Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Slaavilaista rulettia - onko Ukrainassa voittajia?

Nato-johtaja tanskalainen Anders Fogh Rasmussen, joka sai natojohtajan tittelin kiitoksena ollessaan tukijoukkona, kun USA Bush jr. valehteli koko maailmalle Irakin joukkotuhoaseista YK:n yleiskokouksessa. Nyt Rasmussen uhoaa ”rautaa rajalle” - Ukraina tapahtumien lietsonnassa.

Nato on häviämässä Ukraina mittelön. Nato puskee rautaa ja uhkaa – Venäjän presidentti toppuuttelee ja luottaa Itä-Ukrainan venäläismielisten voimaan suistaa Ukrainan armeijan yksiköitä pois Kiovan laittoman väliaikaishallinnon alaisuudesta.

 

Ovatko Itä-Ukrainan separatistit samalla viivalla kuin Kiovan Maidan aukion valtaajat? Kumman puolella USA on? Entä Venäjä? Ja lopulta miten EU-Bryssel näkee Kiovan mellakat versus Itä-Ukrainan vastaavat? Kummalla on oikeutus ja kummalla ei – ja millä perustelulla?

...

Kuka oli pommittamassa Libyaa 1], kuka suunnitteli Syyrian massapommituksia? Libyassa Venäjä myöntyi YK turvaneuvoston kokouksessa – antaen puolestaan luvan länsivoimien siviilipommituksiin Libyassa. USA ja tietyt EU-Nato maat hoitivat loput – tältä ajalta ovat YLE TV1 uutisoinninsta kuuluisat ministeri Alexander Stubbin sanat haastattelijalle: ”ME pommitamme, ME tuhoamme ...” - myöhemmin rauhannobelisti Martti Ahtisaari 2] yhtyi Stubbin sanoihin – osapuilleen.

 

Nyt Ukrainan itäosissa on alkamassa siviilien kannustama puolustus,

kun tavalliset venäläismieliset siviilit haulikoin, automaattiasein ja kepein, kivin ja venäläisin asein koettavat pysättää Ukrainan huolella tähän tehtävään sopiviksi valittuja ammattisotilaita [?] kohtaan – joiden turvana on tankit ja taisteluhelikopterit. Mihin saakka valtion ylläpitämä armeija ja turvallisuuskoneisto saa kurittaa omaa väestöään? Miten oli Tshetseeniassa – antaisiko Moskova tähän vastauksen?

 

Itäisessä Ukrainassa saattaa ola venäläisiä yksityisarmeijoiden palkkasotilaita,

kuten USA aikanaan lähetti Halliburtonin ja BlackWaterin * yksityisarmeijoita Irakiin – näin Bush jr. pääsi sanomaan, ettei Irakissa ole US Armyn sotilaita. Yksityisarmeijoita käytetään näissä hygieniaiskuissa, jottei valtion oma maine tuhriinnu vereen.

 

Venäjä on jo voittanut Ukraina casen – Krim on jo liitetty,

ja Ukraina ei tehnyt asian eteen mitään -tajuten samalla, että kansanäänestys oli sanansa sanonut selvällä äänten enemistöllä. Venäjä ei hevillä lähetä omia sotilaitaan Itä-Ukrainaan, vaan Ukrainan armeijasta loikkaa riittävä määrä sotilaita venäläismielisten puolelle, jolloin tilanne ikäänkuin raukeaa ja venäläiset/ venäläismieliset saavat kielisuojan ja liittovaltioperiaatteet turvakseen.

...

Suomalaisista vakaan ymmärryksen sekä itä-länsiajattelun kulmakiviä näyttäisivät olevan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Euroopan sotilastiedustelun päällikkö Georgij Alafuzoff ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Georgij_Alafuzoff - , herrojen kokonaisvaltainen hyväksyntä Europan kokonaisuudesta ylläpitää meilläkin kansallista sitoutumattomuutta Natoon ja sen jäsenyyteen.

 

...

Ukrainalaiset eivät halua reviirillistä veljessotaa

he haluavat hyvät suhteet niin itään kuin länteen 3] – USA:n takavuosien huippuvaikuttaja Henry Kissinger juutalaisena oivalsi, että Ukrainan tie ukrainalaisille on 'meidän suomalaisten tie'sotilaallinen sitoutumattomuus ja aseellinen puoluettomuus, aivan kuten meillä kansakuntamme selvä enemmistö haluaa 4], jo halunnut vuosikausia, sanoen jatkuvasti 5] Natolle täyden ein.

 

JK.

