Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

"Tanssii susien kanssa ~ ja ilman"

...valkoisen miehen ahneus ja raakuus kohtasivat huippunsa
(Sanoma -konserniin kuuluva, markkinaehdoin toimiva Nelonen [TV4] esitti keskiyön pimeyden päätteeksi evergreen elokuvan "Tanssii susien kanssa" - pääosassa Kevin Kostner, 27. kesäkuuta 2009)
.
[ ... Sioux-intiaanit ahdettiin reservaatteihin kymmenien muiden heimojen tavoin. Epäluulo, veriteot ja valloittamisen kuin omistamisen maut hullaannuttivat valkoiset tappamaan vapaana olevia koko elämän intiaaneille antavia puhveleita vain kaupallisen voitontavoittelun ajamana ... ]
.
Euroopasta lähtöisin olevat valkoiset valloittivat miekalla, verellä ja ristin valtuutuksella ikiaikaiset alkuperäkansojen - intiaanien - uuden maailman metsästysmaat ja asuinsijat. Tänään valkoinen mies ahdistuu kulutustaloutensa kiihtyvissä ongelmissa - uuden keltaisen aallon hiljalleen peittäessä vanhan maailman idän miehen kaupallisuuden ja vaikutteen otteeseen.
.
Ympyrä sulkeutuu. Valkoisella oli aikansa ja nyt on uusien isäntien aika. Tänään valloitus tapahtuu kaupalla - ei niinkään asein kuin sotaisin valloitussuunnitelmin. Ihminen on aina käynyt sotaa - niin intiaanitkin, mutta vain tasatakseen toimeentuloa, kysymys oli suoraan luontoon kuuluvista "oikeuksista" ja reviireistä.
.
Valkoisen reviiri oli ja on yhä omistamisen reviiri ja raja-aitojen laajennus kattamaan jatkuvasti hoetun kasvumaailman tarpeet. Intiaanit ymmärsivät jo satoja vuosia sitten, "ettet voi kupata" äiti maata, tulen henkeä ja taivaan sineä. Ympäristö oli luotu kaikille. Ihminen oli osa kokonaisjärjestelmää, jossa "istuvat härät" ja "laulavat korpin poikaset" elivät ja kuolivat yhteisöissä kohtalonsa ohjaamina.
.
Valkoinen aalto pyyhkäisi miltei sukupuuttoon vuosituhantiset kulttuurit uuden mantereen pohjoisosista aina Etelä-Amerikan Tulimaahan saakka. Risti turvasi, henkeytti ja valtuutti ennen näkemättömään verenvuodatukseen - vääräuskoiset oli tapettava kullan, nahkojen ja maallisen tieltä, jotta omistusta voitiin kasvattaa suurenevaksi näytöksi muille.
.
Kohtalo ohjaa nyt uutta aaltoa maailmallisessa kehityksessä - on idän keltaisen miehen aika. Aseita, verta ja ristin valtuutusta emme näe, näemme vain halvemman tuotteen hankkimisahneutemme. Syötämme satojen vuosien saatossa osin ryöstämällä hankitun omistuspääoman maailmanlaajuisen työn ja ostovoiman uusjaossa uusille kuluttajille.
.
Intiaanien kohtalo oli tyly. Tänään amerikoissa on vain varjo jäljellä niistä ympäristöllisistä korkeakulttuureista, joissa osattiin myös tappaa - jopa tyydyttääkseen kymmenien jumalien loputonta verennälkää - joka sekin oli vain muutamien ihmisten keksimää valtapyyteen pönkitystä.
.
Valkoisen miehen kulutusjuhlamallimaa USA on nyt saanut sopivan mustan miehen presidentikseen Afrikan juurineen ikäänkuin valkoisen miehen anteeksipyyntönä tekemistään hirmuteoista alkuperäkansoille. Tänään ja huomenna maksamme noista teoistamme hintaa, joka on velanmaksu tuleville. Olemme tuhonneet miltei ympäristömme, sen luonnon, josta jo intiaanit ymmärsivät elämän ammentuvan.
.
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net 

.

.
...
Alla aiheeseen hyvin sopiva aikaisempi kirjoitus vuodelta 2006 - siitä mitään muuttamatta, lisäämättä tai poistamatta:
.
[C] ORIG. 25. huhtikuuta 2006
USA noudattaa edelleen uudisraivaajien henkeä etuoikeudestaan
.

