Ilkka Luoma Vienti- ja ympäristöteollisuuden hyväksi

Eurovaalit jääkiekon varjossa - "leipää ja sirkushuveja"

Tänään on monituinen päivä, etteikö jopa omituinen. Suomi kohtaa MM-jääkiekon finaalissa Venäjän – rakkaan vihollisemme, joka on menneen Neuvostoliiton punakoneen lailla voittanut kaikki pelit näissä Minskin paljon polemisoiduissa jääkiekko-otteluissa. Suomi rypi ensin ja nyt nousu on ollut ”talvisotamaista” … prkl!

Tänään myös suomalaiset käyvät euuroparlamenttivaalien äänestysuurnille – jääminen alle hävettävän 40 prosentin äänestysvilkkauden 1], ei ole äänestäjien syy, vaan poliitikkojemme vika. Ammattipoliitikot, joista monet eivät ole juuri lainkaan tehneet arjen varsinaisia töitä, ovat rämettäneet suomalaisten yleisluottamuksen poliittiseen järjestelmään ja kykyyn hoitaa yhteisiä asioita.

Vallassa oleva maamme hallitus on epäonnistunut lähes kaikessa 2] – toki huomioiden heistä riippumattomat ulkoiset tekijät. Kuvastaa erinomaisesti nykytilannetta, kun katsoo mitä ministerit itse tekevät, vaikkapa näistä vaaleista. Onko kyseessä joukkopaon yritelmä Brysseliin – muistamme demari Erkki Liikasen karkaamisen kotimaan ongelmista Brysselin suojiin 1990 -luvulla.

 

Kansa saa tänään sunnuntaina 25. toukokuuta 2014 suurta viihdykettä ja sirkusta, kun Suomi kohtaa jääkiekossa suvereenisti pelanneen Venäjän joukkueen, jossa tosiaan on menneen maailman punakoneen ”klak-klak -tyyliä” havaittavissa, siksi ylivertainen joukkue ”ukrainan varjostamana3] on ollut – monien aiempien rämpimispelien jälkeen.

”Männä viikolla” punakoneet vierailivat omin lupineen myös maamme ilmatilassa 4] – härnäten, näyttäen ylivoimaa ja tehden kauppatavaran esille ja tutuksi, kun meidän jenkkivalmisteiset Hornetit käyvät teknologiseen iltaansa. Luvatta vierailleet Sukhoi 35 S 5] koneet ovat ylivertaisia liki kaikilla mittareilla. Venäjä osoittaa aidolla lännenmiehen mentaliteetilla voimaansa – väärin keinoin vai meitä herättävin keinoin?

 

Katsojaluvut paljastavat!

On mukava nähdä tämän illan televisiokatsojaluvut jääkiekosta ja europarlamenttivaalien valvojaisista – on ehkä helppo arvata kumpi kerää enemmän kiinnostuneita – on todennäköistä, että saamme jääkiekossa häviön, vaikka isänmaallisella hengellä haluaisin kokea 3-2 voiton maallemme.

 

Kansalaisemme ovat kyrsiintyneet poliitikkoihimme,

rahan mättöön solidaaris-konsensusperiaatteella etelä-eurooppalaisille, työn karkaamiseen muille maille, natottamiseen 6] ja muutoinkin epätietoisuuteen huomisesta, koska Suomella ei ole todellista valtiojohtajaa – presidentiltäkin riisuttiin vallanavaimet, kansan tahdon vastaisesti.

 

Jääkiekossa pitää olla johtaja, jos haluamme voiton

Me pärjäämme johtajan siivittämänä, jos luotamme häneen – aktiiviuransa taakseen jättäneen Teemu Selänteen 7] henki hönkii MM-jääkiekkojoukkuettamme henkisenä johtajana ja esikuvana, toivottavasti tuohon 3-2 voittoon – siinä sitä sirkushuvia olisi kylliksi!

 

Ruisleipää sen olla pitää!

Yltäkylläinen leipämme on viime vuosina kaventunut vain murusen verran (keskiarvona – voidaan myös sanoa, että rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät köhtyneet), siksi paljon on otettu velkaa, jotta leipää on ollut saatavilla – työttömille ja osattomille.