Venäjän ”voiton” kruunaa mahdollisesti syventyvä suhde maailman suurimpaan – Kiinaan, joka ei tavoillensa uskollisena puutu muiden kolmansien itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin – jos Kiina lähentyy raaka-ainerikasta Venäjää – on talous- ja mahdollisesti myöhempi sotilaallinen kaava – Kiina + Venäjä > USA + EU – mahdollista, tämä ei liene lännenmiehen tavoite eikä tarkoitus …~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/onko-eu-usa-kiina.html - ja ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu - [BLOG/IL_US_P/IL]

 

VIITTEET

1] Lännenmiehen rehellistä väkivaltaa Libyassa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/67978-rehellinen-vakivalta -

2] Rauhannobelisti jenkaa suomalaisia Natoon ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165504-rauhannobelisti-ahtisaari-jenkaa-meita-natoon -

[?] On todennäköistä, että CIA johtaja käydessään Ukrainan laittoman väliaikaishallituksen luona Kiovassa – neuvoi käyttämään ”halliburtoneita ja blackwatereita” - tarjosi ehkä jopa ukrainalaisten käyttöön amerikkalaisia yhtiöitä, joiden ammattiturvamiehet olivat kouliintuneet jo Irakissa, kun Bush nuorempi halusi käyttää amerikkalaista voimaa sotkematta siihen ensin Yhdysvaltojen armeijaa ---

* BlackWater on jo Ukrainassa? ~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-2576490/Are-Blackwater-active-Ukraine-Videos-spark-talk-U-S-mercenary-outfit-deployed-Donetsk.html -

3] Kurssia voidaan reivata myös itään! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/reivatkaamme-kurssiamme-kohti-nousevaa.html -

4] Natokirjoituksia piipun täydeltä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/apachesolr_search/Nato?filters=uid%3A23 -

5] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 -

 

EXTRA

Ukrainassa käydään reviiritaistelua – kohta jopa veljessotana? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165729-ukrainassa-kaydaan-reviiritaisteluja -

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

SENT

Cc: taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; jussi.halla-aho@eduskunta.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; hanna.smith@hel.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; Sasi Kimmo ; juha.sipila@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; pekka.haavisto@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; presidentti@tpk.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; mika.aaltola@fiia.fi

 

Sent: Tuesday, April 29, 2014 3:00 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Onko Ukrainassa enää kansalaisten valtioyhtenäisyyttä?

...

 

Onko Ukrainassa enää kansalaisten valtioyhtenäisyyttä?

(Suurvallat kiristelevät hampaita, Nato vyöryy itään ja Venäjä käpertyy siilipuolustukseen, toivoen apua Kiinasta - maailman suurimmaksi kohoavasta talousmahdista - mutta mihin jäi Ukrainan ihmiset tai se kahtia revitty kansa, mikä osa heille jäi?)

 

AL US Vf IL BL - BLOG 34942

---16042014---

 

MOTTO - ”Aika ei kulje mihinkään”

 

doc.: ukraina_venalaiset_voittivat pelin_16042014.doc – OpenOffice Writer

554 | 5490

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Voittaja on Ukrainan kansa - jos 25 toukokuuta saadaan järjestettyä presidentinvaalit. Terroristit pitäisi saada siivottua pois sitä ennen.

Ilkka Luoma

Toivotaan näin, ja että vaalit ovat asianmukaiset. Vai olisiko sittenkin parasta jos Ukraina jaetaan kahtia kuin muinoinen Tshekkoslovakia?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Putinin ruokahalu on kyltymätön, mutta johonkin täytyy vetää raja. Jos presidentinvaalit järjestetään 25 toukokuuta, samalla äänestetään kaiketi myös uusista valtaoikeuksista Ukrainan alueille.

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #12

Putin haluaa puskuria Venäjän ja Naton väliin - entä ME?

Seppo Paasikallio

Paul Craig Roberts vanhana Amerikan hallintomiehenä yrittää arvioida Obaman tavoitteita hänen suunittelemansa Venäjän karkoittamisen laivastotukikohdastaan mentyä pieleen.

Koska Natolla ei tällä hetkellä ole valmiutta vastustaa Venäjän sotilaallista voimaa niin miksi Obama yrittää provosoida Venäjää sotilaalliseen toimintaan sallimalla Washingtonin valitsemien sätkynukkien kiihdyttää sotilaallista toimintaa itäisillä alueilla.Mahdollinen vastaus tähän on, että Obama menetettyään haaveensa karkoittaa Venäjä, hän on valmis uhraamaan Ukrainan Venäjän invaasiolle voidakseen pakottaa Naton suuriin kustannusten ja toiminnan kasvattamiseen.