George W. Bush tapasi kotipihallaan uuden maailman vaihtoehdon Kiinan presidentin Hu Jin Tao´n. Valkoinen mies valloitti aikoinaan, itsensä asettamalla etuoikeudella, maat ja alkuperäiskansat lännen loputtomilla preerioilla.
.
Entisaikojen "George W." opetti itseasetetulla itsestään selvyydellä intiaanit ymmärtämään, että valkoisen miehen laki on myös punaisen miehen laki. Tänä päivänä George W. opettaa samalla tavalla lännen markkinatalouden hyvyyttä kaksinaamaisesti demokratian nimissä, mutta oman edun tavoittelu etusijalla.  

Kiinan presidentti vieraili voima-akselin toisessa päässä USA:ssa hakemassa etuisuuksia maallensa. USA:n presidentti koetti saada kolleegaltaan samoin etuisuuksia maallensa suurimpana huolena velkaantumisen keltaiselle miehelle. USA:n halusta kauppa on vapaata ja USA osaa kuluttaa sekä Kiina myydä. Amerikkalaiset ostavat itsensä kipeiksi edullisista kiinalaisista tuotteista, koska eivät itse kykyne niitä riittävän halvalla valmistamaan. Kiina rahoittaa USA:n jättiläismäistä kauppavajetta kuin myös Liittovaltion budjettia.

USA turvaa oman edun tavoittelua opetuksena demokratiasta niin Irakissa kuin kaikissa niissä valtioissa, missä energiaa on saatavilla ja joissa USA:n mieleistä kauppapolitiikkaa ei harjoiteta. Kiina on uusi kasvava mahtitekijä omanlaisella yhteiskuntatavalla, jossa George W.:n opetus demokratiasta ei kanna USA ehtoisesti hedelmää.
Kaikki maat ja kansat eivät alistu valkoisen miehen tapoihin. Amerikan mantereen alkuperäkansat pantiin järjestykseen ja herran nuhteeseen. Valkoinen mies ryöväsi, siis varasti intiaaneilta, ikiaikaisen oikeuden maahan ja perinteisiin.  

Nyt valkoinen herra on varuillaan keltaisen herran kasvavasta mahdista. George W. on lukenut historiansa tai - hänelle on kerrottu - että Kiina jo aikoinaan sitkeydellä ja odottamisen taidolla kasvoi maailman suurimmaksi kauppavaltioksi ja tekniikan ja sivistyksen kärkimaaksi. George W. myös tietää, että hänen edustama kulttuuri on noin muutama sata vuotta vanha, ja hänelle on luultavasti kerrottu, että kiinalainen kulttuuri on vaikuttanut muutamia tuhansia vuosia.

YLE 1 esitti viikonloppuna dokumentin, joka herätti myös eurooppalaisen valkoisen ajattelemaan mitä meidän siirtolaiset ja heidän jälkeläiset ovat tehneet. Meidän oma eurooppalainen koetinkivi on tunnustaa lopulta omat toimemme ristin ja miekan voimalla Väli- ja Etelä-Amerikassa. Intiaanit Pohjois-Amerikassa ovat taantuneet reservaatteihin ja heidän ikivanhat perinteet ja tavat ovat murskatut valkoisen miehen opetuksen alttareille.

George W.:n markkinavoimavalloitus ylivoimaisella sotakoneella poliisina etsien energialähteitä itselleen Molokin kidan kaltaiseen loputtoman kasvun kulutusjuhlintaan tuhoaa vääjäämättä koko maapallon. Valitettavasti Kiinassa kaupungistunut väki on ottanut amerikkalaisen ostovoimakäyttäytymisen vastaan kritiikittömästi. Kiina perustelee oikeuttaan samaan, väestönsä mukaiseen oikeuteen nauttia "länsimaalaisittain" elintasosta asumisen mukavuutena ja liikkumisen helppoutena.
George W.:n kauhistuksena siintää kiinalainen kulutus kuten heillä itse. Kiinalaisten saavuttaessa amerikkalaiset tarvitsemme pari uutta maapalloa, mutta pienellä insinööriprojektoinnilla sekin lienee mahdollista. George W. on pyytänyt kiinalaisia hillitsemään kulutustansa. Pyysipä myös nostamaan valuuttansa juanin arvoa, jottei USA osta itseään köyhäksi kiinalaisista tavaroista.  

George W. on kohdannut vertaisensa. Valkoinen mies voi joutua ottamaan oppia uudesta järjestyksestä keltaiselta mieheltä, maistaen lääkettä, mitä historiassa punaiselle miehelle väkivalloin tarjosivat. Maailmanjärjestys voi kohdata keltaisen miehen vapaaehtoisia oppeja pienen kiinalaisen kulutusharjoittelun jälkeen.
Viimein ehkä huomaamme, että kaltaisemme edustuksellinen demokratia oli aikakausituote ja kaltaisemme kulutusjuhlinta oli viedä koko maapallon tuhoon luonnon monimuotoisuuden ryöväyksenä ja elinolojemme miltei lopullisena saastuttamisena. Toivottavasti kiinalainen kulutusjuhlakokeilu ei kestä pitkään.  

