Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Vieroksuvatko persut vapaaehtoisia?

Persut mielletään lähtökohdiltaan 5-kymppisten kapinaliikkeeksi – äijäenergia on virrannut voimalla puolueeseen ja ylilyönneiltä ei olla säästytty – ”muistamme soiniintuneet halla-ahojen hakkaraiset” 1].

Edelleen tavallinen arkikansa viehtyy helposti persuihin heidän maanläheisyyden ja ihmisinhillisyyden vuoksi – tosin sekaan mahtuu kummallista kateutta ”hyväosaisia” kohtaan ja närkästysnenäisyyttä omien aatoksien arvostelijoille …

 

Moni on halunnut perehtyä persuihin tarkemmin – itse aiheiden, sisällön ja vakavankin sanoman löytämiseksi. Asiallisen puolueohjelman on häivyttänyt paljon medioidut persipomo Timo Soinin 'hauet, banaanit, melonin kokoiset nenäherneet ja rantakaislikot – unohtamatta kiristyviä kypäränremmejä'. Olisi mukava päästä jyvälle myös itse puolueen sanomasta ja siitä, mitä se merkitsee aivan tavallisille työtä tekeville.

 

Jäsenkirjattomat vapaaehtoiset tarjoavat apuaan

Useat ovat tarjonneet vapaaehtoisesti apuaan persuteltoille jakamaan poliittista paperiliturgiaa, ammentamaan hernesoppaa ja ojentamaan mukuloille persukarkkeja. Näin samalla olisi ollut oiva mahdollisuus perehtyä konkreetisesti mitä tämä kuuluisa äijäenergia oikein merkitsee.

 

Tarvitaanko aluksi jäsenkirjattomia?

On tapauksia, jossa vapaaehtoistelttakepinpitäjät on miltei heti yritetty agiteerata persujäseniksi, vähintäänkin paikallisosastoon – nythän paikallisosasto ei välttämättä kuulu edes itse puolueeseen. Ja jos vapaaehtoinen avustaja on vielä halunnut olla liittymättä, kun puolueen asiaohjelma ei ole tullut toritapahtumissa esille ja selväksi, on liittyminen vielä tuntunut epävarmalta – varovaiset suomalaiset eivät hevin tee tärkeitä päätöksiä – ennenkuin ollaan asiasta varma.

 

Jos vapaaehtoislainen ei ole miltei heti liittynyt persuihin,

ei hänen apuaan ole sen koomin tarvittu; ja jos olikin – oli hälytyksiä vapaaehtoiselle viestitelty kännykkään, jotta teltan pystytys alkaa puolen tunnin kuluttua – vastuullisimmat ovat kiirehtineet auttamaan ja olleet ajoissa, vaikka kaikki on ollut vapaaehtoisuuden pohjalla.

 

Herääkin kysymys onko ylpeys käymässä lankeemuksen edellä?

Vaalit ovat lähestymässä ja povaillaan minijytkyn putkahtamista Rysselin junaan, vaikka itse asiaohjelma on livennyt kauas emäjytkyn ajoilta ja kaikki pyhät ”kiveen hakkaukset” ovat pyörretyt – markka, ero EU:sta ja pysyttäytyminen Natosta erillään. Puoluetukimanauksetkin jäivät historiaan, kun on niin mukava käyttää kansalaisverovaroja puoluetoimistojen ostoon.

 

Onko mikään enää pyhää?

Eikö vapaaehtoiset ole merkittävä suola, kun asiaa levitetään arkikansalaisten keskuuteen. Miksi täytyy tyrkyttää miltei heti jäsenyyttä, kun nimenomaan 5-kymppiset äijäenergistit tietävät, että hitaasti kypsytetty liittymispäätös tuo pitkäaikaisimmat ja uskollisimmat puoluejäsenet. Ennakoiko tämä joukkopakoa persuäänestäjistä – jotka ovat/ olivat aidosti pohtineet liittymistä Perussuomalaisiin?

 

PS

Tämä tarina on tosi [ mukaelma Tapsa Rautavaaralta – Korttipakka ] – henkilöä ja paikkakuntaa ei voida paljastaa, koska siihen ei herunut lupaa. Toisaalta tiedän, että on olemassa nouseva puolue, joka ottaa vastaan vapaaehtoiset ja ei tyrkytä miltei heti jäsenkirjaa.

Puolueiden voima lähtee motivoituneista jäsenistä, jotka ovat sisäistäneet puolueen eli kansanliikkeen ohjelman omakseen, ja ovat valmiit sen eteen taistelemaan – nyt vielä oli jäänyt epäselväksi, mitä persut tavoittelevat – siksi reippaasti on berberi kääntynyt, sitten kansalaisten järjestämän eduskuntavaaliemäjytkyn.

 

VIITE

1] ” … soiniintuneet halla-ahojen hakkaraiset ...” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86774-soiniintuneet-halla-ahojen-hakkaraiset – [US_P/IL]

 

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL US IL Vf BL - BLOG 35032

---29042014---

 

doc.: persuylpeys_kolahtaako_omaan_nilkkaan_29042014

419 | 3767

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Matias Härkönen

Persut on kyllä ehdottomasti suomen mielenkiintoisin puolue. Analyysejä ja eri tarinoita ilmestyy tänne puheenvuoroonnkin 5 minuutin välein. Harmi, että 99% näistä kirjoituksista on tätä samaa jauhamista.

Ilkka Luoma

Ylpeys käy lankeemuksen edellä - kaikkien puolueiden menestys on vapaaehtoisuudesta riippuvaista. Ei olisi syytä ylenkatsoa kansalaisen vapaaehtoista auttamishalua.Tämä ei liene jauhamista, jo jos on, niin kommentin ensimmäinen lause astuu jälleen voimaan.

Toimituksen poiminnat