Toisin sanoen hänen epäonnistumisensa hinta olisi uusi kylmä sota ja suunnattomien voittojen tuottaminen Washingtonin sotilas/turvallisuuskompleksille.

http://www.paulcraigroberts.org/2014/04/26/moving-...

Käsikirjoitus, jonka Obama on jakanut kaikille Washingtonin nukeille, ja kaikkialle lännessä on sama: "Putin tunkeutui Krimille ja anasti sen, Putin on päättänyt rakentaa uudelleen Neuvostoliiton, Putin täytyy pysäyttää.

Erittäin läpinäkyvä valhe, että Venäjä lähetti armeijan Ukrainaan ja anasti Krimin on nyt hyväksytty kaikkialla lännessä tosiasiana

Obaman puhe 26.3 Brysselissä on epätodellinen. Se on tekoyhyyttä pahimmillaan. Obama sanoo, että lännen ihanteet kyseenalaistetaan Krimin itsemääräämioikeudella. Obama sanoo, että lännen pitää rangaista Venäjää siitä että se sallii krimiläisten käyttävän itsemääräämisoikeuttaan.

Entisen Venäjän provinssin paluu omasta tahdostaan emämaahan, johon se kuului aikaisemmin jo 200 vuotta on Obaman mukaan itsevaltaista demokratian vastaista tyrannianäytostä.

http://www.foreignpolicyjournal.com/2014/03/31/pus...

Ilkka Luoma

Tarvitseeko Obama näin ulkoisen huomiokohteen, jotta sisäiset ongelmat eivät kärjisty liikaa - Kiina painaa niin lujaa päälle, että Obaman kannattaisi eurooppalaisten antaa hoitaa omat asiansa ja Obama voisi keskittyä Hawaijilta käsin Tyynen Valtameren asioihin - Kiina kasvaa maailman suurimmaksi - kaikilla mittareilla.

Seppo Paasikallio

Luulen, että Venäjän keskuspankki on liian itsenäinen lännen pankkiirivallan kannalta ja tämä olisi pääsyy Obaman haluun saada yhtenäinen ääni Euroopan kanssa ja kuristettua Venäjä pieneksi. Jos Eurooppa siinä kärsii, niin sillä ei ole Obamalle merkitystä. Hän noudattanee valitsijoittensa tahtoa.

Mitä tulee Kiinaan, se on avoin kysymys. On eräitä vinkkejä, että pankkiirit suosisivat Kiinan yuanin tuloa reservivaluutaksi. En olisi myoskäään ylläättynyt, jos kiinalaisia joukkoja tulisi Amerikkaan YK-rauhanturvaajina

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #13

Yllättävä ajatus - kiinalaiset YK-rauhanturvaajat USA:ssa!? ;)

Seppo Paasikallio Vastaus kommenttiin #16

Eiko olekin. Asialla on turha spekuloida, mutta kun katselen erilaisia vaihtoehtoja tulevista tapahtumista, niin kaikenlaista voi sattua. Jos USAssa syntyy sisällissota, niin mitkä ovat sen vaikutukset koko maailmaan. En sano, että näin tulee tapahtumaan, mutta Obama on tähänkin varautumassa. Ammukset ja keskitysleirit ovat jo valmiina. Jos Obama kieltää krakkauksen, haluaako Texas eroon omaksi valtiokseen, ja kuinka voimakas tämä halu tulee olemaan. Siellähän on valtavasti krakattavaa oljyä.

Ainoa varma asia on, että maailma tulee mullistumaan lähivuosina perusteellisesti. Tullaan ottamaan käyttoon mm uusia vallankumouksellisia keksintojä. Kuten hoyrykone ja internet muuttivat maailmaa, niin vastaavan tasoisia keksintojä tullaan tekemään.

Eräs tällainen saattaa olla esim artikkelissa The end of Exxon, joka saattaa mulistaa oljyteollisuutta.

http://www.uncommonwisdomdaily.com/reports/GRH/042...

Ilkka Luoma Vastaus kommenttiin #17

Jos katsomme ympäristön tilaa, sen muutosta ja ihmisten ympäristöjälkeä eli kulutusta per capita per edelliset 150 vuotta - huomaamme jenkkien kulkevat aivan omilla luvuillaan - kiinalaisten tullessa kaukana perässä! Onki aika tapahtua jotain "suurta" ...