Ilkka Luoma
...
.
Sent:

Cc: timo.soini@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; heidi.hautala@eduskunta.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; pekka.ravi@eduskunta.fi

Sent: Sunday, June 28, 2009 11:44 AM
Subject: KIRJOITUKSIA AJASSA - "Tanssii susien kanssa"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Jammu Saloniemi

Esimerkkejä ei tarvitse hakea Yhdysvalloista. Suomalaiset karkoittivat saamelaiset etelästä kohti pohjoista. Se vain tapahtui aiemmin kuin valkoiset karkoittivat intiaanit tieltään Amerikan preerioilla. Olisi hyvä, että suomalaiset tuntisivat oman kansallisen historiansa paremmin. Ei tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan.

luuserius (nimimerkki)

Vastustan kyllä kaikkea kulutusta mutta koneellista ilmastointia ei voita mikään helteillä.Ja ei vaivaa siitepölykään.
Puutun viimeiseen lauseeseen vaikka inhoan yhden lauseen repostelua ylipäätään.
Kiinalaista kulutusjuhlaa ei pysäytä mikään.Siellä on aina tuotettu tavaraa jos jonkinlaista.Kun maassa on yli mljardi kuluttaa,jotka haluavat vielä nostaa koulutus-ja elintasoaan niin vain Afrikan kaltainen vaihtoehto eli kehitysmaaksi muuttuminen ja väestön nopea vähentyminen tautien ja nälänhädän muodossa voi lopettaa kiinalaisen kulutusjuhlan.
Kiinalaiset itse ovat ehkä eniten tällä hetkellä huolissaan ympäristöasioista,ironistakin ehkä.Missään muualla tuskin nähdään mellakoita ja mielenosoituksia ympäristön,puhtaan veden ja ilman puolesta.Teknologian kehitys ja ympäristöystävällisempien tuotteiden kehitys ovat elinehto Kiinalle ja Intialle, joista jälkimmäinen on kieltämättä jälkijunassa.
Kiina voi kehittää markkinoitaan ja kasvattaa kansalaistensa hyvinvointia.Ihmiset elävät,syövät ja juovat,sekä kuluttavat kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta jokatapauksessa.Pitää kehittää metroja,raideyhteyksiä ja julkista liikennettä.Autoja pitää kehittää vähäpäästöiseksi.Päästäkseen tavoitteisiinsa Kiinassa talouskasvu on ehdoton edellytys.Jos ei tapahdu kehitystä ei myöskään teknologia kehity eikä kalusto uusiudu.Silloin nykyisenkaltainen meno vain jatkuu.Eli talouskasvu mahdollistaa sen että Kiinassa savupiipusta tulee jatkossa ulos ohuempi savu.Koulutetut ja menestyvät kiinalaiset lopettavat lisääntymisen kuten muuallakin on käynyt ja maapallo pelastuu.
Sitäpaitsi,Suomi tarvitsee Kiinan kasvua.Maailman ihmiset eivät lopeta kuluttamista jos ei ole vaihtoehtoa.Ja ennenkuin on tarjolla vaihtoehto pitää toimia vähäpäästöisen ja ekologisen maailman puolesta.Kulutus ja talouskasvu ovat edellytys pitää kehitystä käynnissä.

Ilkka Luoma

USA:ssa käytetään viilentämiseen enemmän energiaa kuin lämmittämiseen - Suomeenkin on kantautunut ns. kaukokylmä... kuka laskee kuinka paljon jäähdyttäminen maksaa ympäristölle, kaikkinensa?

Ilkka Luoma

Valkoisen ja mustan ymrrysäänestys nostaa Obaman jälkeen - kahden kauden jälkeen - alkuperäintiaanin presidentiksi, jolloin maa on "palautettu sen alkuperäisille omistajille"...?

Saamelaiset ja baskit ovat Euroopan manneralueen ainoat alkuperäkansat.

Ilkka Luoma

Jos kiinalaiset kuluttavat kuten me suomalaiset - niin tarvitsemme lisämaapallon ... mistä noita maapalloja oikein tulisi?

Ilkka Luoma

1#

Samelaisten ja suomalaisten geeniperimän "läheisyys on likempänä kuin arvellaan" - silti ajoimme saamelaiset pohjoiseen heidän ikiaikaisille nautinta-alueilleen ...

Toimituksen poiminnat