 

Leipä miehen tiellä pitää

… ja roomalaisten puolijumala Gaius Julius Caesar jo oivalsi, että kansan pitää saada leipää ja sirkushuveja – huvit ovat nyt tarjolla isänmaallisessa hengessä, mutta leivän terveelliseen riittämiseen on noussut uhkaava varjo – siksi paljon meillä on työttömyyttä – erityisesti pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyttä! 7]

 

VIITTEET

1] Äänestämättä jättäminen kimpoaa lopulta kansalaisen omaan nilkkaan! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/09/06/aanestamattomyys-kimpoaa-kansan-omaan-nilkkaan -

2] Oliko meillä varaa ylläpitää kataissextettiä/ -viisilöä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 – [12559]

3] Ukrainalainen aktiivivähemmistö ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159300-ukrainalainen-aktiivivahemmisto -

4] Suomen Kuvalehti kirjoitti venäläisen Sukhoin leikkineen ”kissaa ja hiirtä” ~ http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ilmatilanloukkaus-tama-venalaishavittaja-leikki-kissaa-ja-hiirta-suomalaisten-kanssa/?shared=41735-868c5295-4 – kirjoituksessa oli konetyypin osalta pieni virhenimitys - ”Istrebitel” liittyy venäläisten uusimpaan, ei vielä kaupan kohteena oleva Sukhoi PAK T-50 koneeseen … ~ http://youtu.be/woa5Z0di3Yg - rajaamme loukannut kone oli SU-35S (Flanker E) *] ~ http://youtu.be/4EmHoRGm4_w - [youtube]

5] SU-35S, Flanker E ~ http://youtu.be/qQmzP748oXU -

6] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 - [11611]

7] Tuoko Teemun henkinen perintö ja esikuvamaisuus voiton tänään? ~ http://ilkkaluoma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/urheilu/160762-teemu-selanne -

 

*] SU-35S:n liikehtimiskyky on uskomatonta – suomalaisetkin hävittäjälentäjät tietävät koneen ylivoiman kaarretilanteissa … ~ http://youtu.be/mtSbduVRt78 – tätä konetta pidetään maailman ”parhaana” taistelukoneensa, jotka ovat sarjavalmistuksessa ja saatavilla valmiina – asejärjestelmineen.

 

EXTRA

Miksi ulkovaltojen lentokoneet vierailevat luvatta ilmatilassamme? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/08/miksi-venlinen-lentokone-ylitt-suomen.html -

 

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

AL US Vf IL BL - BLOG 36430

---25052014---

 

doc.: monituinenpaiva_25052014.doc – OpenOffice Writer

544 | 5322

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Muistutan edelleenkin siitä, että suomeksi Suhoi, englanniksi Sukhoi.

Ilkka Luoma
Ilkka Luoma

Millaista demokratiaa on sellainen demokraattinen valiintuminen, kun äänestysprosentti jää alle 40 prosentin?

Lopullinen äänestysprosentti 40,9 - pitäisikö äänestystapahtumat olla pakollisia tai maksetaanko 10 euroa pudotetusta äänestyslipukkeesta - kustannetaan tuo vaaliraha lopettamalla koko puoluetuki.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Asiaa saattaisi auttaa, jos samoilla uurnilla äänestettäisiin myös asioista. YLEnannista havaintoni on, että monessa maassa ihmiset kantavat uurnaan lakanan kokoisia lipukkeita taiteltuna eli ovat äänestäneet montaa ihmistä tai asiaa eli vaikuttavat suoraan myös asiohin.

Ilkka Luoma

Jeps - tehdäänpä kansalaisaloite vaalijärjestelmän täydeksi uudistamiseksi.

Ilkka Luoma

EU:n jälkihiki

Kivuliaasti yhtenevyyttä hakeva EU sai eurovaaleissa turpaansa. Suurin häviäjä oli poliittiset liikkeet ja niiden kyvyttömyys asettaa karismaattisia ehdokkaita, joilla on sanoma – jokin suuri sanoma, jolla olisi saanut ihmiset so. äänioikeutetut liikkeelle.

Suomessa äänestysprosentti oli kaamea – vain 40,9%, jokainen voi laskea millä kannatusosuuksilla mikin puolue Brysseliin nousi. Loppuviimeeksi raskaimman vastuun ja ikeen kantaa arkikansa, joka kipristelee yhtenäisyyttä tavoittelevan EU-komission lääkityksessä olla kykenevä taistelemaan 1] kaupallisuudesta USA:n ja erityisesti Kiinan kanssa.

Huono äänestysprosentti ei ole kansalaisten so. äänioikeutettujen vika tai ongelma. Eurooppa on kuitenkin täynnänsä kansallisvaltioita, jotka eivät omassa itsekkyydessään halua ruokkia heikompaa ”veljeä tai siskoa” - varsinkin, jos tukea herutetaan vilunkipelin lopputuloksena. Ylikansallista identiteettiä on todella vaikea luoda – vielä tässä vaiheessa.

Onkin aiheellista pohtia äänestyspakkoa,

kuten EU-maa Belgiassa, tai sitten jakamalla koko kansan rehellistä vaalirahaa 2] – vaikkapa 10 euroa käteen, kun lipuke uurnaan vilahtaa. Rehellinen vaaliraha voidaan kustantaa lopettamalla kaikkinainen puoluetuki – ...

… esimerkiksi Suomessa se riittäisi komeasti tuomaan 80-90 prosentin äänestysvilkkauden. Voisimme arvata helposti, että poliittinen kartta muuttuisi kertaheitolla, näin todellinen demokratia toteutuisi kansaa kuunnellen.

Tunnetusti EY-Eurooppa on maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa,
[ … globaali työn uudelleenjaon taistelu! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55488-e... - ]

ja tämä tuottaa reviiripuolustajia poliittiselle kartalle; hyvä esimerkki on halla-aholaista linjaa vetävä Jussi Halla-aho 3] Perussuomalaisista – Jussi on oiva esimerkki reviiripuolustajasta, siksi loogisesti ja ymmärrettävästi hän selostaa maahanmuuttamattomuuden filosofiaansa. Onkin mielenkiintoista nähdä hyppääkö Hala-aho ranskalaisten Marie LePenin joukkoihin.

Kokoomus Suomesta oli odotetusti suurin äänikalastaja –

tähän löytyy erittäin looginen syy. Kokoomuslaiset ovat aktiivisia äänestäjiä ja ovat kautta-aikain ymmärtäneet kansalaisvelvollisuuden merkityksen. Mielenkiintoista on se, että he ymmärtävät vastakainasettelun itäisen kauppanaapurimme – Venäjän kanssa, sillä Kokomuksen kannatusluku on hämmästyttävän liki natojenkaajien 4] kannattajien määrää – siis noin 22 prosenttia. Tosin nytkin Kokoomus hallitsee Suomessa hallitusilmatilaa reilu 13 prosentin osuudella kaikista suomalaisista äänioikeutetuista.

EU-Euroopassa puhaltavat ääriliikkeiden tuulet,

nämä ehdittiikin jo nuijia ”suurien joukosta”, muun muassa saksalainen demari Martin Shultz piti onnettomana, että rasisitit nousivat voittajiksi ja varsinkin Ranskasta, jonka yli muuten Saksa marssi viimeeksi 1940 – valloittaen koko maan. Persujen tuplaryhmän likeistäminen Marie LePenin joukkoihin saattaa Timo Soinin 5] mielissä loppuviimeeksi kangastella. Kunnon populistina 6] Timppa selittänee asian vielä parhain päin.

Eurooppa on löytöretkeilijöiden ja siirtomaaisäntien jälkeläisten maanosa

Siirtomaat koluttiin huolella ja paljolti niiden raaka-ainevarantojen pohjalta synnytettiin eurooppalainen varallisuus ja materiaalinen hyvinvointi. Nyt, kun Kiina on ottamassa jälleen asemaansa maailman suurimpana 7], ovat eurooppalaiset kansat työttömyyden ikeessä, on tullut pää vetävän käteen.

Palkat Euroopassa eivät voi nousta taivaisiin,

vaan de facto meillä ostovoima tulee laskemaan, jotta maailmanlaajuinen tasapaino voisi pelastaa hiilielämällemme välttämättömän luonnon ja ympäristön. Kiinalaiset nostakoot omia palkkojaan ja tulkoot lähemmäksi kansainvälistä työn internationaalia, jotta tuloerot kapenevät pallollamme.

Maapallo polarisoituu

Kiina ja USA joutuvat väkisinkin kohtauslinjalle. Nyt onkin kysymys mihin kukin asemoituu 8]. EU-Eurooppa valkoisten yhdysvaltalaisten ”kotimaana” asemoituu englantilaisten johdolla jenkkikulttuuriin; ehkä Saksa laittanee kampoihin, koska he kokevat laaja-alaisen eurooppalaisuuden sisältävän myös Venäjän – maailman suurimman raaka-aineaitan.

Mikäli EU-Eurooppa ”hyljeksii” Vladimir Putinin Venäjää, on meille eurooppalaisille vaarana, että venäläiset ajautuvat kiinalaisten syliin. EU-Euroopan on löydettävä identiteettinsä kautta sopiva asema kahden suuren väliltä, vaikka EU:lla saattaisi olla kyky esimerkin antajana – numero ykkösenä, kuinka pallomme pelastetaan – ilman moni- ja tasapainoista biosfääriä elämämme ihmisinä ei ole mahdollista.

PS
Keskustan kunniapuheenjohtajan Paavo Väyrysen paluu Brysselin keskiöihin oli loistosuoritus vähän äänestäneeltä kansakunnaltamme. Paavon myötä meiltä menee Brysseliin ylivertainen idän politiikan osaaminen ja kokemus – lisäksi me muistamme sen, että Paavo kantaa niin kutsuttua ”Kekkosen perintöä” 9], joka osaa evästää ”brysselin virkarollaattoria” kuinka asioita hoidetaan joskus jukuripäisen Venäjän kanssa. Usein lännenmiehille on vaikeaa ymmärtää slaavilaisten tavoitteita ja menettelytapoja 0]. Paavo on lisäksi erinomainen ”päällystakki” arjesta ja normaalista elämästä irtaantuneelle ”me pommitamme, me tuhoamme” *] äänikuningas Alexander Stubbille.

PS2
Keskusta sai uuden puheenjohtajan – nyt on meneillään trendi, jossa Keskusta oli edellisissä eduskuntavaaleissa neljäs, kuntavaaleista puolue ponnisti kolmanneksi – nyt napsahti eurovaaleista toinen sija – nouseeko Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä seuraavista eduskuntavaaleista pääministeriksi? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... – [562 | 22368]

PS3
Eurovaalit ponnistivat MM-jääkiekkofinaalin alta – odotamme atsojapaneelia, ja ehkä arvaamme kiinnostuksen kohteen, kansalaisnäkökulmasta … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168931-... -

VIITTEET
1] Pakosta olla kykenevä keinotekoisesti? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/eu-on-keinot... -
2] Äänestämättömyys kimpoaa kansan omaan nilkkaan! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/09... -
3] Halla-aho – reviiripuolustaja numero 1! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38881-m... -
4] Stubb´kin jenkaa Suomea Natoon ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-s... -
5] Yksinäinen Timo Soini ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125523-... -
6] Kaislikkohaukien lakritsat ja melonin kokoiset nenäherneet – populismia persupomo Soini ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/populismi-on... -
7] Kiinaa tarvitaan tasapainottamaan USA:n yksinvaltaa ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - [147 | 10672]
8] Talouskaava ”Kiina + Venäjä > USA + EU”, saattaa muodostua vielä sotilasvoiman kaavaksikin – Kaasua! - komissaari Putin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kaasua-komis... -
9] Paavo Väyrynen kantaa Urho Kekkosen perintöä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-su... -
0] Miksi lännenmies ei ymmärrä slaavilaista ajatuksenjouksua? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163481-... -
*] Stubbin kuuluisat lausahdukset YLE Uutisissa, kun USA ja eräät EU-maat aloittivat Libyan pommitukset tavoitteena kaataa Libyan silloinen itsevaltias Muammar Gaddafi – nyttemmin Libya on vaipumassa anarkian tielle …

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US IL Vf BL - BLOG 36525
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/ovela-veto-p... -
---26052014---

doc.: eurovaalit_2014_26052014.doc – OpenOffice Writer
764 | 7766

Toimituksen poiminnat