Ilkka Luoma

SENT

Cc: taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; jussi.halla-aho@eduskunta.fi ; martti.ahtisaari@cmi.fi ; hanna.smith@hel.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; Sasi Kimmo ; juha.sipila@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; pekka.haavisto@formin.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; ari.puheloinen@mil.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; presidentti@tpk.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; mika.aaltola@fiia.fi

Sent: Tuesday, April 29, 2014 3:00 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Onko Ukrainassa enää kansalaisten valtioyhtenäisyyttä?
...

Onko Ukrainassa enää kansalaisten valtioyhtenäisyyttä?
(Suurvallat kiristelevät hampaita, Nato vyöryy itään ja Venäjä käpertyy siilipuolustukseen, toivoen apua Kiinasta - maailman suurimmaksi kohoavasta talousmahdista - mutta mihin jäi Ukrainan ihmiset tai se kahtia revitty kansa, mikä osa heille jäi?)

Ilkka Luoma

Moskovassa ja Donetskissa asuvalta suomalaiselta huomioita - tapahtumien ytimistä ---

Ukrainan presidentti Oleksandr Turtshynov haluaa erottaa Donetskin ja Luhanskin poliisipäälliköt.

Vaatimus liittyy Itä-Ukrainassa tapahtuneisiin hallintorakennusten valtauksiin.

Presidentti syyttää alueen poliiseja toimettomuudesta ja joissain tapauksissa jopa petoksesta. Valtaosa poliisielimistä on presidentin mielestä kyvyttömiä puolustamaan kansalaisia.

......eli jo kyseinen uutinen antaa selkeän kuvan siitä, että Ukrainassa ei ole olemassa mitään valtionhallintoa. Ei kyse ole toimettomuudesta tai kyvyttömyydestä, millä sanoilla Turtshynov tässä moittii poliisikuntaa. Aiemmin he hoitivat tehtävänsä mallikkaasti, mutta nyt taitaa olla väärä huuto. Kyse virkakoneistolla on motivaatiosta ja haluttomuudesta toteuttaa käskyjä, jotka ovat tulleet presidentiltä, jota ei olla kansan toimesta valittu tehtäväänsä vaan joka on saanut valtansa pienen USA:n tukeman ryhmän vallankaappauksen eikä demokraattisten vaalien kautta. Sama koskee armeijaa, joka on haluton toteuttamaan ties kenen valtuuttaman vallan käskyjä omaa kansaansa vastaan.

Ukrainan perustuslain mukaan presidentin valitsee kansa vaaleilla ja tämän hetken nimellistä valtiovaltaa ei tue hallintokoneisto eikä suurin osa Ukrainan kansaakaan. Sitä tukee sensijaan kaappauksen rahoittanut USA, sen monopolisoitunut media ja sitä sokeasti kaikessa uskova sekä tukeva EU. Naapurimaat, joista tärkein on Venäjä, eivät tiedä, kenen kanssa voi asioista Ukrainassa sopia, koska maan johto ei ole kansan valitsemien edustajien käsissä eikä perustu perustuslain mukaisiin kansan valintoihin.

Kuten jo aiemmin tänään sinulle kirjoitin, suurin osa kansasta on odottavalla kannalla, he eivät saa edes tietoa massaviestimien kautta kaikesta siitä, mitä Kiovassa tapahtuu. Me vaimoni kanssa välitämme uutisia mm. Suomen ja Venäjän tiedotusvälineistä netin kautta tutuillemme Ukrainaan korostaen samalla, että kumpikaan kanava ei anna täyttä totuutta, koska propaganda pelaa tällä hetkellä omaa peliään kaikessa Ukrainassa ja sen ulkopuolella tapahtuvassa uutisoinnissa.

Kaikki ovat ymmällään siitä, miksi vallanpitäjät eivät Ukrainassa halua keskustella kaikkien osapuolten kanssa siitä, mitä maassa on tapahtunut ja tapahtuu. Tuntuu siltä, että amerikkalaisten on väen väkisin päästävä tuhoamaan slaavilaisten veljeskansojen välit ja Ukrainaa odottaa vastaava amerikkalaisten räätälöimä tulevaisuus, minkä he saivat aikaan Irakissa, Afganistanissa, Balkanilla, Egyptissä, Syyriassa jne... eli ei hääviltä näytä ja aseita USA:n rahapiirien on saatava myydyksi vaikka sitten millä keinoilla. Kansan tulevaisuudella ja todellisen demokratian luomisella ei heille ole mitään väliä.

Ilkka Luoma

edelleen Donetskista - siellä paljon vaikuttaneelta suomalaiselta (epäpoliittinen kauppamies) - viesti tullut yksityispostiin:

Ukrainassa yli 80 % kansasta on aivan rauhallisena paikallaan ja katsoo, mita vaihtoehtoja tarjotaan ja keneen voi luottaa. Tuo 20% koostuu vallan Kiovassa ilman vaaleja käsiinsä ottaneista, mutta kuitenkin ilman kansan valtuutusta aseisiin tarttuneista oikean siiven edustajista seka Itä-Ukrainassa heitä ei-hyväksyvistä separatisteista.

Jos USA vaatisi äänekkäästi maan nykyisen kvasijohdon sekä venäläismieliset separatistit järjestämään ja hyväksymään Ukrainaan ensimmäiset vapaat vaalit sen sijaan, että se tukee Kiovan vallankaappaajia, tuo 80 %:n hiljainen enemmistö ehkä ensimmäisen kerran Ukrainan historiassa menisi nyt uurnille äänestämään tulevaisuudestaan

Tähän saakka suuri enemmistö ei ole vielä osallistunuit eläessään äänestyksiin ja demokratian tukemiseen, koska eivät ole koskan nähneet sillä olleen mitään vaikutusta, ei neuvostoaikana eikä vuoden 1991 jälkeenkään. Vallanhaluiset ovat johtaneet maata ilman demokraattista vastuuta. Nykyisellä lähestymistavalla USA ja EU ovat pakottautumassa maksamaan koko Ukrainan valtiokoneiston ylläpidon jopa vuosia eteenpäin, eikä tilanne kuitenkaan tule muuttumaan pelkän rahan avulla, vaan vasta vaaleilla ja demokratian vakauttamisella päästään kestävän kehityksen tielle.

Venäjällä ja Putinilla ei ole Ukrainaa koskien mitään strategiaa eikä sotavoimia lukuunottamatta mitään keinojakaan tilanteen vakauttamiseksi siellä,mitä USA siis Venäjältä vaatii. Kenen kanssa venäläiset voisivat Ukrainassa neuvotellakaan, koska siellä ei ole demokraattisesti valittua johtoa vaan USA:n tuella toimiva Maidan -johto. USA on astumassa todelliseen suohon olettamalla, että Ukrainasta saataisiin hetkessä heitä täysin tukeva slaavilainen valtio, vaikka he veisivät NATO:n sinne ja vaikka he painostaisivat EU:n ottamaan Ukrainan täysjäsenekseen. Unohtavat täysin, että samalla liki 20 miljoonaa Ukrainan venäläistä tulee ottaa EU:n holhoukseen ja kansalaisiksi. Ei kukaan poliitikoista näköjään kykene ymmärtämään sitä, että Venäjä ja Ukraina ovat kansan tasolla läheisiä kuin sisko ja veli, ainoastaan poliitikot tarvitsevat teemoja erottuakseen muista ja tässä tapauksessa se tapahtuisi veljen ja siskon erottamisella toisistaan. Saa mennä kymmeniä vuosia, mutta verisiteet silti säilyvät ja johan tämä on Euroopassakin nähty, miten kävi Itä- ja Länsi-Saksallekin kymmenien vuosien jälkeen. Kun USA:n ja EU:n johto ei lue edes lähihistoriaa eikä tunne Ukrainan, Venäjän ja muiden slaavilaisten kansojen luonnetta, unohtaen vielä kielelliset siteetkin, on vain syytä ihmetellä, mitä he oikein aikovat Ukrainan kanssa tehdä jatkossa, kun siitä ei millään ilveellä voi saada Eurooppalaista demokratiaa lähimpien 50 vuoden aikana. ..no aika tulee näyttämään, mistä Euroopan veronmaksajilla tulee löytymään solidaarisuutta tai ymmärrystä esim. korruption kitkemiseen Ukrainasta. Se ei ole onnistunut vielä EU:ssakaan (Italia, Kreikka, Espanja,entiset Itä-Euroopan maat mm.). Miten se voisi kadota nopeammin Ukrainasta, jossa koko hallintokoneisto elää kyseisellä periaatteella ja on elänyt jo tsaarinajoista lähtien?

Ilkka Luoma

Rasmussen sai aikanaan palkkioviran Natosta, ollessaan aiemmin uskollinen Yhdysvalloille, Tanskan pääministerinä linja tuntuu jatkuvan.

~ http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/195157-entinen-na... -

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/suurvaltatai... -

.

Toimituksen poiminnat