meiltä karanneet pankit takaisin kotiin – tuolloin koiranleuat eivät enää puhu isänmaattomuudesta. Mediakin huomaa, että suurliikemiehilläkin on arvoja – rahan, ostovoiman sekä näyttö- ja vertailutalouden lisäksi.

 

EXTRA

Apteekkiliemistä tehty sanasampo

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/nalle-on-lahtoisin-apteekin-huuruista.html -

 

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

 

doc.: nallen_metkut_11042014.doc – OpenOffice Writer

---11042014---

 

254 | 2380

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat